Třinec – Sparta 4:2 (kon.) | Zlín – Vítkovice 2:1 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 2:4 (kon.)
Mountfield HK – Kometa Brno 6:2 (kon.) | Olomouc – K. Vary 1:3 (kon.) | Liberec – Plzeň 3:6 (kon.)
Pardubice – Motor ČB 3:2 (po pr.)
konec
Berani Zlín
2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
HC Vítkovice Ridera
Úterý 01.12.2020, 17:00 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového klání na shledanou. (19:26:18)
     
    V dnešním zápase jsme byli svědky velmi napínavého zápasu a to hlavně v závěru, byť to tak ze začátku vůbec nevypadalo. V první třetině jsme nebyli svědky ani jednoho gólu a hlavně ne moc rychlého a agresivního hokeje. Ve druhém dějství to už bylo úplně o něčem jiném. Hned po půl minutě skóroval Bedřich Köhler a to dokonce ve vlastním oslabení, kdy se dostal do samostatného úniku, ve kterém se i s velkou dávkou štěstí nemýlil. Pár minut před koncem se dostal Zlín už do dvoubrankového vedení a to díky střele Pavla Kubiše, tentokrát v přesilovce. V poslední části utkání se ze začátku dařilo Beranům tlačit a nepouštět soupeře do žádné velké šance. Zhruba po půlce třetiny však přišel zvrat a Vítkovice postupně převzaly otěže zápasu a to neskutečným způsobem, kdy nedali domácím nejmenší šanci na oddych. Z tohoto zámku domácích se jim podařilo vytěžit branku. O to víc se tlak zvýšil, když začali hosté riskovat hrou bez brankáře, při které branku neinkasovali, ale ani nevstřelili.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    A drama pokračuje! Tlak neutichá a toto je naprostá řežba domácích v posledních sekundách základní hrací doby. Vítkovice ztratili puk a soupeř měl šanci na branku, ve středním pásmu však přišel o kotouč.
     
    59:00
    Začíná poslední minuta a Vítkovice zkoušejí riskovat hru bez brankáře a zatím jim to vychází. Dostaly Berany pod velký tlak a kanonáda nekončí. Nyní se dostal ke střele Trška, jeho střelu zlikvidoval Kašík svým pohotovým zákrokem.
     
    58:11
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:24
    Domácí si očividně uvědomují, že jim nepříjemně zatéká do bot, snaží se hrát co jim síly stačí, ale soupeř je nyní naprosto drtí a jeden střelecký pokus střídá druhý a Beraní mají dneska opravdu štěstí, jelikož mnoho z těchto střel bylo opravdu hrozivých.
    55:56 Alexandre MALLET - 2:1
     
    55:56
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tak přece jenom tu je ještě záblesk naděje pro Vítkovice. Po vyhraném buly našel Martin Dočekal těsně před bránou stojícího ALEXANDRA MALLETA, který se z bezprostřední blízkosti nemohl mýlit. Asistence: Martin Dočekal a Nicolas Werbik.
     
    55:44
    Už zbývají skoro jenom čtyři minuty a u puku jsou Vítkovice, kterým se daří dostávat do nějakých šancí. Stále je to vyrovnaný zápas, ale ve vzduchu je cítit jednoznačná chtíč Vítkovic minimálně po prodloužení.
     
    54:59
    Vítkovice se už pomalu dostávali do tlaku, pak přišel ale střet jednoho z hráčů s Kašíkem, který upadl tak nešťastně, že vyhodil bránu z původního místa.
     
    54:01
    Berani to asi mají moc jednoduché a chtěli dát ještě jejich soupeři šest minut před koncem ještě nějakou šanci. Vítkovice se jí i přes krátký pobyt v útočném pásmu moc zmocnit nepodařilo a puk je opět u Svobodovi brány.
     
    53:11
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Vojtěch Dobiáš – 2 min., vražení na hrazení).
     
    52:44
    Nedaří se a nedaří Vítkovicím jakkoli vůbec dostat dlouhodobě k puku, natož pak nějak tlačit.
     
    51:45
    Naopak Berani pokračují v tlaku, ke střele se dostal Poletín, který svým pokusem minul bránu.
     
    50:52
    Početní výhoda už skončila a Vítkovice jí nevyužili ani z kraje. Pomalu ale jistě se blíží konec zápasu a na dvě branky by museli mít s dosavadními výkony opravdu velkou dávku štěstí.
     
    49:48
    Už to vypadalo konečně na útok Vítkovic, pak ale přišla zase ztráta kotouče a trápení pokračuje a čas letí.
     
    48:32
    Už je půlka přesilovky za námi a zatím se bruslařům z Ostravy moc nedaří. Zlín dobře betonuje a obírá soupeře o puk v jednom kuse.
     
    47:24
    Toto je přesně to co Vítkovice potřebovaly. Nyní mají jedinečnou šanci snížit brankové manko na soupeře. Naneštěstí pro ně se puk po jedné ze střel dostal přímo k Ferencovi, který vyhodil přes celé kluziště až ke Svobodovi.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 21. Köhler, 38. Kubiš (Řezníček, Herman) – 56. Mallet (Dočekal, Werbik)


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Řezníček, Nosek (C), Suhrada, Ferenc, M. Novotný, Gazda, Dluhoš – Köhler, Herman, Karafiát – Okál (A), Honejsek, Šlahař – Kubiš (A), P. Sedláček, Dobiáš – Václavek, Poletín, J. Ondráček.
    HC Vítkovice Ridera: Mi. Svoboda (Dolejš) – Štencel, R. Polák (C), L. Kovář, Polášek, Trška, R. Černý, Koch – Schleiss (A), Hruška (A), Lakatoš – Ryšavý, Marosz, Dej – Dočekal, J. Mikyska, Šišovský – Lednický, Werbik, Mallet.

    Rozhodčí: Kika, Micka – Lederer, Hlavatý
    thejrc.org