Barys – Soči 2:0 (kon.) | Novosibirsk – Spartak Moskva 2:0 (kon.) | Omsk – Kazaň 3:0 (kon.)
Jaroslavl – Čerepovec 5:1 (kon.) | Nižněkamsk – Minsk 1:5 (kon.) | N.Novgorod – Čeljabinsk 2:0 (kon.)
CSKA Moskva – Kunlun 3:2 (po pr.) | Dynamo Moskva – Magnitogorsk 2:6 (kon.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
5:1 (1:0, 1:1, 3:0)
Severstal Čerepovec
Úterý 01.12.2020, 17:00 • Arena 2000, Jaroslavl • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání
    Do zápasu nezasáhl žádný Čech ani Slovák (19:24:17)
     
    Zápas nakonec končí výsledkem, který bychom po první třetině určitě neočekávali. Třetí třetina byla ale jasně veprospěch domácí Jaroslavle, která třemi góly dovršila debakl. Nejprve se prosadil Kraskoviskij, čtyři minuty po něm Barancev a ve vlastním oslabení poslal kotouč do prázdné branky Severstalu i poslední střelec utkání Averin. Lokomotiv tak připisuje další dva body a v tabulce dotahuje Petrohrad, který ke stejnému počtu bodů potřeboval ještě o jeden zápas více. Čerepovec je stále osmý, ale s devátým Viťazem má pořád stejně bodů, už však za stejný počet zápasů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Adamčuk získal po buly k modré ještě kotouč, avšak jeho ledabylá rána nebyla absolutně problémem pro Pasqualeho beton.
     
    59:18
    Domácí drží kotouč za brankou a střídají. Čerepovec je v pěti na ledě a mohl by klidně napadat, ale už se mu do toho nechce. Zápas už má jasně prohraný.
     
    58:43
    Čerepovec ještě vystartoval do útočného pásma, ale nakonec to řešil jen nahozením puku k zadnímu mantinelu, který už nezískal.
     
    58:20
    Alexejev se octl s kotoučem v mezikruží a tvrdě vypálil. Podjapolskij ale kotouč ukral ve výstroji poté, co ho zasáhl do hrudi.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty poslední třetiny.
    56:09 Jegor AVERIN - 5:1
     
    56:09
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Hosté to ještě při přesilovce chtěli vyzkoušet v šesti. Jenže před útočnou modrou v útočném pásmu Čerepovce puk najednou získal JEGOR AVERIN a v pádu dokázal bekhendem kotouč nasměrovat přes celé hřiště až do prázdné branky.
     
    55:45
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (2 min., hráčská lavice – příliš mnoho hráčů).
     
    55:32
    Lander naodil do pásma a sprintoval za kotoučem. Následně se k němu v útočné třetině i jako obránce dostal, ale byl atakován u mantinelu v rohu.
     
    54:59
    Čerepovec se hnal do útočného pásma, ale zastavil ho čárový rozhodčí, který odpískal postavení mimo hru.
     
    54:10
    Dumbadze vypálil z velké dálky, ale jeho střela byla velmi tvrdá a přesná, Pasquale ji vytáhl na poslední chvíli.
     
    53:48
    Berjozkin uháněl za kotoučem do rohu útočné třetiny, ale u mantinelu ho atakoval soupeř a poslal ho k zemi.
     
    53:26
    Ivanov chtěl proniknout do útočného pásma, ale nepohlídal si ofsajd a navíc si ho poté podala soupeřova obrana.
     
    52:48
    Jaroslavl v pohodě kombinuje ve své obraně a ve středním pásmu. Čerepovec právě nyní vypadá, jako by zápas a body už odevzdal soupeři.
    50:35 Denis BARANCEV - 4:1
     
    50:35
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Domácí se konečně prosadili v přesilovce. Puk se od mantinelu na pravou stranu k modré odrazil k Averinovi. Ten ho předal na střed Landerovi, který se s ním ale také nezdržoval a okamžitě posunul na střed k modré, kde byl v tu chvíli DENIS BARANCEV. Jeho výstavní dělovka proletěla rychle celou třetinu a nic jí v cestě od modré až do branky nezastavilo. Asistence: Anton Lander a Jegor Averin.

    Jiří Polášek

    Branky a nahrávky: 4. A. Marčenko (Korškov, Kajumov), 22. Kovalenko (Alexejev, Kudrjavcev), 47. Kraskovskij (Kajumov, Korškov), 51. Barancev (Lander, J. Averin), 57. J. Averin – 28. Petunin (Geraskin, Kodola)


    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (Konovalov) – M. Osipov, Rafikov, A. Marčenko (A), Čerepanov, Barancev, Misjul, Malyšev – Korškov, Kraskovskij, Kajumov – J. Averin (C), Lander (A), Darjin – Kovalenko, Alexejev, Kudrjavcev – Berjozkin, Beljajev, Ivanov – Iljenko.
    Severstal Čerepovec: Podjapolskij (Šugajev) – Vittasmäki, Provolněv, Sizov (A), Adamčuk, Lalonde (A), Kudako, M. Tichonov – Roberts Bukarts, Jo. Nättinen, A. Garejev – Petunin, Kodola, Vovčenko – J. Morozov, J. Jakovlev, Geraskin (C) – Nevolin, Dumbadze, A. Alexejev – Mojsejev.
    ocianews.com