Barys – Soči 2:0 (kon.) | Novosibirsk – Spartak Moskva 2:0 (kon.) | Omsk – Kazaň 3:0 (kon.)
Jaroslavl – Čerepovec 5:1 (kon.) | Nižněkamsk – Minsk 1:5 (kon.) | N.Novgorod – Čeljabinsk 2:0 (kon.)
CSKA Moskva – Kunlun 3:2 (po pr.) | Dynamo Moskva – Magnitogorsk 2:6 (kon.)
konec
Avangard Omsk
3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Ak Bars Kazaň
Úterý 01.12.2020, 15:00 • Ledový palác Jurije Ljapkina, Balašicha • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa

    Šimon Hrubec (OMS)
    – čisté konto, 33 zásahů, 100% úspěšnost (17:16:00)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 28:33.
    Zblokované střely – 22:10.
    Vyloučení – 4:4.
    Využití přesilovek 1/4 – 0/4.
    Vhazování – 28:21
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Omsku, který svého soupeře znovu porazil výsledkem 3:0. Poslední perioda nám znovu přinesla optickou převahu Ak Barsu, jenomže hostující celek měl v tomto duelu obrovské problémy s překonáním obrany soupeře. Omsk se soustředil na poctivou defenzívu, navíc vyrážel do nebezpečných protiútoků. Ve třetí třetině jsme se ovšem žádné další branky nedočkali, což Omsku nemuselo moc vadit. Domácí berou dva body, český brankář Šimon Hrubec si připisuje další čisté konto v novém působišti.
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Ještě jedno zakázané uvolnění, po kterém se hra přesune před brankáře Šimona Hrubce. Zdá se, že Kazaň ani ve druhém duelu nenajde recept na bývalého brankáře Kunlunu.
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
     
    58:02
    Při něj bylo k vidění přečíslení domácích. Nakonec to na sebe vzal Semjonov, který se střelou k zadní tyči neuspěl. Do konce zápasu nezbývá moc času.
     
    57:22
    Voronkov se málem dokázal protáhnout až před Hrubce, nicméně na poslední chvíli mu do cesty vložil hokejku obránce Šaripzjanov, který navíc založil kontr.
     
    56:58
    Zkušeně to po zisku puku provedl domácí Boucher, který raději na jistotu odehrál touš do středního pásma, což Omsku stačilo k vystřídání.
     
    56:20
    Dawes se štěstím udržel puk na své hokejce, načež ho předával k modré čáře na lépe postaveného Jarullina. Druhý jmenovaný ale nedokázal nahodit přesně.
     
    55:17
    Za vlastní brankou převzal kotouč Lukojanov, který se dostal až k opačné modré čáře, odkud pouze nahazoval podél mantinelu. Tam sledujeme boj o hrací předmět.
     
    54:10
    Puk se znovu snášel na zakázané uvolnění, tentokráte ale sudí nechal pokračovat. To vedlo k rychlému protiútoku Ak Barsu, který zakončení znovu nepřinesl.
     
    53:36
    Na modré čáře číhal na nahrávku Dědunov, který si ještě počkal na podporu od Komarova, jehož prudká rána trefila pouze připravený beton brankáře.
     
    53:05
    Sledujeme hru ve čtyřech na obou stranách, která nám nic zajímavého nepřináší. Opět se aktivněji jeví Kazaň, která se pohodlně dostal za Hrubcovu branku.
     
    51:46
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Corban Knight – 2 min., podrážení).
     
    51:39
    Omsku se znovu povedlo uspět na vhazování, což vedlo k přesilovkové kombinaci. Při ní se nakonec k dorážce dostal Zernov, který na Biljalova nevyzrál.
     
    51:24
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Nigel Dawes – 2 min., sekání).
     
    51:12
    Hosté se museli vracet zpět do obranného pásma. Nakonec jsem sledovali nahrávku na pravé křídlo, kde se Gluchov nedokázal vymanit kolem jednoho z protihráčů.
     
    50:26
    Se štěstím se k volnému puku jako první dostal domácí Chochlačov, který poté předával k modré čáře na Jemelina, jehož střela zápěstím trefil pouze soupeře.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 2. Kaski (Knight, Boucher), 34. Knight (Gončarov, Zernov), 36. Pokka (Knight, Chochlačov)


    Avangard Omsk: Hrubec (Bobkov) – Jemelin (C), Šaripzjanov, Pokka, Běreglazov, Čudinov, Kaski, Gončarov – Chochlačov, K. Kostin, Knight (A) – Jakupov, Boucher, Zernov – K. Semjonov, Šumakov, Dědunov – A. Potapov (A), Kablukov, Jaremčuk – N. Komarov.
    Ak Bars Kazaň: Biljalov (Reideborn) – Judin, Rukavišnikov, Jarullin (A), Wikstrand, Chenkel, Pedan, Žuravljov – Zaripov (C), Galijev, Voronkov – S. Da Costa, V. Tichonov, Dawes – Lukojanov (A), Burmistrov, M. Gluchov – Dyňak, Cormier, K. Petrov – Fisenko.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Ravodin – Ivanov, Zacharenkov
    thejrc.org