Lok. Moskva – Salzburg 1:3 (kon.) | Šachtar – Real Madrid 2:0 (kon.) | Atlético – Bayern 1:1 (kon.)
Mönchengladbach – Inter 2:3 (kon.) | Marseille – Olympiakos 2:1 (kon.) | Porto – Manchester City 0:0 (kon.)
Liverpool – Ajax 1:0 (kon.) | Atalanta BC – Midtjylland 1:1 (kon.)
konec
FK Šachtar Doněck
2:0 (0:0)
Real Madrid
Úterý 01.12.2020, 18:55 • NSK Olimpiyskiy, Kyjev (UKR) • Liga mistrů • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    To už je z duelu Šachtaru Doněck s Realem Madrid vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek úterního večera. (20:58:54)
     
    Real Madrid je na pokraji nepostupu ze základní skupiny Ligy mistrů! Pokud by dnes Mönchengladbach zvítězil nad Interem Milán, tak by Real neměl postup ve svých rukách a musel by s závěrečném kole spoléhat na zaváhání Šachtaru a sám uspět v domácím prostředí s německým týmem.
     
    Statistiky dnešního zápasu

    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:7.
    Střely mimo: 1:5.
    Rohy: 2:11.
    Ofsajdy: 0:3.
    Fauly: 10:15.
     
    Čtyři nastavené minuty uplynuly a zápas končí! Šachtar i podruhé v základní skupině Ligy mistrů poráží slavný Real Madrid, tentokrát na domácí půdě 2:0!

    Úvodní minuty zápasy šly jednoznačně za Realem. Po zisku míče se již v šesté minutě dostal do nadějné šance Marco Asensio. Po Benzemově přihrávce však pálil z prvního doteku jen do levé tyče. Ihned poté se předvedl v útoku také kapitán madridského celku Karim Benzema, ale v plném běhu střílel jen do Trubina. Po čtrnácti minutách přišel tvrdý zákrok Varana na Moraese a dobrých pět minut se nehrálo. Brazilský útočník to šel ještě po ošetření zkusit, ale nakonec musel své místo na trávníku přenechat Dentinhovi. Tempo dlouhým přerušením výrazně utrpělo. Ani jeden z týmů se dlouhé minuty nemohl dostat do tlaku. Těsně před přestávkou nebyl Raphaël Varane daleko od druhé žluté karty, ale zákrok na Dentinha hlavní rozhodčí nepotrestal.

    I po změně stran držel míč převážně Real Madrid. Již kontr Taisona napověděl, jak by se domácí chtěli prosadit, ale dvaatřicetiletého Brazilce ještě vychytal Courtois. Další smrtící protiútok už ale skončil vedoucím gólem. Kovalenkova nepřesná přihrávka se odrazila od Nacha k nepozornému Varanovi, ten míč propustil přesně do pohybu střídajícího Dentinha, který už měl proti Courtoisovi snadnou úlohu. Real i nadále kontroval balon, ale do větší gólové příležitosti se ani za nepříznivého stavu nedostal. Naopak Šachtar ještě potvrdil své vítězství, když Manor Solomon unikl po levé straně, poté si to namířil více k ose a parádní ránou k bližší tyči udal konečný výsledek na 2:0.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Poslední zbytky sil vrhli hosté do útoku. Po Nachově přihrávce převzal míč na levém kraji Vinícius Júnior, následoval rohový kop, ale Kroos opět nedokázal najít své spoluhráče na hranici šestnáctky.
     
    90+3
    Ani nyní se Trubin při odkopu z vlastního vápna nevyznamenal. Real se dostal zadarmo k balonu, ale Kroos poté mizerným pasem míč opět odevzdal.
     
    90+2
    Tete sice dlouho držel míč pod kontrolou, ale když už se rozhodl o centr, tak našel jen hlavu Nacha, který poté přiťukl Courtoisovi. Fernando neměl šance na zakončení.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí Ovidiu Hategan přidává ve druhém poločase ještě čtyři minuty.
     
    90
    Z místa přestupku rozehrával volný přímý kop Toni Kroos. Tradiční exekutor poslal míč z levé strany daleko za vzdálenější tyč a Trubin zasahovat nemusel.
     
    90
    Trubin nerozehrál zrovna jistě, ale balon nakonec kolem Modriće propadl až za postranní lajnu. Po rychlém autovém vhazování byl faulován Vinícius.
     
    89
    Na levé straně mířil do útoku střelec druhé dnešní branky Manor Solomon. Tentokrát ale už nespěchal směrem k Courtoisovi, ale raději podržel míč daleko od vlastní branky.
     
    88
    Stěpaněnko byl sice pod tlakem při rozehrávce, ale měl ještě za sebou Bondara, kterému mohl v nouzi poslat míč před Asensiem.
     
    87
    U středového kruhu skvěle vystihl nepřesnou Kroosovu přihrávku Tete, který si poté pokryl balon a nechal se chytře faulovat napadajícího Viníciusem.
     
    86
    Real je naprosto mimo hru. Naopak domácí hrají v klidu ve středu pole a zatím nepouštějí soupeře do tlaku.
     
    85
    Střídání v týmu FK Šachtar Doněck: ze hřiště odchází Viktor Kovalenko, přichází Alan Patrick.
     
    85
    Střídání v týmu FK Šachtar Doněck: ze hřiště odchází Dentinho, přichází Fernando.
     
    84
    Ještě před rozehráním po gólu se svalil na trávník Dentinho, který bude potřebovat ošetření. Šachtar je velmi blízko i druhému vítězství nad favority z Madridu.
    82. Manor SOLOMON - 2:0

    Vít Schück

    Branky: 57. Dentinho, 82. Solomon

    Karty:   14. Varane (REA)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 1:5. Rohy: 2:11. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 10:15.
    FK Šachtar Doněck: Trubin – Dodô, Vitão, Bondar, Matvijenko – Kovalenko (85. Patrick), Stěpaněnko (C) – Tetê, Marlos (73. Maycon), Taison (74. Solomon) – Júnior Moraes (25. Dentinho, 85. Fernando).
    Náhradníci: O. Ševčenko, Pjatov – Antônio, Dentinho, Solomon, Patrick, Maycon, Cipriano, Bolbat, Sudakov, Fernando.

    Real Madrid: Courtois – L. Vázquez, Varane, Nacho Fernández, F. Mendy – Modrić, Kroos, Ödegaard (77. Isco) – Rodrygo (77. Vinícius Júnior), Benzema (C) (77. M. Díaz), Asensio.
    Náhradníci: Altube, Lunin – Militao, Marcelo, Casemiro, Vinícius Júnior, Isco, M. Díaz, Chust, Arribas.

    Rozhodčí: Hategan – Sovre, Gheorghe (vš. ROU)
    ocianews.com