Lok. Moskva – Salzburg 1:3 (kon.) | Šachtar – Real Madrid 2:0 (kon.) | Atlético – Bayern 1:1 (kon.)
Mönchengladbach – Inter 2:3 (kon.) | Marseille – Olympiakos 2:1 (kon.) | Porto – Manchester City 0:0 (kon.)
Liverpool – Ajax 1:0 (kon.) | Atalanta BC – Midtjylland 1:1 (kon.)
konec
Olympique Marseille
2:1 (0:1)
Olympiakos Pireus
Úterý 01.12.2020, 21:00 • Stade Vélodrome, Marseille • Liga mistrů • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že o třetí pozici ve skupině C není stále rozhodnuto, se loučím a přeji vám dobrou noc. (23:00:58)
     
    Olympique otočil stav zápasu na svou stranu a dočkal se konečně prvního vítězství v Lize Mistrů. Francouzskému celku pomohla také nedisciplinovanost soupeře, kterou dvěma góly využil Dimitri Payet, jenž z penaltového puntíku vždy zamířil do pravé šibenice. Olympiakos se musí před soupeřem sklonit, i když vyrovnání měl na kopačce Pape Abou Cissé.

    Po dnešku už je jisté, že do vyřazovacích bojů Ligy Mistrů postupuje také Porto, které doplní Manchester City. Naopak Marseille s Olympiakosem budou bojovat o Evropskou ligu.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Hostující trenér Pedro Martins (Olympiakos) nebyl spokojen s rychlostí střídání, a tak si pustil pusu na špacír, za což byl odměněn žlutou kartou.
     
    90+5
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Florian Thauvin, přichází Marley Aké.
    90+3. Pape Abou Cissé (OLY)
     
    90+3
    Tlak Olympiakosu dál roste a hosté byli velmi blízko vyrovnání! Přetažený centr vrátil před branku Hillal Soudani, jenž našel spoluhráče. Pape Abou Cissé se do balonu okamžitě opřel, ale skočil mu pod nohy Boubacar Kamara, jenž je hrdinou okamžiku.
     
    90+3
    Na pravé straně se rozeběhl Rafinha Ferreira, jemuž se povedlo odcentrovat. Avšak situaci si pohlídal Duje Ćaleta-Car, jenž míč odvrátil na rohový kop.
     
    90+2
    Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Marious Vrousai, přichází Hillal Soudani.
     
    90+1
    Dnešní utkání bude nastaveno o šest minut, dočká se Marseille vítězství?
     
    90
    Standardní situaci rozehrál Kostas Fortunis, jehož centr ještě přizvedl hlavou Marious Vrousai. Ovšem balon putoval jen do míst, kde stál připravený Steve Mandanda.
     
    89
    Rúben Semedo zastavil další akci soupeře a okamžitě otočil kormidlem na druhou stranu. Olympiakos výrazně přidal a tlačí se znovu do útoku, který faulem zastavil Hiroki Sakaj (Marseille).
     
    87
    Praporek pomezního rozhodčí letěl velmi rychle nahoru, to značí, že se Youssef El Arabi nacházel v ofsajdovém postavení. To francouzskému celku vyhovuje, protože čas se rychle krátí.
     
    86
    Dimitri Payet by si měl předplatit nové lůžko, jelikož se po dalším zákroku valí na zeleném pažitu. Rozhodčí už mu naznačuje, ať neustále nepadá.
     
    85
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Valentin Rongier, přichází Pape Gueye.
     
    84
    Morgan Sanson a Dimitri Payet kombinovali na levé straně, druhý jmenovaný byl následně u míče později a okamžitě padal na kolena. Jenomže u balonu byl dříve Pape Abou Cissé, což viděl i španělský rozhodčí a faul neodpískal.
     
    83
    Olympiakos musí přijít se závěrečným tlakem, protože minimálně remíza by byla cenná. Jenomže přihrávka na pravé straně zůstala nepochopena a zamířila mimo hrací plochu.
     
    81
    Marseille dál napadalo rozehrávku soupeře a dobře udělala. Domácí celek vybojoval míč a zakončením se prezentoval Valère Germain, jenž minul pravou tyčku asi o metr.
     
    80
    Fanouškům řeckého mužstva se nyní muselo zastavit srdce. Přihrávka šla totiž středem šestnáctky a nedosáhl na ní Mohamed Mady Camara. Ovšem ani soupeř nebyl ideálně postaven, a tak to pro Olympiakos dobře dopadlo.

    Michal Luxa

    Branky: 55. Payet (pen.), 75. Payet (pen.) – 33. M. Camara (Vrousai)

    Karty:   89. Sakaj (OMA) – 58. Holebas (OLY), 62. M. Camara (OLY), 72. Rafinha Ferreira (OLY), 90+5. Pedro Martins (OLY)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:7. Fauly: 11:14.
    Olympique Marseille: Mandanda (C) – Sakaj, Ćaleta-Car, Álvaro González, Amavi – Rongier (85. Gueye), Kamara, Cuisance (55. M. Sanson) – Thauvin (90+5. Aké), Benedetto (46. Germain), Payet.
    Náhradníci: Pelé, Vanni – Aké, Germain, Gueye, Chauí, Nagatomo, Perrin, M. Sanson, Strootman, Henrique.

    Olympiakos Pireus: J. Sá – Rafinha Ferreira, R. Semedo, Cissé, Holebas – M'Vila (79. Masouras), M. Camara, Bouchalakis (C) – Fortunis, El Arabi, Vrousai (90+2. Soudani).
    Náhradníci: Karargyris, Tzolakis – Androutsos, Ba, Dräger, Masouras, Papadopoulos, Rodrigues, Soudani, Sourlis, Vinagre.

    Rozhodčí: Jesús Gil Manzano – Ángel Nevado, José Naranjo (všichni Španělsko)
    thejrc.org