FK Krasnodar – Rennes 1:0 (kon.) | Başakşehir – RB Lipsko 3:4 (kon.) | Sevilla – Chelsea 0:4 (kon.)
Dortmund – Lazio 1:1 (kon.) | Club Brugge – Zenit 3:0 (kon.) | Juventus – Dynamo Kyjev 3:0 (kon.)
Ferencváros – Barcelona 0:3 (kon.) | Manchester Utd. – PSG 1:3 (kon.)
konec
Manchester United
1:3 (1:1)
Paris Saint-Germain
Středa 02.12.2020, 21:00 • Old Trafford, Manchester • Liga mistrů • Skupina H
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě to už pro tento zápas všechno, přeji příjemný zbytek večera a dobrou noc. (23:03:44)
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 43 % : 57 %
    Střely na branku: 5:6
    Střely mimo: 3:4
    Rohy: 3:5
    Ofsajdy: 3:4
    Fauly: 20:10
     
    Zápas je u konce, ve šlágru dnešního programu Ligy mistrů Paris Saint-Germain splnilo nelehký úkol, vyhrálo na hřišti Manchesteru United 3:1 a udrželo si šanci na postup do osmifinále. Aktuálně mají PSG, United a Lipsko na kontě shodně devět bodů a vše se rozuzlí až v závěrečném kole skupinové části. Dnešní napínavé utkání odstartoval gólem už v šesté minutě Neymar. United se ale zvedli a brzy se vrátili do utkání, ve 32. minutě se trefil tečovanou střelou Anthony Martial. Ve druhém poločase byli domácí hlavně v jeho začátcích lepším týmem a nechybělo mnoho, aby se dostali do vedení, jenomže Martial svou šanci před prázdnou brankou zahodil a Cavani trefil jen břevno. PSG trestalo v 69. minutě, kde se po rohovém kopu a po hraniční situaci s ohledem na ofsajd prosadil obránce Marquinhos. United už pak vrhli veškeré své síly do útoku, ale vyrovnat už nedokázali. Naopak ještě jednou inkasovali, v první minutě nastavení se podruhé v utkání prosadil Neymar.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Utkání se teď už jen dohrává, o vítězi je jasno.
     
    90+3
    United už mají zoufale málo času na to, aby s utkáním ještě něco svedli.
    90+1. NEYMAR - 1:3
     
    90+1
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Pařížský velkoklub tento zápas nejspíš vyhraje, do vedení o dvě branky posílá PSG NEYMAR! Brazilský útočník se prosadil po nezištné přihrávce Rafinhy. Asistence: Rafinha Alcântara.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty. Zvládnou United vyrovnat?
     
    90
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Abdou Diallo, přichází Idrissa Gueye.
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Aaron Wan-Bissaka, přichází Odion Ighalo.
    90. Mbappé mohl definitivně rozhodnout.
     
    90
    Po rohovém kopu spěchali do brejku hosté, a to rovnou dvě největší hvězdy Kylian Mbappé s Neymarem. Prvně jmenovaný to vzal na sebe, ale své střelecké soužení v Lize mistrů neprotrhl a netrefil branku. Neymar se zlobí, že nedostal přihrávku.
     
    89
    Ještě předtím ale přišel rohový kop United, který rozehrál Telles. Nebyl však zakončený.
     
    88
    Na hřiště už se pomalu chystal Di María, ale když trenér Tuchel spatřil zdravotní trable v obranné řadě, pošle do hry raději defenzivněji laděného Idrissu Gueyeho.
     
    87
    S křečemi zůstává na trávníku ležet Abdou Diallo, dnes už toho má dost. Ale hraje výborný zápas. Přihrál na gól a po faulu na něj byl vyloučen Fred.
     
    86
    United se snaží zatlačit PSG do úzkých. Z pravé strany centroval van de Beek, ale před brankou měl jen dva spoluhráče, což je za této situace zoufale málo.
    84. Fernandes nevyrovnal.
     
    84
    Na útočný výlet až do pokutového území se vydal stoper a kapitán United Harry Maguire a našel hlavičkou před brankou Fernandese. Portugalcovo zakončení však nebylo razantní, Keylor Navas míč v pohodě chytil.
     
    83
    Aktuální situace skupiny H je taková, že mají Lipsko, United i PSG devět bodů a o postupujících do osmifinále by se tak rozhodovalo až v posledním kole. Manchester hraje v Lipsku, PSG vyzve doma Basaksehir.

    Petr Sumbal

    Branky: 32. Rashford (Wan-Bissaka) – 6. Neymar, 69. Marquinhos (A. Diallo), 90+1. Neymar (Rafinha Alcântara)

    Karty:   23. Fred (MAN) – 37. Paredes (PSG), 59. Verratti (PSG)   70. Fred (MAN)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 20:10.
    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka (90. Ighalo), Lindelöf, Maguire (C), Telles – McTominay, Fred – Rashford (74. P. Pogba), B. Fernandes, Martial (79. Greenwood) – Cavani (79. van de Beek).
    Náhradníci: D. Henderson – Bailly, P. Pogba, Mata, Greenwood, Lingard, D. James, Fosu-Mensah, Ighalo, N. Matić, Williams, van de Beek.

    Paris Saint-Germain: Navas – Florenzi (79. Kehrer), Marquinhos (C), A. Diallo (90. Gueye), Kimpembe – Verratti (79. Rafinha Alcântara), Danilo Pereira, Paredes (65. A. Herrera) – Neymar, Kean (65. Bakker), Mbappé.
    Náhradníci: S. Rico, Letellier – Kehrer, Di María, Rafinha Alcântara, Kurzawa, A. Herrera, Bakker, Gueye, Dagba, Pembele, Fadiga.

    Rozhodčí: Orsato – Giallatini, Preti
    ocianews.com