Chabarovsk – Spartak Moskva 6:2 (kon.) | Novosibirsk – Soči 2:1 (po pr.) | Riga – Čeljabinsk 3:4 (kon.)
Jekatěrinburg – Dynamo Moskva 2:7 (kon.) | Magnitogorsk – Petrohrad 2:1 (kon.) | Nižněkamsk – Kazaň 1:6 (kon.)
CSKA Moskva – Minsk 2:4 (kon.) | Viťaz – N.Novgorod 2:3 (kon.)
konec
Dinamo Riga
3:4 (0:3, 1:1, 2:0)
Traktor Čeljabinsk
Čtvrtek 03.12.2020, 14:00 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Vitásek (RIG) 0+0, 1 střela, čas na ledě 20:39
    Tomáš Hyka (CLJ) 0+2, 2 střely, čas na ledě 20:13
    Lukáš Sedlák (CLJ) 1+0, 4 střely, čas na ledě 20:21
    Roman Will (CLJ) 0+1, 3 inkasované branky, 30 zásahů (16:17:12)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 32:23.
    Zblokované střely – 19:10.
    Vyloučení – 6:5.
    Využití přesilovek 2/5 – 2/6.
    Vhazování – 21:34
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Traktoru, který svého soupeře porazil výsledkem 4:3. Dinamo Riga ovšem do poslední periody vstoupilo ukázkově, hned z první akce se mu povedlo vstřelit druhou branku. Riga se navíc dostala na dostřel jediné brance, nicméně hosté si jednobrankové vedení dokázali udržet. Oba celky si navíc v tomto duelu vyzkoušely řadu přesilových her, které se celkem dařilo proměňovat. Dva body a tedy vítězství z tohoto zápasu bere Traktor.
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Hostujícímu celku se povedlo vyhodit natolik šikovně, že z toho nebylo zakázané uvolnění. Poté střela od červené čáry směřovala kousek vedle prázdné branky.
     
    59:10
    Dinamo to zkouší v šesti!
     
    59:00
    Minuta do konce poslední třetiny.
     
    58:15
    Nehrálo se několik minut, jedno z plexiskel se totiž dostalo do jiné pozice, než by mělo. Následovalo tedy opravení a nyní se už konečně pokračuje ve hře.
     
    57:20
    Při vlastním oslabení se do protiútoku pokoušel dostat domácí Zyrjanov, který se dostal pouze k modré čáře. Na opačné straně jsme sledovali další ofsajd.
     
    56:28
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Reece Scarlett – 2 min., nedovolené bránění).
     
    56:16
    Rozruch před brankou Romana Willa, který přesto kotouč nechal pod sebou. Poté se ještě strhla menší strkanice, nakonec se neuskutečnilo nic velkého.
    55:31 Robert MAMČICS - 3:4
     
    55:31
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak ono to bude ještě hodně zajímavé! Maione si sjel s pukem k pravému kruhu, načež nahrával na zadní tyč. Nakonec se po šťastné teči dostal k puku kolega z obrany ROBERTS MAMČICS, kterému se jednoduše povedlo trefit odkrytou hostující branku. Dinamo je rázem ve hře a ztrácí jedinou branku!
    Asistence: Mathew Maione, Lauris Darzinš.
     
    55:18
    K prudké ráně příklepem se dostal Indrašis, který to zkoušel pod břevno hostující branky. Will musel vyrážet ramenem, puk nakonec skončil v ochranné síti.
     
    54:13
    Černov byl vhazování upozorněn, podruhé mu to ovšem už vyšlo. Ihned po vítězném vhazování to z úhlu zkoušel Bukarts, který ovšem mířil mimo zadní tyč.
     
    53:31
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Lukáš Sedlák – 2 min., držení hole).
     
    53:21
    Aberg spolupracoval s vedle stojícím Bailenem, který se rozhodl pro tvrdou ránu na domácího brankáře. Proskurjakov pohlídal prostředek branky a hru přerušil.
     
    53:02
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Reece Scarlett – 2 min., podrážení).
     
    52:50
    Na druhé straně rutinní zákrok pro českého brankáře Willa, která přerušil hru. Následuje poslední komerční přestávka tohoto zápasu.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 33. Paršin (Darzinš, Indrašis), 41. Indrašis (Maione), 56. Mamčics (Maione, Darzinš) – 1. Sedlák (Bailen, Hyka), 6. Kravcov (Hyka), 18. Åberg (Bailen, Will), 37. Byvalcev


    Dinamo Riga: McIntyre (21. Proskurjakov) – Zile, Scarlett, Sotnieks (A), Vitásek, Mamčics, Maione, Ošenieks – Darzinš (C), Indrašis (A), Lipon – Paršin, P. Černov, Rihards Bukarts – Zyrjanov, Gračov, Dzierkals – Skvorcovs, Levin, Stoljarov – Švanenbergs.
    Traktor Čeljabinsk: Will (Fedotov) – Isajev, Pilut, Bailen, Karpuchin, S. Garejev, Ogurcov, Jasinskij – Osnovin, Byvalcev, Kalinin (C) – Hyka, Sedlák (A), Kravcov – Švarjov, Polygalov, Åberg – Kosov, Karlin, Avcin – Podkorytov.

    Rozhodčí: Gamalej, Romasko – Šadrin, Šalagin
    thejrc.org