Plzeň – Zlín 7:5 (kon.) | Třinec – Litvínov 4:2 (kon.) | K. Vary – Liberec 4:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Mountfield HK 5:2 (kon.) | Vítkovice – Pardubice 1:5 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 5:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
HC VERVA Litvínov
Pátek 04.12.2020, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    My se z třinecké Werk areny loučíme a další onlajn přenos z Tipsport extraligy přineseme už v neděli, kdy se od 15 hodin Oceláři střetnou s mladoboleslavským Bruslařským klubem. (19:20:01)
     
    Sledovali jsme zajímavou třetí třetinu, kterou gólově otevřel obránce Jaroměřský. Domácí pak vedli o dva góly a kontrolovali vývoj utkání, měli převahu, ale nedokázali přidat další branky. Litvínovským se podařilo necelé čtyři minuty před koncem snížit po zásahu Zygmunta a měli ještě dost času utkání vyrovnat. Zbylý čas třetí třetiny byl nejlepší pasáží Litvínova v utkání, ale k další brance to nevedlo. V samotném závěru třetí třetiny trefil prázdnou branku Marcinko a stanovil konečný výsledek utkání. Sté vzájemné utkání těchto soupeřů v základní části tak vyhráli domácí Oceláři 4:2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Ještě buly před Kořenářem po zakázaném uvolnění, už to ale pravděpodobně na osudu utkání nic nezmění.
    59:52 Tomáš MARCINKO - 4:2
     
    59:52
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hrehorčák byl úplně volný na útočné modré, puk v obranné třetině získal TOMÁŠ MARCINKO a zkoušel svému spoluhráči nahrát. Puk ale nabral pro domácí tak šikovnou faleš, že zaplul do prázdné branky. Stav utkání 4:2.
     
    59:30
    Ščotka z pravé strany centroval na osu kluziště, kde byl úplně volný Zdráhal, ale litvínovský forvard puk netrefil dobře.
     
    59:14
    Vhazování ve středním pásmu, Honzík je na půl cesty.
     
    59:14
    Verva si vybrala oddechový čas.
     
    59:14
    Hosté drželi puk za Kořenářovou brankou, odkud jej vyvezl Kundrátek. Následně se Růžička s Marcinkem snažili vykombinovat z obranného pásma, hosté do přihrávek ale šáhli. Hra je přerušená pro přihrávku rukou.
     
    58:22
    Hosté hrají bez brankáře!
     
    58:10
    Jarůšek dostal od Hanzla puk do situace sám před Kořenářem, kde byl odzbrojen. Litvínovští protestují, Jarůšek najel k rozhodčímu, hra ale pokračuje.
     
    57:48
    Domácí vyvezli puk do útočného pásma, kde se snaží šetřit čas čtvrtý útok.
     
    57:18
    Hosté jsou nadále aktivní. Kudla poslal puk po modré na Demela a jeho střelu nemohl Kořenář vidět. Ke smůle pro hosty a na štěstí pro Třinec byla rána nepřesná.
     
    56:27
    Hosté jsou po kontaktní brance aktivní před Kořenářem. Válek se dostal k puku vyraženému třineckým brankářem, ale byl ve velkém úhlu a trefil jen boční síť.
    55:53 Pawel ZYGMUNT - 3:2
     
    55:53
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A hosté se dostali ke snižující brance! Akci dva na jednoho vyřešil Helt přihrávkou na PAWLA ZYGMUNTA, který byl na ose kluziště nedůsledně tísněn Michalem Kovařčíkem. Asistence: Filip Helt. Stav utkání 3:2.
     
    55:29
    Ondřej Kovařčík v situaci tři na dva z rohu hledal obránce Galvinše, puk byl ale při cestě na třineckého spoluhráče zablokován.
     
    55:10
    Trma vrma před Kořenářem. Aktivní tam byl obránce Cibulskis a forvard Lukeš. Třinecký brankář schoulený na zemi někde pod sebou drží puk.
     
    55:01
    Kudlovu bombu od modré tečoval šikovně před Kořenářem Hanzl, ale puk zamířil na zadní hrazení.
     
    54:52
    Oceláři se teď dvakrát po sobě provinili icingem. Vhazuje se opět před Kořenářem.
     
    54:35
    Hanzl operoval v útočném pásmu Třince a nejprve centroval na slot, kam sjížděl obránce Demel. Jeho střela byla zablokována. Následně držel puk a nabil na levou stranu Lukešovi. Ten ale se zakončením otálel a trefil pozadí blokujícího třineckého hráče.
     
    53:47
    Ščotka teď byl odzbrojen při pokusu projít samostatně do útočného pásma a domácí ujeli v situaci dva na jednoho. Hrehorčák vzal zakončení na sebe a trefil špičku Honzíkova betonu.
     
    53:27
    Poslední komerční přestávka dnešního zápasu.
     
    52:42
    Jaroměřský nahodil puk od modré a trefil mezi kruhy Zadinu. Ten se pokusil z otočky o střelu, ale neúspěšně. Třinecký forvard pak byl pravděpodobně zasažen při cestě zpět na střídačku, protože tvář mu zkroutila bolestivá grimasa.
     
    52:04
    Společně teď byli vyloučeni Matěj Stránský (TRI) a litvínovský recidivista dnešního utkání Aaron Irving (LIT) po drobné potyčce v útočném pásmu Třince. Domácí útočník situaci cítil pravděpodobně jako křivdu, protože se ohradil vůči rozhodčímu a dostal navíc "panenku".
     
    51:46
    Oceláři se teď kombinacemi a vysokou kvalitou dovedností první formace drželi dlouho v útočném pásmu. Pasáž zakončila střela Gernáta od modré, kterou Honzík neudržel, ale nikdo z Třineckých před ním nebyl.
     
    51:01
    Další vhazování na druhém konci hřiště poté, co Honzík přikryl puk do lapačky.
     
    50:54
    Látal převzal na útočné modré přihrávku a následně z rohu kluziště centroval před branku, kde byl Hanzl. Další akce se ale nerozvinula.
     
    50:42
    Další nesoulad v rozehrávce Litvínova končí icingem. Hra se stěhuje před Honzíka.
     
    50:12
    Dravecký s pukem na holi projel naskrz celé útočné pásmo, ale dva pokusy o zakončení byly zblokovány litvínovskou obranou.
     
    49:54
    Zadina se s Marcinkem rychle prokombinoval do útočného pásma, následně puk putoval až na Kundrátka, jehož pokus od modré litvínovský brankář odrazil do prázdného hlediště.
     
    48:59
    Růžička nabil Gernátovi na osu na modrou a jeho bombu z první Honzík vyrazil betony. Litvínovský brankář celou trajektorii puku viděl, tak to byla pro něj lahůdka.
     
    48:39
    Jarůšek převzal dlouhou přihrávku na útočnou modrou, ale pak se s Válkem k další úspěšné kombinaci nedostali.
     
    48:21
    Propagační střela Michala Kovařčíka skončila na hrudi Honzíka. Litvínovský brankář následně přerušil hru.
     
    48:06
    Bratři Kovařčíkové se spolu s Musilem prokombinovali až do blízkosti Honzíkovy branky. Následně ale přihrávka Ondřeje Kovařčíka na paty další akci zhatila.
     
    47:45
    Kurovský po kombinaci s Michalem Kovařčíkem získal puk, objel branku a poslal jej do brankoviště. Tam jej přikryl Honzík a následuje komerční přestávka.
     
    47:16
    Hübl zavezl puk do útočného pásma, pak jej ale odevzdal Romanovi. Oceláři budou další útok zakládat od své branky.
     
    46:33
    Hosté se museli ještě další téměř půlminutu bránit v pásmu, další Zadinovo nahození od modré tentokrát zablokované.
     
    46:06
    Až poslední půlminuta přesilovky Ocelářů měla parametry. K dobré ráně, kterou navíc Honzík moc neviděl, nabil na pravý kruh Zadinovi Doudera.
     
    45:02
    Ocelářům se nedařilo usadit v útočném pásmu, ale po rychlé výměně puku s Hrňou byl v dobré pozici před Honzíkem Stránský. Nejlepšího kanonýra soutěže ale zablokoval Zygmunt.
     
    44:12
    Aaron Irving (LIT) je dnes podruhé na trestné lavici a to za hrubost na Jaškovi za litvínovskou brankou. Čtvrtá přesilovka Třince.
     
    44:05
    Litvínov dostal rychle puk ze svého pásma, ale pak se Ocelářům dvakrát podařilo zastavit rozehrávku Vervy. Především Myšák se už dostával do dobré pozice.
     
    43:17
    Šance Hanzla! Lukeš chtěl z obranného pásma dostat rychle puk před třineckými útočníky, vypadalo to na icing. Pospíšil byl ale v bruslařském souboji nejrychlejší, puk získal a nabil na pravý kruh Hanzlovi. Jeho střelu ještě lehce směrem k odkryté části třinecké branky lízl Jaroměřský. Kotouč nakonec skončil za brankou.
     
    42:43
    Hanzlovu svižnou střelu kryje Kořenář a bude se opět vhazovat v útočném pásmu Vervy.
     
    42:33
    Zdráhal zavezl puk do útočného pásma, pak ale nenašel Látala. Třinečtí se už chtěli osvobodit ze svého pásma, ale Látal ještě dvakrát puk vybojoval pro své barvy.
    41:37 Jan JAROMĚŘSKÝ - 3:1
     
    41:37
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři standardní situaci v podobě vhazování v útočném pásmu využívají ve svůj prospěch. Po vyhraném buly se schovanou střelou prosadil obránce JAN JAROMĚŘSKÝ. Honzík jeho pokus od modré nemohl vidět. Asistence: Lukáš Jašek. Stav utkání 3:1.
     
    41:32
    Demel od modré jen vytloukl bloky Ondřeje Kovařčíka. Hosté pak ze středního pásma zakládali útok, ale poslali puk na icing. Ten se píská, i když se opticky zdálo, že na spojnici bodů pro vhazování byl dřív Myšák.
     
    41:22
    Po zakázaném uvolnění další vhazování v útočném pásmu Litvínova.
     
    41:15
    Hübl natáhl puk od pravého hrazení na Kořenáře, ten kryje a přerušuje.
     
    40:30
    Gernátova bomba od pravého mantinelu těsně vedle.
     
    40:22
    Neuvěřitelné! Růžičkovi dnes není přáno. Další velká šance tohoto kanonýra. Třinecký forvard jel sám na Honzíka, zkusil kličku do bekhendu, ale Honzík se s ním přesunul a šanci vyrazil.
     
    40:10
    První střelu třetí třetiny vyslal Ščotka. Jeho bomba z jízdy z levé strany šla těsně vedle.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči již krouží po ledové ploše, za minutku začínáme.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 19:11
    Střely mimo 17:6
    Zblokované střely 16:7
    Hity 9:4
    Vhazování 27:21
     
    Třetí třetina začne cca v 18:39.
     
    Ve druhé třetině jsme pozorovali jasnou převahu domácích hráčů, kteří se díky brance Marcinka dostali do vedení. Šancí ale bylo mnohem víc – nejproduktivnější hokejista extraligy Martin Růžička měl sám několik dobrých šancí, prázdná klec zívala na Romana, nevyužita byla jedna ze dvou přesilovek, které Oceláři měli. Litvínovští se do mnoha velkých šancí nedostali. Měli své pasáže, kdy byli aktivnější. Za všechny situace zmiňme střelu Hanzla po objetí branky Kořenáře z úvodu druhé části hry.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:49
    Po rychlém přechodu do útoku pálí nepřesně z levé strany Hübl.
     
    39:25
    Třinečtí vyhráli buly, ale přiťuknutí na modrou nebylo dostatečně prudké. Puk vyvezl Havelka a udržel pro Litvínov pásmo.
     
    39:14
    Čtvrtá třinecká formace teď skoro minutu od předchozího přerušení držela puk v útočném pásmu. Vidět byl s pukem na holi především Dravecký. Zakončení přišlo až na konec, když do střílené přihrávky od Gernáta vložil hůl Hrehorčák. Honzík puk lapil.
     
    38:23
    Puk plachtící ze středního pásma přikryl Honzík, protože jako první přijel situaci zkontrolovat Jašek.
     
    38:10
    Lukeš získal od Ondřeje Kovařčíka puk ve středním pásmu a následně se už v útoku snažil nacentrovat na druhé křídlo na Irvinga. Přihrávka ale byla nepřesná.
     
    37:47
    Kořenář opět chytá puk do lapačky a další vhazování v obranné třetině Litvínova. Teď je vidět snaha Vervy o protihru po třineckém tlaku.
     
    37:30
    Myšák teď dvakrát získal v útočném pásmu puk, k zakončení to ale nevedlo.
     
    37:10
    Myšák měl teď trochu prostoru u levé tyče Kořenáře, ale jeho zakončení nebylo přesné.
     
    37:01
    Kořenář přikryl puk u své levé tyče. Helt se snaží po přerušení reklamovat u rozhodčích zásah do obličeje, počet hráčů na ledě se ale měnit nebude.
     
    36:48
    Zygmunt v útoku kombinoval s Heltem, ale puk končí v rohu útočného pásma.
     
    36:20
    Po ofsajdu hostů vhazování ve středním pásmu.
     
    36:08
    Jarůšek se na druhé straně snažil dostat přes Jaroměřského, ale nepodařilo se mu to. Kundrátek sbírá puk za Kořenářem a Oceláři se snaží o další útok.
     
    35:48
    Roman centroval do Honzíkova brankoviště, ale Dravecký se k dorážce vyraženého puku nedostal. Při situaci byla posunuta litvínovská branka. Jasnou převahu Ocelářů tak přerušuje úprava branky. Vhazování před Honzíkem.
     
    35:18
    Musil měl spoustu prostoru na pravém kruhu, jeho táhlou ránu Honzík vyrazil do strany.
     
    34:44
    Jašek ze strany doslova skrz brankoviště hledal Michala Kovařčíka. Ten ale neměl dost prostoru poslat puk do branky. Hosté už jsou kompletní, ale Třinec pokračuje v útoku.
     
    34:34
    Zadina zkoušel střílet z vrcholu levého kruhu. Jeho puk byl ale zablokován a končí v ochranné síti za brankou.
     
    33:43
    Hrňa měl na pravé straně mnoho prostoru, tak zkusil najet do brankoviště a zakončit sám. Puk ale zamířil mimo, Hrňa neměl místo, kudy puk do branky dostat.
     
    33:07
    Jedna střela na Honzíka zatím. Po křížné Růžičkově přihrávce puk netrefil ideálně Hrňa. Jeho padající list odrazil Honzík vyrážečkou.
     
    32:40
    Čtvrtá třinecká formace si teď svou aktivitou vynutila další faul. Za krosček na Hrehorčákovi je vykázán Aaron Irving (LIT).
     
    32:29
    K další střele z osy kluziště se po odraženém nahození Gernáta dostal Roman. Honzík odolal.
     
    31:54
    Roman udělal na modré čáře kličku a Hrehorčák by musel mít rozpětí nohou asi čtyři metry, aby to ustál. Akce končí ofsajdem.
     
    31:35
    Po čase vhazování u Kořenáře. Růžička se snažil křížně nahrát na kolegu na modré čáře, puk ale vystihl Látal. Sice se nedostal do samostatného úniku, ale aspoň uspořil vteřiny pro Litvínov.
     
    31:02
    Vrána podržel puk v útočném pásmu a nahrál na levý kruh Kundrátkovi. Jeho svižná rána končí na zadním hrazení.
     
    30:49
    Jaroměřský zavezl puk do útočného pásma a jeho pokus na Honzíkovu branku byl zblokován. Honzík kotouč přikryl, byť se po něm ještě natahoval domácí Kurovský. K zásahu litvínovského brankáře nedošlo, třinecký útočník ale přesto dostal od litvínovské obrany varování.
    30:01 Tomáš MARCINKO - 2:1
     
    30:01
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se prosazují. Lukáš Jašek se zhostil role dispečera na levém kruhu a hledal ideálně postaveného kolegu. Nakonec poslal puk do brankoviště, kde je pozice TOMÁŠE MARCINKA. Slovenský forvard měl správně hůl na ledě a za Honzíkem puk nasměřoval do branky. Asistence: Lukáš Jašek, Filip Zadina. Stav utkání 2:1.
     
    29:35
    První střelu této přesilovky si připsal Látal, který z velkého úhlu trefil Kořenářovu masku.
     
    29:01
    Martin Hanzl zahákoval Růžičku a dostal za to dvě minuty.
     
    29:09
    Litvínovská protihra dlouho netrvala. První třinecká formace se dostala do útoku a Martin Růžička si teď pojezdit dokola jak na kolotoči. Sám se probojoval do čtvrté obrovské šance, když z osy kluziště trefil tyč Honzíkovy branky! Byl přitom faulován, druhá přesilovka domácích.
     
    28:33
    Stránský se jak buldozer dostal do útočného pásma, vystřelil z úhlu, pak ale Oceláři puk ztratili. K protihře se chystají hosté.
     
    28:13
    Oceláři se snaží rychle otáčet hru do útočného pásma, teď se jim to ale nepovedlo. Puk skončil mimo hřiště a vhazuje se ve středu.
     
    27:36
    Musil dojel vyhozený puk Litvínova chvíli poté, co ten překročil brankovou čáru. Litvínovští si na to emotivně stěžovali, ale hlavní rozhodčí je upozornil na to, že podobné chování končí osobním trestem. Kvůli prázdným tribunám k doprovodnému komentáři nepotřebujeme ani mikrofony rozhodčích.
     
    27:03
    I útočná snaha Třince trvala jen chvíli. Litvínov dostal puk rychle do útoku a vybojoval pásmo. Ofenzivní neúspěch naštval domácího Jaška, který po přerušení napálil puk o mantinel. Sice nikoho neohrozil, ale vysloužil si přísné pokárání sudího Kubičíka.
     
    26:53
    Krátká mezihra Litvínova a opět je v pásmu Třinec.
     
    26:15
    Válek se dostal k puku kousek za útočnou modrou, ale neměl rychlost. Zkusil vystřelit prakticky ze stoje a jeho střelu Kořenář vyrazil.
     
    26:04
    Michal Kovařčík se snažil rychle ze středního pásma puk poslat do útoku, ale spíš ohrozil své kolegy na střídačce. Bude se vhazovat po reklamní přestávce ve střední zóně.
     
    25:58
    Třinečtí teď jsou aktivnější, ale Marcinka zastavil při přechodu do útočného pásma ofsajd.
     
    25:24
    Do třetice ne! Jaroměřský poslal puk do středního pásma, kde jej sebral Růžička. Jel prakticky sám na Honzíka, byť ze strany. Růžička zvolil střelu mezi betony, ale litvínovský brankář uspěl.
     
    25:13
    Dva icingy domácích po sobě teď drží hru před Kořenářem.
     
    24:56
    Dvě velké šance třineckého Růžičky. Nejprve dostal nabito na osu kluziště, ale jeho střela z první šla po ledě a Honzík ji vyrazil širokou brankářskou holí. Následně třineckému kanonýrovi nabíjel zpoza branky Zadina, ale Růžička netrefil puk ideálně a ten přeplachtil Honzíkovu branku.
     
    24:07
    Hanzl podržel puk pro Cibulskise, ten s ním skončil v rohu, ale udržel pásmo. Následně objel Hanzl třineckou branku a nebezpečnou střelou po otočce těsně minul třineckou branku.
     
    23:50
    Velká šance domácích! Gernát měl na modré čáře spoustu času a prostoru, popojel si k Honzíkovi, vylákal jej před brankoviště a následně naservíroval puk před odkrytou klec Romanovi. Ten lehce puk tečoval, ale nasměřoval ho mimo litvínovskou branku. Slovenský forvard, který zatím čeká na premiérový zásah se neprosadil ani při dorážce odraženého puku od zadního mantinelu.
     
    23:15
    Domácí se snaží o aktivitu, ale zatím marně hledají klíč na litvínovskou obranu. Pokud se hosté snaží o ofenzivní akce, daří se domácím obráncům dostat puky rychle z pásma pryč.
     
    22:22
    Dost prostoru na levém kruhu dostal Ondřej Kovařčík. Jeho střela ale byla o pár decimetrů nepřesná.
     
    21:55
    Domácí jsou v úvodu aktivnější. Jašek si ale za brankou Honzíka nerozuměl se Zadinou a následně Cibulskis vyexpedoval puk ze své třetiny.
     
    20:57
    Vrána chtěl z levé strany centrovat před branku na zcela osamoceného Růžičku, do trajektorie puku ale lehl litvínovský obránce. Ten následně lehce strčil do Honzíka a litvínovský brankář vychýlil branku ze správného postavení.
     
    20:41
    Vrána s Gernátem rychle přesunuli hru od Kořenáře do útočného pásma, ale šance se z toho nezrodila, přestože se po puku před brankou natahoval Růžička. Následně hrozila akce dva na jednoho na druhé straně, ale hosté zvolili cestu na střídačku.
     
    20:13
    Hosté se velmi rychle provinili icingem. Vhazování před Honzíkem.
     
    20:01
    I úvodní buly druhé třetiny vyhrál Hanzl.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Týmy se vrátily zpět na led. Za moment pokračujeme.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 7:5
    Střely mimo 5:4
    Zblokované střely 6:4
    Hity 4:3
    Vhazování 11:10
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Prostřední třetina začne cca v 17:47.
     
    První třetina stého utkání mezi Třincem a Litvínovem v základní části mnoho hokejové krásy nenabídla, ale o to více bylo k vidění bojovnosti a snahy. Především hosté se snaží a prezentují se sympatickým výkonem, domácí měli silné pasáže v přesilovce a pak po inkasované brance. Skóre byla utvořeno gólem Zdráhala, který se samostatného úniku skóroval do horních pater branky Kořenáře. Vyrovnání zařídil dvě minuty před koncem obránce domácích Kundrátek.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    Domácí ještě drží puk v útočném pásmu, ale vypadá to, že to nestihnou. Místo výměny černé gumy mezi Kundrátkem a Jaroměřským měl zřejmě přijít aspoň pokus o střelu.
     
    19:09
    Litvínovským se málem poštěstilo. Hodně prostoru na pravém kruhu v útočném pásmu dostal Látal, ale jeho rána jen pleskla o zadní hrazení.
     
    18:50
    O odpověď v podobě zvýšené aktivity se snažili zase hosté. Čtvrtá domácí formace se ale o jejich zneškodnění postarala dobře.
    18:03 Tomáš KUNDRÁTEK - 1:1
     
    18:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    Zvýšená aktivita domácích v posledních minutách nese ovoce. Zadina zavezl po výměně puku s Marcinkem kotouč za Honzíkovu branku a následně z této pozice přihrál na slot. Tam najížděl obránce TOMÁŠ KUNDRÁTEK. Rána mu úplně nesedla, ale to bylo pro domácí dobře. Tuto trajektorii zřejmě brankář Honzík nemohl čekat. Asistence: Filip Zadina, Tomáš Marcinko. Stav utkání 1:1.
     
    17:28
    Po icingu Litvínova vhazování před Honzíkem.
     
    17:10
    Stránský vyvezl puk od mantinelu a nahrál na modrou Musilovi. Jeho střela byla zblokovaná tak, že ji na levé straně sebral Galvinš. Jeho následná rána olízla síť Honzíkovy branky zvenčí.
     
    16:44
    Dravecký vyvezl puk z rohu před Honzíka, ale nakonec je akce zastavena. Před litvínovskou brankou zůstal ležet Roman, kterého tam chvíli před tím nepříjemně zalehl Hübl. Rozhodčí se sice radí, ale vypadá to, že z toho nic nebude. Situace to byla nezaviněná.
     
    16:31
    Zadina se kolem modré čáry dokázal uvolnit, nahrál na pravý kruh Gernátovi. Ten evidentně hledal nějakého sjíždějícího kolegu, ale nenašel, proto zkusil vystřelit. Honzík byl pozorný.
     
    15:48
    Hosté jsou aktivní, dostávají puk do své útočné třetiny, ale tam se je daří Ocelářům zatím úspěšně pacifikovat. Útočná aktivita se teď domácím ale nedaří.
     
    14:52
    Domácí se po ubráněném oslabení snaží opět nastartovat aktivitu, zatím se hostům neustále daří vracet puk do svého útočného pásma.
     
    14:12
    Zygmunt zavezl neohroženě puk do rohu třineckého pásma, kde byla ale sražen a Oceláři následně puk vyhodili až k Honzíkovi.
     
    13:40
    Ščotka nabil na modré na pozici falešného beka Zdráhalovi, jehož střela z první zazvonila na pravé tyči Kořenářovy branky.
     
    13:01
    Oceláři teď potřetí vyhodili. Mezitím Marcinko z velké dálky vyzkoušel pozornost Honzíka. Střela byla nepřesná.
     
    12:43
    Hosté vyhráli buly, ale první pokus o založení akce končí vyhozením Galvinše.
     
    12:26
    Hrehorčák fauloval v útočném pásmu za brankou Honzíka Irvinga a inkasuje dvě minuty za napadení.
     
    12:10
    Domácí čtvrtá formace se snažila o agresivní forčeking, ale situace končí útočným faulem. Hosté mají výhodu.
     
    11:50
    Zadina se snažil o forčeking, hosté situaci vyřešili vyhozením puku přes všechny čáry. Vhazování opět v obranném pásmu Vervy.
     
    11:28
    Havelka zavezl puk do útočného pásma, předal jej na Helta, který z pravé strany bekhendem nacentroval na Kořenáře. Domácí brankář puk kryje a přerušuje hru.
     
    10:49
    Třinec po inkasované brance zavřel Litvínov před jeho brankou a snaží se o tlak. Růžička vyzval přihrávkou na sjíždějícího Musila třineckého obránce k zakončení, které se ale nepovedlo.
    09:45 Patrik ZDRÁHAL - 0:1
     
    09:45
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Jarůšek z obranného pásma poslal puk na PATRIKA ZDRÁHALA, kterého bránil Doudera. Třinecký obránce sice lehce zbrzdil puk, ale nedostatečně. Litvínovský forvard jej za ním převzal a unikal sám na Kořenáře. Přesnou střelou do horních pater branky otevřel skóre. Asistence: Richard Jarůšek, Oskars Cibulskis. Stav utkání 1:0.
     
    09:26
    Jaroměřský zůstal sám na Hübla, který by – v případě úspěšného přijetí přihrávky – šel sám na Kořenáře. Domácí obránce šťouchl do puku a vystavil hostujícího veterána do ofsajdu.
     
    09:01
    Icing hostů vrací hru před Honzíka.
     
    08:50
    Po Hüblem vyhraném buly přišla čitelná přihrávka Lukeše na Ščotku, kterou vystihl Kurovský. Domácí forvard si už najížděl do samostatné akce, ale v klíčovém okamžiku podklouzl.
     
    08:43
    Dlouhá pasáž bez přerušení končí sraženým pukem v ochranné síti za třineckou brankou. Po první komerční pauze zápasu budeme pokračovat vhazováním v obranné třetině domácích.
     
    08:30
    Zvyšuje se tempo hry. Chvíli byli aktivnější domácí, teď se o aktivitu starali hosté. Oceláři se snažili jednoduše se zbavovat puků, přesto se na něm Litvínov držel.
     
    07:37
    Stránský nahrnul puk k Honzíkovi, který jej chtěl přikrýt, ale než se tak stalo, vjel do něj Vrána. Kotouč se ale následně dostal k hostům a ti si poradili.
     
    06:47
    Hra je teď trochu neučasná a plná nepřesností. Týmy většinou daleko s pukem nedojdou a často se hraje v neutrální zóně.
     
    05:55
    Hosté drželi puk v útočném pásmu, ale spíše jej honili po mantinelech. Pospíšil pak neumotal za brankou Musila a domácí se postupně osvobodili.
     
    05:28
    Kurovský trochu v nouzi bekhendem opálil puk a Vrána na něj za červenou čárou nedosáhl. Je z toho icing a hra se stěhuje před Kořenáře.
     
    05:10
    Jašek dostal puk na levý kruh na střelu z první. Jeho pokus po ledě zablokoval bolestivě vlastním tělem Štich. Hra přerušená, bude se vhazovat v obranném pásmu Vervy.
     
    05:03
    Oceláři již nic kloudného nevymysleli a první přesilovka končí bez využití.
     
    04:07
    Hrňa dával z pravé strany na před brankou stojícího Stránského. Jeho lehká teč šla maximálně decimetr od pravé Honzíkovy tyče.
     
    03:29
    Oceláři zakládají útok od vlastní branky. Mají za sebou první akce v přesilovce, ale Hrňova střela z první z typické pozice byla nepřesná.
     
    03:03
    Následně brankář Honzík (LIT) nabral puk na lopatu a vyhodil mimo hřiště. První přesilovka Třince.
     
    03:00
    Rychlá akce čtvrté třinecké formace, Dravecký posunul puk na Romana, který z osy kluziště trefil pouze brankáře Honzíka na terč.
     
    02:33
    Blízko Kořenářově brance se s pukem na holi zjevil Válek. Snažil se střílet pod víko, ale netrefil ani skla za brankou. Vhazování ve středním pásmu.
     
    02:20
    Jaroměřský opět zahrál puk z ofsajdu, tentokrát čárový pouze signalizoval. Domácí se museli stáhnout.
     
    02:06
    Jaroměřský chytal přihrávku Ondřeje Kovařčíka už ve středním pásmu, takže je to přerušení po ofsajdu.
     
    01:30
    Marcinko předal v obranném pásmu puk Zadinovi, který následně velmi snadno projel až před Honzíka. Před brankou ale zkoušel naslepo hledat Hrňu, což se mu nepovedlo.
     
    01:03
    Po zakázaném uvolnění vhazování po Kořenářově levé ruce.
     
    00:52
    Třinec se dvakrát musel dostat z pásma a jednou sám chvíli pobýval před Honzíkem. První střídání prvních pětek víc vzruchu nepřineslo.
     
    00:20
    Hosté mají po sobě první pobyt v útočném pásmu, s pukem se ale utopili v rohu.
     
    00:01
    Prvním vítězem buly v zápase byl litvínovský Martin Hanzl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Za tři minuty začínáme. Po ledě zatím krouží pouze čtveřice rozhodčích, ale za chvíli přibydou také hlavní aktéři.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Při pohledu na soupisky obou týmů vidíme, že na té litvínovské schází obránce Balinskis a útočníci Gerhát, Mahbod a Petružálek. Domácí trenéři nenapsali do zápasového protokolu brankáře Štěpánka, který tak chybí už druhé utkání po sobě. V útoku pak schází Chmielewski. Polský forvard utrpěl zranění v dolní části těla a jeho rekonvalescence nějakou dobu potrvá. Litvínovský Paweł Zygmunt se tak po utkání nebude moct pozdravit s jediným krajanem v soutěži.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kořenář (L. Daneček) – M. Doudera, Gernát, Galvinš, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Zadina – O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík – Dravecký (A), Roman, Hrehorčák – Kurovský.

    HC VERVA Litvínov: Honzík (Godla) – Irving, Ščotka, Štich (A), Cibulskis, Kudla, Demel, L. Doudera – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Látal, Válek, Myšák – Zygmunt, Helt, M. Havelka.

    Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Gebauer, Axman.
     
    Z kabiny Ocelářů

    Třineckým se začátek tohoto extraligového ročníku podařil náramně, mohou mít na hokejkách klid. Dosud ze čtrnácti odehraných utkání nevyhráli jediné, ale bodovali ve všech. Momentálně jsou Oceláři uprostřed šestizápasové domácí série, zápas s Litvínovem bude číslo čtyři. V posledním utkání proti Spartě se v sestavě ani na střídačce neobjevili brankář Štěpánek a forvard Chmielewski, který touto absencí ukončil 134 zápasů dlouhou sérii bez vynechání jediného utkání.

    Forma v posledních 5 zápasech: V – V – V – V – P
    Forma v posledních 10 zápasech: 9-0-1-0, skóre 43:23, 29 bodů
    Pozice v tabulce: 1.
    Bilance: 14 zápasů, 12-1-1-0, skóre 65:33, 39 bodů
    Bilance doma: 8 zápasů, 7-1-0-0, skóre 35:18, 23 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Martin Růžička 25 (7+18)
    Nejlepší střelec: Matěj Stránský 14

    Poslední zápas Třince:

    1. prosince 2020: HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha 4:2 (3:1, 1:1, 0:0)
    Branky a nahrávky: 7. Marcinko (Hrňa, D. Musil), 8. Hrňa (P. Vrána, Gernát), 17. Martin Růžička, 37. P. Vrána – 1. Roman Horák (Kalina, Sobotka), 35. Buchtele (Piskáček).
     
    Z litvínovské kabiny

    Litvínov se po nepovedeném startu, kdy prohrál první čtyři utkání, navíc všechna hrána na domácím ledě, stabilizoval a pravidelně sbírá body. Z následujících deseti zápasů posbíral 13 bodů, ale nedaří se mu udělat vítěznou sérii. Po každém vítězství následuje porážka – jako v případě cenné výhry na nájezdy z ledu pražské Sparty, po které následoval neúspěch doma s Mladou Boleslaví v úterním kole. Pozitivem zápasu byl výkon mladého obránce Patrika Demela, který si připsal dvě asistence a zápas pro litvínovský klubový web okomentoval takto: „Povedl se jim vstup do zápasu. Není ideální prohrávat 2:0 na domácím ledě a ještě s takovým týmem jako je Mladá Boleslav,“ začal hodnotit mladý obránce. „Pokud chceme najet na vítěznou vlnu, tak se nám tohle nemůže stávat,“ okomentoval současnou situaci.

    Forma v posledních 5 zápasech: P – V – P – V – P
    Forma v posledních 10 zápasech: 2-3-1-4, skóre 20:22, 13 bodů
    Pozice v tabulce: 12.
    Bilance: 14 zápasů, 2-3-1-8, skóre 27:39, 13 bodů
    Bilance venku: 6 zápasů, 1-2-1-2, skóre 12:13, 8 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Richard Jarůšek 6 (5+1)
    Nejlepší střelec: Richard Jarůšek 5

    Poslední zápas Vervy Litvínov:

    1. prosince 2020: HC Verva Litvínov – BK Mladá Boleslav 2:4 (0:2, 2:1, 0:1)
    Branky a nahrávky: 23. Cibuļskis (P. Demel, V. Hübl), 34. Gerhát (P. Demel, Myšák) – 15. P. Kousal (Najman), 19. Zbořil (Klikorka, J. Stránský), 40. Bernad (R. Zohorna, Fillman), 60. Strnad (Fillman)
     
    Vzájemný zápas v této sezóně

    Třinec se s Litvínovem střetl dosud jednou. Bylo to jedno ze dvou utkání, které Oceláři sehráli před nařízenou karanténou a následně přerušením profesionálních soutěží. Zároveň to bylo jedno ze čtyř (druhé v pořadí) prohraných utkání, kterým Litvínov zahájil sezónu na domácím ledě. Zápas byl dvě třetiny poměrně vyrovnaný, Oceláři o svém vítězství rozhodli ve třetí třetině, kdy dvěma brankami pojistili jednobrankové vedení. Bylo to utkání, kde se zranil brankář Štěpánek, druhý gólman Kořenář rovněž nebyl úplně fyzicky fit a do brankářské výzbroje se musel na třinecké straně nasoukat obránce Jaroměřský.

    22. září 2020: HC Verva Litvínov – HC Oceláři Třinec 3:6 (1:2, 2:2, 0:2)
    Branky a nahrávky: 2. Ščotka (M. Hanzl, Zygmunt), 25. Jarůšek (P. Zdráhal), 35. F. Lukeš (Gerhát) – 10. Hrehorčák (Kundrátek), 20. P. Vrána (Martin Růžička, Gernát), 21. Martin Růžička (Gernát), 25. M. Stránský (Hrňa, Gernát), 46. M. Stránský (Hrňa, Martin Růžička), 59. Martin Růžička (M. Stránský).
     
    K vidění bude souboj týmu, který dosud pokaždé bodoval, tedy domácích Ocelářů, s litvínovskou Vervou, která bude chtít prolomit prokletí třineckého ledu – Třineckým se na Litvínov obecně v poslední době daří, ale speciálně doma. Oceláři vyhráli posledních šest utkání hraných pod Javorovým, Litvínov naposledy v Třinci vyhrál 28. října 2016 (gólem Miloslava Hořavy v prodloužení). Poslední výhra chemiků v normální hrací době se datuje dokonce na 23. dubna 2015, kdy Litvínov v Třinci vyhrál svůj historický titul. Zajímavostí také je, že se souboj těchto soupeřů v Třinci uskuteční po více než roce – naposledy se zde potkali 2. listopadu 2019, jednalo se zároveň o poslední utkání Patrika Bartošáka ve třineckých barvách. S Třincem se tehdy rozloučil čistým kontem. V páteční podvečer bude v Třinci zároveň k vidění sté utkání těchto soupeřů v základní části s prozatímní bilancí z pohledu domácích 53 výher, 8 remíz, 38 proher.
     
    Utkání mezi Oceláři Třinec a Vervou Litvínov je součástí šestice zápasů, kterým bude dohráno 24. kolo základní části Tipsport extraligy 2020/21. Zápas se hraje ve třinecké Werk areně v pátek 4. prosince 2020 s úvodním buly v pro Třinec klasických 17 hodin. Bohužel, jak je v současné době nutností, utkání bude odehráno před prázdnými tribunami, diváci jej budou moci sledovat prostřednictvím streamu na Hokejka TV.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 19. Kundrátek (Zadina, Marcinko), 31. Marcinko (Jašek, Zadina), 42. Jaroměřský (Jašek), 60. Marcinko – 10. P. Zdráhal (Jarůšek, Cibulskis), 56. Zygmunt (Helt)


    HC Oceláři Třinec: Kořenář (L. Daneček) – M. Doudera, Gernát, Galvinš, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Zadina – O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík – Dravecký (A), Roman, Hrehorčák – Kurovský.
    HC VERVA Litvínov: Honzík (Godla) – Irving, Ščotka, Štich (A), Cibulskis, Kudla, Demel, L. Doudera – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Látal, Válek, Myšák – Zygmunt, Helt, M. Havelka.

    Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Gebauer, Axman
    ocianews.com