Plzeň – Zlín 7:5 (kon.) | Třinec – Litvínov 4:2 (kon.) | K. Vary – Liberec 4:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Mountfield HK 5:2 (kon.) | Vítkovice – Pardubice 1:5 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 5:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
HC VERVA Litvínov
Pátek 04.12.2020, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    My se z třinecké Werk areny loučíme a další onlajn přenos z Tipsport extraligy přineseme už v neděli, kdy se od 15 hodin Oceláři střetnou s mladoboleslavským Bruslařským klubem. (19:20:01)
     
    Sledovali jsme zajímavou třetí třetinu, kterou gólově otevřel obránce Jaroměřský. Domácí pak vedli o dva góly a kontrolovali vývoj utkání, měli převahu, ale nedokázali přidat další branky. Litvínovským se podařilo necelé čtyři minuty před koncem snížit po zásahu Zygmunta a měli ještě dost času utkání vyrovnat. Zbylý čas třetí třetiny byl nejlepší pasáží Litvínova v utkání, ale k další brance to nevedlo. V samotném závěru třetí třetiny trefil prázdnou branku Marcinko a stanovil konečný výsledek utkání. Sté vzájemné utkání těchto soupeřů v základní části tak vyhráli domácí Oceláři 4:2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Ještě buly před Kořenářem po zakázaném uvolnění, už to ale pravděpodobně na osudu utkání nic nezmění.
    59:52 Tomáš MARCINKO - 4:2
     
    59:52
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hrehorčák byl úplně volný na útočné modré, puk v obranné třetině získal TOMÁŠ MARCINKO a zkoušel svému spoluhráči nahrát. Puk ale nabral pro domácí tak šikovnou faleš, že zaplul do prázdné branky. Stav utkání 4:2.
     
    59:30
    Ščotka z pravé strany centroval na osu kluziště, kde byl úplně volný Zdráhal, ale litvínovský forvard puk netrefil dobře.
     
    59:14
    Vhazování ve středním pásmu, Honzík je na půl cesty.
     
    59:14
    Verva si vybrala oddechový čas.
     
    59:14
    Hosté drželi puk za Kořenářovou brankou, odkud jej vyvezl Kundrátek. Následně se Růžička s Marcinkem snažili vykombinovat z obranného pásma, hosté do přihrávek ale šáhli. Hra je přerušená pro přihrávku rukou.
     
    58:22
    Hosté hrají bez brankáře!
     
    58:10
    Jarůšek dostal od Hanzla puk do situace sám před Kořenářem, kde byl odzbrojen. Litvínovští protestují, Jarůšek najel k rozhodčímu, hra ale pokračuje.
     
    57:48
    Domácí vyvezli puk do útočného pásma, kde se snaží šetřit čas čtvrtý útok.
     
    57:18
    Hosté jsou nadále aktivní. Kudla poslal puk po modré na Demela a jeho střelu nemohl Kořenář vidět. Ke smůle pro hosty a na štěstí pro Třinec byla rána nepřesná.
     
    56:27
    Hosté jsou po kontaktní brance aktivní před Kořenářem. Válek se dostal k puku vyraženému třineckým brankářem, ale byl ve velkém úhlu a trefil jen boční síť.
    55:53 Pawel ZYGMUNT - 3:2
     
    55:53
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A hosté se dostali ke snižující brance! Akci dva na jednoho vyřešil Helt přihrávkou na PAWLA ZYGMUNTA, který byl na ose kluziště nedůsledně tísněn Michalem Kovařčíkem. Asistence: Filip Helt. Stav utkání 3:2.
     
    55:29
    Ondřej Kovařčík v situaci tři na dva z rohu hledal obránce Galvinše, puk byl ale při cestě na třineckého spoluhráče zablokován.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 19. Kundrátek (Zadina, Marcinko), 31. Marcinko (Jašek, Zadina), 42. Jaroměřský (Jašek), 60. Marcinko – 10. P. Zdráhal (Jarůšek, Cibulskis), 56. Zygmunt (Helt)


    HC Oceláři Třinec: Kořenář (L. Daneček) – M. Doudera, Gernát, Galvinš, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Zadina – O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík – Dravecký (A), Roman, Hrehorčák – Kurovský.
    HC VERVA Litvínov: Honzík (Godla) – Irving, Ščotka, Štich (A), Cibulskis, Kudla, Demel, L. Doudera – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Látal, Válek, Myšák – Zygmunt, Helt, M. Havelka.

    Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Gebauer, Axman
    ocianews.com