Jihlava – Kolín 6:0 (kon.) | Prostějov – Litoměřice 4:3 (kon.) | Benátky n/J – Havířov 1:0 (kon.)
Ústí n/L – Vsetín 3:2 (po pr.) | Frýdek-M. – Slavia 4:2 (kon.) | Kadaň – Přerov 3:2 (4:3 po s.n.)
Sokolov – Kladno 3:4 (1:2 po s.n.) | Šumperk – Vrchlabí 1:6 (kon.) | Třebíč – Poruba 2011 4:1 (kon.)
po s.n. (1:2)
HC Baník Sokolov
3:4 (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
Rytíři Kladno
Sobota 05.12.2020, 17:00Chance liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! Chance Liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi HC Baník Sokolov a Rytíři Kladno.
     
    HC Baník Sokolov

    Hokejisté Sokolova se v úvodu letošního ročníku opírají o velice dobrou formu, která po jedenácti zápasech přinesla sympatických jednadvacet bodů. Baníku momentálně patří šestá pozice, avšak na vedoucí Jihlavu ztrácí pouhé tři body. Sokolov pokračuje v sérii domácích zápasů, dnes ho čeká sedmý v řadě. V šesti předchozích se mu povedlo hned čtyřikrát zvítězit a pouze dvakrát prohrát. Baník má navíc na svém kontě dvě výhry v řadě, přičemž se mu nejprve povedlo vysokou výhrou porazit Šumperk výsledkem 8:1. V minulém kole jsme pro změnu sledovali vítězství 3:1 proti Ústí nad Labem. Sokolov se společně s Prostějovem opírá o nejproduktivnější útok, potvrdí to také v dnešním duelu proti Kladnu?

    Nejproduktivnější hráči týmu:

    1. Jaromír Kverka
    – 12 bodů (7+5)
    2. Otakar Šik – 12 bodů (5+7)
    3. Michal Gut – 11 bodů (7+4)
     
    Rytíři Kladno

    Na opačné straně stojí papírový favorit tohoto zápasu, kterým je Kladno. Středočeši mají za sebou deset zápasů, které jim pro změnu vynesly dvacet bodů, což momentálně stačí na osmou pozici. Rytíři se však v posledních týdnech opírají o velice dobrou formu, z posledních pěti zápasů vyhráli hned čtyřikrát. Kladnu se totiž postupně povedlo porazit Přerov, Frýdek-Místek, Prostějov a v posledním kole také poslední Kadaň. Kladno se řadí mezi čtveřici nejlepších venkovních týmů, dohromady na kluzištích soupeřů odehrálo pět zápasů, přičemž ani jednou neprohrálo v základní hrací době. Rytíři ovšem zaznamenali tři porážky, v posledních dvou duelech ovšem dokázali pokaždé zvítězit. Také Kladno má velice produktivní útok, v posledních zápasech to ale skřípe směrem dozadu.

    Nejproduktivnější hráči týmu:

    1. Tomáš Plekanec
    – 15 bodů (7+8)
    2. Marek Račuk – 13 bodů (3+10)
    3. Nicolas Hlava – 12 bodů (4+8)
     
    Vzájemné zápasy:

    Historie ledního hokeje pamatuje pouze jediný vzájemný zápas, a sice z roku 1951, tehdy Kladno dokázalo přesvědčivým výsledkem zvítězit vysoko 9:0. Středočeši navíc ve stejné sezoně poprvé v historii postoupili do nejvyšší soutěže.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Baník Sokolov: Cichoň (Krbeček) – Kadeřávek, D. Zeman, Sýkora, Houdek, A. Rulík, Klejna, Klodner – Šik (A), Kverka, M. Kadlec – Osmík, Vildumetz, Prymula – Kropáček (C), T. Rohan, Švec – Konečný, Vrána, Jiskra.

    Rytíři Kladno: Brízgala (Košarišťan) – Frye, S. Zacharčuk, Zelingr, Kehar (A), V. Sorokin, Ticháček, Štochl – Guman, Plekanec (C), Melka – Račuk (A), Pitule, Hlava – Hajný, Filip, Kubík – Šapovaliv, Š. Jelínek.

    Rozhodčí: Valenta, Šindel – Jindra, Bělohlav.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, který se okamžitě dostal do vlastního pásma. Tam kombinuje Baník, zatím ale bez střely.
     
    01:11
    Poprvé se vhazovalo před brankářem Košarišťanem. Kladno to poté zkoušelo přes pravou stranu, nicméně Pituleho nahrávka křížem byla hodně nepřesná.
     
    01:48
    Rytíři se konečně dokázali usadit na opačné straně, kde obránce Sorokin ještě nahrával za branku soupeře, kde po souboji skončil na zemi Klejna.
     
    02:11
    Až nyní je hra přerušena. Ještě předtím jsme ale sledovali první ostrý zákrok domácího brankáře Cichoně, kterému se proti střele Kubíka povedlo vytasit beton.
     
    03:05
    Hodně prostoru měl u modré čáry domácí Kadeřávek, který si nakonec našel pozici pro nahození na soupeřovu branku. Před ní ovšem blokoval urostlý Zacharčuk.
     
    03:33
    Plekanec to hezkou zadovkou zkoušel zpět do tandemu na Gumana, který mu poté vracel. Nahození z úhlu si Cichoň pokryl.
     
    04:15
    Kladno se poměrně jednoduše dostalo na druhou stranu, kde tentokráte moc dlouho nevydrželo. Na opačné straně to z úhlu zkoušel domácí obránce Rulík.
     
    05:03
    Velké problémy měl hostující Račuk, který byl nakonec za vlastní brankou obrán o kotouč. Kladenští se sice dostali zpět k puku, jenomže rozehráli za cenu icingu.
     
    05:44
    Sám na branku uháněl hostující Melka, který to zkoušel kličkou do forhendu, jeho následné zakončení dokázal Cichoň vyrazit. Puk dopadl vedle něj.
     
    06:31
    Kverka nahrával na Kadlece, který u opačné modré čáry nepřešel přes protihráče. Poté napadal rozehrávku domácích Melka, Klejna to ale zvládl ukázkově.
     
    07:11
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Jaromír Kverka.
     
    07:33
    Houdek se pokoušel vyhodit po mantinelu, nicméně tam číhal pouze hostující Kubík. Kladno tak roztočilo kolotoč, zatím to k žádnému zakončení nevede.
     
    08:10
    Plekanec našel u pravého kruhu Kubíka, který to pro změnu zkoušel z jedničky. Jeho pohotová rána nakonec skončila na boční síti, domácí se osvobodili výhozem.
     
    08:39
    Sokolov navíc dokázal nasbírat cenné vteřinky za brankou Košarišťana. Kladno tak musí začínat z vlastního pásma, zatím se mu nedaří překonat modrou čáru.
     
    09:11
    První přesilová hra tohoto zápasu je minulostí. Po jejím skončení se domácí dostali do přečíslení, při kterém zakončoval Kverka. Košarišťan si ale dokázal poradit.
     
    10:10
    S rozehrávkou nyní vypomohl také hostující brankář Košarišťan. Jeho celek poté pouze nastřeloval do útočného pásma, Šapovaliv se poté nedostal kupředu.
     
    11:09
    Guman se pro změnu pokoušel prodrat po pravém křídle, kde nakonec vybojoval kotouč zpět. Po hezké kombinaci sjel do palebné pozice Zelingr, který trefil soupeře.
     
    11:27
    Na červené čáře převzal nahrávku domácí Šik, který se dostal na druhou stranu. Od pravého kruhu nahazoval Zeman, jenomže trefil pouze brusli protihráče.
     
    11:27
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Otakar Šik – 2 min., vysoká hůl).
     
    11:39
    Baník právě vstřelil branku!
    Domácí udeřili při vlastním oslabení! Po vhazování se hostující hráči vrhli za branku a soupeř tak měl k dispozici přečíslení dva na jednoho. Nakonec to na sebe vzal obránce PATRIK KADEŘÁVEK, který měl hodně času na zakončení nad lapačku slovenského brankáře Košarišťana.
    Bez asistence.
    11:39 Patrik KADEŘÁVEK - 1:0
     
    12:20
    Kladnu se ani tato přesilová hra vůbec nedaří. Do problémů se u červené čáry dostal obránce Frye, domácím se poté povedlo vyhodit za soupeřovu branku.
     
    12:43
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (František Klejna – 2 min., hákování).
     
    13:10
    Rytíři uspěli na vhazování a usadili se kolem branky soupeře. Nakonec to z mezikruží zkoušel Kubík, puk mu ovšem ujel pod hokejkou. Poté Cichoň vychytal Gumana!
     
    14:03
    Hostujícímu celku se tak nepovedlo využít krátkou přesilovou hru pět na tři. Navíc se Baník znovu v oslabení dostal to přečíslení, Rohana ale trefil pouze beton.
     
    14:26
    Po dlouhé kombinaci to od modré čáry zkoušel Frye, který ovšem mířil pouze do připravené lapačky Cichoně. Přesilová hra se blíží ke svému konci.
     
    14:45
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom se hostující celek prosazuje! Kladnu se znovu povedlo uspět na vhazování, poté za brankou soupeře operoval Jelínek, kterému se v předbrankovém prostoru povedlo najít důrazného Šapoliva. Druhý jmenovaný ještě hledal JAKUBA HAJNÉHO, který propasíroval puk za Cichoně.
    Asistence: Matyáš Šapovaliv, Šimon Jelínek.
    14:46 Jakub HAJNÝ - 1:1
     
    15:16
    Přes levé křídlo si to na sebe vzal Melka, který si nakonec nabruslil do poměrně slušné palebné pozice, avšak na poslední chvíli vložil hůl do střely Sýkora.
     
    16:03
    Kladnu dnes obrana vůbec nefunguje. Soupeř se znovu dostal do přečíslení dva na jednoho, nahrávka od Kropáčka nakonec putovala mimo dosah spoluhráče.
     
    17:06
    Kropáček nabral rychlost, díky které se dostal kolem Račuka. Nakonec po jeho nahrávce pálil od pravého kruhu Vrána, který o pár centimetrů minul branku.
     
    17:23
    Ticháčkova rána byla zablokována, ještě předtím to zkoušel jeho obranný kolega Sorokin, jehož nahození od mantinelu prosvištělo vedle.
     
    18:20
    Do konce první periody zbývají necelé dvě minuty. Z velkého úhlu to zkoušel Plekanec, na domácího brankáře si ovšem nepřišel. S pukem si zahrál také Košarišťan.
     
    19:00
    Minuta do konce první třetiny.
     
    19:33
    Kropáček to zkoušel bekhendovým zakončením z úhlu, avšak na brankáře soupeře nevyzrál. Kladno drží kotouč za vlastní brankou, žádné změny skóre se nedočkáme.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první perioda, která nám rozhodně nepřinesla pohlednou podívanou. Více ze hry sice mělo Kladno, nicméně hostující celek hned několikrát zapomněl na zadní vrátka, na což doplatil při vlastní přesilovce. Kladenští se ovšem během chvíle dostali k vyrovnávací brance, což vydrželo až do konce první třetiny. Středočeši navíc nevyužili dvojnásobnou přesilovou hru, naopak domácí si žádnou přesilovku nezahráli.
     
    Střely na branku: 7 – 12.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se okamžitě pokoušel o rychlý výpad. Šik byl zastaven Plekancem, u puku jsou hosté.
     
    20:46
    Kverka to zkoušel pobídkou k mezikruží, kde se nacházel jeho kolega Kadlec. Ten to sice nepochopil, avšak puk s posléze dostal mimo hrací plochu.
     
    21:14
    Osmík se dostal do menších problémů, přesto konstruktivně rozehrál do strany na Houdka. Baník se dostal za opačnou modrou čáru, kde to zkoušel právě Osmík.
     
    21:48
    Košarišťan musel hned dvakrát v krátkém časovém sledu vypomoct s rozehrávkou. Kladno se z pásma nedostalo, naopak Košarišťan zneškodnil ránu Rohana.
     
    21:55
    Baník právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají zpět do jednobrankového vedení! Kladnu se nepovedlo vyhodit kotouč do bezpečí, poté v mezikruží dokázal Jiskra předložit do lepší palebné pozice na JAKUBA VRÁNU, jehož rána švihem směřovala nad beton slovenského brankáře Košarišťana.
    Asistence: Vít Jiskra, Denis Zeman.
    21:56 Jakub VRÁNA - 2:1
     
    22:36
    Na opačné straně to nastřelením před branku zkoušel obránce Frye, nicméně brankář Cichoň si pohlídal bližší tyč. Nejednalo se o žádné velké ohrožení.
     
    22:56
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Tomáš Vildumetz.
     
    23:20
    Rulíkovi se znovu povedlo odehrát kotouč na druhou stranu, soupeř tak započal útočnou akci až od své branky. Kladnu se dnes přesilové hry vůbec nedaří.
     
    24:14
    Frye nabízel na levou stranu Kubíkovi, který si sjel k vrcholku levého kruhu, kde se pokoušel propálit brankáře Cichoně. Ten podržel svůj celek a hru přerušil.
     
    24:30
    Neskutečný Cichoň! Z druhé vlny si o nahrávku řekl Guman, jehož dělovka zapadla přesně do připravené lapačky domácího brankáře.
     
    25:11
    Středočeši nedokázali využít ani další přesilovou hru. Na jejím konci se za vlastní brankou dobře zorientoval Houdek, kterému se čistě povedlo odzbrojit Račuka.
     
    25:30
    Na opačné straně bylo k vidění další přečíslení Baníku Sokolov. Tentokráte to na sebe vzal Prymula, který trefil pouze brankáře. Následně ve vyložené šanci selhal Kadeřávek.
     
    26:08
    Rytířům se nepovedlo překonat opačnou modrou čáru, jednalo se tedy o ofsajd. Znovu se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    26:20
    Sám na branku mohl uhánět Guman, kterého na poslední chvíli v pádu zastavil jeden z domácích. Nakonec z toho trestné střílení nebude!
     
    26:57
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Hostující celek podruhé v tomto duelu srovnává krok! Baník Sokolov totiž chyboval v rozehrávce, což nejprve vedlo k slušné šanci americký obránce Frye. Puk se od zadního mantinelu odrazil do domácího brankoviště, kde nadvakrát dokázal uspět důrazný MAREK RAČUK.
    Asistence: Tomáš Pitule.
    26:57 Marek RAČUK - 2:2
     
    27:45
    Riskantní zadovka v podání talentovaného Ticháčka přeci jenom našla čepel Sorokina. Poté se oba celky dostaly ke střídačkám, kde hosté vybojovali puk.
     
    28:15
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Zachary Frye – 2 min., podrážení + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    29:09
    Sokolov musel hned v úvodu přesilové hry zpět do vlastního pásma. Po kombinaci se domácí dostali k nahrávce na modrou čáru, kterou ale vypíchl Plekanec.
     
    29:33
    Kadlec se pokoušel vypálit zpoza obránce, nicméně se nejednal o nic nebezpečného. Poté to na sebe vzal Prymula, který neuspěl se střelou mezi betony.
     
    30:10
    Melka to udělal parádně, v opačné třetině totiž nasbíral cenné vteřinky. Poté se hostující celek prezentoval ofsajdem, ani Baník tak přesilovou hru nevyužije.
     
    31:20
    Vrána to zkoušel nahrávkou do přerdbrankového prostoru, kde se nacházel jeho kolega Jiskra, který přesto nezakončil. Až poté se o zakončení postaral Houdek.
     
    31:49
    Již tradiční obrázek tohoto zápasu. Baník se znovu dostal do přečíslení dva na jednoho, Šikovi se ovšem v tandemu nepovedlo najít Kverku.
     
    32:09
    Baník Sokolov je najednou na koni. U pravého kruhu se střelou zápěstím prezentoval Šik, který trefil pouze horní brankovou konstrukci.
     
    32:44
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Matyáš Filip – 2 min., faul kolenem).
     
    33:13
    Prymula se nacházel před hostující brankou, nicméně se mu nepovedlo tečovat prudkou nahrávku. Následně se Kadeřávkovi nepovedlo zpracovat přihrávku k modré.
     
    34:02
    Vildumetz vylepšil pozici pro Kadeřávka, který se přesto o střelu nepokoušel. U obstaral až prvně jmenovaný, který ovšem trefil pouze protihráče do nohy.
     
    35:05
    Rytíři nakonec přečkali i své druhé dnešní oslabení, pokračuje se tedy v pěti na obou stranách. Do protiútoku se navíc chystal Filip, který měl k puku hodně daleko.
     
    35:36
    Melka se pokoušel prorazit podél zadního mantinelu, jenomže byl zastaven domácím Klejnou. Sledujeme hodně nepřesností na obou stranách hrací plochy.
     
    36:10
    Druhá lajna domácích znovu sevřela soupeře. Odražený puk si nakonec našel Konečný, který ovšem nedokázal zakončit přesně. Tentýž hráč neuspěl se střelou mezi betony.
     
    36:57
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Martin Kehar – 2 min., podrážení).
     
    37:13
    Na vhazování byl úspěšnější hostující Plekanec. Kladnu se tak povedlo pomocí mantinelu odehrát kotouč za branku soupeře, kde se o rozehru stará Vildumetz.
     
    38:02
    Sokolovu se tato přesilová hra zrovna nedaří, naopak soupeř potřetí v krátkém časovém sledu vyhodil do bezpečí. Po pravém křídle to tak zkouší Kverka.
     
    38:40
    Vyhodil také ruský obránce Zacharčuk, který měl na odehrání puku hodně místa. Sokolov se tak znovu musí vracet až ke své svatyni.
     
    39:00
    Minuta do konce druhé třetiny.
     
    39:20
    Sýkora se nenechal zaskočit napadajícím Plekancem, naopak konstruktivně rozehrál. Domácí obránce se poté dostal do vyložené šance, našel ale pouze lapačku Košarišťana.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám rovněž přinesla dva přesné zásahy. O ten první se postaral Baník, který se ovšem z vedení moc dlouho neradoval. Kladnu se totiž bleskovým způsobem povedlo srovnat krok, přičemž jsme do konce třetiny žádnou další branku už neviděli. Směrem dopředu byl ale jednoznačně nebezpečnější Sokolov, který při jedné z vyložených šancí dokonce orazítkoval horní brankovou konstrukci.
     
    Střely na branku (celkem): 24 – 20.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, jenomže první útočnou akci obstaral Sokolov. Na opačné modré čáře byl ale zastaven Šik.
     
    40:39
    Plekanec zkoušel prodloužit do jízdy na Melku, který měl ke kotouči poměrně dost daleko. Za soupeřovou brankou ovšem operuje Pitule.
     
    41:01
    Nahrávka do předbrankového prostoru nakonec našla Račuka, který z velké blízkosti nedokázal vyzrát na brankáře Cichoně. Kladno začalo velice aktivně.
     
    42:10
    Jako první se v souboji dokázal prosadit hostující Hlava, načež po krátké kombinaci zkoušel nahazovat Ticháček. Po jeho nabídce tečoval vedle právě Hlava.
     
    42:36
    Dělovku od modré čáry navíc obstaral Zacharčuk, který trefil pouze připravený beton domácího brankáře. Z úhlu poté na brankáře nevyzrál ani Račuk.
     
    43:13
    Zemanův se z pozice obránce vydal na útočný výlet, jenomže byl zastaven na modré čáře. Zničehonic se do úniku dostal Plekanec, který neuspěl se střelou mezi ruku.
     
    44:08
    Hodně prostoru měl na modré čáře Sýkora, který si nakonec nabruslil do mnohem lepší pozice. Nakonec do jeho nabídky vložil hůl Vrána, puk směřoval nad.
     
    45:22
    Rytíři znovu poměrně dlouho operovali na druhé straně, jenomže ke střele se nedostali. Na opačné straně se do dobré šance dostal Vildumetz, který nevyzrál.
     
    45:36
    Po vhazování se do zakončení dostal Kadlec, jehož nepříliš povedená střela skončila v lapačce brankáře Košarišťana. Bude se tedy znovu vhazovat.
     
    46:10
    Sledujeme pasáž plnou nepřesností. Jednu z nich udělal také domácí Klodner, který o mantinel rozehrál za cenu icingu. Hra se tak přesouvá před brankáře Cichoně.
     
    46:47
    Baník právě vstřelil branku!
    Zničehonic tu máme vedoucí branku domácích! Nahozením před branku to zkoušel TOMÁŠ ROHAN, který trefil brusle jednoho z hostujících obránců, od kterých se puk překvapivě odrazil až za záda brankáře Košarišťana. Velice šťastná branka domácích, kteří tak jdou potřetí v tomto duelu do vedení.
    Asistence: Vojtěch Kropáček, František Klejna.
    46:47 Tomáš ROHAN - 3:2
     
    47:13
    Kladno tak bude muset potřetí v tomto duelu dotahovat. Středočeši to po vhazování zkoušeli rychlým výpadem po pravém křídle, který se proměnil v ofsajd.
     
    48:10
    První sokolovský útok velice dobře napadal rozehrávku soupeře, který ani tentokráte nic nevymyslel. Naopak se Osmíkovi povedlo nasbírat cenné vteřinky.
     
    48:29
    Hra musela být přerušena. Za domácí brankou totiž skončil na zemi jeden z domácích, který se za pomoci svých kolegů již dostal na střídačku.
     
    49:13
    Kladno vsadilo na jednoduchost a pouze nahazovalo k zadnímu mantinelu. Po krátkém souboji se na modré čáře dostal k nahození Ticháček, který ale minul branku.
     
    50:10
    Za volným pukem se jako první dostal Zacharčuk, kterému se u opačné modré čáry povedlo najít volného Račuka. Sokolov však soupeře nepouští ke střelám.
     
    50:36
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Potřetí v tomto utkání je srovnáno! Obrovský kus práce odvedl hostující kapitán Plekanec, který se drzým způsobem dostal mezi smečku hladových protihráčů. Následovala nahrávka do předbrankového prostoru, kde se ANTONÍN MELKA dokázal důrazným způsobem prosadit přes dvojici hráčů v černém.
    Asistence: Tomáš Plekanec, Stěpan Zacharčuk.
    50:36 Antonín MELKA - 3:3
     
    51:10
    Obrovskou chybu udělal hostující Kehar, který rozehrávkou našel pouze hokejku Osmíka. Druhý jmenovaný se natlačil ke střele, která putovala do betonu.
     
    52:10
    Na opačné straně to z úhlu zkoušel Račuk, který trefil pouze připraveného brankáře. Cichoň si poté poradil i s dorážkou z druhé strany, bude se znovu vhazovat.
     
    52:30
    Tutovka pro domácího Vránu! Ten se v mezikruží nejprve dostal k první střele, nicméně i tu druhou poslal do připraveného Košarišťana.
     
    53:11
    Kadlec to zkoušel v souboji jeden na jednoho kličkou proti Zacharčukovi, který ho ovšem za sebe nepustil. Baník evidentně ožil, domácí jsou nyní aktivnější.
     
    54:00
    Kehar nahazoval k zadní tyči, kde měl před sebou zcela prázdnou branku Guman. Hostující forvard ovšem netrefil puk ideálně a branku vůbec netrefil!
     
    54:22
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Vševolod Sorokin – 2 min., zásah do nohou).
     
    55:10
    Sokolov se hned po vhazování musel znovu vracet za vlastní branku, kam vyhodil kotouč obránce Frye. Vildumetz ovšem zatáhl pul zpět a sledujeme kombinaci.
     
    55:20
    V oslabení se do úniku dostal Plekanec, který neměl na zakončení moc času. I tentokráte v souboji dokázal uspět domácí brankář Cichoň!
     
    56:15
    Kverkovi se nepovedlo nahrát před napadajícího Račuka, od kterého se puk dostal do pásma domácích. Vypadá to, že Baník nezužitkuje ani další přesilovku.
     
    57:20
    Konečný nechal kotouč za sebou, nicméně mu pomohl Vrána, který ho dostal za modrou čáru. Tam se jeho celek moc dlouho neohřál, následuje protiakce.
     
    57:52
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Patrik Kadeřávek – 2 min., sekání).
     
    58:14
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Tomáš Rohan – 2 min., vysoká hůl).
    Necelé dvě minuty přesilovka pět na tři pro Kladno!
     
    58:40
    Račuk se sice dostal za modrou čáru, jenomže tam narazil do protihráče. Domácím se povedlo odehrát kotouč do bezpečí.
     
    59:08
    K dělovce se dostal Zacharčuk, který pálil do zadního hrazení. Puk se poté odrazil do domácího brankoviště, kde ho domácí brankář odehrál do bezpečí.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ani třetí třetina nerozhodla o osudu tohoto zápasu, na řadu tak přijde pětiminutové prodloužení. Kladno bude patnáct vteřin hrát ve čtyřech proti třem.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Houdkovi se v protiútoku povedlo najít Osmíka, který se pokoušel o bleskově zakončení. To mu ovšem zablokoval soupeř a ten se žene do rychlého kontru.
     
    61:13
    Nyní sledujeme hru ve čtyřech na obou stranách. K puku se dostal také hostující brankář Košarišťan, který rozehrál hrůzostrašně. Kadlec tak u zadní tyče hledal Jiskru, který přestřelil.
     
    61:30
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Otakar Šik – trestné střílení, sekání).
     
    61:30
    Kladno mohlo rozhodnout! K trestnému střílení se totiž rozjel faulovaný Račuk, který nebyl úspěšný se střelou nad vyrážečku.
     
    61:55
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Tomáš Plekanec – 2 min., sekání + 2 min., hrubost).
     
    62:16
    V oslabení se Sorokinovi povedlo v tandemu najít kolegu Pituleho, kterému se puk zamotal mezi nohama. Přesto jsme sledovali zakončení, které nebylo úspěšné.
     
    62:46
    Košarišťan vyrážel pouze před sebe, kde se k dorážce pokoušel dostat Kadlec, kterého na poslední chvíli zablokoval soupeř.
     
    63:30
    Sokolov poměrně dlouho kombinoval, načež to nabídkou na teč zkoušel Kadlec. Jeho spoluhráč tento záměr nepochopil a Košarišťan měl snadnou práci.
     
    64:00
    Sám na branku pro změnu uháněl Frye, který ovšem nenašel místečko mezi nohama!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:1
    Jako první se k nájezdu rozjel hostující Kubík, který uspěl s kličkou do bekhendu.
     
    1. série
    0:1
    Za domácí celek se představil talentovaný Šik, jehož střela mezi betony nebyla úspěšná.
     
    2. série
    0:1
    Druhou sérii tak načal hostující Guman, který kličkou do bekhendu nechal vyniknout brankáře.
     
    2. série
    1:1
    O srovnání stavu se pokoušel Vrána, který pro změnu mířil přesně nad levé rameno brankáře.
     
    3. série
    1:2
    Na kladenské straně se představil Filip, který náramnou kličkou do bekhendu poslal brankáře na opačnou stranu.
     
    3. série
    1:2
    Konečný mířil nad pravý beton brankáře, avšak slovenský brankář dokázal zakročit.
     
    4. série
    1:2
    K nájezdu se rozjel také Pitule, který se snažil najít místečko mezi nohama, které ale nenašel.
     
    4. série
    1:2
    Čtvrtou sérii tak završil Kadlec, s jehož kličkou do bekhendu si Košarišťan dokázal poradit.
     
    5. série
    1:2
    Melka to zkoušel nad lapačku brankáře, avšak mířil vedle.
     
    5. série
    1:2
    Kadeřávek tak musel za každou cenu proměnit, jenomže ani on neuspěl se snahou o kličku do bekhendu.
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Rytíři Kladno.
    Autorem vítězné branky je MATYÁŠ FILIP.
    65:00 Matyáš FILIP - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých nakonec uspěl hostující celek. Ten mohl dnešní utkání rozhodnout už před koncem třetí třetiny, nicméně ani dlouhá přesilová hra pět na tři neskončila kýženou branku. Další vyložené šance jsme pro změnu viděli v prodloužení, ve kterém nejprve trestné střílení neproměnil hostující Račuk, načež si i Baník vyzkoušel přesilovou hru. V ní jsme rozhodující branku rovněž neviděli, naopak se o ní v nájezdech postaral hostující Matyáš Filip. (19:40:47)
    Marken.cz

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 12. Kadeřávek, 22. Vrána (Jiskra, D. Zeman), 47. T. Rohan (Kropáček, Klejna) – 15. Hajný (Šapovaliv, Š. Jelínek), 27. Račuk (Pitule), 51. Melka (Plekanec, S. Zacharčuk), rozh. náj. Filip

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Adam Kubík (KLA)
    0:1   Otakar Šik (SOK)
    2. série:
    0:1   Tomáš Guman (KLA)
    1:1   Jakub Vrána (SOK)
    3. série:
    1:2   Matyáš Filip (KLA)
    1:2   Jakub Konečný (SOK)
    4. série:
    1:2   Tomáš Pitule (KLA)
    1:2   Martin Kadlec (SOK)
    5. série:
    1:2   Antonín Melka (KLA)
    1:2   Patrik Kadeřávek (SOK)


    HC Baník Sokolov: Cichoň (Krbeček) – Kadeřávek, D. Zeman, Sýkora, Houdek, A. Rulík, Klejna, Klodner – Šik, Kverka (A), M. Kadlec – Osmík, Vildumetz, Prymula – Kropáček, T. Rohan (C), Švec – Konečný, Vrána, Jiskra.
    Rytíři Kladno: Košarišťan (Brízgala) – Frye, S. Zacharčuk, Zelingr, Kehar (A), V. Sorokin, Ticháček, Štochl – Guman, Plekanec (C), Melka – Račuk (A), Pitule, Hlava – Hajný, Filip, Kubík – Šapovaliv, Š. Jelínek.

    Rozhodčí: Valenta, Šindel – Jindra, Bělohlav
    thejrc.org