Levante – Getafe 3:0 (kon.) | Sevilla – Real Madrid 0:1 (kon.) | Atlético – Valladolid 2:0 (kon.)
Cádiz – Barcelona 2:1 (kon.)
konec
Atlético Madrid
2:0 (0:0)
Real Valladolid
Sobota 05.12.2020, 18:30 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • Španělská LaLiga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Atlético Madrid potvrdilo papírové předpoklady a posunulo se na vedoucí příčku LaLigy, se loučím a přeji vám příjemný sobotní večer. (20:33:13)
     
    Druhý poločas byl o mnoho zajímavější než první, ale ono to ani jinak dopadnout vlastně nemohlo. Atlético o vítězství rozhodlo už v šestapadesátý minutě, kdy se prosadil Thomas Lemar, kterého ještě napodobil střídající Marcos Llorente. Valladolid se pokoušel o tlak, ovšem kontaktní branku se nepovedlo vsítit, a tak Madridští potvrdili papírové předpoklady.

    Atlético Madrid tak v tabulce je na prvním místě, když o dva body přeskočil Real Sociedad. Naopak Real Valladolid se pakuje na předposlední příčku tabulky, ale dnes jeho předpoklady byly spíše mizivé, což se v utkání potvrdilo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Ještě tři minuty se bude hrát toto utkání! Valladolid už brát body asi nebude, to by se snad musel stát zázrak.
     
    90
    Valladolid kombinoval na útočné polovině, až se do míče opřel Rubén Alcaraz, Jeho pokus zpoza velkého vápna letěl pouze nad branku favorita.
     
    88
    Další centr z pravé strany mířil na zadní tyč, kde se pohyboval Óscar Plano. Ovšem hostující hráč nevystoupal tak vysoko, jako jeho soupeře. Atlético Madrid se znovu ubránilo.
     
    87
    Blížíme se ke konci zápasu, který už je rozhodnutý. Hostující hráči se ještě snaží vsítit kontaktní gól, ale v předfinálních situacích jim schází větší kvalita.
     
    85
    Héctor Herrera (Atl. Madrid) pozdě dostoupil do souboje a došlápl mu na kotník. Hlavní rozhodčí správně tahá žlutou kartu z kapsičky.
     
    84
    Oba celky se hlásí, že mají rozehrávat! Centr z pravé strany zamířil na první tyč a zakončení šlo jen vedle pravé tyče. Tím, že balon drží Jan Oblak, tak uvidíme odkop od brány.
     
    83
    Atlético chvíli drželo balon, ale poté přišla nepřesná přihrávka. Postupná akce Valladolidu byla zastavena faulem už ve středovém kruhu.
     
    82
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Pablo Hervías, přichází Saidy Janko.
     
    81
    Zcela zbytečný zákrok vytáhl Roque Mesa (Real Valladolid), který snad potřetí atakoval Marcose Llorentea. Poslední faul přišel zezadu a podražení už rozhodčí viděl.
     
    80
    Marcos Llorente si před vápnem vyměnil míč s Héctorem Herrerou a naběhl si dovnitř šestnáctky. Zakončení Španěla pak proletělo těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    79
    Centr od praporku mířil do nebezpečného prostoru, odkud byl odklizen. Po chvíli přišlo zakončení z velké dálky, který mířil nad branku a navíc jej hlídal slovinský brankář Madridu.
     
    78
    Atlético zastavilo další akci soupeře hned za půlící čárou. Ovšem domácí balon jen odevzdali a museli se bránit. Do šestnáctky letěl centr zprava a je tu další rohový kop.
     
    77
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Thomas Lemar, přichází Lucas Torreira.
     
    76
    Valladolid se pokusil o dlouhý nákop za obranu, jenomže situaci si pohlídal Jan Oblak. Slovinský brankář vyrazil na hranici velkého vápna a balon schoval do rukavic.
     
    75
    Vraťme se na zelený pažit, kde je pořádně horko. Do vápna vletěl Marcos Llorente, jehož hokejovým stromem zastavil Roque Mesa. Ani tentokrát se pokutový kop pískat nebude.
     
    72
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Troufám si říct, že o vítězi zápasu je už rozhodnuto! Madridští se dostali velmi rychle od vlastní branky až ke vstřelené brance. Jan Oblak vykopl míč a hlavičkový souboj pak vyhrál Kieran Trippier. Sám na branku díku tomu postupoval MARCOS LLORENTE, jenž se střelou na první tyč nemýlil a mohl se spoluhráči slavit.

    Michal Luxa

    Branky: 56. Lemar (Trippier), 72. M. Llorente (Trippier)

    Karty:   24. Savić (ATM), 40. Vitolo (ATM), 48. L. Suárez (ATM), 85. H. Herrera (ATM) – 51. J. Sánchez (RVL), 81. Mesa (RVL)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 8:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 10:10.
    Atlético Madrid: Oblak (C) – Trippier, Felipe, Savić, Hermoso – Vitolo (46. M. Llorente), H. Herrera, Saúl (57. Félix), Lemar (77. Torreira) – Á. Correa (57. Koke), L. Suárez (63. Kondogbia).
    Náhradníci: Grbić, San Román – Kondogbia, M. Llorente, Lodi, Moya, Koke, Sanabria, R. Sánchez, Šaponjić, Félix, Torreira.

    Real Valladolid: Masip (C) – Hervías (82. Janko), J. Sánchez, Bruno González, Nacho Martínez – Mesa, Alcaraz – Plano, K. Pérez (62. Weissman), Jota (62. T. Villa) – Maranhão.
    Náhradníci: Roberto – Aljámik, Fernández, Raúl García, Míchel, Janko, L. Pérez, Rubio, Fede, T. Villa, Weissman, Benito.

    Rozhodčí: Pablo González – Alfredo Rodríguez, Israel Bárcena
    thejrc.org