Třinec – Mladá Boleslav 3:4 (0:2 po s.n.) | Litvínov – Motor ČB 3:2 (kon.) | Mountfield HK – Plzeň 1:5 (kon.)
Liberec – Zlín 2:4 (kon.) | Sparta – Kometa Brno 6:1 (kon.) | Pardubice – K. Vary 1:2 (1:2 po s.n.)
Olomouc – Vítkovice 3:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
6:1 (3:1, 2:0, 1:0)
HC Kometa Brno
Neděle 06.12.2020, 16:20 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Sparťané ještě symbolicky děkují svým fanouškům tradiční děkovačkou. To byla ode mě poslední informace z tohoto utkání, přeji vám hezký zbytek neděle a úspěšný start do nového týdne. Na počtenou! (18:42:02)
     
    Máme dobojováno! Sparťané si ve třetí třetině ještě upevnili svůj náskok, když se prosadil před brankou Komety Lukáš Rousek. Pražané si připisují do tabulky cenné tři body, Kometa bude cestovat domů s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Přeci jenom se bude vylučovat. Na straně hostí dostává trest Karel Plášek (KOM), na straně Sparty jede pykat na trestnou lavici Jan Buchtele (SPA).
     
    59:35
    Chvíli to vypadalo, že útočník Tomáš Šmerha svede pěstní souboj se svým vrstevníkem Michalem Kuncem, ale oba borci si nakonec vše vysvětlili v klidu.
     
    59:13
    Nebezpečná situace před Machovským. Martin Zaťovič tečoval kotouč těsně před sparťanským brankářem, ale puk končí ve výstroji domácího gólmana.
     
    58:28
    Brněnským začala zkrácená početní výhoda. Mezitím David Tomášek pronikl do útočného pásma a ušetřil cenné vteřiny z Řepíkova trestu.
     
    57:57
    Michal Kunc si počínal velmi nadějně v útočném pásmu před brankářem Machovským, ale sparťanská obrana dobře zafungovala a vyváží kotouč ven.
     
    57:09
    Robert Říčka zavezl kotouč do útočného pásma, kde o něj ještě bojoval obránce Dvořák. Krátce nato Brněnští ukořistili puk na své hole a míří dopředu.
     
    56:53
    Přesilovka Sparty záhy končí. Kapitán Sparty Michal Řepík (SPA) dostává dvě minuty za nebezpečnou hru vysokou holí. Bude se hrát čtyři na čtyři.
     
    56:26
    Bude se opět vylučovat. Útočník hostí Luboš Horký (KOM) vyfasoval dvě trestné minuty za podrážení. Sparťané budou za chvíli hrát další početní výhodu.
     
    56:09
    Matěj Machovský si nyní počkal na střelu Petera Schneidera z levého kruhu pro vhazování. Sparťanský brankář máchl svou lapačkou a přerušil hru.
     
    55:39
    Dobrá šance Michala Kunce. Brněnský útočník se prohnal po pravé straně kluziště, ale Machovský vyhlavičkoval kotouč nad branku.
     
    55:06
    Filip Král nezpracoval prudkou přihrávku na modré čáře, ale krátce poté se hosté vrátili zpět do útočného pásma. Machovský byl opět připravený.
     
    54:45
    Petr Holík se dostal do přečíslení s Peterem Muellerem, ale první jmenovaný se rozhodl vystřelit. Machovský zasáhl!
     
    54:28
    Obránce David Němeček si počínal velmi aktivně v obranném pásmu, ale následně zalehl kotouč u mantinelu Mueller a rozhodčí přerušuje hru.
     
    54:02
    Lukáš Rousek dělal co mohl, ale ani on nezabránil zakázanému uvolnění Sparty. Hra se za malou chvíli vrátí zpět do obranného pásma pražského celku.
     
    53:36
    Sparťané opět předvádí své útočné choutky. Jan Buchtele vystřelil z levého kruhu pro vhazování, ale i tentokrát byl brankář Klimeš dobře připravený.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 10. Košťálek (Pech), 15. Šmerha (Zikmund, Němeček), 19. Horák (Řepík, Sobotka), 30. Řepík (Horák, Sobotka), 33. Horák (M. Jandus, Němeček), 47. Rousek (Tomášek, Buchtele) – 14. Mueller (Zaťovič, O. Němec)


    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Němeček, M. Jandus, Piskáček (A), Košťálek, Tomáš Dvořák, Kalina, Polášek – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Rousek, Tomášek, Buchtele – Říčka, Pech (A), Šmerha – Dvořáček, Sukeľ, Zikmund.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (20. Klimeš) – J. Zbořil, Pyrochta (A), Freibergs, O. Němec (A), Gulaši, F. Král, Hájek – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller – L. Horký, Klepiš, Schneider – T. Svoboda, Süss, Vincour – Plášek ml., Malý, Kunc.

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Kajínek, Hynek
    thejrc.org