Třinec – Mladá Boleslav 3:4 (0:2 po s.n.) | Litvínov – Motor ČB 3:2 (kon.) | Mountfield HK – Plzeň 1:5 (kon.)
Liberec – Zlín 2:4 (kon.) | Sparta – Kometa Brno 6:1 (kon.) | Pardubice – K. Vary 1:2 (1:2 po s.n.)
Olomouc – Vítkovice 3:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
6:1 (3:1, 2:0, 1:0)
HC Kometa Brno
Neděle 06.12.2020, 16:20 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Sparťané ještě symbolicky děkují svým fanouškům tradiční děkovačkou. To byla ode mě poslední informace z tohoto utkání, přeji vám hezký zbytek neděle a úspěšný start do nového týdne. Na počtenou! (18:42:02)
     
    Máme dobojováno! Sparťané si ve třetí třetině ještě upevnili svůj náskok, když se prosadil před brankou Komety Lukáš Rousek. Pražané si připisují do tabulky cenné tři body, Kometa bude cestovat domů s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Přeci jenom se bude vylučovat. Na straně hostí dostává trest Karel Plášek (KOM), na straně Sparty jede pykat na trestnou lavici Jan Buchtele (SPA).
     
    59:35
    Chvíli to vypadalo, že útočník Tomáš Šmerha svede pěstní souboj se svým vrstevníkem Michalem Kuncem, ale oba borci si nakonec vše vysvětlili v klidu.
     
    59:13
    Nebezpečná situace před Machovským. Martin Zaťovič tečoval kotouč těsně před sparťanským brankářem, ale puk končí ve výstroji domácího gólmana.
     
    58:28
    Brněnským začala zkrácená početní výhoda. Mezitím David Tomášek pronikl do útočného pásma a ušetřil cenné vteřiny z Řepíkova trestu.
     
    57:57
    Michal Kunc si počínal velmi nadějně v útočném pásmu před brankářem Machovským, ale sparťanská obrana dobře zafungovala a vyváží kotouč ven.
     
    57:09
    Robert Říčka zavezl kotouč do útočného pásma, kde o něj ještě bojoval obránce Dvořák. Krátce nato Brněnští ukořistili puk na své hole a míří dopředu.
     
    56:53
    Přesilovka Sparty záhy končí. Kapitán Sparty Michal Řepík (SPA) dostává dvě minuty za nebezpečnou hru vysokou holí. Bude se hrát čtyři na čtyři.
     
    56:26
    Bude se opět vylučovat. Útočník hostí Luboš Horký (KOM) vyfasoval dvě trestné minuty za podrážení. Sparťané budou za chvíli hrát další početní výhodu.
     
    56:09
    Matěj Machovský si nyní počkal na střelu Petera Schneidera z levého kruhu pro vhazování. Sparťanský brankář máchl svou lapačkou a přerušil hru.
     
    55:39
    Dobrá šance Michala Kunce. Brněnský útočník se prohnal po pravé straně kluziště, ale Machovský vyhlavičkoval kotouč nad branku.
     
    55:06
    Filip Král nezpracoval prudkou přihrávku na modré čáře, ale krátce poté se hosté vrátili zpět do útočného pásma. Machovský byl opět připravený.
     
    54:45
    Petr Holík se dostal do přečíslení s Peterem Muellerem, ale první jmenovaný se rozhodl vystřelit. Machovský zasáhl!
     
    54:28
    Obránce David Němeček si počínal velmi aktivně v obranném pásmu, ale následně zalehl kotouč u mantinelu Mueller a rozhodčí přerušuje hru.
     
    54:02
    Lukáš Rousek dělal co mohl, ale ani on nezabránil zakázanému uvolnění Sparty. Hra se za malou chvíli vrátí zpět do obranného pásma pražského celku.
     
    53:36
    Sparťané opět předvádí své útočné choutky. Jan Buchtele vystřelil z levého kruhu pro vhazování, ale i tentokrát byl brankář Klimeš dobře připravený.
     
    52:49
    Brankář Machovský si našel kotouč po střele jednoho z hostujících hráčů a následně netrefil neposedný puk útočník Schneider!
     
    52:22
    Matúš Sukeĺ vyhrál vhazování v útočném pásmu a sparťané pokračovali ve své kombinaci. Jandusovo nahození skončilo těsně vedle brněnské branky.
     
    52:07
    Sparťané se propracovali zpět do útočného pásma. Střela Tomáše Šmerhy z levého kruhu našla jen lapačku připraveného Klimeše. Komerční přestávka.
     
    51:23
    Robert Říčka našel v útočném pásmu Lukáše Pecha, jehož u mantinelu obránci Komety odzbrojili. Na opačné straně si pro změnu nevedli úspěšně hosté.
     
    51:17
    Martin Zaťovič projel s kotoučem na hokejce až do útočného pásma a puk nakonec skončil až v ochranné síti nad brankou domácího celku Sparty.
     
    50:39
    Velká šance Komety! Mueller si vyměnil kotouč s Holíkem, ale střelu amerického útočníka zlikvidoval brankář Machovský.
     
    49:43
    David Tomášek vyhnal své spoluhráče z útočného pásma, ale sparťané se vrátili zpět před brankáře Klimeše. Brněnský gólman opět musel zasahovat.
     
    49:15
    Obránce Tomáš Dvořák čekal připravený na levém kruhu pro vhazování na přihrávku od svého spoluhráče, ale brněnští obránci si celou situaci pohlídali.
     
    48:49
    Ladislav Zikmund se dotkl kotouče ve středním pásmu, ale rozhodčí přerušují hru pro přihrávku rukou. Hra bude pokračovat ve středním pásmu.
     
    48:11
    Filip Král našlápl ve středním pásmu, ale daleko se brněnští hokejisté s kotoučem na hokejce nedostali. Hra se rázem obrací zpět na druhou stranu.
     
    47:13
    Sparťané jsou znovu při chuti a pro Brno mohlo být ještě hůře. Spolupráce Řepíka s Horákem nevedla k další vstřelené brance.
    46:44 Lukáš ROUSEK - 6:1
     
    46:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané nadále pokračují ve svém dobrém výkonu. LUKÁŠ ROUSEK si pohrál s kotoučem před brankou a následně překonal Klimeše střelou po zemi. Asistence: David Tomášek, Jan Buchtele.
     
    45:24
    Klepiš hledal na druhé straně Schneidera, před níž ale byli připravení sparťanští obránci. Domácí tým kontroluje hru a vyměňuje své síly na ledě.
     
    44:43
    Tomáš Šmerha se proháčkoval přes levou stranu kluziště a domácí na malou chvíli ještě zaměstnali brněnskou Kometu. Nyní už hosté vyváží puk ven.
     
    44:29
    Sobotka si proklestil cestu až do útočného pásma a jeho práci dokonal Řepík. Střela sparťanského kapitána zaplula přesně do náruče brankáře Klimeše.
     
    44:04
    Brněnští hokejisté se ještě zdrželi v útočném pásmu a Mueller nic nevymýšlel a vystřelil. Střela amerického útočníka skončila zablokována.
     
    43:24
    Rousek se vrátil zpět na led a sparťané operovali s kotoučem v útočném pásmu. Jandus kombinoval se svým spoluhráčem, Klimeš nemusel zasahovat.
     
    42:58
    Sparťanům se podařilo rychle dostat kotouč ven ze svého obranného pásma a brněnští hokejisté založili další útočnou akci zpoza vlastní klece.
     
    42:39
    Velká šance Brna! Obránce Filip Král se dostal až do samostatného úniku, ale brankář Machovský znovu úspěšný. Hra je poté přerušena.
     
    42:12
    Mueller udržel kotouč u mantinelu a hosté pokračovali v kombinaci. Do brněnské souhry se následně vložil Říčka a sparťanský útočník vyhodil puk ven.
     
    41:24
    Nebezpečná situace před brankářem Machovským. Holík byl hodně aktivní v prostoru před brankou, ale sparťanská defenziva další atak Komety odrazila.
     
    41:08
    Bude se znovu vylučovat. Útočník Lukáš Rousek (SPA) fauloval obránce Ondřeje Němce a Brněnští budou za chvíli hrát další početní výhodu.
     
    40:08
    Petr Holík byl úspěšný na vhazování ve středovém kruhu, ale hra se záhy obrací před brankáře Klimeše. Brněnský gólman musel být znovu ve střehu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Oba celky jsou zpátky na ledové ploše, třetí třetina začíná!
     
    Další třetina začne přibližně v 18:02 hodin.
     
    V prostřední periodě se stejně jako v první dařilo více domácím borcům. Vedení Sparty navýšil svou přesnou střelou kapitán Michal Řepík a pátou branku vsítil Roman Horák. Podaří se Brnu ještě zdramatizovat vývoj utkání?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Obrovská šance Sparty! Robert Říčka se zjevil sám před brankářem Klimešem, kterého svou střelou nepřekonal. Divoká třetina končí.
     
    39:13
    Brněnský kapitán Martin Zaťovič si počínal neúspěšně v útočném pásmu a na kotouč se dostávají opět sparťané. Klimeš se musí mít znovu na pozoru.
     
    38:59
    Hájek se obtočil s pukem na modré čáře a následně zkusil vystřelit. Po další ráně jednoho z brněnských hokejistů se rozhodl Machovský raději přerušit hru.
     
    38:35
    Sobotka napadal rozehrávku jednoho z obránců Komety a byl úspěšný. Krátce nato se však Brněnští dostali zpět na kotouč a ohrozili Machovského.
     
    38:09
    Jakub Klepiš vyhrál buly v obranném pásmu, ale domácí hokejisté zůstali nastěhováni před gólmanem Klimešem. Následně skončil kotouč až na střídačce.
     
    37:43
    Polášek si zpracoval kotouč v obranném pásmu a sparťané nahodili za branku Klimeše. Zikmund ještě pokračoval v akci, ale brněnský gólman přerušil hru.
     
    37:12
    Sparťané toto oslabení zvládli bez ztráty jediné kytičky a znovu mohou pomýšlet na útok. Pech vyrušil hostující souhru, ale Klimeš nemusel zasahovat.
     
    36:24
    Filip Pyrochta se společně se svými spoluhráči musel vrátit zpět až za branku Klimeše. Sparťané se zatím brání výborně a nepouští Kometu do šancí.
     
    35:29
    Peter Mueller dostal přihrávku od Schneidera a brněnští hráči ohrozili Machovského. Následně se dobře zorientoval Piskáček, jenž osvobozuje Spartu.
     
    35:08
    Brněnští mají dobrou šanci na to, aby se pokusili vrátit zpět do zápasu. Útočník Robert Říčka (SPA) vyfasoval od sudích dvě trestné minuty za hákování.
     
    34:54
    Vhazování v obranném pásmu vyhrál Lukáš Pech a sparťané znovu zaměstnali brněnskou obranu. Říčka se přes posledního beka Komety nedostal.
     
    34:26
    Domácí hokejisté vyhráli další buly po levici Klimeše a Košťálek to zkoušel od modré čáry. Rána sparťanského obránce byla nepřesná. Hra pokračuje dál.
     
    34:02
    První formace Sparty na ledě dominuje. Sobotka svým dobrým pohybem si udělal prostor a následně nahrál Němečkovi. Střelu domácího beka zkrotil Klimeš.
     
    33:23
    Vladimír Sobotka uspěl na vhazování v útočném pásmu, ale přihrávka na obránce Janduse byla příliš moc prudká. Domácí bek se musí vrátit do střední zóny.
     
    33:08
    Roman Horák ještě vybojoval kotouč v útočném pásmu a sparťané jsou nadále velmi aktivní. Dvořákova střela ovšem skončila zablokovaná.
     
    32:41
    Tomáš Šmerha se dostal do samostatného úniku, avšak tváří v tvář nepřekonal Klimeše! Kotouč končí až v ochranné síti. Škoda pro Spartu.
     
    32:30
    Sparťané se snaží nadále útočit. Domácí kombinaci nyní přerušil svým zákrokem Klimeš. Následuje krátká komerční přestávka, po které hra bude pokračovat.
    32:13 Roman HORÁK - 5:1
     
    32:13
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tohle už budou mít Brňané těžké. V O2 areně nám zní "Pátá", jelikož sparťané dosáhli páté trefy. Jandus svou střílenou přihrávkou vybídl ROMANA HORÁKA, který jen nastavil hůl a překonal Klimeše! Asistence: Martin Jandus, David Němeček.
     
    31:04
    Piskáček rozjel další útočnou akci zpoza své branky a domácí zaútočili. V rohu kluziště byli ovšem Brněnští úspěšnější a vyváží kotouč do střední třetiny.
     
    30:31
    Sparťané už mohli vstřelit pátou branku! Jan Piskáček střílel od modré čáry a pravděpodobně rozezvučel tyčku!
    29:58 Michal ŘEPÍK - 4:1
     
    29:58
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané odskakují do třígólového trháku! Výstavní souhra po ose Sobotka – Horák – MICHAL ŘEPÍK skončila gólem, když poslední jmenovaný tvrdou střelou překonal Klimeše. Asistence: Roman Horák, Vladimír Sobotka.
     
    29:28
    Sobotka si srovnal kotouč na čepeli a už zásobuje přihrávkami své spoluhráče. Tomášek chtěl střílet, ale svůj úmysl přehodnotil a domácí pokračují v kombinaci.
     
    29:07
    Bude se potřetí v utkání vylučovat na brněnské straně. Za držení putuje na trestnou lavici útočník Martin Zaťovič (KOM) a sparťané hrají další přesilovku.
     
    28:30
    Brankář Klimeš si ještě upravil svoji výstroj, ale nyní už můžeme pokračovat. Šmerha se snažil obtočit s pukem za brankou, ale Klimeš opět bezchybný.
     
    28:13
    Ne nadlouho. Sparťané se okamžitě vrátili do útočného pásma a nebezpečně ohrozili Lukáše Klimeše. Brněnský gólman byl dobře připravený.
     
    27:59
    Lukáš Rousek ujel soupeři po levé straně kluziště, ale sparťané se k dalšímu ohrožení brněnské branky už nedostali. Kometa má kotouč pod kontrolou.
     
    27:19
    Teď už to zavánělo gólem! Horák znovu jako dispečer našel před brankou Sobotku, který ovšem brankáře Klimeše nepřekonal.
     
    26:53
    Peter Schneider najel do útočného pásma, ale na útočné modré čáře byli úspěšnější sparťané. Vzápětí Horák nepřesně hledal na druhé straně Sobotku.
     
    26:03
    David Dvořáček se dostal ještě na chvíli ke kotouči v útočném pásmu a domácí mohli na chvíli pokračovat. Domácí snažení ovšem ukončil brankář Klimeš.
     
    25:48
    Dobrý pokus Komety. Martin Zaťovič vyzkoušel pozornost Machovského střelou z pravého kruhu pro vhazování, ale domácí brankář pohotově zasáhl.
     
    25:24
    Domácí hokejisté byli nyní příliš moc netrpěliví ve svém založení útoku. Rozhodčí dvakrát odpískal zakázané uvolnění a hra se vrátí před Machovského.
     
    24:48
    Plášek společně se svými spoluhráči založili další útočnou akci, ale v pásmu Sparty byl nejúspěšnější Košťálek. Kotouč mají ve své moci domácí.
     
    24:30
    Dobrý zákrok hostujícího brankáře Klimeše. Lukáš Rousek se dostal do dobré střelecké pozice v jízdě, ale brněnský gólman byl na místě a přerušil hru.
     
    23:45
    Horák pouze nahodil touš do útočného pásma a celá sparťanská pětice následně odjela střídat. Mezitím Brněnští operovali před Machovským, ale neúspěšně.
     
    22:39
    Dobrá akce Sparty! Matúš Sukeĺ si potáhl kotouč na levou stranu a následně vystřelil. Jeho střelu lapil brankář Klimeš.
     
    21:59
    Domácí útočník Jan Buchtele napadal brněnskou rozehrávku ve středním pásmu, ale hostující obránci si dali velký pozor a v poklidu rozehráli.
     
    20:29
    David Tomášek vyhrál vhazování v útočném pásmu a sparťané znovu zaútočili. Buchteleho střelu z levého kruhu zablokoval jeden z hostujících hráčů.
     
    20:12
    Machovský chtěl rychle rozehrát na své spoluhráče ve středním pásmu, ale přihrávka byla příliš moc prudká. Kotouč nakonec končí až u brankáře Klimeše.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:00
    Od druhé třetiny vystřídal Karla Vejmelku v brankovišti Lukáš Klimeš!
     
    Hráči už jsou zpět ze svých kabin na ledové ploše, utkání může pokračovat.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:09 hodin.
     
    Úvodní třetina je za námi! Sparťané odskočili do vedení zásluhou Jana Košťálka, ale vzápětí vyrovnal Peter Mueller. Domácí to však nemuselo mrzet, jelikož hned nato se prosadil Tomáš Šmerha a Roman Horák.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:09
    Karel Plášek udělal oblouk v prostoru modré čáry a následně zkusil vystřelit. Pokus brněnského útočníka zkontroloval brankář Machovský. Hra pokračuje dál.
    18:32 Roman HORÁK - 3:1
     
    18:32
    Sparta právě vstřelila branku!
    A domácí hokejisté už vedou o dvě branky! Řepík našel svou přesnou přihrávkou ROMANA HORÁKA a sparťanský tahoun pohodlně zavěsil do branky! Asistence: Michal Řepík, Vladimír Sobotka.
     
    17:54
    Sukeĺ už naskočil zpět na ledovou plochu a hra pokračuje opět v pěti hráčích na obou stranách. Nyní rozhodčí odpískal postavení mimo hru hostí.
     
    17:29
    Pech vystihl hostující souhru, ale i přesto se Kometa dostala až do útočného pásma. Celou situaci musel řešit až Machovský, jenž bez problémů zasáhl.
     
    16:25
    Karel Vejmelka uklidnil situaci za svou brankou a Brněnští ihned založili další útočnou akci. Klepišova přihrávka na svého spoluhráče byla nepřesná.
     
    15:31
    Kometa má možnost znovu vyrovnat. Útočník Matúš Sukeĺ (SPA) vyfasoval od rozhodčích dvouminutový trest za vysokou hůl a už sedí na lavici hanby.
    14:33 Tomáš ŠMERHA - 2:1
     
    14:33
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pozor! Zikmund přihrál do brankoviště Komety, kde byl nejaktivnější TOMÁŠ ŠMERHA a sparťanský útočník dorazil touš za záda Vejmelky. Pro tohoto mladého útočníka se jedná o premiérovou trefu ve sparťanském dresu. Asistence: Ladislav Zikmund, David Němeček.
    13:34 Peter MUELLER - 1:1
     
    13:34
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brněnští vyrovnávají a začínáme od začátku! PETER MUELLER s pukem na hokejce vystřelil z pozice na levém kruhu a propálil Machovského střelou na bližší tyč. Asistence: Martin Zaťovič, Ondřej Němec.
     
    12:49
    Machovský odpálil kotouč až do středního pásma, ale sparťané se do další velké šance nepropracovali. Posléze to zkusil Košťálek, kterého odzbrojili hosté.
     
    12:02
    Rousek se snažil sebrat kotouč Malému, ale brněnský útočník ještě udržel puk v útočném pásmu. Celou hostující souhru přerušil brankář Machovský.
     
    11:14
    Michal Kunc nechal kotouč na útočné modré čáře za sebou a puku se chopil obránce Němeček. Sparťané se posléze dostali do další šance, Vejmelka zasáhl.
     
    10:19
    Kometa se snaží o rychlé vyrovnání. Peter Schneider kličkoval za brankou Matěje Machovského, ale úspěšně ho odzbrojil obránce Adam Polášek.
    09:37 Jan KOŠŤÁLEK - 1:0
     
    09:37
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté utíkají svému soupeři do vedení! Pech našel svou přihrávkou obránce JANA KOŠŤÁLKA, jenž přebruslil obránce Komety a následně zavěsil do brněnské klece! Asistence: Lukáš Pech.
     
    09:19
    Lukáš Pech vyhrál vhazování a nahrál na modrou čáru Košťálkovi. Sparťanskému obránci ovšem přeskočil puk hokejku a domácí musí vycouvat ven.
     
    09:15
    Rozhodčí chystají opět vylučovat a znovu to bude z brněnských řad. Jakub Klepiš (KOM) podrazil Dvořáka a už sedí na trestné lavici. Domácí hrají přesilovku.
     
    08:23
    Košťálek přenechal puk za brankou Dvořákovi a domácí se dostali až do útočného pásma. V rohu kluziště se snažil bojovat o kotouč Sobotka, leč neúspěšně.
     
    07:28
    Matěj Machovský pomohl svým obráncům s rozehrávkou a sparťané se opět hnali dopředu. Sukeĺa však na útočné modré čáře zastavili brněnští obránci.
     
    07:13
    První větší náznak šance v tomto utkání! Pech v přečíslení vybídl Němečka, který ovšem přihrávku od svého spoluhráče nezpracoval.
     
    06:38
    Gulaši zkusil vystřelit od modré čáry a před Machovským byl slušný provoz. Domácí gólman ovšem nakonec nemusel zasahovat, jelikož střela šla vedle branky.
     
    06:06
    Tomáš Vincour poslal přesnou přihrávku Klepišovi, u kterého byli ovšem sparťané včas. Nicméně hosté se přeci jen probojovali před Machovského.
     
    05:16
    Schneider vydoloval kotouč na útočné modré čáře a v jeho akci mohl pokračovat Luboš Horký. Před ním ale dobře zasáhl poslední obránce Sparty.
     
    04:53
    Domácí hráči vyhráli další vhazování v útočném pásmu a brankář hostí Karel Vejmelka musel opět zasahovat po střele jednoho ze sparťanů. Hra přerušena.
     
    04:40
    Útočník Süss už je zpátky ve hře a sparťané tuto početní výhodu nevyužili. Mezitím musel znovu zasahovat Vejmelka, který si poradil s nahozením Řepíka.
     
    03:39
    Sobotka střílel od modré čáry, ale při svém pokusu trefil jen prvního clonícího hráče Komety. Následně se hosté osvobozují a posílají na led čerstvé síly.
     
    02:54
    Až nyní se domácí hokejisté pořádně usadili v útočném pásmu. Sobotka hledal na levém kruhu Davida Tomáška, jenž byl už v nevýhodné pozici na střelu.
     
    02:24
    Brněnští hokejisté zvládají toto oslabení zatím výborně. Tomáš Dvořák musel nyní zacouvat až za branku domácího gólmana Matěje Machovského.
     
    01:56
    Vladimír Sobotka nebyl úspěšný na vhazování ve středním pásmu a obránce Kalina musel začít znovu až z vlastního obranného pásma.
     
    01:37
    Je tu první vyloučení zápasu. Útočník Jan Süss (KOM) dostává od rozhodčích dvě trestné minuty za podrážení. Sparťané si zahrají úvodní početní výhodu.
     
    00:52
    Obránce Ondřej Němec si počkal na vhodný okamžik a založil útočnou akci svého celku. Sparťané byli však ve středním pásmu dobře připravení.
     
    00:24
    Karel Vejmelka už má za sebou první zákrok v utkání. Po vhazování v útočném pásmu nahodil na branku Komety Piskáček, hostující gólman přerušuje hru.
     
    00:19
    Úvodní vhazování vyhrál domácí útočník Roman Horák a sparťané se okamžitě přemístili do útočného pásma. Sobotka ovšem na kotouč nedosáhl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči úvodních formací jsou již připraveni na vhazování ve středovém kruhu, utkání začíná!
     
    Kapitánské céčko na domácí straně tradičně nosí na svém dresu Michal Řepík, brněnskou Kometu vede z pozice kapitána Martin Zaťovič.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    V brance domácího celku nastoupí od úvodních minut Matěj Machovský. Do prvního obranného páru se posunul David Němeček společně s Martinem Jandusem. Pozici sedmého obránce obsadí Adam Polášek, jenž se vrátil zpět do sparťanského klubu po necelém roce. Další novinkou je změna ve třetí útočné formaci, kde místo Andreje Kudrny figuruje mladý forvard Tomáš Šmerha.

    Brněnské brankoviště bude v duelu se Spartou hájit Karel Vejmelka a v obraně trenéři na pozici sedmého beka zařadili Libora Hájka. Útočné řady zůstávají rovněž neměnné, na centru první řady hraje Petr Holík, v sestavě nechybí ani Peter Mueller spolu s Peterem Schneiderem.
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým fandům krásné nedělní odpoledne z Prahy. Třaskavá bitva mezi Spartou a Kometou Brno startuje za necelou hodinu a my si zatím společně projdeme sestavy obou týmů.
     
    Přeji krásné nedělní odpoledne při sledování dalšího pokračování Tipsport extraligy! Česká nejvyšší soutěž má na programu kompletní 25. kolo, v němž se mimo jiné střetnou i týmy Sparty s Kometou Brno. Utkání na ledě pražské O2 areny startuje již v 16:20 hodin.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2019/2020

    4. kolo: Kometa – Sparta 2:0
    17. kolo: Sparta – Kometa 5:4
    30. kolo: Kometa – Sparta 5:3
    43. kolo: Sparta – Kometa 4:3p

    Oba celky se v aktuální sezoně ještě nepotkaly. V minulém ročníku na sebe narazily čtyřikrát v základní části a bilance vzájemných duelů skončila nerozhodně. První vzájemné měření sil Sparty s Brnem vyznělo lépe pro Moravany, naopak odvetu v hlavním městě ovládli pro změnu Pražané. Ve třetím případě vyhráli Brněnští, kteří vyhráli 5:3. V dosavadním posledním utkání se radovali opět sparťané, tentokrát 4:3 v prodloužení.
    Brněnští našli další velkou oporu. Útočník Peter Schneider patří se svými čtrnácti trefami k nejlepším střelcům v celé soutěži!
     
    HLAVNÍ LÍDŘI OBOU TÝMŮ

    Sparťané se v posledních duelech spoléhali na výkony svého brankáře Matěje Machovského, který na ledě Českých Budějovic pomohl vychytat svému týmu vítězství. Kromě Romana Horáka a Vladimíra Sobotky se zapsal na listinu střelců také Andrej Kudrna, jenž zužitkoval přesnou přihrávku od svého spoluhráče Lukáše Pecha, jedné z největších stálic pražského velkoklubu. Bude úspěšný i proti Brnu?

    Brněnští hokejisté udělali v létě velký průvan v kabině a vedení se podařilo přivést do týmu několik zkušených borců. Jedním z nich je rovněž rakouský šikula Peter Schneider, jenž už má na kontě čtrnáct gólů v dresu Brna. V první formaci nastupuje tradičně Petr Holík s Martinem Zaťovičem a spolu s nimi Peter Mueller.
     
    HC KOMETA BRNO

    8. místo, 20 bodů, skóre: 41:46
    Aktuální forma: P, V, V, P, V


    Brňané odstartovali oproti svému soupeři z hlavního města novou sezonu až v říjnu. Nevydařený vstup do nové sezony zdokumentovalo prvních pět zápasů, ve kterých Kometa nastřádala pouhé tři body. V poslední době se ovšem brněnský tým zvedá a znovu nahání svým soupeřům strach ze své ofenzivní šikovnosti.

    Naposledy si brněnští hráči vyšlápli v domácím prostředí na Olomouc, které nasázeli hned pět branek. Moravané odskočili do vedení zásluhou Petera Muellera a Petera Schneidera, kteří byli po většinu utkání hlavními strůjci celého brněnského úspěchu. První jmenovaný zapsal v utkání dvě trefy, rakouský forvard pro změnu zazářil hattrickem a výraznou měrou pomohl Brnu k výhře.
    Na ledě Motoru brankář Sparty Matěj Machovský pomohl svému týmu k výhře, bude trápit v nedělním duelu i brněnské střelce?
     
    HC SPARTA PRAHA

    4. místo, 34 bodů, skóre: 62:45
    Aktuální forma: P, V, P, P, V


    Sparťanští hokejisté mají za sebou poměrně vydařený vstup do nového extraligového ročníku. V posledních pěti zápasech ovšem svěřenci trenérů Miloslava Hořavy a Josefa Jandače spíše střídali výhry s prohrami, načež tříbodový úspěch Pražané zaznamenali pouze dvakrát, když vyhráli na ledě Hradce a Českých Budějovic.

    Na jihu Čech se sparťanům střelecky velmi dařilo a výsledkem jejich počínání bylo pět vstřelených branek do sítě Motoru. Dvě branky obstaral v utkání shodou okolností odchovanec Českých Budějovic Roman Horák a dalšími dvěma trefami se blýskl Vladimír Sobotka, pro něhož se jednalo o premiérové góly v dresu Sparty.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 10. Košťálek (Pech), 15. Šmerha (Zikmund, Němeček), 19. Horák (Řepík, Sobotka), 30. Řepík (Horák, Sobotka), 33. Horák (M. Jandus, Němeček), 47. Rousek (Tomášek, Buchtele) – 14. Mueller (Zaťovič, O. Němec)


    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Němeček, M. Jandus, Piskáček (A), Košťálek, Tomáš Dvořák, Kalina, Polášek – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Rousek, Tomášek, Buchtele – Říčka, Pech (A), Šmerha – Dvořáček, Sukeľ, Zikmund.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (20. Klimeš) – J. Zbořil, Pyrochta (A), Freibergs, O. Němec (A), Gulaši, F. Král, Hájek – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller – L. Horký, Klepiš, Schneider – T. Svoboda, Süss, Vincour – Plášek ml., Malý, Kunc.

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Kajínek, Hynek
    thejrc.org