Třinec – Pardubice 4:3 (kon.) | Zlín – K. Vary 1:2 (po pr.) | Mladá Boleslav – Olomouc 6:1 (kon.)
Litvínov – Vítkovice 1:0 (po pr.) | Liberec – Kometa Brno 2:1 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 6:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
HC Kometa Brno
Úterý 08.12.2020, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:57
    Domácím se nepovedlo odpálit puk do bezpečí a Brno toho mohlo využít! Peter Schneider posunul kotouč na Martina Zaťoviče, který jen těsně minul tři tyče.
    56:40 Martin ZAŤOVIČ - 2:1
     
    56:40
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je sníženo! Jakub Klepiš tvrdě vystřelil z pravé strany, Petr Kváča puk vyrazil, jenže MARTIN ZAŤOVIČ ho pohotově napálil do sítě.

    Martin Zaťovič tak ukazuje, že se mu proti Tygrům daří. Gól jim dal už v jedenáctém z posledních šestnácti vzájemných duelů! Asistence: Jakub Klepiš.
     
    55:27
    Kometa byla centimetry od snížení! Od brusle Karla Pláška, který stál před brankou, se kotouč odrazil přesně mezi betony Petra Kváči. Liberecký gólman ale puk dokázal alespoň zpomalit a Tomáš Filippi ho posléze odpálil z prostoru brankové čáry.
     
    51:22
    Karel Vejmelka znovu podržel Kometu! Petr Jelínek si vyjel až do takřka ideální palebné pozice, Vejmelka proti němu ovšem dobře zmenšil úhel a včas ucpal mezeru mezi rukou a tělem.
     
    48:00
    Kometa si vytvořila velký tlak! Petr Holík měl volnou cestu až mezi kruhy a jen těsně minul domácí branku. Tím však nebezpečí nekončilo. Z levého kruhu měl korekci na hokejce Karel Plášek ml., jehož však vyčapal zatím bezchybný Kváča.
     
    38:51
    Tomáš Rachůnek se tentokrát ujal role nahrávače a fantastickou krosovou přihrávkou nabil Jaroslavu Vlachovi. Ten bez přípravy přestřelil brněnskou klec.
     
    35:46
    Domácí byli velice blízko ke třetímu gólu! Marek Zachar obdržel přihrávku do jízdy a hnal se úplně sám na Vejmelku. Zkoušel to mezi betony, tam však Vejmelka nechal hůl a podržel své barvy.
     
    32:23
    Trestů teď začíná trošku přibývat, přesilovku si zahrají pro změnu Tygři. Na trestnou lavici usedne za vysokou hůl Matěj Svoboda (BRN).
     
    29:27
    Kometa bude moci zareagovat, také ona si totiž zahraje přesilovku. Michal Birner (LIB) hasil v roli posledního hráče nebezpečí a inkasoval trest za hákování.
    28:20 Michal BULÍŘ - 2:0
     
    28:20
    Liberec právě vstřelil branku!
    Teď už to ale domácím vyšlo! Tomáš Filippi z pravého kruhu střílenou přihrávkou oslovil před brankou stojícího MICHALA BULÍŘE, který puk usměrnil za bezmocného brankáře. Přesilovka využita, 2:0! Asistence: Tomáš Filippi, Michal Birner.
     
    28:04
    A další obrovská šance! Tomáš Filippi přenesl hru na Tomáše Rachůnka, který z první pálil za přesouvajícího se gólmana. Rána mu ovšem nesedla ideálně a roztažený Vejmelka našel puk pod betony.
     
    27:49
    Bílí Tygři předvedli ukázkovou přesilovkovou kombinaci, na jejímž konci stál mezi kruhy Michal Bulíř. Zblízka ale proti Vejmelkovi neuspěl!
     
    27:03
    Martin Zaťovič (KOM) za brankou zválcoval Lukáše Dernera, který se jen těžko zvedal z ledu. Zaťovič je ohodnocen dvěma minutami za napadení. Je to dnes vůbec první trest.
     
    23:39
    Jako blesk z čistého nebe přišla první zajímavá šance hostujícího celku! Puk se odrazil k Martinu Zaťovičovi, který byl sám před Kváčou. Rozhodl se rychle zakončit bekhendem, branku ale netrefil.
     
    22:19
    Na Karla Vejmelku byl poslán Radan Lenc, kterému se nájezd vůbec nepovedl a trefil nakonec hostujícího gólmana do výstroje.
     
    22:19
    Tomáš Rachůnek se dostal do úniku a byl faulován! Následuje trestné střílení!
     
    18:03
    Tomáš Rachůnek povedenou křižnou přihrávkou nastartoval Jaroslava Vlacha. Ten si puk zpracoval a nebezpečně vystřelil z pravého kruhu. Karla Vejmelku zachránila bližší tyčka!
     
    12:37
    Tomáš Havlín skvělou přihrávkou od mantinelu oslovil Radana Lence. Ten byl úplně sám před Vejmelkou, kterého si táhlou kličkou vytáhl z brankoviště, jenže pak už i kvůli dobrému zákroku bránícího hráče nedokázal zakončit!
    10:14 Radan LENC - 1:0
     
    10:14
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři těží z dobrého úvodu a dostávají se do vedení. Mislav Rosandić na útočné modré čáře skvěle vyhodnotil situaci a přihrál na pravou stranu rozjetému RADANU LENCOVI, který povedenou střelou zápěstím pokořil Karla Vejmelku! Asistence: Mislav Rosandić, Michal Birner.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 11. Lenc (Rosandić, Birner), 29. Bulíř (Filippi, Birner) – 57. Zaťovič (Klepiš)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Šmíd (A), Knot, Rosandić, Havlín, Derner, Kolmann – Birner (A), Filippi, Lenc – A. Musil, Bulíř, M. Zachar – T. Rachůnek, P. Jelínek (C), J. Vlach – Průžek, Hrabík, Pekař – Šír.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – J. Zbořil, Pyrochta (A), Freibergs, O. Němec (A), Gulaši, F. Král, Barinka – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller – Vincour, Klepiš, Schneider – Plášek ml., Malý, L. Horký – Matěj Svoboda, Süss, Kunc.

    Rozhodčí: Šír, Hejduk – Lučan, Kis.
    thejrc.org