Třinec – Pardubice 4:3 (kon.) | Zlín – K. Vary 1:2 (po pr.) | Mladá Boleslav – Olomouc 6:1 (kon.)
Litvínov – Vítkovice 1:0 (po pr.) | Liberec – Kometa Brno 2:1 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 6:1 (kon.)
po prodl.
HC VERVA Litvínov
1:0 (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Úterý 08.12.2020, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký úterní večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Hokejová Tipsport extraliga má dnes na programu další zápasy a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a HC Vítkovice Ridera v rámci čtrnáctého kola.
     
    HC VERVA Litvínov

    Hokejisté litvínovské Vervy se v tabulce extraligy nacházejí na třináctém místě se ziskem šestnácti bodů. Na své konto zapsali šest výher a desetkrát odešli z ledu jako poražený tým. Verva získala cenný skalp, když vyloupila pražskou O2 arénu. Tamní Spartu Praha porazila 3:2 po samostatných nájezdech. Pak přišel neúspěšný domácí zápas s Mladou Boleslaví, která brala výhru 4:2. A stejným výsledkem skončil duel i na ledě zatím suverénního Třince, který, ač prohrával, dokázal zápas nakonec otočit na svou stranu a vyhrál. Naposledy se Vervě dařilo, když doma porazila 3:2 České Budějovice. Hráči Litvínova tak dnes na svém ledě budou pokoušet znovu štěstí s Vítkovicemi.

    Nejproduktivnější hráči

    Richard Jarůšek 5+3
    Patrik Zdráhal 4+4
    Martin Hanzl 3+3
     
    HC Vítkovice Ridera

    Hokejisté Vítkovic jsou na deváté pozici a dosud získali devatenáct bodů za šest výher a desetkrát pak prohráli. Vítkovičtí po výhře 3:2 na brněnské Kometě poté pět utkání v řadě nepoznali chuť vítězství. Z pěti odehraných utkání získali pouze bod. Naposledy pak prohráli 2:3 v Olomouci a černá série pokračovala dále. Na to konto reagovalo vedení vítkovické Ridery, která odvolala celý trenérský štáb. K lepším výkonům a najít zase cestu k výhrám, mají nyní za úkol Miloš Holaň, který byl jmenován hlavním trenérem. Jeho asistenty budou sportovní ředitel Roman Šimíček a Radek Philipp. Už dnes se tak hosté pokusí o výhru na ledě Severočechů.

    Nejproduktivnější hráči

    Dominik Lakatoš 10+3
    Rostislav Marosz 6+7
    Jan Schleiss 3+6
     
    Vzájemná utkání

    V právě probíhajícím ročníku nejvyšší tuzemské soutěže se oba celky střetnou vůbec poprvé. V loňském ročníku se utkaly čtyřikrát, dvakrát se z výhry radoval Litvínov, dvakrát pak Vítkovice. Vždy zvítězil domácí celek.
     
    Vzhledem k opatřením kvůli pandemii Covid-19 se utkání samozřejmě odehraje bez přítomnosti diváků v hledišti.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Godla (Honzík) – Irving, Ščotka, Štich (A), Cibulskis, Kudla, Demel, L. Doudera – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Látal, Gerhát, Válek – Zygmunt, Helt, M. Havelka.

    HC Vítkovice Ridera: Mi. Svoboda (Dolejš) – Štencel, R. Polák (C), L. Kovář, Trška, Koch, R. Černý, Kubeš – Schleiss (A), Hruška (A), Lakatoš – Dej, Marosz, M. Kalus – Dočekal, Werbik, Mallet – Lednický, J. Mikyska, Fridrich.

    Rozhodčí: Pilný, Pražák – Šimánek, Zíka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Hned po deseti vteřinách se do akce dostal domácí Litvínov. Martin Hanzl našel na pravém kruhu křižnou přihrávkou Patrika Zdráhala, ten okamžitě střílel, ale proti byl beton hostujícího brankáře.
     
    00:57
    Na druhé straně se pak do akce už dostali i Vítkovičtí, ale jejich menší tlak nepřetavili v úvodní branku zápasu.
     
    01:20
    Vítkovice se dopustily zakázaného uvolnění a hra se stěhuje zpět před Miroslava Svobodu a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    01:33
    Patrik Demel číhal na modré čáře, nakonec se ke kotouči nedostal a hosté se rychle dostali před Denise Godlu, ale před jeho klecí nic nevymysleli.
     
    02:15
    Filip Helt ve středním pásmu převzal puk, skrze dva hráče Vítkovic se prodral do útočné třetiny, tam však Verva o něj přišla a rychle se vrací zpět do obranné činnosti.
     
    02:50
    Od vlastní branky prošli znovu až před Svobodu hráči Vervy, ale nevyslali na něho žádnou střelu. Hostující brankář tak mohl být v klidu a soupeř jde do útoku.
     
    03:45
    František Lukeš napřáhl k pumelici, jeho dělovka pak ale skončila jen nad brankou Miroslava Svobody.
     
    04:19
    Robert Černý hned z další útočné akce vyslal střelu z vrcholu kruhů, kterou musela obrana Litvínova srazit do bezpečí. A nadále pokračuje vítkovická akce.
     
    05:01
    Teď už se zase před Miroslava Svobodu natlačili domácí hráči a snaží se před jeho klecí o zakončení, které by mohlo vést k úvodnímu gólu.
     
    05:15
    Další zakázané uvolnění Ridery a vše se bude odehrávat opět před vítkovickou klecí. Vhazuje se po levé ruce Miroslava Svobody.
     
    05:36
    František Gerhát nahodil puk před branku Vítkovic, kde se ho snažil tečovat Oskars Cibulskis, ale marně. Nicméně stále trvá litvínovský zámek před hostující brankou.
     
    06:20
    Jan Ščotka chyboval v rozehrávce před hostující brankou, na druhé straně se pak před Denisem Godlou zjevil Jan Schleiss, ale jeho pokus byl nepřesný. Chvilku na to už se mohli hosté klidně dostat do vedení. Někdejší liberecký Bílý Tygr Dominik Lakatoš totiž orazítkoval konstrukci litvínovské branky!
     
    07:26
    Následuje první komerční přestávka.
     
    07:26
    Po krátké pauze pokračuje hra dále, v pásmu Litvínova. Vhazuje se po levé ruce Denise Godly.
     
    07:37
    Richard Jarůšek dostal puk do útočné třetiny, poté ho předložil Tomáši Pospíšilovi, ale druhý jmenovaný se před Miroslavem Svobodou neprosadil.
     
    08:17
    Tomáš Pospíšil vyslal pohotovou střelu na branku Vítkovic a Miroslav Svoboda se musel hodně po puku natáhnout, aby ho chytil. Dalším zákrokem pak svůj tým podržel.
     
    08:52
    A další šance domácích. Martin Látal naskočil ze střídačky a rovnou se na levém kruhu napřáhl ke střele. Miroslav Svoboda tak musel opět do zákroku a zastavil hru.
     
    09:18
    Lukáš Válek to zkusil přízemní střelou, jeho pokus ale srazila obrana hostů jen do rohu obranného pásma.
     
    09:47
    Martin Havelka si nabruslil po levé straně až před Svobodu, ale bekhendovou střelou ho nepřekonal.
     
    10:32
    Na druhé straně zblízka atakoval Denise Godlu Jan Hruška, po něm to zkusil od modré čáry ještě Roman Polák, ale i s jeho střeleckým pokusem si Denis Godla poradil.
     
    11:01
    Richard Jarůšek byl zastaven obranou Vítkovic a hosté pak vrátili hru znovu před domácí klec. Ve velké šanci se ocitl opět Jan Hruška a Godla měl co dělat, aby kotouč dostal pod kontrolu!
     
    11:59
    Agilní hostující celek se vyhodil z pásma a do akce šli zase domácí, Irvingova střela z pravého kruhu mířila mezi tři tyče, ovšem Lukáš Kovář dobrým obranným zákrokem Svobodovi pomohl.
     
    12:53
    Werbik dostal kotouč do středního pásma, před Godlu si sjel Alexandre Mallet, ale byl tísněn jedním z beků Litvínova a ten ho k přesnějšímu zakončení nepustil.
     
    13:57
    Na řadě je další komerční pauza.
     
    14:11
    Jarůšek prošel přes tři hráče Vítkovic, poslal kotouč Martinu Hanzlovi, který poté vystřelil na Svobodu, ale jeho pokus znovu nebyl přesný.
     
    15:21
    Zakázané uvolnění Litvínova a hra se stěhuje před branku Denise Godly. Hosté tak zadarmo získali útočnou třetinu.
     
    15:36
    František Lukeš získal v obranném pásmu puk a poté se ho snažil vyvézt do neutrální zóny a do postupného útoku se tak vydává znovu litvínovská Verva.
     
    16:17
    Patrik Koch po chvilce vrátil hru před branku Litvínova a proti jeho následné střele šel Denis Godla. Po zákroku nechal hru plynout a puk poslal svým spoluhráčům, kteří jdou směrem před branku Vítkovic.
     
    17:20
    David Štich poslal puk na Richarda Jarůška, jenž zakončil z bekhendu a jeho pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    17:40
    Patrick Kudla napřáhl na levém kruhu a mohla to být hodně tvrdá rána, ovšem domácí obránce při ní zlomil hůl a pokus tak neměl takovou razanci.
     
    18:38
    Dlouho se domácí drží v útočném pásmu, ale nemohou stále najít recept, jak překonat Miroslava Svobodu, kterému i dobře pomáhala obrana Ridery.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:35
    Nahození Patrika Zdráhala před hostující klec a puk raději ukryl Miroslav Svoboda. Hra je zastavena a vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    19:50
    Pawel Zygmunt vyhrál vhazování v útočném pásmu, ale domácí před Svobodou nezahrozili. A to ani na druhé straně Roman Polák.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina duelu mezi Litvínovem a Vítkovicemi je minulostí. Oba celky se snažily otevřít skóre zápasu, měly k tomu i několik velkých šancí, ovšem oba brankáři jsou zatím proti a drží svá čistá konta. Uvidíme, co nám nabídne prostřední dějství, které začne přibližně v 18:16.
     
    Střely na branku: 13 – 6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Patrik Zdráhal se hned na začátku druhé třetiny dostal ke střele po přihrávce od Richarda Jarůška, ale ta byla nepřesná.
     
    21:04
    Miroslav Svoboda musel znovu do zákroku, když vychytal Cibulskise. Následně hru nechal přerušit a vhazovat se tak bude před jeho brankou.
     
    21:23
    Domácí byli opět aktivní a natlačili se před Miroslava Svobodu, ale znovu se jim nepovedlo ho překonat. Následně pak po zisku puku jdou dopředu zase hosté.
     
    22:15
    Roman Polák se nejprve napřáhl na modré čáře, poté ale puk jen nahodil před branku, kde ho chtěl mezi tři tyče usměrnit Martin Dočekal, ale tato akce neskončila úspěšně.
     
    23:24
    Petr Fridrich dostal přihrávku před Godlu, poté okamžitě vystřelil, ale Denis Godla dalším zákrokem své brankoviště uhájil.
     
    24:05
    Po delší době se zase před Svobodou zjevil domácí celek, ale Zdráhalova a ani Cibulskisova střela se neujala.
     
    24:32
    Litvínovská akce měla jen jepičí život, Zdráhala zastavila pozorná hostující obrana, která dostala puk do bezpečí.
     
    25:21
    František Lukeš klopýtl ve středním pásmu a toho málem využil hostující Jan Hruška, jenž si sjel až před Godlu a ten jeho pokus dalším zákrokem zastavil!
     
    26:01
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (David Štich – 2 min., držení).
     
    26:01
    Na řadě je další komerční přestávka a po ní si jako první zahrají přesilovou hru hosté.
     
    26:26
    Jan Schleiss zachytil přihrávku u modré čáry, puk mu ale proskočil ven a hosté tak museli útočnou třetinu opustit a začít akci znovu od začátku.
     
    26:50
    Ve vlastním oslabení šli dva na jednoho Látal se Ščotkou, prvně jmenovaný to pak vzal na sebe a z pravého kruhu nechal vyniknou Miroslava Svobodu.
     
    27:06
    Už jsou hosté zase zpátky v útočném pásmu, kde kombinují v přesilové hře, která se jim zatím nedaří podle jejich představ.
     
    27:43
    Rostislav Marosz dostal nabito nad kruhy, jeho svižná rána končí na Godlovi. Domácí brankář pak zastavil další pokus hostů a podržel svůj tým.
     
    28:01
    Litvínov je už v plném počtu.
     
    28:21
    Roman Polák pálil od modré čáry, jeho pokus pak ještě zblízka tečoval Dominik Lakatoš, ale proti byl znovu velmi dobře chytající Denis Godla.
     
    28:39
    Patrik Zdráhal se zkusil prodrat obranou hostů, to se mu povedlo, ale hned po tom, co vnikl do útočného pásma, o kotouč přišel. Hosté tak mohou znovu otočit hru před Denise Godlu.
     
    29:09
    Lukáš Kovář si sjel za vlastní branku pro puk, pak ho zavezl až do domácího teritoria, kde však vítkovická Ridera nevymyslela vůbec nic.
     
    29:54
    David Štich neměl možnost od modré čáry nahodit puk před Svobodu, zabránila mu v tom obrana Vítkovic a ty pak opět míří před branku Denise Godly.
     
    30:28
    Jsme za polovinou základní hrací doby a na zimním stadionu Ivana Hlinky v Litvínově stále sledujeme bezbrankový zápas.
     
    30:52
    Miroslav Svoboda do lapačky ukryl pokus od modré čáry a hra je přerušena. Poté se bude vhazovat po pravé ruce hostujícího brankáře.
     
    31:05
    Další střela domácích z dálky. Agilní Richard Jarůšek se pokusil o teč před Svobodou, ale ten opět akci Litvínova dobře pokryl.
     
    31:23
    Patrik Demel svezl na zádech Dominika Lakatoše a nemohl tak vystřelit. Naopak právě Lakatoš pak střílel na druhé straně a jeho pokus končí na Godlovi.
     
    32:08
    Haveka našel přihrávkou Filipa Helta, ale ten se před Svobodou střelecky neprosadil. Po zisku puku zamířili hosté před Denise Godlu, ale taktéž se jim před ním příliš nevedlo.
     
    32:32
    Domácí to zkusili opět před Svobodou, ten své brankoviště uhájil a stále na úvodní branku zápasu čekáme.
     
    33:12
    Série nepřesností na obou stranách, nyní už mají puk hráči Vítkovic a přenášejí hru do teritoria Litvínova.
     
    33:46
    Martin Dočekal se uvolnil, nabruslil si blíže brance Litvínova a vystřelil. Ani tento projektil se mezi tři tyče nevešel a končí slibná akce Vítkovic.
     
    34:30
    Robert Černý vyslal táhlou střelu na Denise Godlu, který proti ní vytasil další přesný zákrok. Po něm hru nechal plynout a poslal puk svým spoluhráčům.
     
    34:54
    Další zákrok Denise Godly, po kterém je hra přerušena. Po další komerční přestávce se tak bude vhazovat před jeho brankou.
     
    34:57
    Denis Godla má nějaký problém s maskou a nyní čeká, až mu bude na střídačce upravena. Chvíli se tedy hrát nebude.
     
    34:57
    Už je vše v pořádku a hra pokračuje dále vhazováním po pravé ruce Denise Godly.
     
    35:17
    Domácí se dostali před Miroslava Svobodu a vyslali na něho postupně dvě střely, které ale znovu velmi dobře brankář Vítkovic pokryl a raději nechal hru zastavit.
     
    35:42
    František Lukeš uvolnil Viktora Hübla, který to na levé straně měl na dlouhou hůl a k přesnějšímu zakončení se však zkušený matador Litvínova nedostal.
     
    36:06
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (František Lukeš – 2 min., hákování).
     
    36:18
    Verva se hned po vhazování v pásmu Litvínova dostala na kotouč a hned ho poslala až před Miroslava Svobodu. Vítkovice tak musejí zakládat další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    37:07
    Hostům se i druhá přesilová hra nedaří moc dobře, domácí dobře brání a vyhazují puky do bezpečí a mimo ohrožení Godlovy branky.
     
    37:21
    Na levé straně se uvolnil Dominik Lakatoš, ale ke střele před Denisem Godlou se nedostal. Záhy se pak ve vlastním oslabení snažil prosadit Martin Látal, leč neúspěšně.
     
    38:06
    Litvínov je v plném počtu.
     
    38:23
    Oskars Cibulskis procpal puk do útočného pásma, ale domácí se tam k žádné střele nedostali. Nicméně stále se snaží před Svobodovou brankou.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:18
    Richard Jarůšek už mohl zakončovat, ale ještě akci vyšperkoval přihrávkou na spoluhráče, který se však před Svobodou nedokázal střelecky prosadit.
     
    39:50
    Demel nahodil nebezpečně puk před hostující klec, ale Svoboda ho získal k sobě. Na druhé straně to ještě zkusil Jan Hruška, ale ani on se do listiny střelců v této části hry nezapsal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá třetina je u konce a znovu se skóre nezměnilo. Opět se oba týmy dostávaly do šancí, ale brankáři na obou stranách jsou dnes zkrátka neprůstřelní. Boj o každý centimetr ledu bude pokračovat zhruba v 19:06.
     
    Střely na branku: 22 – 17
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Litvínovští se hned v úvodu třetí třetin vydali do útočného pásma, kde je ale hosté o puk obrali a rychle se přesunuli na opačnou stranu.
     
    40:37
    František Lukeš se pokusil o střelu před Svobodou, ale dobře ho pokryl Jan Štencel a opět se skóre nemění.
     
    41:14
    Rozhodčí se nyní upískl a chybně odpískal zakázané uvolnění hostům. Poté se omluvil a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    42:00
    Další litvínovská akce, Látal nevěděl, že má na pravé straně volného Lukáše Válka, ten by jinak mohl střílet k částečně odkryté kleci.
     
    42:35
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Roman Polák – 2 min., vysoká hůl). Trest odpyká Petr Fridrich.
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Roman Polák – 5 min. + osobní trest do konce utkání, sekání). Trest odpyká Petr Fridrich.
     
    42:35
    Hostující kapitán Roman Polák nyní notně oslabil svůj tým a domácí budou hrát sedm minut přesilovou hru!
     
    43:21
    Domácí se usadili v hostujícím pásmu, ale po chvilce se hosté dokázali osvobodit a puk poslali až před branku Denise Godly.
     
    43:56
    Ridera se zatím dobře brání a opět se dokázala osvobodit. Nyní už se znovu tlačí domácí celek před Svobodu a Lukešův pokus si u pravé tyče hostující brankář pohlídal.
     
    44:32
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Pawel Zygmunt – 2 min., sekání). Trest odpyká Lukáš Válek.
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Patrik Koch – 2 min., sekání).
     
    44:46
    Miroslav Svoboda se nyní zaskvěl proti nebezpečné střele Aarona Irvinga, ale střelu kanadského obránce lapil hostující brankář pohotově a drží svůj tým.
     
    45:11
    Po Irvingově přihrávce pálil na pravé straně Patrik Demel, ale znovu se Svoboda zaskvěl a má kotouč pod kontrolou.
     
    45:49
    Další závar před hostující brankou hosté ustáli a nyní odpalují puk až před branku Denise Godly. Šetří tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    46:31
    Čtyři minuty oslabení mají hosté za sebou, domácím se stále nedaří dostat se k využití přesilovky.
     
    47:17
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Martin Látal – trestné střílení, sekání).
     
    47:17
    Po faulu Martina Látala na hostujícího hráče, který už mohl zakončovat, hlavní sudí nařídil trestné střílení pro Vítkovice. K jeho provedení se postavil Rostislav Marosz, jenž ale nechal vyniknout Denise Godlu a stále se skóre nemění!
     
    48:06
    Irving zpoza branky nepřesně adresoval puk na Richarda Jarůška a další náznak akce Litvínova je ten tam.
     
    48:40
    Lukáš Válek skrze Rostislava Marosze vyslal jedovku, ale i s tou si hosté poradili a ubránili další akci Litvínova.
     
    49:17
    Miroslav Svoboda drží svůj tým doslova nad vodou. Nyní zakročil proti nebezpečné střele Lukáše Válka a má na kontě další pohotový zákrok.
     
    49:35
    Hosté přežili dlouhé sedmiminutové oslabení a jsou už v plném počtu. Tohle může hostující celek nakopnout a posílit.
     
    50:39
    Vhazovalo se v pásmu Vítkovic, domácí hráči mají puk a znovu zkoušejí štěstí před Miroslavem Svobodou. Hostující brankář si ale věří a před malou chvílí zapsal další přesný zákrok.
     
    50:54
    Následuje další komerční přestávka.
     
    51:13
    Demel chyboval v rozehrávce a toho mohl využít Nicolas Werbik, ale nakonec ho beci Litvínova nepustili do zakončení před Denisem Godlou.
     
    51:55
    Petr Fridrich se ocitl před brankářem Denisem Godlou, ale neměl moc prostoru k tomu, aby zakončil o něco přesněji.
     
    52:21
    Nyní se zaskvěl Denis Godla, který střelu hostů vykopl špičkou svého betonu a nyní to byl on, kdo svůj tým podržel!
     
    52:40
    Jarůšek prodloužil puk do útočného pásma, ale neměl tam nikoho, kdo by mohl před Miroslavem Svobodou vystřelit. Bezbrankový stav tak trvá stále.
     
    52:58
    Další komerční pauza.
     
    53:25
    Vhazuje se po pravé ruce Miroslava Svobody, domácí tak mohou pokračovat v útočné akci.
     
    53:53
    Patrik Koch střílel z prostoru mezi kruhy, Denis Godla sklapl betony a znovu dalším zákrokem podržel Litvínov. Hra je zastavena a vhazuje se před jeho klecí.
     
    54:15
    Zakázané uvolnění hostů a hra se stěhuje před branku Miroslava Svobody.
     
    54:33
    Nebezpečnou střelu z úhlu z hole Dominika Lakatoše ukryl Denis Godla do lapačky a nechal pak hru opět zastavit. Buly proběhne po jeho levé ruce.
     
    55:09
    Vojtěch Lednický na pravém kruhu nečekaně rychle vystřelil a jeho svižná rána pak skončila na betonu Denise Godly.
     
    55:52
    Nepovedená souhra Františka Lukeše s Viktorem Hüblem. Puk mají ve své moci hosté a snaží se rychle hru přenést zase před branku Denise Godly.
     
    56:56
    Martin Hanzl rozjížděl slibnou akci Litvínova, ale dostal se do postavení mimo hru a ta tedy byla vykázána zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    57:14
    Ščotka vytěsnil hostující pokus do ochranné sítě a hra je zastavena. Tentokráte se bude vhazovat před Denisem Godlou.
     
    57:37
    Přihrávku Patrika Demela František Gerhát dobře nezpracoval a okamžitě pak mířili hosté zase před domácí branku, ale marně ji dobývali.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:40
    Do konce třetího dějství zbývá už jen něco málo přes minutu a zatím to tedy vypadá, že se půjde do prodloužení. Oba celky se nikam neženou, nechtějí chybovat.
     
    59:13
    Demel hledal před brankou hostů Pawla Zygmunta, ale nakonec tato spolupráce nevyšla. Ani tentokráte se tedy skóre na ukazateli měnit nebude.
     
    59:50
    Richard Jarůšek poslal na Gerháta přihrávku, která se ale neujala. Nicméně domácí stále tlačí před hostující klecí, ale Svoboda je proti přesnému zakončení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Základní hrací doba, která nepřinesla ani jednu branku, o vítězi tedy nerozhodla a na řadě je pětiminutové prodloužení ve třech hráčích na obou stranách. Pokud se ani v nastavené hrací době nerozhodne, dojde na samostatné nájezdy. Hokejový večer v Litvínově tedy pokračuje dále.
     
    Střely na branku: 37 – 25
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:14
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak to bylo hodně rychlé. Po čtrnácti vteřinách je hotovo. PATRIK ZDRÁHAL nabral rychlost, na levém kruhu si poslal puk pod nohama hostujícího beka a následně pak napravo zakončil z bekhendu a poslal puk pod víko hostující klece – 1:0. Paradoxně duel s Vítkovicemi rozhodl hráč, který ve Vítkovicích působil. Asistence: Richard Jarůšek.
    60:14 Patrik ZDRÁHAL - 1:0
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Šedesát minut hry nepřineslo žádnou branku a hned po čtrnácti vteřinách duel ukončil Patrik Zdráhal, který v krásné akci překonal Miroslava Svobodu a rozhodl o tom, že bonusový bod navíc připíše Verva, hosté si ze severu Čech odvezou bod jeden.
     
    Střely na branku: 38 – 25
     
    Nejlepšími hráči dnešního utkání byli pochopitelně vyhlášeni oba gólmani. Na hostující straně Miroslav Svoboda, na té domácí pak Denis Godla.
     
    Utkání se odehrálo bez přítomnosti diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:56:32)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 61. P. Zdráhal (Jarůšek)


    HC VERVA Litvínov: Godla (Honzík) – Irving, Ščotka, Štich (A), Cibulskis, Kudla, Demel, L. Doudera – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Látal, Gerhát, Válek – Zygmunt, Helt, M. Havelka.
    HC Vítkovice Ridera: Mi. Svoboda (Dolejš) – Štencel, R. Polák (C), L. Kovář, Trška, Koch, R. Černý, Kubeš – Schleiss (A), Hruška (A), Lakatoš – Dej, Marosz, M. Kalus – Dočekal, Werbik, Mallet – Lednický, J. Mikyska, Fridrich.

    Rozhodčí: Pilný, Pražák – Šimánek, Zíka
    thejrc.org