Třinec – Pardubice 4:3 (kon.) | Zlín – K. Vary 1:2 (po pr.) | Mladá Boleslav – Olomouc 6:1 (kon.)
Litvínov – Vítkovice 1:0 (po pr.) | Liberec – Kometa Brno 2:1 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 6:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 08.12.2020, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:10
    Po přezkoumání videozáznamu nebylo shledáno, že Hronek puk dopravil do sítě úmyslným kopnutím, gól tak platí a hvězda Detroitu si připisuje osmý gól v sezóně a navýšil vedení v tabulce střelců-obránců.
     
    59:10
    Situace ale na upozornění brankového rozhodčího bude ještě přezkoumána pro údajné kopnutí puku bruslí.
    59:10 Filip HRONEK - 6:1
     
    59:10
    Hradec právě vstřelil branku!
    Beru zpět! Kevin Klíma se vymanil z tlaku Přikryla, nakopl vrtuli a najel si až do střelecké pozice. Jeho ránu vykopl Patera betonem, ale dojíždějící FILIP HRONEK si puk zpracoval bruslí a nějakým způsobem ho došťouchal do branky pošesté. Asistence: Kevin Klíma
    57:33 Kevin KLÍMA - 5:1
     
    57:33
    Hradec právě vstřelil branku!
    Popáté zní v Hradci Sweet Caroline! KEVIN KLÍMA si na červené čáře našel odražený puk a nikým netísněný měl dost času zamířit do prázdné branky. Je hotovo. Bez asistence.
     
    56:40
    Neskutečné, co Motor dokáže spálit. Krásný pas zpoza branky dostal Vít Jonák, z vyložené pozice ale selhal a snad znovu ani netrefil branku!
     
    55:20
    Ač se to Hronkovi nelíbí, po jeho přísném vyloučení za podrážení jde Mountfield do tří. Motor bude hrát s výhodou tří mužů v poli!
     
    54:44
    Plášilovu bombu schytal jeho spoluhráč Venkrbec, puk pak vyšťoural Perret a poslal ho do odkryté klece. Chybělo mu pár centimetrů.
     
    54:10
    Motor to zkusí bez brankáře a hraje v šesti proti čtyřem!
     
    54:07
    Hra se na konci třetí periody nepříjemně táhne, o další přerušení hry se postarala hráčská lavice Hradce. Trest za příliš mnoho hráčů na ledě odsedí kapitán Smoleňák.
     
    52:15
    René Vydarený se do Hradce po několika letech vrátil jako soupeř a právě poslal navštívenku Marku Mazancovi. Ten nebyl na tuto ránu moc připraven a zasáhl na poslední chvíli!
     
    49:45
    Dvojnásobná výhoda končí, Růžička při snaze o dorážku zajel hokejkou do brankáře a odjíždí si odsedět trest za sekání.
     
    48:40
    Hronkovu ránu od modré ještě před brankou stihl dorazit ve svém obvyklém pracovišti Smoleňák, znovu ale rozezvonil jen tyčku za Paterou.
     
    48:12
    Motor jde do tří! Suchánek si nepohlídal hokejku a podrazil s ní soupeře. Pak si ještě neodpustil průpovídky směrem k rozhodčím a dnes už si nezahraje. Vyfasoval totiž ještě desítku navrch. Dvouminutový trest odsedí Zdeněk Doležal.
     
    47:53
    David Gilbert si odsedí první trest pro Motor. V souboji s Orsavou nechal vystrčené koleno a nepříjemně jím zasáhl svého soupeře.
     
    44:18
    Rozmíšky a emoce na hřišti. Nejprve dostal Orsava pukem do nechráněných míst a skácel se k zemi. Už v přerušené hře si ještě Venkrbec neodpustil hit na Cingela, což se slovenské hvězdě Mountfieldu přirozeně nelíbilo. Jako mstitel tam přijel ještě Nedomlel, rozhodčí ale vášně rychle uhasili. Orsava odjel na střídačku v hlubokém předklonu.
     
    38:35
    Tak teď opravdu šance střídá šanci, oba týmy hru neskutečně otevřely. A navíc se rozezněla pořádná zvonkohra. Dalším až příliš přesným střelcem byl Jordann Perret, který si přehodil puk na bekhend a jeho blafák vytáhl Patera svým betonem na bližší tyč!
    37:36 Vít CHRISTOV - 4:1
     
    37:36
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak přeci jen se dočkali i hosté. Adam Raška předvedl krásnou individuální akci, natlačil se před Mazance a i když ho bekhendem nepřekonal, jeho práci dokonal VÍT CHRISTOV, jenž se prosazuje z dorážky a připravuje Mazance o čisté konto. Bez asistence.
     
    36:49
    A tyčka i na druhé straně! Růžička napálil odražený puk směrem na branku a trefil brankovou konstrukci.
     
    35:35
    David Gilbert ihned po vhazování nabruslil s pukem do pásma a zápěstím orazítkoval dnes podruhé tyčku za Mazancem!
    35:18 Radek PILAŘ - 4:0
     
    35:18
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tady už je rozhodnuto! Jakub Lev vyhrál souboj u hrazení, vybojoval kotouč a i pod tlakem si všiml před brankou připraveného RADKA PILAŘE. Ten napoprvé ještě selhal, nic ale nevypustil, svou střelu sám dorazil a doklepl puk za Jiřího Pateru dnes počtvrté. Pilař přidává první branku v sezóně. Asistence: Jakub Lev
    34:32 Radek SMOLEŇÁK - 3:0
     
    34:32
    Hradec právě vstřelil branku!
    I když se Motor snaží a drží puk na holi častěji, je to znovu Hradec, který skóruje! Petr Zámorský vypustil další ďahu směrem na Pateru, kterou ještě lehce vychýlil Jakub Sklenář. Ten svou tečí neuspěl a trefil tyč, ale pak odražený puk bez problému zametl za Pateru dorážející RADEK SMOLEŇÁK. Asistence: Petr Zámorský
     
    34:08
    Hradec znovu ukázal své rychlé nohy. Po ztrátě se rozjeli do přečíslení Cingel a Kelly Klíma. Slovenský forvard namířil střílený pas přímo do brankoviště a i když tam jeho americký kolega hůl stihl vložit, Patera brance dalším skvělým sejvem zabránil.
     
    29:06
    Další náznak rychlého kontru a přečíslení. Lev se snažil hledat pasem doprava Jergla, ten byl ale moc rychlý a Lev mu poslal puk na paty.
     
    24:33
    Přečíslení Hradce dva na jednoho!. Radek Pilař se rozhodl tuto situaci vyřešit střelou, Patera zasáhl nejistě ramenem a vysoko odražený kotouč málem ze vzduchu doklepl do brány Kelly Klíma. Chybělo mu pár centimetrů a trochu více štěstí.
     
    22:12
    Kelly Klíma úplně zbytečně mimo kotouč vytyčil proti Suchánkovi koleno a odsedí si dvouminutový trest. Zatím je Kelly Klíma pouhým stínem hráče, který se za Hradec prosazoval v přípravě.
     
    19:59
    Petr Koukal se mohl v závěru první třetiny svého osmistého extraligového mače zapsat mezi střelce, tahákem po přihrávce od Perreta ale mířil pár desítek centimetrů nad horní tyč a tímto momentem první část hry končí.
     
    16:45
    Dva dobré momenty českobudějovického kapitána Pavla Pýchy. Jeho ránu příklepem nejprve zblokoval Hronek, druhá rána z většího nápřahu už doletěla až na Mazance, který ale švihl svou lapačkou a efektním sejvem zkazil Pýchovi radost.
     
    15:35
    Jenže tlak hostů bude pokračovat. Zdeněk Doležal krásně obkroužil pásmo a hledal si střeleckou pozici, v tom ale dostal zbytečnou sekeru od Vladimíra Růžičky a odsedí si za to druhý trest zápasu.
     
    12:20
    A okamžitě přišlo to, co jsem předeslal! Bombu od modré krásně zachytil Venkrbec, těsně před Mazancem si puk stihl přehodit na forhend a svým zakončením zacinkal na vzdálenější tyč!
     
    12:05
    Ten možná přijde v následujících dvou minutách. Radim Šalda si odsedí první trest zápasu za držení.
    10:03 Vladimír RŮŽIČKA - 2:0
     
    10:03
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield jde bleskově do vedení a prosadila se nově složená dvojka v útoku Hradce. Smoleňák nabral na pravém křídle rychlost, zápěstím napálil puk na branku a donutil Pateru k zákroku. Ten puk neudržel, a odrazil ho pouze na hůl VLADIMÍRA RŮŽIČKY, kterého marně bránil Roth. Syn hlavního kouče Hradce znovu z dorážky posílá Hradec do dvoubrankového trháku. Asistence: Radek Smoleňák,
     
    09:33
    Francouzský rychlík Jordann Perret se dostal do polosamostatného úniku, když si sjel za obranu pro odražený puk. Střelou na bližší tyč ale na skvělého Pateru nevyzrál.
    08:05 Jakub ORSAVA - 1:0
     
    08:05
    Hradec právě vstřelil branku!
    Následující pobyt v útočném pásmu Hradec přetavil v úvodní branku! Cingel se na modré rozhlédl, na levém kruhu viděl napřaženého Pavlíka, jemuž také adresoval přihrávku. Jeho dělovku Patera vyrazil jen před sebe, odkud poměrně pohodlně dorazil volný puk do brány JAKUB ORSAVA. Asistence: Filip Pavlík, Lukáš Cingel
     
    03:58
    Zčistajasna dostal krásný pas mezi kruhy Albert Michnáč, rychle zápěstím zamířil nad betou a i když výšku měla střela dobrou, šířku nikoliv a nevešla se mezi tři tyče. Slušná pozice.
    Marken.cz

    Adam Kodet

    Branky a nahrávky: 9. Orsava (F. Pavlík, Cingel), 11. V. Růžička (Smoleňák), 35. Smoleňák (Zámorský), 36. R. Pilař (Lev), 58. Kevin Klíma, 60. Hronek (Kevin Klíma) – 38. Christov


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Hronek, Nedomlel, F. Pavlík, Šalda, Zámorský, Jank, Čáp – Kelly Klíma, Cingel, Orsava – Smoleňák, V. Růžička, J. Sklenář – Kevin Klíma, Koukal, Perret – Jergl, Lev, R. Pilař.
    Banes Motor České Budějovice: Patera (Strmeň) – Plášil, Pýcha, Roth, Vydarený, Pavel, Lytvynov – Z. Doležal, R. Přikryl, Adamský – D. Voženílek, Gilbert, Michnáč – Slováček, Raška I, Suchánek – Jonák, Venkrbec, Christov.

    Rozhodčí: Mrkva, Obadal – Kajínek, Hynek

    Diváci: 0.
    thejrc.org