Chabarovsk – Jaroslavl 3:4 (kon.) | Novosibirsk – Viťaz 1:2 (kon.) | Omsk – Jekatěrinburg 3:1 (kon.)
N.Novgorod – CSKA Moskva 1:2 (kon.)
konec
Torpedo Nižnij Novgorod
1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
CSKA Moskva
Úterý 08.12.2020, 17:30 • KRK Nagornyj, Nižnij Novgorod • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky Kontinentální Hokejoví Ligy. V tomto zápase proti sobě nastoupí Torpedo Nižnij Novgorod a CSKA Moskva.
     
    CSKA Moskva odehrálo 34 zápasů s bilancí 21-4-3-6 a získalo 53 bodů. V tabulce Západní konference je tým na první místě. Z posledních pěti zápasů Moskva vyhrála tři. Poradila si se Soči 4:1,Jekatěrinburgem 5:1 a Kunlunem 3:2 v prodloužení. Tým nestačil na Novosibirsk 1:5, a na Dynamo Minsk 2:4.
     
    Torpedo Nižnij Novgorod odehrál 33 zápasů s bilancí 10-6-4-13 a získal 36 bodů. V tabulce Východní konference je na sedmé pozici. Z posledních pěti zápasů tým vyhrál hned čtyři. Poradil si s Helsinkami 3:2, Čeljabinskem 2:0, Viťazem 3:2 a Kunlunem 5:4 v prodloužení. Tým nestačil na Magnitogorsk 2:4.
     
    Poslední vzájemný zápas vyhrál Novgorod 3:2 v prodloužení. 21. října 2020 rozhodl v nastaveném čase Varnakov.
     
    Český ani slovenský hokejista do tohoto zápasu nenastoupí.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Torpedo Nižnij Novgorod: Melničuk (Tichomirov) – Ch. Wideman, Mišarin, Austin, Orlov, Aljajev, Marin, Bobrjašov – Žafjarov, Miele, Čechovič – Szwarz, Šenfeld, Kloos – Belevič, Varnakov, Pereskokov – Verjajev, Drobin, Gončaruk.

    CSKA Moskva: Lars Johansson (Šaryčenkov) – Blažijevskij, M. Robinson, Samorukov, Dahlbeck, Rykov, Kiselevič, Čmychov – M. Kempe, Leipsic, Sošnikov – Mamin, Loktionov, Okulov – P. Karnauchov, Andronov, Sorkin – Korosteljov, Tělegin, Světlakov.

    Rozhodčí: Belov, Raming – Bersenjov, Judin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo, úvodní buly vyhrál hostující celek, který se rychle dostal do útočného pásma, ale nedokázal vypálit.
     
    00:27
    Anton Šenfeld (N.Novgorod) se pokoušel dostat do útočného pásma, ale v souboji s obráncem nedokázal vybojovat kotouč, následně puk vypadl z hrací plochy, a tak se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    00:52
    V úvodu zápasu je k vidění celá řada nepřesností, ani jeden celek se nemůže stabilněji usadit v útočném pásmu a vypracovat si tlak před brankou soupeře.
     
    01:26
    Špatná rozehrávka CSKA Moskvy znamená, že se hra stěhuje před branku hostujícího celku. Buly vyhráli hokejisté v bíločerveném, směr hry se tedy otáčí.
     
    02:24
    Andrej Belevič (N.Novgorod) nahodil kotouč do útočného pásma, jeho spoluhráči se dostali do zajímavé střelecké pozice, ale na poslední chvíli dokázala obrana pokus o zakončení zblokovat.
     
    03:00
    Dmitrij Samorukov (CSKA Moskva) se rychle dostal do útočného pásma, přenechal puk spoluhráči před brankou. Maxim Mamin (CSKA Moskva) přijal přihrávku a rychle vypálil. Andrej Tichomirov (N.Novgorod) byl připravený, vhazovat se bude před jeho brankou.
     
    03:50
    Sledujeme pasáž hry, která se hodně kouskuje, nepřesné přihrávky a odskoky puku od hokejky způsobují, že obrázek hry není příliš divácky atraktivní.
     
    04:17
    Andrej Belevič (N.Novgorod) rozehrával od své branky, ale rychle se pokoušel dostat do útočné třetiny. Přes modrou čáru se nedostal, při pokusu o kličku přišel o kotouč.
     
    04:54
    Hostující celek se nyní po delší době usadil před brankou soupeře. Andrej Tichomirov (N.Novgorod) byl pozorný, se střelou od modré čáry mu pomohli obránci, dorážka byla nepřesná.
     
    05:36
    Na nějakou výraznější šanci zatím čekáme. Andrej Tichomirov (N.Novgorod) pohotovým zákrokem přerušuje hru. Následovat bude krátká komerční přestávka.
     
    05:49
    Moskva se usadila před brankou soupeře, Arťom Čmychov (CSKA Moskva) na modré čáře promáchl, a pak se soupeři pokoušeli dostat do brejku, ale píská se zakázané uvolnění.
     
    06:16
    CSKA Moskva hrála aktivně, Bogdan Kiselevič (CSKA Moskva) nedokázal jako obránce udržet modrou čáru, jeho spoluhráči tak museli vyklidit útočnou část hrací plochy.
     
    06:53
    Lars Johansson (CSKA Moskva) musel po delší dobře zasahovat. Jeho pozornost proběžil Andy Miele (N.Novgorod) střelou z horní hranice kruhu. Snadná práce pro brankáře Moskvy.
     
    07:16
    Moskva se znovu usadila v útočném pásmu a jeden z jejích obránců se dostal k zakončení od modré čáry. Obrana si dokázala poradit, střelecký pokus rychle zblokovala.
     
    08:40
    Domácí hokejisté rozehrávají od své branky, Andy Miele musel až za svou branku, odkud rychle rozehrál na spoluhráče. Zakázané uvolnění se nepíská.
     
    09:19
    Nikita Sošnikov (CSKA Moskva) se z ničeho nic před brankou dostal do zajímavé střelecké pozice, ale trefil jen brankáře. Následně domácí mířili do přečíslení dva na jednoho, ale finální přihrávku zblokoval obránce.
     
    10:01
    Dostáváme se do druhé poloviny hry v první třetině, aktuálně platí bezbrankový vyrovnaný stav. Ani jeden celek si zatím nedokázal vypracovat výraznější příležitost.
     
    10:26
    Klas Dahlbeck (CSKA Moskva) se pokoušel udržet puk v útočném pásmu, to se mu ale nepodařilo. Následně tedy hrají hosté, kteří snadno prošli přes modrou. Vypálit na branku nedokázali.
     
    11:30
    Přes tři minuty se nyní hraje bez přerušení, tato pasáž hry sice nabízí rychlý hokej, ale střeleckých příležitostí je k vidění velmi málo. Gólmani zatím mnoho práce neměli. O něco málo aktivnější jsou hosté.
     
    12:46
    Po delší době se v útočném pásmu usadil domácí celek, ale vypálit nedokázal, hra bez přerušení pokračuje dál. Gólmani mnoho práce nemají, obránci hrají zodpovědně.
     
    13:37
    Konstantin Okulov (CSKA Moskva) měl před sebou odkrytou část branky, kotouč poslal do protipohybu brankáře, ale část branky trefit nedokázal. Hra bez přerušení pokračuje dál.
     
    14:22
    Andrej Tichomirov (N.Novgorod) vyjel za svou branku, odkud rozehrál na spoluhráče. Ti pokračují v akci, už přes šest minut sudí nemuseli přerušovat hru.
     
    15:01
    Dostáváme se do finální fáze hry v první třetině, aktivněji nyní hraje domácí celek, který se snadněji dostává do útočného pásma, ale na výraznější šanci čekáme.
     
    15:40
    Sedm a půl minuty se hraje bez přerušení, hráči střídají za hry, sledujeme klidnější pasáž hry. Bez výraznějších příležitostí na jedné či druhé straně.
     
    16:34
    Po pěkné individuální akci se do střelecké pozice dostal hostující celek. Jeden z hráčů se natlačil před branku, ale do brány kotouč dostat nedokázal.
     
    17:12
    Devět minut a tři vteřiny se hrálo bez přerušení. Nyní je ovšem přerušeno, kotouč vypadl z hrací plochy. Následovat bude zcela logicky druhá komerční přeštávka.
     
    17:30
    Rychlý hokej z posledních minut pokračuje dál. Hra se bez výraznější šance přelévá ze strany na stranu. Na výraznější příležitost v této třetině zatím marně čekáme.
     
    18:18
    Sergej Gončaruk (N.Novgorod) se dostal po chybě soupeřů k puku a mířil na brankáře. Alexandr Šaryčenkov (CSKA Moskva) byl připravený a dokázal si se střelou z bezprostřední blízkosti poradit.
     
    19:50
    Už se pravděpodobně nic nestane, první třetina ve v poklidném tempu dohrává a tato část hry kromě jedné výraznější šanci hostujícího celku další šanci nepřinesla.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Divácky nepříliš atraktivní hokej předvedly oba celky v první třetině, tato část hry gól nepřinesla, a tak týmy mizí v útrobách stadionu za bezbrankového stavu. 8:4 vyhrál na střely na branku hostující celek.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Utkání pokračuje druhou třetinou, hostující celek se rychle nastěhoval před branku. Vypadá to na velké problémy brankáře domácích. Andrej Tichomirov není v pořádku a míří za nim lékaři.
     
    20:30
    Zdá se, že je brankář v pořádku a bude v zápase pokračovat. Alexej Melničuk se jen rozcvičoval, ale vrátil se na střídačku.
     
    21:24
    Domácí celek nyní rozehrává od své branky, Torpedo se rychle přes střední část hrací plochy dostalo do útoku, ale vypálit nedokázalo.
     
    22:12
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Máme tu první branku zápasu a do vedení se dostává hostující celek. Po přihrávce spoluhráče se kotouč do branky pokoušel dostat SERGEJ ANDRONOV. Jeho střela rozhodně nebyla povedená, ale i tak si kotouč našel cestu za brankovou čáru. Asistence: Maxim Mamin a Bogdan Kiselevič.
    22:12 Sergej ANDRONOV - 0:1
     
    23:44
    Hra se nyní uklidnila, hostující celek znovu rychle rozehrává od své branky, ale do útočného pásma a do střelecké pozice se CSKA nedostalo.
     
    24:10
    CSKA Moskva pokračuje v aktivní hře, jeden z hráčů, Brendan Leipsic (CSKA Moskva), se pokoušel obkroužit branku a do odkryté části zakončovat, ale kotouč netrefil podle představ.
     
    25:08
    Andrej Tichomirov (N.Novgorod) si nadvakrát dokázal poradit se střelou soupeře. Do dobré pozice se dostal Maxim Mamin (CSKA Moskva), ale neuspěl. Následovat bude buly před brankou domácích a také komerční přestávka.
     
    26:25
    Sledujeme rychlý hokej, zbytečně se nepřerušuje, ani jeden celek nechce chybovat. Gólmani momentálně mnoho práce nemají.
     
    26:47
    Souboje o kotouč probíhají zejména ve středním pásmu. Sergej Andronov (CSKA Moskva) se pokoušel vybojovat puk za brankou soupeře, ale na obránce nestačil, a tak se směr hry otáčí.
     
    27:21
    Arťom Aljajev (N.Novgorod) ve své třetině přišel o puk, a tak mohli hrát hokejisté Moskvy. Ti se do výraznější střelecké pozice dostat přes veškerou snahu nedokázali.
     
    27:53
    Ivan Čechovič (N.Novgorod) hledal před brankou dobou přihrávkou spoluhráče, ale pokus o přihrávku zblokovala obrana soupeře.
     
    28:16
    Přes tři minuty se nyní nepřerušuje, oba týmy střídají za hry, sudí nemají důvod k přerušení této pasáže utkání. Moskva stále vede o jednu branku.
     
    29:10
    Vinou nepřesné rozehrávky na modrou čáru se CSKA připravilo o útočné pásmo. Následně kotouč vypadl z hrací plochy a hra je přerušená.
     
    30:40
    Hostující celek pokračuje v aktivní hře, Klas Dahlbeck (CSKA Moskva) to zkoušel od modré čáry, jeho rána byla zblokovaná prvním obráncem.
     
    31:05
    Novgorod se sice dostal do útočného pásma, ale vymyslet před brankou soupeře nic nedokázal. Michail Varnakov (N.Novgorod) přišel o kotouč, ale rychlý brejk Moskva nevyužila. Píská se zakázané uvolnění.
     
    31:38
    Hra je nyní přerušena, následovat bude druhá komerční přestávka v této třetině. Aktuálně vede hostující celek o jednu branku, trefil se z kraje druhé třetiny Sergej Andronov.
     
    32:11
    Bude se vylučovat, hostující celek má aktuálně ponechanou výhodu, rychle se propracoval do útočného pásma.
     
    32:29
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Jordan Szwarz – 2 min., podrážení).
     
    32:39
    Andrej Tichomirov (N.Novgorod) kryje kotouč po střele soupeře, S ránou od modré čáry si domácí brankář dokázal poradit. Dorážky on ani jeho obrana nedopustili.
     
    32:52
    Andrej Světlakov (CSKA Moskva) byl sám před brankou, kotouč se k němu dostal, ale hostující hráč nedokázal kotouč trefit podle svých představ. Následnou střelu znovu domácí brankář chytil.
     
    33:52
    Aktivně hraje hostující celek přesilovou hru, usadil se v útočném pásmu, ale proměnit své šance nedokázal.
     
    34:23
    Při vlastním oslabení se jeden z domácích hráčů dostal do střelecké pozice, ale prosadit se nedokázal. Následně z trestné lavice unikl Jordan Szwarz, ale ani on se neprosadil.
     
    35:01
    Dostáváme se do finální fáze hry ve druhé třetině, stále vede CSKA Moskva o jednu branku.
     
    35:22
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Pavel Karnauchov – 2 min., držení).
     
    35:34
    V závěru druhé třetiny si přesilovku zahraje domácí celek, který tak dostává velkou příležitost k vyrovnání.
     
    36:27
    Následovala rána od modré čáry, Vadim Pereskokov (N.Novgorod) to vzal na sebe, jeho pokus Lars Johansson vyrazil před sebe, a pak už hrála obrana.
     
    37:00
    Další rána od modré čáry postrádala přesnost. Arťom Aljajev neuspěl.
     
    37:15
    V závěru početní výhody hraje domácí celek aktivně, následovala další rána a Lars Johansson (CSKA Moskva) si dokázal poradit. Vhazovat se bude před jeho brankou.
     
    37:22
    Vyloučený Pavel Karnauchov (CSKA Moskva) se vrací do hry, sledujeme tedy hru pět na pět. Ani tuto přesilovku nedokázal tým využít. Stále platí těsné vedení Moskvy.
     
    38:00
    Probíhají poslední dvě minuty hry ve druhé třetině, aktivnější je střelecky hostující celek, který zatím drží svůj těsný náskok, který zařídil z kraje druhé třetiny Sergej Andronov.
     
    38:48
    Nikita Sošnikov (CSKA Moskva) to vzal na sebe, jeho rána z dobré pozice pod kruhem mířila na vzdálenější tyč. Hostující hráč ale netrefil branku podle představ.
     
    39:25
    Kotouč je v útočném pásmu domácích, ti se ale do střelecké pozice nedostali. Druhá třetina se v poklidném tempu dohrává.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    10:25, tak vypadá statistika střel na branku po dvou třetinách. Aktivněji hraje hostující celek, který se také dokázal ve druhé třetině dostat do vedení. Moskva v tomto zápase vede díky gólu, který dal Sergej Andronov.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Utkání pokračuje třetí třetinou dál, jako první se do šance dostali hosté, ale prosadit se nedokázali.
     
    41:00
    Hra je přerušena, po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před brankou hostujícího celku. Bránící se tým vybojoval kotouč, ale znovu rozehrál nepřesně a píská se icing.
     
    41:41
    Justin Kloos (N.Novgorod) se sice dostal do útočného pásma, ale jeho střela byla obráncem zblokovaná, gólman zasahovat nemusel.
     
    42:38
    Sledujeme rychlý hokej, ani jeden celek se nemůže dostat do výraznější střelecké pozice. Gólmani ve třetí třetině mnoho šancí nemají.
     
    43:04
    Torpedo se rychle dostalo do útočného pásma, Michail Orlov (N.Novgorod) to vzal na sebe, jeho rána od modré čáry skončila v rukavici brankáře. Lars Johansson vyklepal kotouč, hra pokračuje dál.
     
    44:19
    Aktivněji nyní hraje domácí celek, který se pokouší poprvé výrazněji ohrozit branku a vyrovnat. Dlouhou dobu se už nepřerušovalo.
     
    45:00
    Úvodních pět minut hry je pryč ze třetí třetiny, CSKA Moskva stále vede o jednu branku. Nyní si hosté dokázali poradit se střelou soupeřů. Andrej Belevič pálil vysoko nad.
     
    46:09
    Hra je nyní přerušena, uvidíme první komerční přestávku v tomto zápase. Fanoušci v aréně se dobře baví navzdory nepříznivému stavu zápasu z pohledu Novgorodu.
     
    47:20
    Jordan Szwarz (N.Novgorod) to vzal na sebe, dostal se do útočného pásma a rychle se pokoušel vypálit. S jeho pokusem si poradil vracející se obránce, který jej nenechal vypálit.
     
    48:06
    Obrovskou šanci nyní měli hosté. Brendan Leipsic (CSKA Moskva), někdejší hráč Vegas, měl před sebou okrytou část branky, ale kotouč nedokázal trefit.
     
    49:00
    Sledujeme rychlou pasáž hry ve třetí třetině, aktivnější střelecky jsou hosté 14.26, tak vypadá aktuálně statistika střel na branku. Moskva stále vede o jednu branku.
     
    50:08
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Nikita Sošnikov – 2 min., držení).
     
    50:17
    Přesilovku hraje domácí celek, který se pokouší vyrovnat, ale zatím čeká na nějakou výraznější příležitost. Hráči Torpeda se usadili v útočném pásmu, kde kombinují.
     
    51:07
    Minuta přesilovky je pryč, Novgorod se usadil před brankou soupeře, kde se pokouší něco vymyslet před brankou soupeře. Andy Miele neuspěl ránou z mezikruží.
     
    51:58
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Chris Wideman – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Mat Robinson – 2 min., krosček).
     
    52:38
    Nyní hrajeme hru pět na pět, stále platí těsné vedení hostujícího celku z úvodu druhé třetiny.
     
    53:04
    Konstantin Okulov (CSKA Moskva) sice dostal kotouč do branky, ale později se po poradě s videem ukázalo, že branka nemůže platit pro předchozí postavení mimo hru.
    53:04 Konstantin Okulov (MOS)
     
    53:28
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Gólu na 0:2 předcházel ofsajd, takže nemohl platit. Následně se prosadili domácí. Andy Miele našel před brankou, puk získal IVAN ČECHOVIČ, který rychle poslal kotouč do odkryté části branky. Asistence: Andy Miele a Damir Žafjarov.
    53:28 Ivan ČECHOVIČ - 1:1
     
    55:08
    Dostáváme se do finální fáze hry ve třetí třetině, stav zápasu je aktuálně vyrovnaný.
     
    55:32
    Novgorod rozehrává od své branky, kotouč má Brady Austin (N.Novgorod), který rychle přenechal kotouč pro spoluhráče, ti se ale po rychlé akci prosadit nedokázali prosadit.
     
    56:41
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tentokrát už je všechno v pořádku a gól platí. Raduje se KONSTANTIN OKULOV. Hodně podobná situace jako při neuznané brance. Podobná střela na vzdálenější tyč a domácí brankář inkasuje.
    56:41 Konstantin OKULOV - 1:2
     
    57:39
    Mario Kempe (CSKA Moskva) měl na hokejce další branku svého celku, ale z dobré pozice trefil jen prostor mezi betony, který si pohlídal brankář.
     
    58:15
    Domácí celek se usadil v útočném pásmu, hraje bez brankáře a snaží se něco vymyslet.
     
    59:06
    Obrovskou šanci měl Chris Wideman, ale odkrytou část branky trefit nedokázal, kotouč minul.
     
    59:27
    Zakázané uvolnění Moskvy. Puk přejel všechny čáry, bude se vhazovat před brankou Novgorodu.
     
    59:30
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:36
    Tlak domácího celku pokračuje dál.
     
    60:00
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Bogdan Kiselevič – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Andrej Světlakov – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Chris Wideman – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Jordan Szwarz – 2 min., bitka).
     
    Konec zápasu.
     
    Na ledě se strhla velká potyčka, bude se ještě vylučovat.
     
    CSKA Moskva vyhrává tento zápas 2:1 gólem pozdě ve třetí třetině, díky čemuž získává body do tabulky. Tento mač rozhodl v čase 56:41 Konstantin Okulov (CSKA Moskva). Střelecky byla aktivnější Moskva, v tomto ohledu vyhrála 30:21.
     
    Český ani slovenský hráč v tomto zápase nenastoupil. (19:49:16)

    Jan Prošek

    Branky a nahrávky: 54. Čechovič (Miele, Žafjarov) – 23. Andronov (Mamin, Kiselevič), 57. Okulov


    Torpedo Nižnij Novgorod: Melničuk (Tichomirov) – Ch. Wideman, Mišarin, Austin, Orlov, Aljajev, Marin, Bobrjašov – Žafjarov, Miele, Čechovič – Szwarz, Šenfeld, Kloos – Belevič, Varnakov, Pereskokov – Verjajev, Drobin, Gončaruk.
    CSKA Moskva: Lars Johansson (Šaryčenkov) – Blažijevskij, M. Robinson, Samorukov, Dahlbeck, Rykov, Kiselevič, Čmychov – M. Kempe, Leipsic, Sošnikov – Mamin, Loktionov, Okulov – P. Karnauchov, Andronov, Sorkin – Korosteljov, Tělegin, Světlakov.

    Rozhodčí: Belov, Raming – Bersenjov, Judin

    Diváci: 1100
    thejrc.org