Chabarovsk – Jaroslavl 3:4 (kon.) | Novosibirsk – Viťaz 1:2 (kon.) | Omsk – Jekatěrinburg 3:1 (kon.)
N.Novgorod – CSKA Moskva 1:2 (kon.)
konec
Avangard Omsk
3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Úterý 08.12.2020, 15:00 • Ledový palác Jurije Ljapkina, Balašicha • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:23:14)
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (JEK) 13 zákroků, úspěšnost 81,25%
     
    Avangard Omsk na domácím stadiónu potvrdil roli favorita a výbornou formu, Abtomobilist Jekatěrinburg porazil 3:1. Po první dvacetiminutovce bylo skóre vyrovnané, na zásah Nikity Komarova dokázal odpovědět Alexej Vasilevskij. O osudu střetnutí rozhodla druhá dvacetiminutovka v níž hokejisté Omsku vstřelili dvě branky. Vedení Avangardu vrátil Damir Šaripzjanov, na nějž posléze navázal Denis Zernov. Hokejisté Jekatěrinburgu v utkání vystřelili na bránu dvakrát více puků než soupeř, přesto odjíždí domů s devátou porážkou v řadě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Trenér Peters ještě věří zázračnému zvratu, dvanáct vteřin před koncem třetí třetiny si ještě bere oddechový čas. Vhazovat se bude po Bobkovově pravici.
     
    59:15
    S Omskem to vypadá velmi dobře. Nikita Trjamkin vypálil od modré, Bobkov zakročil levým betonem. Dorážka Hollanda proletěla vedle.
     
    58:37
    Zakázané uvolnění Avtomobilistu rozhodně neprospěje. Alexej Makejev si dobře najížděl na přihrávku Golyševa, na kterou o pár centimetrů nedosáhl.
     
    58:16
    Rozhodnout mohl Alexandr Jaremčuk, proti sobě měl posledního obránce Trjamkina. Právě on ale zakončujícího útočníka rozhodil, puk neskončil v odkryté svatyni.
     
    57:59
    Nastřelení Georgije Bělousova se setkalo s úspěchem, Jekatěrinburg je v útočném pásmu. Kouč Peters reaguje a odvolává Kováře na střídačku.
     
    57:20
    Igor Bobkov nejenže výborně chytá, ale i čte hru. Již poněkolikáté rychle vystartoval za bránu, aby zachytil nahození protihráče a opět bezchybně rozehrál.
     
    56:35
    Brooks Macek uvolnil zadovkou Charlese Genowaye, jehož tvrdý projektil měl dobrý směr, nakonec však proletěl o kousek vedle levé části brankové konstrukce.
     
    55:50
    Peter Holland patří k nejlepším hráčům hostujícího celku. Na bodový zápis ale čeká marně, neuspěl ani pokusem z pravého kruhu.
     
    55:31
    Můžeme očekávat, že trenér Peters sáhne k možnosti powerplay, jakmile jeho družina vybojuje útočné pásmo. To ovšem nebude proti dobře zorganizované defenzivě soupeře vůbec jednoduché.
     
    54:49
    Odvážný průnik zkusil Denis Zernov, autor třetího gólu Omsku šel do útoku i navzdory třem před sebou stojícím protihráčům. Mezi dvěma si prohodil kotouč, avšak ten třetí, Michail Mamkin, ho dokázal zastavit.
     
    54:14
    Snaha Avtomobilistu upřít nelze. Teď vystartovali na zteč tři hokejisté v bílém, ale Vjačeslav Litovčenko přihrál Makejevovi za brusle.
     
    53:58
    Čas Jekatěrinburgu se krátí bleskovým tempem. Štěstí pokusil Pavel Dacjuk, jenže proti přesile neměl žádnou šanci na úspěch.
     
    53:37
    Brooks Macek nahodil za branku protivníka. Bobkov rychle vystartoval a situaci zvládl skvěle, presujícímu Golyševovi prohodil touš mezi nohama.
     
    52:46
    Tolčinskij využil špatného zpracování Mamkina. Za Kovářovou brankou se neunáhlil, po mantinelu nahrál na modrou osamoceně stojícímu Pokkovi.
     
    52:15
    Domácí přestáli i druhé dnešní oslabení. O velký krok se tak přiblížili kýženému vítězství, kterým by dali zapomenout na ztrátu v Čerepovci.
     
    51:47
    Peter Holland naznačil střelu, místo toho ovšem šikovně nahodil před bránu na teč. Pobídky se zhostil Anatolij Golyšev, změnu stavu nepřipustil pravý beton Bobkova!
     
    51:12
    Když už to vypadalo, že Avtomobilist konečně získává v útočném pásmu pevnou půdu pod nohama, tak Trjamkinovi na modré přeskočil puk přes hokejku.
     
    50:39
    Začátek oslabení zvládli Hartleyho svěřenci na výbornou. První krok v podobě vyhraného buly zvládl Komarov, následně vyhodil Zernov.
     
    50:15
    Vyloučeným hráčem je Sergej Tolčinskij. Útočník neunesl tvrdý, ale čistý hit na svou osobu od Mamkina, jehož na oplátku sekl přes kotníky.
     
    49:58
    Peter Holland si udělal dvě kolečka ve středním pásmu a nechal do hry naskočit šestého spoluhráče. Bude se totiž vylučovat, rozhodčí hostům zatím ponechávají výhodu.
     
    49:20
    Hráči Omsku hrají přesně to, co potřebují. Vyměňují si puk v útočné třetině a se zakončením nespěchají, presink soupeře zatím nemá žádný efekt.
     
    48:27
    Igor Bobkov vyřešil nepříjemnosti v brankovišti. Skrytý kotouč nakonec našel mezi bruslemi spoluhráče Kablukova a přikryl jej lapačkou.
     
    48:03
    Za brankou soupeře Nikita Komarov upadl po souboji s Macekem na led. I v tomto případě hra pokračuje bez přerušení, německý hokejista si počínal v rámci pravidel.
     
    47:14
    Domácí útočník může být rád, že sudí nechali výlet forwarda bez vyloučení. Dvě minuty v oslabení by domácím určitě neprospěli.
     
    47:14
    Sergej Tolčinskij zlostí napálil kotouč do ochranné sítě, nelíbilo se mu rozhodnutí rozhodčího, který odpískal postavení mimo hru.
     
    46:21
    Po sérii několika přihrávek vypálil od modré čáry Ville Pokka. Střela těsně nad ledem nenadělala Kovářovi vážnější potíže, rozehrát ovšem český gólman nestihl.
     
    46:03
    Alexandr Jaremčuk si rozmyslel útok středem proti přesile dvou protihráčů. Místo toho nabruslil k mantinelu a zadovkou předal touš Tolčinského. Omsk načíná kombinaci v útočném pásmu.
     
    45:31
    Razítko na vítězství Avangardu mohl dát Alexandr Chochlačov. Útočník si najel před bránu na přihrávku Semjonovovi, v gólové pozici ovšem mířil nepřesně!
     
    45:01
    Pavel Dacjuk hledal z vrcholku pravého kruhu prostor ke střele. Nenašel, proto nahrával na modrou Holzerovi. Střela z první minula cíl.
     
    44:27
    A znovu. Na konto Jekatěrinburgu sice naskočil další střelecký pokus, jenže s propagačním zakončením Mamkina od modré neměl brankář žádné starosti.
     
    44:03
    Defenziva Omsku působí velmi jistým dojmem. Soupeře pouští ke střeleckým pokusům, ale jen k takovým, na které gólman dobře vidí. Hlavně zásluhou obrany zatím Bobkov nemusel řešit jedinou složitější situaci, vyjma obdrženého gólu.
     
    43:26
    Po buly nahodil od levého mantinelu Daniil L. Zajcev. Bobkov dobře viděl a podržel puk v lapačce. Rozhodčí přerušuje hru.
     
    43:03
    Ville Pokka se na sebe oprávněně zlobí. Měl dostatek času i prostoru, avšak finský obránce zazmatkoval a vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    42:51
    Na útočný výlet se vydal obránce Charles Genoway. Proháčkoval se pěkně až před branku, z bezprostřední blízkosti trefil výstroj Bobkova.
     
    42:05
    Avtomobilist kombinuje v útočné třetině, jenže nestřílí. Brooks Macek nabil Hollandovi, ten místo zakončení bez úspěchu hledal Holzera.
     
    41:48
    Ze středního pásma zkusil odvážný nástřel Georgij Bělousov. Gólman vykopl pravý beton a touš vykopl příhodně pro spoluhráče Běrezaglova.
     
    41:13
    Domácí hokejisté po vybojované kotouče pochopitelně tolik nespěchají a dávají si pozor na zbrklé a zbytečné chyby, které by mohly znamenat zdramatizování stavu.
     
    40:36
    Igor Bobkov dnes předvádí výborný výkon. Zprava na něj najížděl Pavel Dacjuk, domácí strážce svatyně si střelu do teploměru pohlídal.
     
    40:10
    Jekatěrinburg musí přidat, pokud chce pomýšlet na bodový zisk z utkání. Soupeři sice je vyrovnaným konkurentem, ale efektivita je mizerná.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:43.
     
    Avangard Omsk udělal ve druhé třetině velký krok k vítězství. Přidal totiž dva góly, zatímco soupeř z Jekatěrinburgu nedokázal v prostředním dějství skórovat ani jednou. Domácím vrátil vedení ve 25. minutě Damir Šaripzjanov, jenž podpořil útočnou akci a Kováře prostřelil střelou pod břevno. Náskok pak ještě navýšil ve 39. minutě Denis Zernov, jehož přihrávku před bránu si smolně srazil do vlastní brány jeden z obránců.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Hráči Jekatěrinburgu ještě vybojovali buly v útočném pásmu, ale ke střele se už nedostali, protože Dacjuk na vhazování prohrál s Knightem.
     
    39:39
    Domácí zkusili ještě vylepšit skóre před závěrečnou dvacetiminutovkou. Sergej Tolčinskij vypálil zápěstím těsně vedle levé tyčky.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
    38:15 Denis ZERNOV - 3:1
     
    38:15
    Avangard právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Hartleyho v závěru druhé třetiny odskakují do dvoubrankového náskoku! DENIS ZERNOV mohl vystřelit, ale neunáhlil se, otočil se a před brankou ještě hledal spoluhráče Jaremčuka. Ten sice puk netrefil, ale nemusel smutnit, protože do vlastní brány si touš srazil obránce! Asistence: Reid Boucher.
     
    37:59
    Korbinian Holzer se vydal podpořit ofenzivní složku týmu. Váhajícího Kablukova tvrdě přišpendlil na mantinel, forward i v pádu ještě dokázal nahrát spoluhráči.
     
    37:28
    Po vysokém obloučku Golyševa rozhodčí nepískají zakázané uvolnění, Ville Pokka mohl hrát. Zadovkou na Dědunova se zbavil otravně dotírajícího Hollanda.
     
    36:45
    Avtomobilist musí zase začínat až od vlastní brány. Pavel Dacjuk totiž nepřebruslil Běrezaglova, jenž místo konstruktivní rozehrávky volil vyhození ke Kovářovi.
     
    36:01
    Alexej Makejev zkusil ojet branku soupeře a zasunout puk k bližší tyči. Bobkov úmysl protivníka výborně prokoukl a levý beton přilepil k brankové konstrukci.
     
    35:41
    Alexandr Jaremčuk vybojoval kotouč proti Holzerovi a nabil obránci Oliwerovi Kaskimu. Finský bek dělovkou nastřelil jen obětavě blokujícího beka.
     
    35:16
    Igor Bobkov na druhé straně musel zasahovat. Od levého mantinelu na něj nahodil Brooks Macek, Stanislav Bočarov čekal na vypadnuvší touš bez úspěchu.
     
    34:38
    Slabé vyhození Litovčenka zastavil Alexej Jemelin. Dvakrát naznačil ránu a vypálil až napotřetí. Kovář máchl lapačkou naprázdno, k jeho štěstí puk proletěl těsně nad horní tyčkou.
     
    34:03
    Ilja Kablukov vysunul presink hodně vysoko, jenže nebylo mu to nic platné. Sice vybojoval touš proti Kulikovovi, ale byl mu odpískán ofsajd.
     
    33:24
    Domácí pásmo rychle ztratili, naopak útočí hosté. Pavel Dacjuk místo střely přihrál na modrou Trjamkinovi, tomu přeskočil kotouč přes hokejku.
     
    33:01
    Kirill Semjonov pěknou zadovkou našel Chochlačova. Tomu zabránil v zakončení mamkin, útočník proto jen přihrál k mantinelu Šaripzjanovovi.
     
    32:26
    Peter Holland v souboji jeden na jednoho přetlačil Knighta a žabičkou hledal Maceka. Kirill Gotovec odpálil puk na vlastní střídačku.
     
    32:09
    Hru zastavuje až Jakub Kovář, jenž raději podržel v lapačce vysoké nahození Zernova. Oba celky využívají pauzu k dostřídání.
     
    31:50
    Už více jak tři minuty hra nebyla přerušena. Domácí mají v posledních okamžicích více ze hry, ale nedaří se jim usadit v útočné třetině.
     
    31:16
    Ville Pokka chtěl zrychlit hru rychlým pasem za obranu. Korbinian Holzer zareagoval na poslední chvíli, Dědunova málem pustil do úniku.
     
    30:50
    Omsk teď tlačí soupeře víc, než tomu bylo v přesilové hře. Jakub Kovář měl zakrytý výhled, přesto dokázal nahození Čudinova vyrazit betonem.
     
    30:18
    Hostující kapitán naskakuje na led a ihned se zapojuje do hry. Spoluhráčům vypomáhá s obranou a úspěšně, spolu s Golyševem obrali Pokku.
     
    29:57
    Přesilovka domácích má k dokonalosti daleko. Protivník brání bez větších problémů, Dacjuk může být na trestné lavici klidný.
     
    29:19
    Avangard dokázal poměrně brzy vybojovat stálou pozici v útočném pásmu. Nikdo nechtěl střílet, hokejisté si pouze přihrávali. Až pas Tolčinského vystihl Bělousov.
     
    28:41
    Jen co přesilovka začala, tak puk doletěl k brankáři Bobkovovi. Nikita Trjamkin dokázal vyhodit až za bránu soupeře, Běrezaglov se za kotoučem natahoval marně.
     
    28:18
    Střelec zatím rozhodujícího gólu Damir Šaripzjanov zůstal ležet na ledě, Pavel Dacjuk ho totiž hokejkou trefil do obličeje. Rozhodčí situaci viděl a zkušeného hráče vylučuje na dvě minuty.
     
    27:57
    Hraje se ve velkém tempu, přerušuje se minimálně. Avtomobolist i nadále mačká soupeře v jeho vlastním obranném pásmu, avšak chybí střelba.
     
    27:26
    Vyhrané buly Knighta a vyhození Pokky znamená, že unavený elitní útok Omsku může po více jak minutě opustit ledovou plochu.
     
    26:54
    Domácí hokejisté byli pod opravdu velkým tlakem. Osvobození přišlo až v podobě vyhození Knighta přes všechny čáry.
     
    26:23
    Tentokráte už musel být v pohotovosti i gólman Bobkov. Z levého kruhu vyzkoušel jeho pozornost Holzer, strážce svatyně stihl vykopnout levý beton.
     
    25:49
    Hráči Jekatěrinburgu chtějí okamžitě vyrovnat. Dokázali se několik vteřin udržet v útočném pásmu, na konci akce pálil Golyšev mimo.
     
    25:10
    Nikita Trjamkin v útoku podpořil Pavla Dacjuka. Na obrannou dvojici ale nevyzráli, kapitán Avtomobilistu narazil na strom jménem Běrezaglov.
    24:10 Damir ŠARIPZJANOV - 2:1
     
    24:10
    Avangard právě vstřelil branku!
    Domácí si berou zpět ztracené vedení! Tolčinskij zadovkou uvolnil Potapova, který z pravého křídla nahrál napříč pásmem DAMIROVI ŠARIPZJANOVI, který pověsil kotouč pod břevno, Kovář byl bez šance. Asistence: Alexej Potapov a Sergej Tolčinskij.
     
    23:06
    Utkání pokračuje. Brooks Macek hledal dlouhou nahrávkou hokejku Bělousova, jenž přiložil náčiní k ledu pozdě.
     
    23:00
    Pro Chripunova jedou nosítka. Útočník, vědom si neúspěšného pokusu o hit, ještě zkusil na poslední chvíli zabrzdit, jenže najel do rýhy v ledu a na mantinel spadl obličejem napřed.
     
    23:00
    Rozhodčí přerušuje hru, protože mimo dění hry zůstal na ledové ploše ležet Stěpan Chripunov. Ten chtěl narazit na mantinel Běrezaglova, který se ovšem stihl vyhnout a útočník tak spadl na mantinel sám a to velmi bolestivě.
     
    22:38
    Hosté získali kotouč a ujeli do přečíslení tří proti dvěma. Slibně vypadající šanci zhatil Brooks Macek přihrávkou na brusle Golyševa.
     
    22:16
    Třetí útočná lajna Avangardu dokázala vybojovat puk v útočném pásmu. Kirill Semjonov nabil Jaremčukovi, dělovka z první proletěla vysoko nad.
     
    21:39
    Georgij Bělousov se vlastní vinou dostal z ideální střelecké pozice, přesto zkusil vypálit i na vzdory velkému úhlu. Minul.
     
    21:09
    Nikita Komarov spolu s Villem Pokkou nedokázali udržet útočné pásmo. Byl to Korbinian Holzer, jenž vypíchl jedinému úspěšnému domácímu střelci puk z pod hokejky.
     
    20:24
    Reprezentační obránce ale zkazil nahrávku, do brejku vyslal Denise Zernova. Toho vystavil do ofsajdu spoluhráč Dědunov.
     
    20:10
    Stejně jako v první, tak i ve druhé třetiny byl Pavel Dacjuk na buly úspěšný. První akce druhé třetiny začíná u Trjamkina.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:50.
     
    První třetina mezi Omskem a Jekatěrinburgem nabídla po gólu na každé straně. Přes počáteční tlak hostujícího mužstva šli do vedení domácí, když Nikita Komarov vystřelil bekhendem z úhlu a Kovář si smolně srazil puk do brány. Vyrovnání přišlo krátce po vypršení první přesilové hry Jekatěrinburgu, který se dokázal udržet v pásmu a byl to Alexej Vasilevskij, kdo v předbrankovém prostoru přetavil v gól pas Bělousova od levého mantinelu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:32
    Opět v akci domácí brankář. Tentokráte zasahovat nemusel, přesto si pro vysoko letící puk sáhl, aby dopřál spoluhráčům možnost v podobě střídání.
     
    19:07
    Ještě ze středního pásma střílel Brooks Macek. Bobkov zůstal v pozoru a s klidem zasáhl, kotouč navíc dokázal vyklepat pro Kablukova.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:39
    Zakázané uvolnění Omsku vrátí hru před Igora Bobkova. Alexej Běreglazov pod tlakem neriskoval kličkovanou a raději vyhodil.
     
    18:05
    Útočnou modrou přejel v rámci pravidel Reid Boucher, ačkoli Tolčinskij měl co dělat, aby udržel brusli na modré čáře. Americký forward zkoušel neúspěšně obtočit soupeřovu svatyni.
     
    17:15
    Zdálo se, že si Kirill Semjonov pomohl k puku nedovoleným zákrokem, ale rozhodčí nechali ve hře pokračovat. Domácí útočník minul prostor v pravém horním rohu brány.
     
    17:01
    Vyhození Holzera nedokázal Kirill Gotovec zpracovat na modré čáře. Kotouč mu proskákal mezi bruslemi a do úniku vystartoval Holland, pokus zápěstím pokryl gólman.
     
    16:39
    Denis Zernov viděl před branku sprintujícího Dědunova. Zkusil mu adresovat střílenou nahrávku, jejíž směr vyrážečkou pozměnil Kovář.
     
    16:13
    Další nahozen obstaral Pavel Dacjuk. Puk ovšem nasměroval přímo na bránu, což byla chyba, Igor Bobkov udržel černou gumu ve výstroji.
     
    15:32
    Rychle na druhou stranu, kde útočí pro změnu Avtomobilist. Andrej Obidin nahodil od levého mantinelu, Georgij Bělousov skákavý kotouč nedokázal trefit.
     
    15:13
    Tentokráte český gólman zasahovat nemusel. Od modré zkusil štěstí Alexej Solovjov, avšak tvrdý projektil narazil jen do zadního mantinelu.
     
    14:25
    Domácí ve třech odvážně zkusili zaútočit i proti přesile. Alexandr Chochlačov si vyměnil puk se Semjonovem a vystřelil bekhendem, Kovář ukryl touš v lapačce.
     
    14:10
    Začínáme prakticky od nuly. Oba celky dokázali vstřelit po jednom gólu, psychický výhoda teď bude jednoznačně na straně Jekatěrinburgu.
    13:13 Alexej VASILEVSKIJ - 1:1
     
    13:13
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Přichází zasloužené vyrovnání! Hosté zůstali v pásmu i po skončení přesilovky a našel před brankou najíždějícího ALEXEJE VASILEVSKÉHO a ruský obránce z bezprostřední blízkosti našel mezeru v postoji krajana Bobkova. Asistence: Georgij Bělousov a Alexandr Protapovič.
     
    12:22
    Nahozený kotouč Mamkina zpomalil Holland. Přesto měl blízko ke skórování Tolčinskij, jemuž puk přeskočil přes hokejku.
     
    11:42
    Jenže vhazování vyhrál Ilja Kablukov a Ville Pokka vzápětí vyhodil přes všechny čáry do bezpečí. Ani druhý útočný nájezd hostů se nesetkal s úspěchem.
     
    11:01
    Avtomobilist bude mít šanci srovnat v první přesilové hře. Na lavici hanby putuje za sekání ve středním pásmu Klim Kostin.
     
    10:51
    Hokejisté Jekatěrinburgu jsou i nadále aktivnějším týmem, avšak s nulovou efektivitou. Georgij Bělousov nabral velkou rychlost, jenže zapomněl vystřelit.
     
    10:34
    Alexej Běreglazov vyhodil tak šikovně, že se ani nepíská icing. Korbinian Holzer viditelně zpomalil, aby puk nestihl, právě proto nakonec rozhodčí rozpažil.
     
    09:49
    Ačkoli má domácí mužstvo dvě střely na bránu, tak vede. Na druhé straně Jekatěrinburg vypálil mezi tři tyče už sedmkrát, avšak Bobkov zatím předvádí velmi jistý výkon.
     
    08:30
    Hosté chtěli okamžitě odpovědět, ale neuspěli. Brooks Macek se dostal do kleští obranného páru, nedokázal už nic vymyslet.
    07:47 Nikita KOMAROV - 1:0
     
    07:47
    Avangard právě vstřelil branku!
    Favorit jde do vedení! Nahození Pokky od modré čáry se odrazilo od mantinelu zpátky před bránu, kde ukázal velkou šikovnost NIKITA KOMAROV, jenž bekhendem nastřelil z velkého úhlu Kováře a dezorientovaný český gólman si puk sám srazil za brankovou čáru! Asistence: Ville Pokka a Ilja Kablukov.
     
    07:21
    Ihned po vhazování pálil obránce Michail Mamkin. Igor Bobkov si našel prostor, odkud viděl na puk a včas máchl lapačkou.
     
    07:02
    Alexej Běreglazov zkusil skákavou žabičkou vyslat do úniku Corbana Knighta. Americký útočník zabral příliš pozdě, rozhodčí píská zakázané uvolnění.
     
    06:23
    Pavel Dacjuk vypomohl obráncům s rozehrávkou, vyměnil si kotouč s Trjamkinem. Tím vyřadili ze hry vysoko presujícího Tolčinského.
     
    06:05
    Hra přerušena, puk opustil hrací plochu. Stalo se tak po vyhození Brookse Maceka, avšak německý forward nepůjde na trestnou, černá guma se ještě otřela o výstroj Chripunova.
     
    05:16
    Český gólman se zapojil i do hry holí, když za brankou zastavil nahození Pokky. I s notnou dávkou štěstí pak kolem Knighta přihrál Mamkinovi.
     
    05:01
    Zničehonic mohlo udeřit na druhé straně. Po levé straně ujel osobnímu strážci Nikita Komarov, z velkého úhlu ale Kováře překvapit nedokázal.
     
    04:34
    Od modré zkusil štěstí Korbinian Holzer. Rána golfákem byla hodně tvrdá, avšak postrádala přesnost, Bobkova trefil touš do hrudi.
     
    04:13
    Avangard se marně snaží dostat z vlastní obranné třetiny. Bobkov chtěl vypomoci spoluhráčům zakrytím puku u bližší tyče, jenže Makejev byl rychlejší.
     
    03:31
    Brooks Macek zvládl buly v útočném pásmu, pokračoval tlak Jekatěrinburgu. Bělousovovo nahození od levého mantinelu minulo cíl.
     
    03:05
    Premiérový zákrok střetnutí zapisuje Igor Bobkov. S nahozením ze středního pásmu ovšem neměl velké problémy, puk bezpečně zachytil do lapačky.
     
    02:47
    Maxim Čudinov si pod tlakem nedělal s pukem těžkou hlavu, po mantinelu napálil černou gumu alespoň do středního pásma. Oba celky střídají.
     
    02:17
    Hraje se dlouho bez přerušení. Akce střídá akci, zatím však stále čekáme na první střelecký pokus na bránu, vše končí u obránců.
     
    01:45
    Před presujícímu útočníky ujel Šaripzjanov do bezpečí za vlastní bránu. Z této pozice s přehledem rozehrál po mantinelu volnému Chochlačovovi.
     
    01:12
    Boj za brankou Jakuba Kováře zvládl nejlépe Nikita Trjamkin. Tomu ještě vypomohl Vasilejvskij, Potapov byl proti přesile bez šance.
     
    00:36
    Elitní formace Avtomobilistu podnikla odvážný výpad do útočného pásma. Avšak Jemelin dobře vystál Golyševa a puk uzmul do své moci.
     
    00:10
    Úvodní bylo ovládl kapitán Jekatěrinburgu Pavel Dacjuk. První útok tedy patří hostujícímu celku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Avangard Omsk: Bobkov (Hrubec) – Jemelin (C), Šaripzjanov, Pokka, Běreglazov, Gončarov, Kaski, Čudinov, Gotovec, Solovjov (A) – A. Potapov (A), Knight, Tolčinskij – Chochlačov, Zernov, Boucher – K. Semjonov, Jaremčuk, K. Kostin – Kablukov, N. Komarov, Dědunov.

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Gross) – Alexej Vasilevskij, Trjamkin (A), Holzer, Ch. Genoway, Mamkin, Arzamascev, D. Zajcev – Golyšev, Dacjuk (C), Makejev – Macek, Holland (A), Obidin – Bočarov, P. Kulikov, Bělousov – Litovčenko, Chripunov, Ovčinnikov.

    Rozhodčí: Romaško, Hribik – Gorděnko, Ivanov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání

    Šimon Hrubec (OMS)
    Jiří Sekáč (OMS)
    Jakub Kovář (JEK)
     
    Avtomobilist Jekatěrinburg

    Ještě v půli listopadu Avtomobilist bojoval o úplné čelo Východu s dosud vedoucí Kazaní. Jenže poté přišel obrovský herní úpadek, který ještě neskončil, Petersova družina momentálně disponuje nelichotivou bilancí osmi porážek v řadě, což tak silný tým jako Jekatěrinburg dlouho nepamatuje. V této pasáži dokázal vybojovat alespoň tři body, avšak nikdy nedokázal v nastaveném čase vybojovat kýžený bod navíc. V posledních týdnech nepomáhá ani třicetibodový Alexej Makejev, jenž je nejlépe bodujícím hráčem celku.
     
    Avangard Omsk

    Avangard Omsk tradičně patří k tomu nejlepšímu, co ruská KHL nabízí. Nejinak tomu je i letos, svěřenci kanadského kouče Hartleyho aktuálně okupují druhou pozici Východní konference. Od půlky listopadu drželi parádní sérii šesti vyhraných utkání v řadě za sebou, kterou utnul až v neděli Čerepovec. V předešlých deseti zápasech prohrál Omsk ještě s Chabarovskem. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s 26 body Reid BOucher.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné úterní odpoledne! Vítám vás při sledování ruské KHL, u zápasu mezi Avangardem Omsk a Avtomobilistem Jekatěrinburg.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. N. Komarov (Pokka, Kablukov), 25. Šaripzjanov (A. Potapov, Tolčinskij), 39. Zernov (Boucher) – 14. Alexej Vasilevskij (Bělousov, Protapovič)


    Avangard Omsk: Bobkov (Hrubec) – Jemelin (C), Šaripzjanov, Pokka, Běreglazov, Gončarov, Kaski, Čudinov, Gotovec – A. Potapov (A), Knight (A), Tolčinskij – Chochlačov, Zernov, Boucher – Dědunov, K. Semjonov, Jaremčuk – K. Kostin, Kablukov, N. Komarov.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Gross) – Alexej Vasilevskij, Trjamkin (A), Holzer, Ch. Genoway, Mamkin, Arzamascev, D. Zajcev – Golyšev, Dacjuk (C), Makejev – Macek, Holland (A), Obidin – Bočarov, P. Kulikov, Bělousov – Litovčenko, Protapovič, Chripunov – Ovčinnikov.

    Rozhodčí: Romaško, Hribik – Gorděnko, Ivanov
    thejrc.org