Chabarovsk – Jaroslavl 3:4 (kon.) | Novosibirsk – Viťaz 1:2 (kon.) | Omsk – Jekatěrinburg 3:1 (kon.)
N.Novgorod – CSKA Moskva 1:2 (kon.)
konec
Avangard Omsk
3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Úterý 08.12.2020, 15:00 • Ledový palác Jurije Ljapkina, Balašicha • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné úterní odpoledne! Vítám vás při sledování ruské KHL, u zápasu mezi Avangardem Omsk a Avtomobilistem Jekatěrinburg.
     
    Avangard Omsk

    Avangard Omsk tradičně patří k tomu nejlepšímu, co ruská KHL nabízí. Nejinak tomu je i letos, svěřenci kanadského kouče Hartleyho aktuálně okupují druhou pozici Východní konference. Od půlky listopadu drželi parádní sérii šesti vyhraných utkání v řadě za sebou, kterou utnul až v neděli Čerepovec. V předešlých deseti zápasech prohrál Omsk ještě s Chabarovskem. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s 26 body Reid BOucher.
     
    Avtomobilist Jekatěrinburg

    Ještě v půli listopadu Avtomobilist bojoval o úplné čelo Východu s dosud vedoucí Kazaní. Jenže poté přišel obrovský herní úpadek, který ještě neskončil, Petersova družina momentálně disponuje nelichotivou bilancí osmi porážek v řadě, což tak silný tým jako Jekatěrinburg dlouho nepamatuje. V této pasáži dokázal vybojovat alespoň tři body, avšak nikdy nedokázal v nastaveném čase vybojovat kýžený bod navíc. V posledních týdnech nepomáhá ani třicetibodový Alexej Makejev, jenž je nejlépe bodujícím hráčem celku.
     
    Československá stopa v utkání

    Šimon Hrubec (OMS)
    Jiří Sekáč (OMS)
    Jakub Kovář (JEK)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Avangard Omsk: Bobkov (Hrubec) – Jemelin (C), Šaripzjanov, Pokka, Běreglazov, Gončarov, Kaski, Čudinov, Gotovec, Solovjov (A) – A. Potapov (A), Knight, Tolčinskij – Chochlačov, Zernov, Boucher – K. Semjonov, Jaremčuk, K. Kostin – Kablukov, N. Komarov, Dědunov.

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Gross) – Alexej Vasilevskij, Trjamkin (A), Holzer, Ch. Genoway, Mamkin, Arzamascev, D. Zajcev – Golyšev, Dacjuk (C), Makejev – Macek, Holland (A), Obidin – Bočarov, P. Kulikov, Bělousov – Litovčenko, Chripunov, Ovčinnikov.

    Rozhodčí: Romaško, Hribik – Gorděnko, Ivanov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní bylo ovládl kapitán Jekatěrinburgu Pavel Dacjuk. První útok tedy patří hostujícímu celku.
     
    00:36
    Elitní formace Avtomobilistu podnikla odvážný výpad do útočného pásma. Avšak Jemelin dobře vystál Golyševa a puk uzmul do své moci.
     
    01:12
    Boj za brankou Jakuba Kováře zvládl nejlépe Nikita Trjamkin. Tomu ještě vypomohl Vasilejvskij, Potapov byl proti přesile bez šance.
     
    01:45
    Před presujícímu útočníky ujel Šaripzjanov do bezpečí za vlastní bránu. Z této pozice s přehledem rozehrál po mantinelu volnému Chochlačovovi.
     
    02:17
    Hraje se dlouho bez přerušení. Akce střídá akci, zatím však stále čekáme na první střelecký pokus na bránu, vše končí u obránců.
     
    02:47
    Maxim Čudinov si pod tlakem nedělal s pukem těžkou hlavu, po mantinelu napálil černou gumu alespoň do středního pásma. Oba celky střídají.
     
    03:05
    Premiérový zákrok střetnutí zapisuje Igor Bobkov. S nahozením ze středního pásmu ovšem neměl velké problémy, puk bezpečně zachytil do lapačky.
     
    03:31
    Brooks Macek zvládl buly v útočném pásmu, pokračoval tlak Jekatěrinburgu. Bělousovovo nahození od levého mantinelu minulo cíl.
     
    04:13
    Avangard se marně snaží dostat z vlastní obranné třetiny. Bobkov chtěl vypomoci spoluhráčům zakrytím puku u bližší tyče, jenže Makejev byl rychlejší.
     
    04:34
    Od modré zkusil štěstí Korbinian Holzer. Rána golfákem byla hodně tvrdá, avšak postrádala přesnost, Bobkova trefil touš do hrudi.
     
    05:01
    Zničehonic mohlo udeřit na druhé straně. Po levé straně ujel osobnímu strážci Nikita Komarov, z velkého úhlu ale Kováře překvapit nedokázal.
     
    05:16
    Český gólman se zapojil i do hry holí, když za brankou zastavil nahození Pokky. I s notnou dávkou štěstí pak kolem Knighta přihrál Mamkinovi.
     
    06:05
    Hra přerušena, puk opustil hrací plochu. Stalo se tak po vyhození Brookse Maceka, avšak německý forward nepůjde na trestnou, černá guma se ještě otřela o výstroj Chripunova.
     
    06:23
    Pavel Dacjuk vypomohl obráncům s rozehrávkou, vyměnil si kotouč s Trjamkinem. Tím vyřadili ze hry vysoko presujícího Tolčinského.
     
    07:02
    Alexej Běreglazov zkusil skákavou žabičkou vyslat do úniku Corbana Knighta. Americký útočník zabral příliš pozdě, rozhodčí píská zakázané uvolnění.
     
    07:21
    Ihned po vhazování pálil obránce Michail Mamkin. Igor Bobkov si našel prostor, odkud viděl na puk a včas máchl lapačkou.
     
    07:47
    Avangard právě vstřelil branku!
    Favorit jde do vedení! Nahození Pokky od modré čáry se odrazilo od mantinelu zpátky před bránu, kde ukázal velkou šikovnost NIKITA KOMAROV, jenž bekhendem nastřelil z velkého úhlu Kováře a dezorientovaný český gólman si puk sám srazil za brankovou čáru! Asistence: Ville Pokka a Ilja Kablukov.
    07:47 Nikita KOMAROV - 1:0
     
    08:30
    Hosté chtěli okamžitě odpovědět, ale neuspěli. Brooks Macek se dostal do kleští obranného páru, nedokázal už nic vymyslet.
     
    09:49
    Ačkoli má domácí mužstvo dvě střely na bránu, tak vede. Na druhé straně Jekatěrinburg vypálil mezi tři tyče už sedmkrát, avšak Bobkov zatím předvádí velmi jistý výkon.
     
    10:34
    Alexej Běreglazov vyhodil tak šikovně, že se ani nepíská icing. Korbinian Holzer viditelně zpomalil, aby puk nestihl, právě proto nakonec rozhodčí rozpažil.
     
    10:51
    Hokejisté Jekatěrinburgu jsou i nadále aktivnějším týmem, avšak s nulovou efektivitou. Georgij Bělousov nabral velkou rychlost, jenže zapomněl vystřelit.
     
    11:01
    Avtomobilist bude mít šanci srovnat v první přesilové hře. Na lavici hanby putuje za sekání ve středním pásmu Klim Kostin.
     
    11:42
    Jenže vhazování vyhrál Ilja Kablukov a Ville Pokka vzápětí vyhodil přes všechny čáry do bezpečí. Ani druhý útočný nájezd hostů se nesetkal s úspěchem.
     
    12:22
    Nahozený kotouč Mamkina zpomalil Holland. Přesto měl blízko ke skórování Tolčinskij, jemuž puk přeskočil přes hokejku.
     
    13:13
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Přichází zasloužené vyrovnání! Hosté zůstali v pásmu i po skončení přesilovky a našel před brankou najíždějícího ALEXEJE VASILEVSKÉHO a ruský obránce z bezprostřední blízkosti našel mezeru v postoji krajana Bobkova. Asistence: Georgij Bělousov a Alexandr Protapovič.
    13:13 Alexej VASILEVSKIJ - 1:1
     
    14:10
    Začínáme prakticky od nuly. Oba celky dokázali vstřelit po jednom gólu, psychický výhoda teď bude jednoznačně na straně Jekatěrinburgu.
     
    14:25
    Domácí ve třech odvážně zkusili zaútočit i proti přesile. Alexandr Chochlačov si vyměnil puk se Semjonovem a vystřelil bekhendem, Kovář ukryl touš v lapačce.
     
    15:13
    Tentokráte český gólman zasahovat nemusel. Od modré zkusil štěstí Alexej Solovjov, avšak tvrdý projektil narazil jen do zadního mantinelu.
     
    15:32
    Rychle na druhou stranu, kde útočí pro změnu Avtomobilist. Andrej Obidin nahodil od levého mantinelu, Georgij Bělousov skákavý kotouč nedokázal trefit.
     
    16:13
    Další nahozen obstaral Pavel Dacjuk. Puk ovšem nasměroval přímo na bránu, což byla chyba, Igor Bobkov udržel černou gumu ve výstroji.
     
    16:39
    Denis Zernov viděl před branku sprintujícího Dědunova. Zkusil mu adresovat střílenou nahrávku, jejíž směr vyrážečkou pozměnil Kovář.
     
    17:01
    Vyhození Holzera nedokázal Kirill Gotovec zpracovat na modré čáře. Kotouč mu proskákal mezi bruslemi a do úniku vystartoval Holland, pokus zápěstím pokryl gólman.
     
    17:15
    Zdálo se, že si Kirill Semjonov pomohl k puku nedovoleným zákrokem, ale rozhodčí nechali ve hře pokračovat. Domácí útočník minul prostor v pravém horním rohu brány.
     
    18:05
    Útočnou modrou přejel v rámci pravidel Reid Boucher, ačkoli Tolčinskij měl co dělat, aby udržel brusli na modré čáře. Americký forward zkoušel neúspěšně obtočit soupeřovu svatyni.
     
    18:39
    Zakázané uvolnění Omsku vrátí hru před Igora Bobkova. Alexej Běreglazov pod tlakem neriskoval kličkovanou a raději vyhodil.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:07
    Ještě ze středního pásma střílel Brooks Macek. Bobkov zůstal v pozoru a s klidem zasáhl, kotouč navíc dokázal vyklepat pro Kablukova.
     
    19:32
    Opět v akci domácí brankář. Tentokráte zasahovat nemusel, přesto si pro vysoko letící puk sáhl, aby dopřál spoluhráčům možnost v podobě střídání.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina mezi Omskem a Jekatěrinburgem nabídla po gólu na každé straně. Přes počáteční tlak hostujícího mužstva šli do vedení domácí, když Nikita Komarov vystřelil bekhendem z úhlu a Kovář si smolně srazil puk do brány. Vyrovnání přišlo krátce po vypršení první přesilové hry Jekatěrinburgu, který se dokázal udržet v pásmu a byl to Alexej Vasilevskij, kdo v předbrankovém prostoru přetavil v gól pas Bělousova od levého mantinelu.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Stejně jako v první, tak i ve druhé třetiny byl Pavel Dacjuk na buly úspěšný. První akce druhé třetiny začíná u Trjamkina.
     
    20:24
    Reprezentační obránce ale zkazil nahrávku, do brejku vyslal Denise Zernova. Toho vystavil do ofsajdu spoluhráč Dědunov.
     
    21:09
    Nikita Komarov spolu s Villem Pokkou nedokázali udržet útočné pásmo. Byl to Korbinian Holzer, jenž vypíchl jedinému úspěšnému domácímu střelci puk z pod hokejky.
     
    21:39
    Georgij Bělousov se vlastní vinou dostal z ideální střelecké pozice, přesto zkusil vypálit i na vzdory velkému úhlu. Minul.
     
    22:16
    Třetí útočná lajna Avangardu dokázala vybojovat puk v útočném pásmu. Kirill Semjonov nabil Jaremčukovi, dělovka z první proletěla vysoko nad.
     
    22:38
    Hosté získali kotouč a ujeli do přečíslení tří proti dvěma. Slibně vypadající šanci zhatil Brooks Macek přihrávkou na brusle Golyševa.
     
    23:00
    Rozhodčí přerušuje hru, protože mimo dění hry zůstal na ledové ploše ležet Stěpan Chripunov. Ten chtěl narazit na mantinel Běrezaglova, který se ovšem stihl vyhnout a útočník tak spadl na mantinel sám a to velmi bolestivě.
     
    23:00
    Pro Chripunova jedou nosítka. Útočník, vědom si neúspěšného pokusu o hit, ještě zkusil na poslední chvíli zabrzdit, jenže najel do rýhy v ledu a na mantinel spadl obličejem napřed.
     
    23:06
    Utkání pokračuje. Brooks Macek hledal dlouhou nahrávkou hokejku Bělousova, jenž přiložil náčiní k ledu pozdě.
     
    24:10
    Avangard právě vstřelil branku!
    Domácí si berou zpět ztracené vedení! Tolčinskij zadovkou uvolnil Potapova, který z pravého křídla nahrál napříč pásmem DAMIROVI ŠARIPZJANOVI, který pověsil kotouč pod břevno, Kovář byl bez šance. Asistence: Alexej Potapov a Sergej Tolčinskij.
    24:10 Damir ŠARIPZJANOV - 2:1
     
    25:10
    Nikita Trjamkin v útoku podpořil Pavla Dacjuka. Na obrannou dvojici ale nevyzráli, kapitán Avtomobilistu narazil na strom jménem Běrezaglov.
     
    25:49
    Hráči Jekatěrinburgu chtějí okamžitě vyrovnat. Dokázali se několik vteřin udržet v útočném pásmu, na konci akce pálil Golyšev mimo.
     
    26:23
    Tentokráte už musel být v pohotovosti i gólman Bobkov. Z levého kruhu vyzkoušel jeho pozornost Holzer, strážce svatyně stihl vykopnout levý beton.
     
    26:54
    Domácí hokejisté byli pod opravdu velkým tlakem. Osvobození přišlo až v podobě vyhození Knighta přes všechny čáry.
     
    27:26
    Vyhrané buly Knighta a vyhození Pokky znamená, že unavený elitní útok Omsku může po více jak minutě opustit ledovou plochu.
     
    27:57
    Hraje se ve velkém tempu, přerušuje se minimálně. Avtomobolist i nadále mačká soupeře v jeho vlastním obranném pásmu, avšak chybí střelba.
     
    28:18
    Střelec zatím rozhodujícího gólu Damir Šaripzjanov zůstal ležet na ledě, Pavel Dacjuk ho totiž hokejkou trefil do obličeje. Rozhodčí situaci viděl a zkušeného hráče vylučuje na dvě minuty.
     
    28:41
    Jen co přesilovka začala, tak puk doletěl k brankáři Bobkovovi. Nikita Trjamkin dokázal vyhodit až za bránu soupeře, Běrezaglov se za kotoučem natahoval marně.
     
    29:19
    Avangard dokázal poměrně brzy vybojovat stálou pozici v útočném pásmu. Nikdo nechtěl střílet, hokejisté si pouze přihrávali. Až pas Tolčinského vystihl Bělousov.
     
    29:57
    Přesilovka domácích má k dokonalosti daleko. Protivník brání bez větších problémů, Dacjuk může být na trestné lavici klidný.
     
    30:18
    Hostující kapitán naskakuje na led a ihned se zapojuje do hry. Spoluhráčům vypomáhá s obranou a úspěšně, spolu s Golyševem obrali Pokku.
     
    30:50
    Omsk teď tlačí soupeře víc, než tomu bylo v přesilové hře. Jakub Kovář měl zakrytý výhled, přesto dokázal nahození Čudinova vyrazit betonem.
     
    31:16
    Ville Pokka chtěl zrychlit hru rychlým pasem za obranu. Korbinian Holzer zareagoval na poslední chvíli, Dědunova málem pustil do úniku.
     
    31:50
    Už více jak tři minuty hra nebyla přerušena. Domácí mají v posledních okamžicích více ze hry, ale nedaří se jim usadit v útočné třetině.
     
    32:09
    Hru zastavuje až Jakub Kovář, jenž raději podržel v lapačce vysoké nahození Zernova. Oba celky využívají pauzu k dostřídání.
     
    32:26
    Peter Holland v souboji jeden na jednoho přetlačil Knighta a žabičkou hledal Maceka. Kirill Gotovec odpálil puk na vlastní střídačku.
     
    33:01
    Kirill Semjonov pěknou zadovkou našel Chochlačova. Tomu zabránil v zakončení mamkin, útočník proto jen přihrál k mantinelu Šaripzjanovovi.
     
    33:24
    Domácí pásmo rychle ztratili, naopak útočí hosté. Pavel Dacjuk místo střely přihrál na modrou Trjamkinovi, tomu přeskočil kotouč přes hokejku.
     
    34:03
    Ilja Kablukov vysunul presink hodně vysoko, jenže nebylo mu to nic platné. Sice vybojoval touš proti Kulikovovi, ale byl mu odpískán ofsajd.
     
    34:38
    Slabé vyhození Litovčenka zastavil Alexej Jemelin. Dvakrát naznačil ránu a vypálil až napotřetí. Kovář máchl lapačkou naprázdno, k jeho štěstí puk proletěl těsně nad horní tyčkou.
     
    35:16
    Igor Bobkov na druhé straně musel zasahovat. Od levého mantinelu na něj nahodil Brooks Macek, Stanislav Bočarov čekal na vypadnuvší touš bez úspěchu.
     
    35:41
    Alexandr Jaremčuk vybojoval kotouč proti Holzerovi a nabil obránci Oliwerovi Kaskimu. Finský bek dělovkou nastřelil jen obětavě blokujícího beka.
     
    36:01
    Alexej Makejev zkusil ojet branku soupeře a zasunout puk k bližší tyči. Bobkov úmysl protivníka výborně prokoukl a levý beton přilepil k brankové konstrukci.
     
    36:45
    Avtomobilist musí zase začínat až od vlastní brány. Pavel Dacjuk totiž nepřebruslil Běrezaglova, jenž místo konstruktivní rozehrávky volil vyhození ke Kovářovi.
     
    37:28
    Po vysokém obloučku Golyševa rozhodčí nepískají zakázané uvolnění, Ville Pokka mohl hrát. Zadovkou na Dědunova se zbavil otravně dotírajícího Hollanda.
     
    37:59
    Korbinian Holzer se vydal podpořit ofenzivní složku týmu. Váhajícího Kablukova tvrdě přišpendlil na mantinel, forward i v pádu ještě dokázal nahrát spoluhráči.
     
    38:15
    Avangard právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Hartleyho v závěru druhé třetiny odskakují do dvoubrankového náskoku! DENIS ZERNOV mohl vystřelit, ale neunáhlil se, otočil se a před brankou ještě hledal spoluhráče Jaremčuka. Ten sice puk netrefil, ale nemusel smutnit, protože do vlastní brány si touš srazil obránce! Asistence: Reid Boucher.
    38:15 Denis ZERNOV - 3:1
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:39
    Domácí zkusili ještě vylepšit skóre před závěrečnou dvacetiminutovkou. Sergej Tolčinskij vypálil zápěstím těsně vedle levé tyčky.
     
    39:55
    Hráči Jekatěrinburgu ještě vybojovali buly v útočném pásmu, ale ke střele se už nedostali, protože Dacjuk na vhazování prohrál s Knightem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Avangard Omsk udělal ve druhé třetině velký krok k vítězství. Přidal totiž dva góly, zatímco soupeř z Jekatěrinburgu nedokázal v prostředním dějství skórovat ani jednou. Domácím vrátil vedení ve 25. minutě Damir Šaripzjanov, jenž podpořil útočnou akci a Kováře prostřelil střelou pod břevno. Náskok pak ještě navýšil ve 39. minutě Denis Zernov, jehož přihrávku před bránu si smolně srazil do vlastní brány jeden z obránců.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:43.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Jekatěrinburg musí přidat, pokud chce pomýšlet na bodový zisk z utkání. Soupeři sice je vyrovnaným konkurentem, ale efektivita je mizerná.
     
    40:36
    Igor Bobkov dnes předvádí výborný výkon. Zprava na něj najížděl Pavel Dacjuk, domácí strážce svatyně si střelu do teploměru pohlídal.
     
    41:13
    Domácí hokejisté po vybojované kotouče pochopitelně tolik nespěchají a dávají si pozor na zbrklé a zbytečné chyby, které by mohly znamenat zdramatizování stavu.
     
    41:48
    Ze středního pásma zkusil odvážný nástřel Georgij Bělousov. Gólman vykopl pravý beton a touš vykopl příhodně pro spoluhráče Běrezaglova.
     
    42:05
    Avtomobilist kombinuje v útočné třetině, jenže nestřílí. Brooks Macek nabil Hollandovi, ten místo zakončení bez úspěchu hledal Holzera.
     
    42:51
    Na útočný výlet se vydal obránce Charles Genoway. Proháčkoval se pěkně až před branku, z bezprostřední blízkosti trefil výstroj Bobkova.
     
    43:03
    Ville Pokka se na sebe oprávněně zlobí. Měl dostatek času i prostoru, avšak finský obránce zazmatkoval a vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    43:26
    Po buly nahodil od levého mantinelu Daniil L. Zajcev. Bobkov dobře viděl a podržel puk v lapačce. Rozhodčí přerušuje hru.
     
    44:03
    Defenziva Omsku působí velmi jistým dojmem. Soupeře pouští ke střeleckým pokusům, ale jen k takovým, na které gólman dobře vidí. Hlavně zásluhou obrany zatím Bobkov nemusel řešit jedinou složitější situaci, vyjma obdrženého gólu.
     
    44:27
    A znovu. Na konto Jekatěrinburgu sice naskočil další střelecký pokus, jenže s propagačním zakončením Mamkina od modré neměl brankář žádné starosti.
     
    45:01
    Pavel Dacjuk hledal z vrcholku pravého kruhu prostor ke střele. Nenašel, proto nahrával na modrou Holzerovi. Střela z první minula cíl.
     
    45:31
    Razítko na vítězství Avangardu mohl dát Alexandr Chochlačov. Útočník si najel před bránu na přihrávku Semjonovovi, v gólové pozici ovšem mířil nepřesně!
     
    46:03
    Alexandr Jaremčuk si rozmyslel útok středem proti přesile dvou protihráčů. Místo toho nabruslil k mantinelu a zadovkou předal touš Tolčinského. Omsk načíná kombinaci v útočném pásmu.
     
    46:21
    Po sérii několika přihrávek vypálil od modré čáry Ville Pokka. Střela těsně nad ledem nenadělala Kovářovi vážnější potíže, rozehrát ovšem český gólman nestihl.
     
    47:14
    Sergej Tolčinskij zlostí napálil kotouč do ochranné sítě, nelíbilo se mu rozhodnutí rozhodčího, který odpískal postavení mimo hru.
     
    47:14
    Domácí útočník může být rád, že sudí nechali výlet forwarda bez vyloučení. Dvě minuty v oslabení by domácím určitě neprospěli.
     
    48:03
    Za brankou soupeře Nikita Komarov upadl po souboji s Macekem na led. I v tomto případě hra pokračuje bez přerušení, německý hokejista si počínal v rámci pravidel.
     
    48:27
    Igor Bobkov vyřešil nepříjemnosti v brankovišti. Skrytý kotouč nakonec našel mezi bruslemi spoluhráče Kablukova a přikryl jej lapačkou.
     
    49:20
    Hráči Omsku hrají přesně to, co potřebují. Vyměňují si puk v útočné třetině a se zakončením nespěchají, presink soupeře zatím nemá žádný efekt.
     
    49:58
    Peter Holland si udělal dvě kolečka ve středním pásmu a nechal do hry naskočit šestého spoluhráče. Bude se totiž vylučovat, rozhodčí hostům zatím ponechávají výhodu.
     
    50:15
    Vyloučeným hráčem je Sergej Tolčinskij. Útočník neunesl tvrdý, ale čistý hit na svou osobu od Mamkina, jehož na oplátku sekl přes kotníky.
     
    50:39
    Začátek oslabení zvládli Hartleyho svěřenci na výbornou. První krok v podobě vyhraného buly zvládl Komarov, následně vyhodil Zernov.
     
    51:12
    Když už to vypadalo, že Avtomobilist konečně získává v útočném pásmu pevnou půdu pod nohama, tak Trjamkinovi na modré přeskočil puk přes hokejku.
     
    51:47
    Peter Holland naznačil střelu, místo toho ovšem šikovně nahodil před bránu na teč. Pobídky se zhostil Anatolij Golyšev, změnu stavu nepřipustil pravý beton Bobkova!
     
    52:15
    Domácí přestáli i druhé dnešní oslabení. O velký krok se tak přiblížili kýženému vítězství, kterým by dali zapomenout na ztrátu v Čerepovci.
     
    52:46
    Tolčinskij využil špatného zpracování Mamkina. Za Kovářovou brankou se neunáhlil, po mantinelu nahrál na modrou osamoceně stojícímu Pokkovi.
     
    53:37
    Brooks Macek nahodil za branku protivníka. Bobkov rychle vystartoval a situaci zvládl skvěle, presujícímu Golyševovi prohodil touš mezi nohama.
     
    53:58
    Čas Jekatěrinburgu se krátí bleskovým tempem. Štěstí pokusil Pavel Dacjuk, jenže proti přesile neměl žádnou šanci na úspěch.
     
    54:14
    Snaha Avtomobilistu upřít nelze. Teď vystartovali na zteč tři hokejisté v bílém, ale Vjačeslav Litovčenko přihrál Makejevovi za brusle.
     
    54:49
    Odvážný průnik zkusil Denis Zernov, autor třetího gólu Omsku šel do útoku i navzdory třem před sebou stojícím protihráčům. Mezi dvěma si prohodil kotouč, avšak ten třetí, Michail Mamkin, ho dokázal zastavit.
     
    55:31
    Můžeme očekávat, že trenér Peters sáhne k možnosti powerplay, jakmile jeho družina vybojuje útočné pásmo. To ovšem nebude proti dobře zorganizované defenzivě soupeře vůbec jednoduché.
     
    55:50
    Peter Holland patří k nejlepším hráčům hostujícího celku. Na bodový zápis ale čeká marně, neuspěl ani pokusem z pravého kruhu.
     
    56:35
    Brooks Macek uvolnil zadovkou Charlese Genowaye, jehož tvrdý projektil měl dobrý směr, nakonec však proletěl o kousek vedle levé části brankové konstrukce.
     
    57:20
    Igor Bobkov nejenže výborně chytá, ale i čte hru. Již poněkolikáté rychle vystartoval za bránu, aby zachytil nahození protihráče a opět bezchybně rozehrál.
     
    57:59
    Nastřelení Georgije Bělousova se setkalo s úspěchem, Jekatěrinburg je v útočném pásmu. Kouč Peters reaguje a odvolává Kováře na střídačku.
     
    58:16
    Rozhodnout mohl Alexandr Jaremčuk, proti sobě měl posledního obránce Trjamkina. Právě on ale zakončujícího útočníka rozhodil, puk neskončil v odkryté svatyni.
     
    58:37
    Zakázané uvolnění Avtomobilistu rozhodně neprospěje. Alexej Makejev si dobře najížděl na přihrávku Golyševa, na kterou o pár centimetrů nedosáhl.
     
    59:15
    S Omskem to vypadá velmi dobře. Nikita Trjamkin vypálil od modré, Bobkov zakročil levým betonem. Dorážka Hollanda proletěla vedle.
     
    59:48
    Trenér Peters ještě věří zázračnému zvratu, dvanáct vteřin před koncem třetí třetiny si ještě bere oddechový čas. Vhazovat se bude po Bobkovově pravici.
     
    Konec zápasu.
     
    Avangard Omsk na domácím stadiónu potvrdil roli favorita a výbornou formu, Abtomobilist Jekatěrinburg porazil 3:1. Po první dvacetiminutovce bylo skóre vyrovnané, na zásah Nikity Komarova dokázal odpovědět Alexej Vasilevskij. O osudu střetnutí rozhodla druhá dvacetiminutovka v níž hokejisté Omsku vstřelili dvě branky. Vedení Avangardu vrátil Damir Šaripzjanov, na nějž posléze navázal Denis Zernov. Hokejisté Jekatěrinburgu v utkání vystřelili na bránu dvakrát více puků než soupeř, přesto odjíždí domů s devátou porážkou v řadě.
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (JEK) 13 zákroků, úspěšnost 81,25%
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:23:14)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. N. Komarov (Pokka, Kablukov), 25. Šaripzjanov (A. Potapov, Tolčinskij), 39. Zernov (Boucher) – 14. Alexej Vasilevskij (Bělousov, Protapovič)


    Avangard Omsk: Bobkov (Hrubec) – Jemelin (C), Šaripzjanov, Pokka, Běreglazov, Gončarov, Kaski, Čudinov, Gotovec – A. Potapov (A), Knight (A), Tolčinskij – Chochlačov, Zernov, Boucher – Dědunov, K. Semjonov, Jaremčuk – K. Kostin, Kablukov, N. Komarov.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Gross) – Alexej Vasilevskij, Trjamkin (A), Holzer, Ch. Genoway, Mamkin, Arzamascev, D. Zajcev – Golyšev, Dacjuk (C), Makejev – Macek, Holland (A), Obidin – Bočarov, P. Kulikov, Bělousov – Litovčenko, Protapovič, Chripunov – Ovčinnikov.

    Rozhodčí: Romaško, Hribik – Gorděnko, Ivanov
    bahis siteleri