Chabarovsk – Jaroslavl 3:4 (kon.) | Novosibirsk – Viťaz 1:2 (kon.) | Omsk – Jekatěrinburg 3:1 (kon.)
N.Novgorod – CSKA Moskva 1:2 (kon.)
konec
Avangard Omsk
3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Úterý 08.12.2020, 15:00 • Ledový palác Jurije Ljapkina, Balašicha • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:23:14)
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (JEK) 13 zákroků, úspěšnost 81,25%
     
    Avangard Omsk na domácím stadiónu potvrdil roli favorita a výbornou formu, Abtomobilist Jekatěrinburg porazil 3:1. Po první dvacetiminutovce bylo skóre vyrovnané, na zásah Nikity Komarova dokázal odpovědět Alexej Vasilevskij. O osudu střetnutí rozhodla druhá dvacetiminutovka v níž hokejisté Omsku vstřelili dvě branky. Vedení Avangardu vrátil Damir Šaripzjanov, na nějž posléze navázal Denis Zernov. Hokejisté Jekatěrinburgu v utkání vystřelili na bránu dvakrát více puků než soupeř, přesto odjíždí domů s devátou porážkou v řadě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Trenér Peters ještě věří zázračnému zvratu, dvanáct vteřin před koncem třetí třetiny si ještě bere oddechový čas. Vhazovat se bude po Bobkovově pravici.
     
    59:15
    S Omskem to vypadá velmi dobře. Nikita Trjamkin vypálil od modré, Bobkov zakročil levým betonem. Dorážka Hollanda proletěla vedle.
     
    58:37
    Zakázané uvolnění Avtomobilistu rozhodně neprospěje. Alexej Makejev si dobře najížděl na přihrávku Golyševa, na kterou o pár centimetrů nedosáhl.
     
    58:16
    Rozhodnout mohl Alexandr Jaremčuk, proti sobě měl posledního obránce Trjamkina. Právě on ale zakončujícího útočníka rozhodil, puk neskončil v odkryté svatyni.
     
    57:59
    Nastřelení Georgije Bělousova se setkalo s úspěchem, Jekatěrinburg je v útočném pásmu. Kouč Peters reaguje a odvolává Kováře na střídačku.
     
    57:20
    Igor Bobkov nejenže výborně chytá, ale i čte hru. Již poněkolikáté rychle vystartoval za bránu, aby zachytil nahození protihráče a opět bezchybně rozehrál.
     
    56:35
    Brooks Macek uvolnil zadovkou Charlese Genowaye, jehož tvrdý projektil měl dobrý směr, nakonec však proletěl o kousek vedle levé části brankové konstrukce.
     
    55:50
    Peter Holland patří k nejlepším hráčům hostujícího celku. Na bodový zápis ale čeká marně, neuspěl ani pokusem z pravého kruhu.
     
    55:31
    Můžeme očekávat, že trenér Peters sáhne k možnosti powerplay, jakmile jeho družina vybojuje útočné pásmo. To ovšem nebude proti dobře zorganizované defenzivě soupeře vůbec jednoduché.
     
    54:49
    Odvážný průnik zkusil Denis Zernov, autor třetího gólu Omsku šel do útoku i navzdory třem před sebou stojícím protihráčům. Mezi dvěma si prohodil kotouč, avšak ten třetí, Michail Mamkin, ho dokázal zastavit.
     
    54:14
    Snaha Avtomobilistu upřít nelze. Teď vystartovali na zteč tři hokejisté v bílém, ale Vjačeslav Litovčenko přihrál Makejevovi za brusle.
     
    53:58
    Čas Jekatěrinburgu se krátí bleskovým tempem. Štěstí pokusil Pavel Dacjuk, jenže proti přesile neměl žádnou šanci na úspěch.
     
    53:37
    Brooks Macek nahodil za branku protivníka. Bobkov rychle vystartoval a situaci zvládl skvěle, presujícímu Golyševovi prohodil touš mezi nohama.
     
    52:46
    Tolčinskij využil špatného zpracování Mamkina. Za Kovářovou brankou se neunáhlil, po mantinelu nahrál na modrou osamoceně stojícímu Pokkovi.
     
    52:15
    Domácí přestáli i druhé dnešní oslabení. O velký krok se tak přiblížili kýženému vítězství, kterým by dali zapomenout na ztrátu v Čerepovci.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. N. Komarov (Pokka, Kablukov), 25. Šaripzjanov (A. Potapov, Tolčinskij), 39. Zernov (Boucher) – 14. Alexej Vasilevskij (Bělousov, Protapovič)


    Avangard Omsk: Bobkov (Hrubec) – Jemelin (C), Šaripzjanov, Pokka, Běreglazov, Gončarov, Kaski, Čudinov, Gotovec – A. Potapov (A), Knight (A), Tolčinskij – Chochlačov, Zernov, Boucher – Dědunov, K. Semjonov, Jaremčuk – K. Kostin, Kablukov, N. Komarov.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Gross) – Alexej Vasilevskij, Trjamkin (A), Holzer, Ch. Genoway, Mamkin, Arzamascev, D. Zajcev – Golyšev, Dacjuk (C), Makejev – Macek, Holland (A), Obidin – Bočarov, P. Kulikov, Bělousov – Litovčenko, Protapovič, Chripunov – Ovčinnikov.

    Rozhodčí: Romaško, Hribik – Gorděnko, Ivanov
    ocianews.com