Čeljabinsk – Jokerit 2:5 (kon.) | Čerepovec – Riga 4:2 (kon.) | Kazaň – Magnitogorsk 3:0 (kon.)
Minsk – Dynamo Moskva 2:3 (kon.) | Soči – Kunlun 3:4 (kon.) | Spartak Moskva – Nižněkamsk 4:2 (kon.)
konec
Ak Bars Kazaň
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Metallurg Magnitogorsk
Středa 09.12.2020, 17:30 • Tatněfť Arena, Kazaň • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:

    Andrej Nestrašil (MET) 0+0, 2 střely, čas na ledě 19:48 (19:48:00)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 31:24.
    Zblokované střely – 13:12.
    Vyloučení – 3:4.
    Využití přesilovek 0/4 – 0/3.
    Vhazování – 25:26
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Kazaně, která svého soupeře porazila výsledkem 3:0. Do poslední třetiny vstoupil mnohem aktivněji Magnitogorsk, který se celkem dlouho dobu nacházel v pásmu soupeře, jenomže střelecké pokusy neskončily za brankářem Biljalov. Kazaň se snažila vycházet ze zajištěné obrany, navíc se jí povedlo přidat třetí branku, čímž defakto rozhodla o vítězi zápasu. Domácí brankář Biljalov nakonec udržel čisté konto, což se proti rozjetému Magnitogorsku určitě musí hodit.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Dnešní utkání se spíše jen dohrává. Metallurg se přesto snaží o kontaktní branku, nyní se bude vhazovat před brankářem Biljalovem.
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
     
    58:16
    Souboj o hrací předmět nakonec dokázal vyhrát Plotnikov, který poté nabíjel na modrou čáru. Tam nebezpečně pálil Zemčonok, volný kotouč ale Plotnikov poslal vedle.
     
    57:40
    K dělovce od modré čáry se poté dostal hostující Jakovlev, který ovšem puk netrefil vůbec ideálně. Brankář Biljalov tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    57:13
    Zpět do vlastního obranného pásma se před malým momentem vydal hostující Holm, který poté sice nabral rychlost, přesto se nedostal přes hokejku soupeře.
     
    56:10
    Poměrně dlouho se hrálo bez přerušení, což se ale nyní změnilo. Kazaň zahrála za cenu icingu, na pořadu dne je tak poslední komerční přestávka zápasu.
     
    55:41
    Navíc měl hodně prostoru střelec třetí branky Galijev, který se drze dostal až do mezikruží, odkud zápěstím trefil připraveného Košečkina.
     
    55:18
    Zpět za branku soupeře odehrál kotouč domácí Wikstrand, který tak nasbíral cenné vteřinky. Jeho formace poté dokázala bleskově vystřídat.
     
    54:54
    Kazaň se tak pustila do protiútoku, při kterém to nabídkou do předbrankového prostoru zkoušel Lukojanov, který ovšem nenašel nikoho z kolegů.
     
    54:15
    Magnitogorsk ovšem pokračuje ve zvýšené aktivitě. Nyní se do útočného manévru zapojil také defenzivě laděný Martynov, který ovšem přišel o kotouč.
     
    53:20
    Na opačné straně se do zakončení bekhendem dostal hostující Několenko, který to zkoušel pod horní konstrukci. Puk směřoval nad, Biljalov nemusel zasahovat.
    51:56 Stanislav GALIJEV - 3:0
     
    51:56
    Kazaň vstřelila branku!
    Domácí celek se dostává do tříbrankového vedení a o vítězi se zdá být rozhodnuto! Po levém křídle to na sebe vzal Galijev, který se u opačné tyče pokoušel najít Petrova. Ten sice proti Košečkinovi neuspěl, k odraženému kotouči se ovšem jako první dostal právě STANISLAV GALIJEV, který ho dorazil do hostující branky.
    Asistence: Kirill Petrov.
     
    51:40
    Na opačné straně to na sebe vzal Švyrjov, který prověřil připravenost brankáře Biljalova. Poté ještě situaci dohrál Jarullin, který se pustil do protihráče.
     
    51:16
    Tichonov se jednoduše dostal za modrou čáru, jenomže puk mu zůstal za bruslemi. Poté se po hezké souhře dostal do zakončení Da Costa, trefil pouze beton.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 15. Dawes (V. Tichonov), 37. S. Da Costa (Dawes), 52. Galijev (K. Petrov)


    Ak Bars Kazaň: Biljalov (Reideborn) – Wikstrand, Jarullin (A), Rukavišnikov, Ljamkin, Pedan, Chenkel, Lučevnikov – V. Tichonov, S. Da Costa, Dawes – Galijev, Burmistrov (C), Zaripov – Voronkov, M. Gluchov (A), Lukojanov – Fisenko, Cormier, K. Petrov – Jemec.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Zagidulin) – Martynov, J. Jakovlev (A), Minulin, Holm, Zemčonok, Pašnin, Nikolajev – S. Plotnikov (A), Rasmussen, Čibisov – Beck, A. Nestrašil, Mozjakin (C) – Karpov, Několenko, Košelev – Potěchin, Švyrjov, Pesonen – Jurov.

    Rozhodčí: Gofman, Frano – Zacharenkov, Novikov

    Diváci: 4050
    bahis siteleri