Havířov – Ústí n/L 1:2 (kon.) | Litoměřice – Benátky n/J 3:1 (kon.) | Přerov – Sokolov 4:0 (kon.)
Slavia – Prostějov 2:3 (kon.) | Třebíč – Kadaň 6:4 (kon.) | Vsetín – Jihlava 1:7 (kon.)
Kolín – Vrchlabí 3:2 (kon.) | Kladno – Šumperk 4:2 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
1:7 (0:3, 0:2, 1:2)
HC Dukla Jihlava
Středa 09.12.2020, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     

    VHK ROBE Vsetín
    Valaši si z posledních dvou odehraných utkání odnáší čtyři body. Vsetín nejprve doma porazil ambiciózní Benátky nad Jizerou 4:1, poté si odnesl bod ze zápasu na ledě Slovanu Ústí nad Labem, kterému podlehl 3:2 po prodloužení.

    ROBE se nyní se 24 body nachází na 3. místě tabulky. Skóre Valašského hokejového klubu je 40:31.Vsetínští v této sezóně odehráli 13 utkání. Vsetín ke konci listopadu z rodinných důvodů opustil všestranný hráč Branislav Rehuš, naopak na Valašsku zůstává útočník Adam Zeman. Během období, ve kterém druhá česká nejvyšší soutěž neběžela se na střídavé starty do mateřské Komety vydal mladý útočník Adam Gajarský.

    Ofenzívě a celkové produktivitě Valachů velí Sebastian Gorčík, rodák z Rýmařova nasbíral celkem 14 (6+8)kanadských bodů. Gorčík si také vede dobře v bilanci plus/mínus, ve které má 9 plusových bodl, což jej řadí na 4. místo v druhé nejvyšší lize. Valašskou sedmačtyřicítku v produktivitě dohání kolegové z první lajny, mistr nahrávek, Antonín Pechanec 12 (3+9) a David Březina 10 (5+5). V posledních zápasech se také dařilo mladému odchovanci Romanovi Půčkovi.

    Ze zadáků vede produktivitu letošní nováček v dresu Vsetína Jan Bartko 9 (2+7). Šestibodoví jsou poté vsetínský úspěšný odchovanec Lubomír Štach 6 (1+5)a urostlý obránce Ondřej Smetana 6 (0+6).

    V bráně Valachů je jedničkou David Gába, který odchytal 7 zápasů, svůj tým přivedl ke 4 výhrám
    . Připsal si jedno čisté konto hned v první kole letošního ročníku Chance ligy. Jeho brankový průměr je 2,3 gólů na zápas a jeho úspěšnost je 91,4 %. Poslední utkání vsetínských hokejistů ale odchytal mladý a talentovaný brankář Jakub Málek Osmnáctiletý brankář nastoupil do 4 zápasů, vychytal týmu 3 výhry, jeho brankový průměr je 1,98 gólů na zápas a pyšní se úspěšností 91,67 %.Kdo nastoupí mezi tři tyče je tedy zatím nejasné.
     

    HC Dukla Jihlava
    Hosté z Vysočiny si z posledních dvou utkání odnesli dvě výhry a 5 bodů do tabulky. Dukla nejprve v Ostravě přetlačila po prodloužení Porubu 2:3, následně doma nasázela 6 branek nováčkovi z Kolína, který se neprosadil, výsledek zápasu byl tedy 6:0.

    Jihlava nyní vede tabulku Chance ligy s 27 body Skóre Vysočanů je 48:28.Dukla v letošní sezóně odehráli 13 utkání. Během doby, kdy se nehrála Chance liga si na střídavé starty do Olomouce odskočil Tomáš Čachotský. Na střídavé starty ke zlínských Beranům naopak zamířil Michal Poletín. Na začátku prosince opustil tým mladý a perspektivní obránce Jakub Černohorský, ale Dukla získala na střídavé starty Z Olomouce reprezentanta Joshuu Jamese Máchu.

    Útočné řady vede již zmíněný Tomáš Čachotský 13 (5+8), který po svém Extraligovém angažmá 1. prosince zasáhl do zápasu Dukly proti Slavii, nyní se však potýká se zarněním, jeho start je proto nejasný. Za vedoucím Čachotským se nachází s 12 (4+8) body Jakub Iléš a nejproduktivnější trojici uzavírá Jiří Fronk 11 (7+4).

    V obranných řadách je nejaktivnější Daniel Krenželok 7 (3+4)Lukáš Mareš 6 (0+6) a dva body si prozatím připsali Tomáš Černý a Daniel Eliáš 2 (1+1).První jmenovaný se navíc pyšní kladnou devítibodovou bilancí plus mínus, která ho řadí na 5. místo Chance ligy.

    V brankovišti si poměrně vyrovnaně rozdělili síly třiadvacetiletý Jan Brož/b jenž odchytal poslední tři utkání, nastoupil celkem do 7 zápasů, Duklo dovedl k 5 výhrám. Připsal si 2 čistá konta, jeho brankový průměr je 1,82 a jeho úspěšnost je 91,33 %. Brožův brankářský kolega je Tomáš Fučík, který nastoupil do 6 utkání, s vítězství odcházel čtyřikrát. Jeho gólový průměr na zápas je 2,49 a úspěšnost čítá b90,57 %/b. I v případě Dukly uvidíme, kdo se mezi tři tyče postaví tentokrát.
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ

    CHANCE LIGA 2019/2020
    5.10.2019 Jihlava vs Vsetín 2:4
    23.11.2019 Vsetín vs Jihlava 3:2
    Vsetín vs Jihlava 2:0
     
    SESTAVY Z MINULÉHO KOLA

    VHK ROBE Vsetín
    Málek – Smetana, Ondračka, Kudělka, Bartko, Hryciow, Štach, Š. Jenáček – Březina, Pechanec, Gorčík – Vlach, Kloz, Půček – Machač, Kucharczyk, Babka – Hořanský, Šilhavý, Vítek.

    HC Dukla Jihlava
    Brož – Krenželok, Kolář, Černý, Strejček, Bilčík, Mareš, Eliáš – Havránek, Skořepa, Illéš – Jiránek, Fronk, Mácha – Harkabus, Lichanec, Pekr – Čermák, Juda, Chlubna
     
    Dnešní utkání je bezesporu šlágrem kola. Třetí Valaši hostí první Duklu. Hosté si drží druhé místo v úspěšnosti přesilovek, což není výhodou pro domácí, kteří jsou třetím nejtrestanějším týmem. Vsetín je ale zároveň úspěšný v blokování střelby. Zápas bezesporu přinese dynamické, ostré a atraktivní utkání, které si nemůžete nechat ujít. Úvodní buly bude Na Lapači vhozeno v 17:30.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Gába (Málek) – Jenáček, Smetana, Kudělka, Bartko, Hryciow, Jenáček – Březina, Pechanec, Gorčík – Půček, J. Kloz, Kucharczyk – Machač, R. Vlach, Babka – Hořanský, Šilhavý, A. Zeman – Vítek.

    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Fučík) – D. Krenželok, D. Kolář, T. Černý, Strejček, Bilčík, Mareš, Eliáš – T. Havránek, Skořepa, Illéš – Jiránek, Fronk, Mácha – T. Harkabus, Lichanec, Pekr – Čermák, Juda, Chlubna.

    Rozhodčí: Čech, Skopal – Zídek, Kleprlík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    První střela přichází ze strany Dukly.
     
    00:31
    Dukla se při pokusu o založení akce dostala do zakázaného uvolnění.
     
    00:42
    Střelu od modré z hole kapitána Valachů, Kudělky, kryje Brož v lapačce.
     
    00:55
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Joshua James Mácha – 2 min., hákování).
     
    01:06
    Střela Březiny z kruhů byla příliš razantní, vsetínský útočník míjí.
     
    01:53
    Dopředu se ve vlastním oslabení hnali hosté, poté co Gorčík nezpracoval puk na modré se vydala zaútočit dvojice Harkabus – Lichanec, jejich pokus sice rozhodil domácího brankáře Gábu, ale nebyl úspěšný.
     
    02:43
    Klozova střela od modré, Brož likviduje.
     
    02:55
    Hosté v plném počtu.
     
    03:38
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Michal Hryciow – 2 min., držení).
     
    04:50
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hosté využívají přesilovou hru. Dukle se dlouho nedařilo vytvořit kombinaci a zavařit Valachům v jejich obranné třetině. Střelecké pokusy mířily příliš vysoko. Vše se změnilo ve chvíli, kdy se k puku dostal MATĚJ PERK, který vystřelil z prostoru mezi kruhy a posílá Jihlavu do vedení. Asitence: Tomáš Černý.
    04:50 Matěj PEKR - 0:1
     
    06:47
    Vlachův pokus z levého kruhu měl potenciál, ale jeho ránu u tyčky kryl Brož.
     
    07:28
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava zvyšuje na 2:0. Po přesné přihrávce Lichance, dostal puk na hůl TOMÁŠ HARKABUS, který od pravého kruhu vypálil nad Gábovu lapačku a vsetínský brankář je podruhé v dnešním utkání překonán. Asistence: Peter Lichanec, Matěj Pekr.
    07:28 Tomáš HARKABUS - 0:2
     
    09:15
    Valaši se usadili v útočné třetině a vysílají na Brožovu bránu velký počet střel, ty ale míří mimo.
     
    11:03
    U kotouče jsou více domácí, kteří se snaží vytvořit kombinace, ale jakmile se k puku dostane Jihlava, je z toho téměř okamžitě do únik na Gábovu bránu.
     
    11:45
    Na slibnou akci si najížděl Hořanský, ale ve středním pásmu byl od kotouče odstaven hitem jednoho z jihlavských.
     
    12:11
    Z dobré pozice po přihrávce Fronka se pokoušel zakončit mladý Mácha, tváří v tvář Gábovi neuspěl.
     
    12:46
    Jde vidět, že Matěj Pekr je velmi důležitým hráčem hostí, pokaždé, co se dostane ke kotouči, je hrozbou branka v síti Valachů. Jeho pokus ale tentokrát Gába skryl mezi betony.
     
    13:25
    Kolář při pokusu o rozehrávku vyhodil puk příliš razantně a je odpískáno zakázané uvolnění.
     
    14:04
    Střela Šimona Jenáčka od levého kruhu byla velmi dynamická, ale jeho pokus jihlavský brankář viděl a zasáhl proti němu.
     
    14:20
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Josef Skořepa – 2 min., hákování).
     
    14:40
    Pechanec přihrál na Březinu, který sice bránu minul, jeho pokus ještě mohl tečovat před bránou natahující se Gorčík, avšak na kotouč nedosáhl.
     
    Hosté v plném počtu.
     
    16:46
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jan Kloz – 2 min., podrážení).
     
    16:48
    5 hráčů na obou stranách na ledové ploše dlouho nevydrželo, po skončení trestu hostů je vyloučen domácí Kloz.
     
    17:31
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava využívá druhou přesilovou hru. Matěj Pekr je pro Valachy opravdu velkou hrozbou, po přihrávce Fronka dostal přihrávku na pravý kruh a vyslal krásný střelecký pokus na Gábu. Ten proti němu vytáhl excelentní zákrok betonem, ale byl už krátký na dorážku TOMÁŠE HAVRÁNKA, který měl před sebou prázdnou klec a svým zásahem posílá Jihlavu do tříbrankového vedení. Asistence: Matěj Pekr, Fronk Jiří.
    17:31 Tomáš HAVRÁNEK - 0:3
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina dnešního utkání. Dukla udílí Valachům lekci z produktivity. Zatímco jsou to Vsetínští, kdo se na puku drží déle, kombinují a střílí, tak Dukla se poté, co získává kotouč směle vydává kupředu a cílí za Gábova záda. Nejprve se v přesilové hře prosadil Matěj Pekr, poté po hezké přihrávce Lichance zakončil do valašské svatyně Tomáš Harkabus a do třetice se Dukla prosadila opět v početní výhodě, kdy po Pekrově neúspěšném pokusu dorážel Tomáš Havránek.Zda se domácí také prosadí a zhodnotí svou aktivitu na produktivitu uvidíme v následujících periodách.

    Druha třetina začne přibližně v 18:20.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:37
    Střela Gorčíka byla zlikvidována ramenem hostujícího gólmana.
     
    21:03
    Kucharczykův pokus sražen hostujícím obráncem.
     
    21:33
    Ze začátku třetiny jsou aktivnější hosté, Bartko pálil od modré, jeho pokus končí v Brožově náruči.
     
    23:20
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Antonín Pechanec – 2 min., hákování).
     
    23:25
    Domácí se na začátku oslabení osvobozují.
     
    24:05
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hosté využívají třetí početní výhodu. Hosté si Valachy vyťukali. Kotouč šel z hole Skořepy na Tomáše Havránka, který přihrál na JIŘÍHO FRONKA, který překonal Gábu a Jihlavští odskakují domácím od čtyři branky. Asistence: Jan Skořepa, Tomáš Havránek.
    24:05 Jiří FRONK - 0:4
     
    27:30
    Dobrá střela od modré v podání Smetany byla sražena clonícím Zemanem.
     
    29:01
    Domácím se nyní vůbec nedaří vytvořit slibnou akci.
     
    29:35
    Nejprve se dopředu hnali domácí, poté hosté, ani jeden hráč ale nebyl úspěšný.
     
    30:11
    Dukla se provinila icingem.
     
    30:26
    Slibně si najíždějící Vlach nakonec dobře nezpracoval přihrávku a z prostoru před brankou se neprosazuje.
     
    31:23
    Dobrou přihrávku obdržel Lichanec, ale do samostatného úniku se díky dobré defenzivní práci domácích nedostal.
     
    32:57
    Skořepa pálil, Gába chytá lapačkou.
     
    33:45
    Valaši kombinují v útočné třetině.
     
    34:50
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Miroslav Juda – 2 min., sekání).
     
    35:09
    Domácí v přesilové hře zatím tápou.
     
    35:53
    Valaši nyní několikrát slibně pálili na Brožovu branku, ale ani jedna akce, přes jejich slibnost, nebyla úspěšná, hlavně díky výborně blokující Dukle.
     
    37:05
    Dukla právě vstřelila branku!
    Valachům se přesilová hra nepovedla, na jejím konci se do útoku dostali hosté, kdy Tomáš Harkabus přenechal kotouč na JOSHUU JAMESE MÁCHU, který zakončil mezi nohy Gáby, čímž vsetínského brankáře vyhnal z klece a zvyšuje na 0:5. Asistence: Tomáš Harkabus, Jan Strejček.
    37:05 Joshua James Mácha - 0:5
     
    37:05
    Střídání v týmu VHK ROBE Vsetín: ze hřiště odchází David Gába, přichází Jakub Málek.
     
    38:37
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Filip Eliáš – 2 min., vysoká hůl).
     
    39:06
    Přesilová hra se domácím zatím nedaří.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla v režii hostů, Valaši čím dál tím více ztrácejí na Duklu, která ve druhé periodě zvýšila na 0:5 a v této části hry přidala dvě branky. Nejprve se ve třetí přesilové hře prosadil po ťukané Jiří Fronk, následně skóroval mladý Joshua James Mácha, který vyhnal z klece Davida Gábu, na jehož post se postavil Jakub Málek. Ani tento impuls ale domácím zatím nepomohl a Valaši se po 40 minutách nezmohli ani na jedinou branku.

    Třetí třetina začne přibližně v 19:08.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    Březinův pokus rozezněl plexisklo za Brožovou brankou.
     
    41:33
    Roman Vlach vypálil od kruhů, ale jeho střela mířila mimo brankovou konstrukci.
     
    42:05
    Machač se po přihrávce Vlacha objevil před Brožem a mohl zakončit mezi betony jihlavského brankáře, ale střela mu nesedla.
     
    42:40
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín se po 43. minutách střeleckého trápení konečně prosazuje. Gól Valachů vstřelil ex-jihlavský ADAM ZEMAN, který po Bartkově přihrávce obkroužil bránu a překonal Brože. Asistence: Jan Bartko.
    42:40 Adam ZEMAN - 1:5
     
    43:25
    Před brankou výborně clonil Půček, střelecký pokus jednoho ze vsetínských obránců, byl ale mířený přímo do mladého útočníka.
     
    44:49
    Pokus Šilhavého Brož vykryl.
     
    45:14
    Zemanova střela končí v Lapačce jihlavského brankáře.
     
    46:57
    Jihlava se drží v obranném pásmu Valachů.
     
    48:03
    Hra má nyní vysoké tempo, několik minut se hrálo bez přerušení. Domácí pálí ze vše možných i nemožných pozic, ale nejčastěji se jim daří trefovat bránící hráče Dukly.
     
    50:33
    Jenáčkova střela došla až k Brožovi, ten ji kryje v lapačce.
     
    51:03
    Půčkovo vysoké nahození kryje Brož opět ve své rukavici.
     
    51:07
    Střela Patrika Machače se také dostala k brankáři Brožovi, ten však střelu viděl, proto ji bez problémů skryl ve své náruči.
     
    51:33
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Roman Vlach – 2 min., faul loktem).
     
    52:09
    V početní výhodě se Dukla snaží přidat šestou branku, nebezpečně pálil Pekr, ale jeho rána rozduněla pouze plexisklo.
     
    52:48
    Dukla právě vstřelila branku!
    Početní výhody jsou dnes v podání Dukly smrtící. Jihlava využívá již čtvrtou přesilovou hru. Brankář Málek se sice domníval, že střelu TOMÁŠE HARKABUSE chytil, ale opak byl pravdou, Harkabus překonal i druhého strážce vsetínské klece a zvyšuje skóre utkání na 1:6. Asistence: Tomáš Černý, Jakub Illéš.
    52:48 Tomáš HARKABUS - 1:6
     
    53:21
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Tomáš Chlubna – 2 min., sekání).
     
    55:21
    Hosté v plném počtu.
     
    55:31
    Domácí se snaží v útočném pásmu upravit skóre.
     
    56:42
    Blízko brance byla dvojice Kucharczyk a Půček, jejich pokus ale zlikvidoval Brož.
     
    56:46
    Střela Jakuba Jenáčka končí v Brožově lapačce.
     
    57:19
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava předvedla ve třetí třetině ukázkovou akci. Čermák přihrál na Chlubnu, který poslal pas na MIROSLAVA JUDU, který zavěsil do horního rohu Málkovy brány. Dukla jasně dominuje a přidává dnes již 7 branku. Asistence: Tomáš Chlubna, Patrik Čermák.
    57:19 Miroslav JUDA - 1:7
     
    58:55
    Málek vytáhl parádní zákrok proti střele Harkabuse.
     
    59:40
    Hosté se snažili ještě přidat brankový zásah, ale Málek zakročil.
     
    Konec zápasu.
     
    Je za námi dnešní utkání prvního proti třetímu mužstvu Chance ligy, ve kterém dominovala jihlavská Dukla hlavně díky přesilovým hrám, ve kterých se prosadila dokonce čtyřikrát! Donutila také Valachy ke střídání v brankovišti, kdy ve 38. minutě střídal Gábu, Málek. Hosté se v první periodě prosadili z hole Matěje Pekra, Tomáše Harkabuse a Tomáše Havránka. Ve druhé dvacetiminutovce skórovali Jiří Fronk a Joshua James MáchaV poslední třetině nejprve upravil skóre ex-jihlavský útočník Adam Zeman, to bylo ale z holí Valachů vše, dále se prosadili jen hosté z Vysočiny, kteří vstřelili další dvě branky, o které se postarali Tomáš Harkabus a Miroslav Juda. Skóre se zastavilo na 1:7 a ukončilo vsetínskou domácí neporazitelnost v této sezóně. Valaši se v sobotu vydají do Sokolova a Dukla vyrazí do Frýdku Místku.
    Ode mě je to pro dnešek vše, těším se na vás na Lapači po Novém roce. (19:50:44)
    Marken.cz

    Alena Ryšavá

    Branky a nahrávky: 43. A. Zeman (Bartko) – 5. Pekr (T. Černý), 8. T. Harkabus (Lichanec, Pekr), 18. T. Havránek (Pekr, Fronk), 25. Fronk (Skořepa, T. Havránek), 38. Mácha (T. Harkabus, Strejček), 53. T. Harkabus (T. Černý, Illéš), 58. Juda (Chlubna, Čermák)


    VHK ROBE Vsetín: Gába (38. Málek) – Jenáček, Smetana, Kudělka, Bartko, Hryciow, Jenáček – Březina, Pechanec, Gorčík – Půček, J. Kloz, Kucharczyk – Machač, R. Vlach, Babka – Hořanský, Šilhavý, A. Zeman – Vítek.
    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Fučík) – D. Krenželok, D. Kolář, T. Černý, Strejček, Bilčík, Mareš, Eliáš – T. Havránek, Skořepa, Illéš – Jiránek, Fronk, Mácha – T. Harkabus, Lichanec, Pekr – Čermák, Juda, Chlubna.

    Rozhodčí: Čech, Skopal – Zídek, Kleprlík
    thejrc.org