Plzeň – Olomouc 1:2 (po pr.) | K. Vary – Mountfield HK 3:4 (kon.) | Motor ČB – Třinec 2:1 (po pr.)
Sparta – Vítkovice 5:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 11.12.2020, 18:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše, přeji vám hezký víkend a u dalších online textových přenosů, se budu těšit. Na počtenou! (20:27:57)
     
    Je konec! Vítkovičtí hokejisté sice ve třetí třetině snížili zásluhou Rostislava Marosze, ale později se prosazovali jen domácí. Čtvrtou branku domácích vsítil kapitán Sparty Michal Řepík a pátou trefu obstaral Matúš Sukeĺ. Sparťané si do tabulky připisují cenné tři body, Vítkovičtí naopak budou cestovat domů s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:03
    Velký závar v brankovišti Matěje Machovského. Sparťanský gólman i za pomoci svých obránců celou situaci zvládl a kotouč následně končí v rohu kluziště.
    58:19 Matúš SUKEĽ - 5:2
     
    58:19
    Sparta právě vstřelila branku!
    Matúš Sukeĺ je již pátým hráčem Sparty v tomto utkání, kterému se podařilo překonat brankáře Miroslava Svobodu. O vítězi je zřejmě rozhodnuto. Asistence: David Dvořáček.
     
    58:19
    Rozhodčí ukázal na středový kruh, gól platí!
     
    58:19
    A pozor! Je tu pátá branka Sparty, kterou vsítil Matúš Sukeĺ. Sparťanský forvard našlápl až před Svobodu, kterého i se štěstím překonal. Rozhodčí si ještě jedou celou situaci prohlédnout k videu.
     
    57:29
    Vítkovičtí nic nevzdávají a nadále se snaží co nejvíc zaměstnat brankáře Matěje Machovského. Marosz byl ovšem se svou kličkou tentokrát neúspěšný.
    56:56 Michal ŘEPÍK - 4:2
     
    56:56
    Sparta právě vstřelila branku!
    Právě jsem to zakřikl! MICHAL ŘEPÍK se dostal do samostatného úniku, který vyřešil přesnou střelou mezi betony. Domácí hokejisté míří za tříbodovým vítězstvím. Asistence: Lukáš Pech.
     
    56:18
    Košťálek za pomoci Horáka vyhodil kotouč do středního pásma. Sparťané se už nikam neženou a soustředí se zejména na práci v defenzivní činnosti.
     
    55:47
    Ladislav Zikmund dlouho čekal na útočné modré čáře na přihrávku od svého spoluhráče, ale sparťané se vystavili do dalšího postavení mimo hru. Sudí přerušuje.
     
    54:41
    Schleiss společně s Hruškou vybojovali kotouč v útočném pásmu a po dobré rotaci útočníků se musel Machovský znovu ohánět. Domácí gólman vše zvládl.
     
    54:05
    Tomáš Šmerha vybojoval touš ve středním pásmu a sparťané mohli pokračovat ve svém tažení. Říčka byl ovšem v souboji u mantinelu neúspěšný.
     
    53:26
    Koch vyvezl touš do útočného pásma Ridery, ale při svém přechodu útočné modré čáry narazil jen na obránce Jana Piskáčka. Domácí kontrolují hru.
     
    52:39
    Jandus musel spěchat za pukem do obranného pásma, ale nakonec byl úspěšnější Rastislav Dej. Vítkovický útočník vzápětí nepřesně hledal své spoluhráče.
     
    52:22
    O pár vteřinek později se domácí hokejisté provinili dalším zakázaným uvolněním a rozhodčí přerušuje. Hra se vrátí zpět k brankáři Matěji Machovskému.
     
    52:09
    Matúš Sukeĺ si našel puk v obranném pásmu, místo útoku ovšem raději zvolil obranný manévr zpátky k Matěji Machovskému. Sparťané navíc střídají.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 12. Košťálek (Pech, M. Jandus), 34. Buchtele (Pech), 37. Horák (Sobotka, Polášek), 57. Řepík (Pech), 59. Sukeľ (Dvořáček) – 35. M. Kalus (Werbik, Štencel), 51. Marosz (Dej)


    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Němeček, M. Jandus, Polášek, Košťálek, Tomáš Dvořák, Kalina, Piskáček (A) – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Buchtele, Tomášek, Rousek – Říčka, Pech (A), Šmerha – Zikmund, Sukeľ, Dvořáček.
    HC Vítkovice Ridera: Mi. Svoboda (Dolejš) – L. Kovář, Trška, Štencel, Kubeš, Koch, R. Černý, Machů – Schleiss (A), Hruška (C), Werbik – Dej (A), Marosz, M. Kalus – Dočekal, Baláž, Mallet – Lednický, J. Mikyska, Fridrich.

    Rozhodčí: Mrkva, Šindel – Bryška, Axman
    thejrc.org