Zlín – Litvínov 0:2 (kon.)
konec
Berani Zlín
0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
HC VERVA Litvínov
Sobota 12.12.2020, 17:00 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (19:29:13)
     
    Dnešní zápas byl hodně dlouho vyrovnaný. V prvním dějství, jsme byli svědky poměrně nezáživného hokeje, ani jeden tým nehrál žádný agresivní hokej, nebezpečných střel bylo pramálo. Snad kromě pár vyloučení se toho nic moc nestalo. Ve druhém dějství se přece jenom začal hrát trochu fanouškovský atraktivnější hokej. Ze začátku tlačila Verva, která se z toho snažila vytěžit co nejvíc. Po jedné z přesilovek Zlína však přišla viditelná změna. Berani vyrovnali síly se soupeřem a postupem času jej začali i přehrávat. Ve třetí třetině byla hra velice vyrovnaná. To se ale změnilo po pěti minutách hry, kdy Martin Hanzl vstřelil první branku utkání, a psolal svůj tým do jednobrankového vedení. V závěru třetiny zkusili domácí zariskovat hru v šesti bez brankáře. To se jim ale velmi rychle vymstilo a sotva po 20 sekundách zvyšoval Richard Jarůška na výsledných 2:0.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Začíná poslední minuta a Litvínov tlačí. Toto vypadá pro domácí už opravdu bledě. Naopak hosté se můžou pomalu radovat ze zisku tří velmi důležitých bodů.
     
    58:02
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Zdeněk Okál – 2 min., vysoká hůl).
    57:43 Richard JARŮŠEK - 0:2
     
    57:43
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak pravdeěpodobně je už rozhdontuo. Poté co Berani ztratili puk se k němu dostal Helt, který si pak našel uprostřed kluiziště volného RICHARDA JARŮŠKA, který už se zakončením do prázdné branky neměl sebemenší problém. Asistence: Filip Helt.
     
    57:23
    A domácí jdou na taktiku hop nebo trop . Zkusí hrát v šesti což je dost velký risk. Uvidíme, jestli se to vyplatí.
     
    57:23
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:04
    Domácí se po rychlém výpadu opět dostávají do tlaku, jednu z jejich střelu však schoval Godla pod svou lapačku a přerušuje se.
     
    56:01
    Tak teďka už mohlo být v podstatě rozhodnuto! Pospíšil se po ztrátě kotouče Beranů dostal do samostatného úniku. Na domácího brankáře si však nepřišel a ten vytahuje další naprosto grandiózní zákrok.
     
    55:08
    Tak domácím svědčí očividně víc hra pět na pět jelikož se jim daří soupeře opět drtit, dokonce se nyní ocitl Poletín sám před prázdnou bránou, jeho pokus ale letěl opět vedle.
     
    54:15
    Přesilovka končí a domácím se jí opět nedaří využít. No moc času už nezbývá.
     
    53:08
    Tak nyní mají domácí obrovskou šanci vyrovnat, jsou pod velkým tlakem protože dost pravděpodobně jestli ne teď, tak už nikdy. Moc se jim nedaří ani tomu přiblížit, jelikož je zatím u puku snad víc Verva, než zmiňovaný soupeř.
     
    52:14
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Aaron Irving – 2 min., vysoká hůl).
     
    51:59
    Tak hra je nyní opět velmi vyrovnaná co se pohybu na ledě týče, to ale domácím nestačí, jelikož prohrávají a moc času jim už nezbývá. Z toho naopak těží soupeř, který zuby nehty betonuje.
     
    50:56
    Tak přece jenom se nyní daří se Litvínovu udržet v útočném pásmu. A pozor! Brankářská zlínská dvojka Huf se po jedné střel svíjí na zemi a nevypadá to s ním vůbec dobře, drží se za obličej a ke zvedání se moc nemá. Tak přece jenom se po pár chvílích zvedá a zůstává ve hře.
     
    49:59
    Vervě se podařilo dostat z tlaku Beranů, ne ale na moc dlouho, jelikož domácí jsou opět u kotouče a opět zamkli soupeře v jejich obraném pásmu.
     
    48:59
    Domácí se snaží deset minut před koncem s tím cokoli udělat a tlačí a tlačí, dokonce i už víc střílí. K ničemu jim to zatím ale není, protože jim v tom brání spolehlivý Godla.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 45. M. Hanzl (P. Zdráhal), 58. Jarůšek (Helt)


    Berani Zlín: Huf (Kořének) – Nosek (A), Řezníček, Ferenc, Žižka (C), M. Novotný, Gazda, Hamrlík – Karafiát, Herman, Köhler – Šlahař, Honejsek, Okál (A) – Vopelka, P. Sedláček, J. Ondráček – Dobiáš, Poletín, Václavek.
    HC VERVA Litvínov: Godla (Honzík) – Ščotka, Irving, Cibulskis, Balinskis, Demel, Kudla, Štich (A) – Jarůšek, M. Hanzl (A), P. Zdráhal – F. Lukeš, V. Hübl (C), Pospíšil – Válek, Gerhát, Látal – M. Havelka, Helt, Zygmunt.

    Rozhodčí: Šír, Svoboda – Ganger, Klouček
    ocianews.com