Levice – Vlci Žilina 4:0 (kon.) | Trnava – Topoľčany 4:3 (kon.) | Humenné – Skalica 3:2 (kon.)
Martin – Dubnica 4:6 (kon.) | Pov. Bystrica – Spišská N. Ves 0:0 (odl.)
konec
HK VITAR Martin
4:6 (0:2, 3:2, 1:2)
TSS GROUP Dubnica
sk Pátek 11.12.2020, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Roman Chatrnúch (tréner HK Spartak Dubnica): "Úvodnú tretinu sme zahrali to, čo sme potrebovali. Dostali sme sa do vedenia 2:0. Súpera sme trošku zaskočili. V druhej tretine sa hra vyrovnala, spravili sme nejaké individuálne chyby, ktorými sme postavili súpera na koňa. V tretej tretine sa nám podarilo streliť gól počas presilovej hry. Následne sme dokázali doviesť zápas do víťazného konca. Víťazstvo nás určite teší. Tento ročník je ale súťaž natoľko vyrovnaná, že môže zvíťaziť každý nad každým. Rovnako tak i prehrať. Nám sa v predchádzajúcich troch stretnutiach nepodarilo zvíťaziť i napriek tomu, že herný prejav nebol zlý. Porážali nás vlastné chyby. Stále však verím tomuto tímu. Vidím v ňom energiu, odhodlanie. Je to len o detailoch, ktoré je potrebné zlepšiť. Ak sa toto podarí, určite pôjdeme ako tím hore. Do Vianoc by nás malo ešte čakať päť zápasov, program je teda náročný. Dúfam ale, že minimálne polovicu bodov z možných, dokážeme uhrať, aby sme mohli pokojne sviatkovať."

    Miroslav Mosnár (tréner HK Martin): "Po dvoch stretnutiach sa nám konečne podarilo streliť viac ako len jeden gól. Štyri góly sú určite zlepšením, dnes sme si ale ďalších päť strelili sami. V stretnutiach robíme kardinálne chyby, ktoré sa veľmi ťažko naprávajú. Michal Dvořák v dnešnom zápase prišiel o tri zuby, Ján Tabaček bol odvezený do nemocnice, pričom to s ním po úvodných vyšetreniach nevyzerá dobre. Skôr to vyzerá na dlhodobejšie liečenie. Pred najbližších zápasom nám absentujú obrancovia. Tím musíme nejakým spôsobom doplniť, nakoľko sú tieto výpadky mimoriadne citeľné. Situáciu plátame už dva mesiace. Niečo je síce rozpracované, riešenie ale potrebujeme akútne. Už včera bolo neskoro."

    Miroslav Kristín (útočník HK Spartak Dubnica): "Konečne to bol z našej strany tímový výkon. Od prvého, po posledného hráča. Konečne sme bodovali na ľade súpera, a to po troch prehraných dueloch. Po stretnutí v Leviciach sme si povedali niektoré veci, ktoré, zdá sa, padli na úrodnú pôdu. V kabíne vládne po víťazstve dobrá nálada, kabína je na tom úplne inak, ako bola. Výsledok nám určite dodal potrebnú vzpruhu. Pánboh zaplať za hetrik. Dôležitejší je ale fakt, že sme body získali ako mužstvo, tri góly sú takpovediac čerešničkou na torte. Hráč nie je na ľade nikdy sám. Má spoluhráčov, ktorí mu pomáhajú. Som rád, že to tam padlo, radšej som ale zisku troch bodov. Šiesty gól bol z nášho pohľadu zlomový, nakoľko padol v oslabení. Domáci sa po jeho inkasovaní už nedokázali vrátiť do zápasu. Za predpokladu, že súťaž opätovne neovplyvnia nariadené opatrenia, chceme určite bodovať. Zároveň si chceme užívať hru. Každé zo stretnutí musí byť pre nás sviatkom. Tešiť sa musíme z toho, že môžeme hrať, schádzať sa a baviť sa hokejom."

    Rastislav Špirko (útočník HK Martin): "Dvakrát sme inkasovali počas našich presilových hier. Puky nám odskakovali, takéto chyby sa ale nemôžu stávať. Rovnako tak sa nám nemôže stať, že okamžite po vyrovnávajúcom góle inkasujeme. Presilové hry boli v našom podaní inak dobré, strelili sme dva góly, príliš veľa gólov ale v zápasoch inkasujeme. Veľa síl nás stojí strelenie gólu, pričom o výhodu prakticky okamžite prichádzame. Určite nám nepomôže zranenie Jána Tabačeka, ktorý je pre tím, čo sa týka hry v obrane, nesmierne dôležitý. Rovnako tak i počas presilových hier. Samozrejme, keď vidíte zraneného spoluhráča, je to veľmi nepríjemné. V čase jeho zranenia sme mali pred sebou ešte polovicu zápasu, určite sme mali príležitosti zápas otočiť. V záverečnej tretine sme mysleli vyslovene ofenzívne. Keď prehrávate o jeden či dva góly a do konca zápasu nezostáva veľa času, musíte hrať vabank. Z tejto snahy však vznikali situácie počas ktorých mohol súper pridať ďalší gól. Aktuálne sa chceme sústrediť na najbližšie dva zápasy. Určite nemôžeme po troch prehrách za sebou vešať hlavy. Musíme predovšetkým robiť veci správne. Byť disciplinovaní, nakoľko nás množstvo síl stoja naše vylúčenia. Z ofenzívneho hľadiska to dnes bolo lepšie. Tlačili sme sa do bránky, mali sme viac dorážok, chýbal nám však vyšší hráč, ktorý by zbieral odrazené puky, aby sme nestrácali pásmo a nevystavovali sa protiútokom." (22:43:13)
     
    Martin podľahol Dubnici 4:6. Góly: 26. Poliaček (Špirko, Tabaček), 28. Murček (Fafrák, Tabaček), 31. Paulíny (Themár, Jurášek), 45. Paulíny (Špirko, Nauš) – 6. Kristín (Ďuriš, Trška), 15. Kristín (Luhový, Trška), 29. Haščák (Hegyi, Vidovič), 37. Kristín (Hegyi), 47. Luhový (Ďuriš, Trška), 55. Maniaček (Chatrnúch).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:47
    Hegyi sa natlačil do bránkoviska. Hra je prerušená.
     
    59:15
    Ondruš pred bránkou. Hegyi pri ľavej žŕdke.
     
    58:45
    Domáci v plnom počte. Babka na ľadovej ploche.
     
    58:20
    Pokus Sikelu. Pokúsil sa prestreliť stojacich hráčov.
     
    57:48
    Kanaet z prvej. Nepresne.
     
    57:22
    Poliaček ešte v oslabení operuje vpredu. Nemá však dostatočnú podporu spoluhráčov.
     
    56:44
    Daniel Babka (MAR) inkasuje dve minúty za sekanie.
     
    55:46
    Nastrelená bočná sieť domácej bránky. Hostia už len držia puk na svojich hokejkách.
     
    55:24
    Babka sa pokúša rozohrať akciu. Lukáčik mu berie puk.
     
    54:50
    Dubnica dáva gól! Gól v oslabení. Michal Chatrnúch sa dostal s DAVIDOM MANIAČEKOM do prečíslenia a poľahky zvyšujú na rozdiel dvoch gólov.
     
    54:34
    Medzi kruhmi sa ocitol Murček. Strela z prvej.
     
    54:21
    Dírer za bránkou. Murček si pýta prihrávku.
     
    53:56
    Chybu domácej obrany mohol potrestať Ďuriš. Nechýbalo veľa.
     
    53:33
    Filip Vidovič (DUB) inkasuje dve minúty za faul kolenom.
     
    53:15
    Babka zastavený Ondrušom. Domáci vo výhode.
     
    52:40
    Themár potiahol akciu. Vo výsledku mu strelu zmaril Janík.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 26. Poliaček (Špirko, Tabaček), 28. Murček (Fafrák, Tabaček), 31. Paulíny (Themár, Jurášek), 45. Paulíny (Špirko, Nauš) – 6. Kristín (Ďuriš, Trška), 15. Kristín (Luhový, Trška), 29. Haščák (Hegyi, Vidovič), 37. Kristín (Hegyi), 47. Luhový (Ďuriš, Trška), 55. Maniaček (Chatrnúch)


    HK VITAR Martin: Bernát (Pavlas) – Lavička, Tabaček – Dvořák, Burzík – Babka, Ligas – Belica, Pokrivčák – Fafrák, Murček, Poliaček – Nauš T., Špirko, Paulíny – Jurášek, Dírer, Themár – Rešetár, Grega, Kočalka
    TSS GROUP Dubnica: Kutej (Gabriš) – Lukáčik, Vidovič – Trška, Putala – Janík, Chatrnúch – Jarábek, Dúžek – Hegyi, Ondruš, Haščák – Luhový, Ďuriš, Kristín – Dvonč, Sikela, Kanaet – Kopáč, Dmitriev, Maniaček

    Rozhodčí: Rojík, Kollár – Hajnik, Ševčík, Kontšek (delegát)
    ocianews.com