K. Vary – Mladá Boleslav 1:2 (1:2 po s.n.) | Vítkovice – Litvínov 6:2 (kon.) | Liberec – Pardubice 1:2 (kon.)
Plzeň – Sparta 2:6 (kon.) | Motor ČB – Mountfield HK 3:5 (kon.) | Zlín – Olomouc 1:4 (kon.)
Kometa Brno – Třinec 1:3 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
3:5 (0:4, 2:0, 1:1)
Mountfield HK
Neděle 13.12.2020, 17:00 • Budvar aréna • Tipsport extraliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání v rámci Tipsport extraligy! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Motorem a Mountfieldem. Buly je naplánováno na 17:00 a my budeme u toho.
     
    Madeta Motor České Budějovice

    Dlouhých sedm let to trvalo, než se Českým Budějovicím znovu podařilo vybojovat si extraligu. A dlouho, i když ne stejně, musely čekat na první výhru. Ta už ale konečně přišla, a to navíc ve velkém stylu, když Jihočeši přehráli Vítkovice na jejich ledě 0:7. Motor má za sebou v nejvyšší soutěži dvacet zápasů, ve kterých získal třináct bodů, ty stačí jen na čtrnáctou pozici.

    Motor ze začátku tápal v přesilových hrách, ale nyní už se v nich podstatně zlepšil. V této fázi sezóny jsou na devátém místě v jejich využívání, když jejich úspěšnost je 14,71%. Oslabení nejsou ale úplně nejsilnější stránkou Budějovic. Ubránily jich 79% a mají třetí nejhorší úspěšnost v lize.

    Z posledních tří utkání brali Jihočeši dva body bod. Ti hráli nejprve na hřišti Litvínova. Zde to neměli vůbec špatně rozjeté, jenže další výpadek v poslední periodě znamenal prohru 2:3. Následně se Motor vydal na hřiště svého soupeře, na kterého nestačil jasně 1:6. V posledním kole se však zrodilo překvapení. České Budějovice totiž porazily lídra tabulky po prodloužení. Pro Třinec to byla teprve třetí prohra v sezóně.

    Nejproduktivnější hráči:
    Pavel Pýcha – 14 bodů (4+10)
    Albert Michnáč – 10 bodů (4+6)
    Adam Raška – 9 bodů (1+8)
     
    Mountfield HK

    Hradec Králové na rozdíl od svého soupeře měl skvělý start do soutěže. Vyhrál totiž pět úvodních utkání, až poté přišla první porážka s Vítkovicemi. V současné době se ale týmu z východních Čech tolik nedaří. Celkově získal v dvaceti duelech třicet pět bodů bodů a patří mu šestá pozice. Na pátou Mladou Boleslav ztrácí ale jenom bod, ta má však o zápas odehráno méně.

    Východočeši sice mají ohromnou sílu v útoku, ale přesilové hry zatím od tohoto týmu nejsou ideální. Mají je dokonce o trochu horší než jejich dnešní soupeř. Celková úspěšnost je 14,29%. To oslabení, to už je o něčem jiném. V tom je totiž Hradec Králové druhý nejlepší. Dostal v nich jen devět branek a jeho úspěšnost je skvělých 89,41%.

    Mountfield se možná už začíná dostávat do formy, když z posledních tří duelů vyhrál dva, a to ty poslední. V prvním z těchto vedení se mu sice úplně nevedlo, když padl na svém ledě 1:5. Následovala však vysoká výhra na domácím ledě s dnešním soupeřem 6:1. V posledním utkání přehráli Východočeši Karlovy Vary 4:3.

    Nejproduktivnější hráči:
    Filip Hronek – 19 bodů (9+10)
    Radek Smoleňák – 15 bodů (8+7)
    Vladimír Růžička – 14 bodů (6+8)
     
    1. vzájemný zápas – 17.9.2020:

    Motor – Mountfield 1:5

    Branky a nahrávky: 10. Plášil (M. Novák) – 1. Orsava (Cingel, Nedomlel), 2. Hronek (F. Pavlík, Orsava), 4. R. Pavlík (Koukal), 18. Lev (Perret, Hronek), 25. Smoleňák (V. Růžička, Orsava).

    Madeta Motor České Budějovice: Čiliak (Patera) – Slováček, Vydarený, Plášil, Pýcha, Pavel, Allen – Holec, Venkrbec, Christov – Z. Doležal, R. Přikryl, Beránek – D. Voženílek, Prokeš, Jonák – Karabáček, Gilbert, Novák.

    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel, Hronek, Jank, Blain, Šalda, F. Pavlík – Orsava, Cingel, Smoleňák – J. Sklenář, V. Růžička, Kelly Klíma – Perret, Kevin Klíma, Lev – R. Pavlík, Koukal, Jergl – R. Pilař.
     
    2. vzájemný zápas – 8.12.2020:

    Mountfield – Motor 6:1

    Branky a nahrávky: 9. Orsava (F. Pavlík, Cingel), 11. V. Růžička (Smoleňák), 35. Smoleňák (Zámorský), 36. R. Pilař (Lev), 58. Kevin Klíma, 60. Hronek (Kevin Klíma) – 38. Christov.

    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Hronek, Nedomlel, F. Pavlík, Šalda, Zámorský, Jank, Čáp – Kelly Klíma, Cingel, Orsava – Smoleňák, V. Růžička, J. Sklenář – Kevin Klíma, Koukal, Perret – Jergl, Lev, R. Pilař.

    Madeta Motor České Budějovice: Patera (Strmeň) – Plášil, Pýcha, Roth, Vydarený, Pavel, Lytvynov – Z. Doležal, R. Přikryl, Adamský – D. Voženílek, Gilbert, Michnáč – Slováček, Raška I, Suchánek – Jonák, Venkrbec, Christov.
    Prosadí se dnes čerstvý reprezentant?
     
    Úvodní sestavy:

    Madeta Motor České Budějovice: Patera (Strmeň) – Slováček, Vydarený, Pýcha, Plášil, Lytvynov, Pavel, Roth, Suchánek – Christov, Venkrbec, Jonák – Forman, Raška I, Z. Doležal – Michnáč, Gilbert, D. Voženílek – Karabáček, Prokeš.

    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel, Hronek, Šalda, F. Pavlík, Jank, Zámorský, Čáp – Kelly Klíma, Cingel, Orsava – Smoleňák, M. Zachar, J. Sklenář – Kevin Klíma, Koukal, Perret – Jergl, Lev, R. Pilař.

    Rozhodčí: Pešina, Svoboda – Pešek, Malý.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    A dnešní utkání, které vždycky bude mít zajímavý nádech, nám právě začalo! Domácí hokejisté nastupují v modrých dresech, hosté v bíločervených.
     
    00:43
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak to je znovu rychlá branka, kterou dostává Motor v první minutě. Jakub Sklenář posunul kotouč na modrou, kde se do puku opřel RADIM ŠALDA. Tomu sice střela úplně nesedla, možná došlo k lehké teči domácích a touš skončil v síti. Asistence: Jakub Sklenář a Radek Smoleňák.
    00:43 Radim ŠALDA - 0:1
     
    01:17
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Miroslav Forman – 2 min., vysoká hůl).
     
    01:40
    Jenže šanci měli paradoxně domácí hokejisté! Hráč hostí byl obrán v obranném pásmu a Vít Jonák se dostal ke střele. Tu Marek Mazanec poslal vyrážečkou do ochranné sítě, buly po jeho pravici.
     
    02:14
    Hradec Králové se dostal do pásma, ale nic moc zde nevymyslel. Domácí vyhodili a celá formace může vystřídat.
     
    02:52
    Avšak nyní to Mountfield vykombinoval celkem pěkně! Radek Smoleňák nakonec dostal křižnou přihrávku, avšak Jiří Patera máchl svou lapačkou.
     
    03:17
    Miroslav Forman je na ledě!
     
    03:30
    Hradec právě vstřelil branku!
    Avšak krátce po vypršení oslabení domácích se hosté prosazují! RADEK SMOLEŇÁK byl připravený u pravé tyče, kam dostal skvělou přihrávku. Domácí gólman se proti němu sice vrhnul, avšak hostující kapitán si poradil a poslal puk nad něj. Asistence: Petr Koukal Filip Hronek.
    03:30 Radek SMOLEŇÁK - 0:2
     
    04:23
    Nyní to však byla šance na domácí straně! David Gilbert dostal pěknou přihrávku při akci dva na jednoho... Jenže kotouč se mu poté zamotal mezi brusle.
     
    05:17
    Budějovice se pokusily o útočnou akci, ale Jakub Suchánek nakonec touš na branku nedostal. Proto se mohou do ofenzivní akce vrhnout zase hosté.
     
    05:43
    Kevin Klíma ještě dojížděl za odraženým kotoučem, ale domácí brankář si schoval kotouč pod svou lapačku. Následovat proto bude buly před ním.
     
    06:12
    Matouš Venkrbec se sice neprokličkoval do středního pásma, ale o chvilku později se tam puk přece jen dostal. Východočeši však mají zatím jasně navrch.
     
    06:54
    Marek Zachar se dostal do souboje o kotouč a povedlo se mu ho poslat dále ještě po mantinelu. Následně se Jihočeši pokusili o útočnou akci.
     
    07:36
    Ivan Lytvynov se dostal ke střele na středu hřiště, ale ta byla zblokována soupeřícím hráčem.
     
    07:48
    Hradec právě vstřelil branku!
    A s domácím celkem to začíná vypadat opravdu bledě, prohrává už o tři branky! Jakub Orsava táhl přečíslení dva na jednoho a vybídl ke skórování RADKA SMOLEŇÁKA, který v pohodě posunul puk do prázdné sítě. Asistence: Jakub Orsava a Radim Šalda.
    07:48 Radek SMOLEŇÁK - 0:3
     
    08:42
    Avšak nyní se konečně i domácí dostali do šance! Karel Plášil si najel na střed hřiště, kam dostal skvělou přihrávku z rohu hřiště. Jeho rána ovšem přestřelila horní tyčku!
     
    09:35
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak to už je debakl pro domácí, a to je odehrání teprve deset minut! JORDAN PERRET si najel na útočnou modrou, kam také přihrávku dostal. Dostal se až ke střele zápěstím přes obránce a trefil se přesně k zadní tyči. Asistence: Kevin Klíma a Filip Hronek.
    09:35 Jordann PERRET - 0:4
     
    09:35
    Střídání v týmu Madeta Motor České Budějovice: ze hřiště odchází Jiří Patera, přichází Jan Strmeň.
     
    10:31
    Až nyní se domácí hokejisté dostali alespoň do menšího tlaku. Daniel Voženílek hledal někoho před brankou, avšak jeho přihrávka jen projela pásmem.
     
    11:31
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Radek Pilař – 2 min., nedovolené bránění).
     
    11:58
    Karel Plášil vypálil, ovšem jeho střela byla zblokována a hosté vyhodili kotouč. Následně se tam dostali domácí znovu, avšak přihrávka nebyla úspěšná.
     
    12:21
    Tak to bylo tristní založení útoku v podání Motoru! Naopak se díky tomu dostali Východočeši do přečíslení, ale Jan Strmeň sklapl své betony včas.
     
    13:07
    Vladimír Roth měl dostatek prostoru na pravé straně a hledal svou přihrávkou volného Formana. Až k němu se tento pas ovšem nedostal.
     
    13:31
    Radek Pilař je na ledě!
     
    14:09
    Niklas Pavel zkusil vystřelit od modré, když Marek Mazanec toho zase tolik moc neviděl. Přesto si s tím dokázal poradit a vyrazil kotouč betonem do rohu.
     
    14:43
    Albert Michnáč táhl přečíslení čtyři na dva, avšak jeho přihrávka na levou stranu postrádala přesnost. David Gilbert už s tím na dlouhou hůl nemohl nic udělat.
     
    15:07
    Jan Strmeň má za sebou další zákrok. V letošní sezóně je to navíc poprvé, co naskočil do branky budějovického Motoru. A není to v ideální situaci.
     
    15:50
    Kelly Klíma si podržel kotouč na modré a hledal nějakou možnost pro střelu. Ta sice přišla, ale domácím hráčem byla sražena jen do ochranné sítě.
     
    16:09
    Východočeši se drželi v pásmu, avšak tentokrát se domácí hokejisté ubránili.
     
    16:44
    A mohlo to být jenom o tři branky! Zdeněk Doležal se šikovně dostal před gólmana, ale Marek Mazanec si s tím nakonec poradil. Poté ještě vznikly zmatky a byl nastřelen jeden hráč hostí, ale touš se nakonec až za brankovou čáru nedostal.
     
    17:54
    První třetina se nám pomalu ale jistě blíží ke svému konci. Motor prohrává poměrně jasně, když inkasoval už čtyři branky. Naopak Mountfield jde za výhrou.
     
    18:44
    Filip Hronek si podržel kotouč v obranném pásmu a čekal, než oba týmy vystřídají. Následně poslal rychlou přihrávku na útočnou modrou, neúspěšně.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    19:35
    Nyní to nevypadalo úplně špatně! Albert Michnáč táhl přečíslení, ve kterém posunul kotouč na pravou stranu. Tam byl Radek Prokeš, který pálil hodně vedle.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    A je za námi první perioda dnešního utkání a dá se téměř říct, že je rozhodnuto. Mountfield totiž předvedl skvělou desetiminutovku a vede už o čtyři góly. Na první branku jsme navíc nemuseli čekat vůbec dlouho. Už ve 43. sekundě se do kotouče opřel Radim Šalda, kterému sice střela moc nesedla, přesto skončila v síti. A o další tři minuty později padla další branka. Radek Smoleňák se dočkal přihrávky k pravé tyči, kterou využil naprosto jistě. A hostující kapitán se trefil ještě jednou, tentokrát mu pas poslal Jakub Orsava a Smoleňák dával do prázdné. A Východočeši se dočkali ještě jednou. Jordann Perret vyzkoušel vypálit zpoza obránce a trefil se přesně na zadní tyč. To už bylo moc pro Pateru, a tak se poprvé v sezóně postavil do branky Jan Strmeň, od té doby jsme branku neviděli.

    Další třetina začne přibližně v 17:51.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 9 – 12
    Střely mimo: 4 – 1
    Zblokované střely: 5 – 5
    Hity: 2 – 1
    Vhazování: 12 – 10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    A už se zase hraje! Motoru by hodně pomohla nějaká vstřelená branka, zatímco hosté si budou chtít hlídat výsledek a hrozit hlavně z protiakcí.
     
    20:45
    René Vydarený bekhendem absolutně netrefil kotouč a Kevin Klíma si pro něj jel. Touš se však nakonec odrazil mimo ně, a tak se domácí ubránili.
     
    21:07
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Matouš Venkrbec – 2 min., hákování).
     
    21:34
    Mountfield vybojoval kotouč u mantinelu a rozjel kolotoč přihrávek. S jednou z nich si ale neporadil Filip Hronek a kotouč se došoural do středního pásma.
     
    22:10
    Ondřej Slováček skvěle vystihl přihrávku jednoho ze soupeřů a hnal se podél mantinelu. Nakonec vystřelil, ovšem Marek Mazanec si připsal úspěšný zákrok.
     
    22:45
    České Budějovice zatím nehrají v oslabení špatně a daří se jim vyhazovat jedenou kotouč za druhým. Troufnu si tvrdit, že toto oslabení se jim podaří ustát.
     
    23:07
    Matouš Venkrbec je na ledě!
     
    23:43
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí se ubránili a podařilo se jim právě snížit rozdíl na tří branek! Marek Mazanec udělal obrovskou chybu za brankou, načež přišla přihrávka zpět před branku. Tam byl nejagilnější MIROSLAV FORMAN, který zapisuje v prvním utkání za Motor první branku. Zdeněk Doležal tam byl ale také hodně aktivní, tak uvidíme, jestli se střelec nebude měnit. Bez asistence.
    23:43 Miroslav FORMAN - 1:4
     
    24:21
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Miroslav Forman – 2 min., nedovolené bránění).
     
    24:48
    Radek Smoleňák si znovu sjížděl na hranici brankoviště, avšak tentokrát mu byla dobře zablokována hokejka. Navíc se domácímu týmu podařilo vyhodit.
     
    25:20
    Filip Hronek a Filip Pavlík nyní vyslali tvrdé rány od modré, ale ani jedna z nich nebyla úspěšná. Jan Strmeň zatím drží v tomto utkání nulu na svém kontě.
     
    25:57
    Nyní se Východočechům povedlo celkem rozebrat obranu Motoru, ale nakonec byla střela sražena jedním z domácích hráčů do rohu kluziště.
     
    26:21
    Miroslav Forman je na ledě!
     
    26:40
    Komerční přestávka.
     
    27:04
    Hostující hokejisté ve druhé periodě hodně přitvrdili muziku a připisují si jeden hit za druhým. Naopak českobudějovické hráče to zatím nechává chladnými.
     
    27:36
    Matouš Venkrbec se dostal k odraženému kotouči v útočném pásmu a ihned hledal volného Doležala. Až k němu se však přihrávka nedostala.
     
    28:15
    A mohlo být o dvě branky! Vladimír Roth táhl přečíslení dva na jednoho a jeho přihrávku skrze brankoviště trefil jenom Bohumil Jank, avšak Marek Mazanec kotouč vyrazil betonem!
     
    29:05
    Domácí hokejisté se drželi dlouhou dobu v útočném pásmu a měli celkem slušný tlak. Ten však svým zákrokem uťal gólman hostů a hra je nyní přerušena.
     
    29:31
    Nyní České Budějovice předvedly rychlou akci a Zdeněk Doležal se štěstím našel Pavla Pýchu. Jeho střela zápěstím šla nakonec těsně vedle levé tyčky.
     
    30:04
    A hosté si vymysleli přečíslení tři na jednoho! Jeden z hráčů byl nakonec ubráněn. Kevin Klíma to nakonec vzal na sebe, ale střelou minul o pořádný kus.
     
    30:34
    David Gilbert dostával zajímavou přihrávku do jízdy, avšak nakonec se k zakončení nedostal. Jan Strmeň na druhé straně pomohl spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    31:09
    A mohlo to být už jenom o dvě branky! Střela Gilberta sice byla spoluhráčem sražena do zadního mantinelu. Kotouč se však odrazil zpět do brankoviště, kde ho hráč Motoru nedokázal dotlačit do sítě!
     
    31:41
    Následně navíc Hradec Králové vyhodil kotouč jenom na zakázané uvolnění. Nyní se mu už ale povedlo touš vyvézt, a tak mohou jeho hráči vystřídat.
     
    32:03
    Komerční přestávka.
     
    32:26
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Ondřej Slováček – 2 min., držení).
     
    32:50
    Domácí celek, nejspíše to byl Daniel Voženílek, jenž zastavil letící kotouč u mantinelu. Následně Jihočeši puk podrželi a posunuli ho až do útočného pásma.
     
    33:15
    Kotouč se všemožně odrážel v brankovišti, avšak Jan Strmeň ho nakonec přikryl pod svou lapačku. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho levici.
     
    33:47
    Motor se znovu osvobodil a znovu nehraje své oslabení vůbec špatně. Hosté se přesto dostali k ráně od modré, která byla ztečována do ochranné sítě.
     
    34:26
    Ondřej Slováček je na ledě!
     
    34:45
    Marek Zachar zavezl puk do útočného pásma a posunul ho dál po mantinelu. Hned dvěma hráčům ovšem nesedl kotouč na střelu, ten poté vyjel z pásma.
     
    35:14
    Karel Plášil dostal nabito na útočnou modrou. Vyslal hodně tvrdou ránu, která ovšem zaduněla jenom o zadní plexisklo. Druhá třetina nám pomalu končí.
     
    35:43
    Budějovice se již hnaly do zajímavého přečíslení, které táhl Václav Karabáček. Celá akce ale byla ukončena čárovým sudím, který odpískal ofsajd.
     
    36:09
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši měli hrát přesilovou hru ale nebudou, jelikož se trefují ve výhodě! Marek Mazanec se nedostal ke pomalé střele bekhendem včas. Následně vznikla hodně nepřehledná situace v brankovišti, kterou vyřešil svým gólem VÍT JONÁK! Jsou Budějovice zpět ve hře?
    36:09 Vít JONÁK - 2:4
     
    36:47
    Jihočeši jsou nyní obrovsky nabuzení a rozhodně by chtěli přidat ještě jednu branku. Navíc ještě budou hrát přesilovou hru, to bude dobrá možnost!
     
    37:09
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Filip Pavlík – 2 min., držení).
     
    37:29
    Miroslav Forman je v novém působišti hodně vidět! Nejspíše to byl on, kdo nyní vyslal hodně povedenou střelu, ale Marek Mazanec ji částí výstroje vyrazil.
     
    38:09
    Ondřej Slováček to zkoušel prokombinovat sám, chtěl využít velké rychlosti. Za brankou se však poroučel k zemi a Východočechům se povedlo vyhodit do bezpečí.
     
    38:37
    Jinak to ale do Motoru není zrovna povedená přesilová hra, jelikož se nemůže pořádně dostat do kombinace v útočném pásmu, tady gól asi nepřijde.
     
    39:19
    Filip Pavlík je na ledě!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Již jsou za námi dvě periody dnešního utkání, po kterých už to s domácím vypadá o trochu lépe, prohrává totiž už "jen" o dva góly. Jihočeši udrželi na uzdě přesilovku soupeře a chvilku po ní se trefili poprvé. Marek Mazanec nezvládl rozehrávku za svou brankou, čehož aktivní hrou na brankovišti využil Miroslav Forman, který se v novém působišti uvedl skvěle. Motor měl více ze hry, což dokázal ještě jednou brankou. Po velkém závaru v brankovišti se totiž prosadil Vít Jonák, jenž dal týmu ještě naději.

    Další třetina začne přibližně v 18:39.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 18 – 15
    Střely mimo: 12 – 4
    Zblokované střely: 9 – 9
    Hity: 5 – 5
    Vhazování: 22 – 18
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    A třetí třetina už nám také odstartovala! Motor ještě zkusí zabojovat o nějaké body. K tomu ale musí bezpodmínečně dvě branky a už neinkasovat.
     
    40:48
    Matouš Venkrbec a Miroslav Forman bojovali o kotouč v útočném pásmu. První jmenovaný se dostal k bekhendovému zakončení, ale mířil do boční sítě.
     
    41:29
    Karel Plášil drží kotouč za brankou a jeho spoluhráči mezitím vystřídali. Domácí hokejisté poté ještě vybojovali vhazování v útočném pásmu.
     
    42:07
    Vít Christov si posunul kotouč podél mantinelu, jenže následný souboj u mantinelu se mu nepovedlo vyhrát. Jan Strmeň si poté musel zapsat úspěšný zákrok.
     
    42:45
    Jihočeši se nyní nemohou dostat do útočného pásma. Přesto se jim to nakonec povedlo, avšak střela Karla Plášila sestřelila jednoho ze soupeřů.
     
    43:40
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak nakonec to bude ještě drama! Matouš Venkrbec byl faulovaný na útočné modré, ale do samostatného úniku se dostal ZDENĚK DOLEŽAL. Jeho střela sice nebyla úplně ideální, ale kotouč se nejspíš došoural za čáru! Bez asistence.
    43:40 Zdeněk DOLEŽAL - 3:4
     
    Ještě se ale bude volat!
     
    43:40
    Branka platí, kotouč přešel brankovou čáru! Motor je zpátky ve hře.
     
    44:22
    Tak utkání nyní bude mít úplně nový náboj, rozhodně by psychickou výhodu měli mít na své straně domácí. Albert Michnáč střílel, ale jeho pokus neprošel.
     
    44:54
    České Budějovice se hnaly do další akce, ovšem jejich akce byla zastavena ofsajdovým postavením. Po chvilce se však Jihočeši znovu dostali k touši.
     
    45:21
    Aleš Jergl se snažil prosadit po levé straně, kde bylo celkem hodně prostoru. Domácí hráč mu ale píchnul do kotouče, čímž ho vystavil do ofsajdu.
     
    45:53
    Motoru se tentokrát nepovedla rozehrávka a kotouč skončil až na zakázaném uvolnění. Poté ještě proběhlo nějaké vyříkávání, ale vylučovat se nebude.
     
    46:30
    Václav Karabáček se dostal k doraženému kotouči, ale střela mu zrovna nesedla. Jihočeši jsou ale nyní na koni a působí jasně lepším dojmem na hřišti.
     
    46:47
    Komerční přestávka.
     
    47:16
    Jakub Sklenář byl nejspíše tím, kdo se hnal dopředu po levé straně. Miroslav Forman ho na hranici faulu zastavil, ale sudího píšťala zůstala němá.
     
    48:03
    Jan Strmeň zatím drží nulu a ukazuje celkem slušný první letošní start za Motor. Nyní bez problémů vyrazil střelu z pravé strany levým betonem.
     
    48:45
    David Gilbert parádně vyšachoval hned tři soupeře, ale Václav Karabáček jeho přihrávku o kousek přejel. Tady už byla šance na zajímavé přečíslení.
     
    49:17
    Jihočeši nyní ztratili kotouč ve středním pásmu, ale nakonec je to tolik nemrzí. Akce Východočechů byla ukončena sudím, který odpískal ofsajd.
     
    49:59
    Pavel Pýcha zkusil nahodit puk od modré, ale tentokrát to nebylo nijak nebezpečné. O chvilku později se Mountfield provinil jenom ofsajdovým postavením.
     
    50:39
    Hradec Králové se nyní nemusel nijak moc bránit. Stejným prohřeškem jako Hradec Králové se totiž o chvilku později prezentoval také domácí celek.
     
    51:10
    René Vydarený si z pozice obránce najel na útočnou modrou, kam dostal milimetrovou přihrávku. Jeho zakončení na přední tyč si Mazanec ale pohlídal.
     
    52:07
    Motor zakládá akci od Strmeně. Domácí se ženou za vyrovnáním, co jen to jde.
     
    53:00
    Mountfield se zaměřil už jen na defenzivu. Posledních několik minut je na puku pouze Motor.
     
    53:37
    Komerční přestávka.
     
    54:20
    Jihočeši bojovali v útočném pásmu, ovšem nakonec tam o kotouč přišli. Východočechům se však v posledních minutách v ofenzivě vůbec nedaří.
     
    55:01
    Václav Karabáček nyní předvedl zákrok hodně na hranici faulu, ale sudí už do toho asi nebudou chtít moc sahat. Hraje se ale hlavně v pásmu Hradce.
     
    55:27
    Vít Christov se dostal ke střele na středu hřiště, ovšem Marek Mazanec přispěchal se zákrokem betonem. Následně Východočeši vyhodili jen na icing.
     
    55:55
    Ondřej Slováček ukázal, že je hodně rychlým bruslařem, avšak jeho střela z velkého úhlu nenadělala problémy gólmanovi. Motoru se nedaří vstřelit branku.
     
    56:40
    Kelly Klíma jen vyhodil kotouč do útočného pásma. Hradec Králové se už soustředí hlavně na obranu, iniciativu by měli nyní převzít domácí hokejisté naplno.
     
    57:25
    Miroslav Forman dostal zajímavou přihrávku na útočnou modrou, ale nepohlídal si modrou čáru. Je pískán ofsajd, takže hra je znovu přerušena.
     
    57:50
    České Budějovice potřebují vyhrát vhazování v útočném pásmu, jenže se jim to zatím nedaří. Václav Prospal si nemůže vzít oddechový čas a odvolat gólmana.
     
    58:16
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Albert Michnáč.
     
    58:38
    Tak to je nejspíše konečná pro šance českobudějovického celku. Naprosto zbytečně oslabení, které hlavní rozhodčí jednoduše odpískat musel...
     
    59:00
    Minuta do konce utkání!
     
    59:24
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Kelly Klíma – 2 min., faul kolenem).
     
    59:24
    Jan Strmeň zůstává na střídačce, domácí to ještě zkusí jako přesilovou hru pět na čtyři!
     
    59:49
    Hradec právě vstřelil branku!
    Miroslav Forman svou dobrou střelou trefil jen rameno gólmana, následně se hosté trefují do prázdné sítě! JAKUB LEV se po dalším souboji dostal k odraženému kotouči a trefil se přes celé hřiště do prázdné branky. Bez asistence.
    59:49 Jakub LEV - 3:5
     
    Konec zápasu.
     
    Tak nakonec jsme viděli obrovsky dramatický souboj, který byl opravdu napínavý až do posledních chvil. Jihočeši si ještě vybojovali jiskřičku naděje, když se po faulu na Venkrbce dostal do samostatného úniku Zdeněk Doležal, jenž dostal se štěstím puk kousek za brankovou čáru, což potvrdilo i video. Motor poté měl jasně více ze hry, ale k vyrovnání se nedostal. Václav Prospal ještě sáhl k variantě bez gólmana, ale hradecký Jakub Lev se trefil přes celé hřiště do prázdné branky.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 29 – 18
    Střely mimo: 19 – 5
    Zblokované střely: 11 – 10
    Hity: 5 – 6
    Vhazování: 33 – 29
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:25:13)
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 24. Forman, 37. Jonák, 44. Z. Doležal – 1. Šalda (J. Sklenář, Smoleňák), 4. Smoleňák (Koukal, Hronek), 8. Smoleňák (Orsava, Šalda), 10. Perret (Kevin Klíma, Hronek), 60. Lev


    Banes Motor České Budějovice: Patera (10. Strmeň) – Slováček, Vydarený, Pýcha, Plášil, Lytvynov, Pavel, Roth, Suchánek – Christov, Venkrbec, Jonák – Forman, Raška I, Z. Doležal – Michnáč, Gilbert, D. Voženílek – Karabáček, Prokeš.
    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel, Hronek, Šalda, F. Pavlík, Jank, Zámorský, Čáp – Kelly Klíma, Cingel, Orsava – Smoleňák, M. Zachar, J. Sklenář – Kevin Klíma, Koukal, Perret – Jergl, Lev, R. Pilař.

    Rozhodčí: Pešina, Svoboda – Pešek, Malý
    thejrc.org