K. Vary – Mladá Boleslav 1:2 (1:2 po s.n.) | Vítkovice – Litvínov 6:2 (kon.) | Liberec – Pardubice 1:2 (kon.)
Plzeň – Sparta 2:6 (kon.) | Motor ČB – Mountfield HK 3:5 (kon.) | Zlín – Olomouc 1:4 (kon.)
Kometa Brno – Třinec 1:3 (kon.)
konec
Berani Zlín
1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
HC Olomouc
Neděle 13.12.2020, 17:00 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování Tipsport extraligy, ve které se dnes odehraje utkání zlínských Beranů proti Olomouci, které spolu se mnou budete moci sledovat.
     
    PSG Berani Zlín

    Zlínským Beranům se v této sezónně zatím moc nedaří, minimálně ne tak moc, jak v té předchozí. Sami tomu nasvědčují i výsledky. Z posledních čtyř zápasů si připsali jenom tři body za výhru a prohru v prodloužení. Navíc v posledním zápase prohráli proti Litvínovu, což byl jednoznačný outsider. Na poslední prohře mohla mít taky podíl absence brankářské jedničky Libora Kašíka, který si při rozbruslení po střetu s hráčem poranil nohu a do zápasu nenastoupil. Zatím není jasné zda dneska nastoupí nebo ne, ale i kdyby nenastoupil, tak ho zaskočí druhý brankář Huf, který v posledním zápase předvedl naprosto heroický výkon.

    Poslendí tři utkání:
    Zlín vs. Litvínov – 0:2
    Zlín vs. Karlovy Vary – 1:2 pp
    Liberec vs. Zlín – 2:4
     
    HC Olomouc

    Olomoučtí kohouti na tom v porovnání s domácím týmem jsou o trošku lépe, není to ale zásadní rozdíl. V posledních čtyřech zápasech získali jenom pět bodů za výhru v základní hrací době a jednu výhru v prodloužení. I díky tomu se nachází v tabulce jenom o místo nad Zlínem, z čehož toho můžeme soudit, že se bude jednat o velmi vyrovnaný a hlavně napínavý zápas, který by mohl být hodně atraktivní pro ne jednoho fanouška českého hokeje.

    Poslední tři utkání:
    Plzeň vs. Olomouc – 1:2 pp
    Mladá Boleslav vs. Olomouc – 6:1
    Olomouc vs. Vítkovice – 3:2
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Huf (Kořének) – Ferenc, Řezníček, Gazda, Žižka (C), Nosek (A), M. Novotný, Hamrlík – Karafiát, Herman, Köhler – Vopelka, Honejsek, Okál (A) – J. Ondráček, P. Sedláček, Poletín – Šlahař, Pšurný, Sebera.

    HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Švrček, Škůrek, Valenta, Dujsík, Ondrušek (A), A. Rutar – Burian (C), J. Knotek (A), Bambula – J. Káňa, Kolouch, Kucsera – Olesz, Nahodil, Valský – Gřeš, Kusko, V. Tomeček.

    Rozhodčí: Hodek, Pilný – Kajínek, Hynek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Úvodní buly vyhrává pro hosty Knotek a hned se vrhá do útoku, kde se dostal velmi rychle hned k první střele zápasu.
     
    01:28
    Mnohem ofenzivněji začala dnešní zápas Olomouc, která dostala domácí velmi rychle pod tlak a pohrozila i pár pěknými pokusy. Žádný z nich zatím úspěchem neskončil.
     
    02:17
    Domácím se přece jenom podařilo dostat do útoku a první střely se chopil Hamrlík, tu však schoval Lukáš bezpečně pod svou lapačku.
     
    02:34
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jakub Valský – 2 min., pozdní dohrání).
     
    03:36
    Domácí se snaží využít přesilovky, Karafiát už prověřil soupeřova brankáře, jeho pokus byl však marný a tak se bude vhazovat v útočném pásmu Zlína.
     
    04:38
    Početní výhoda pro Berany už skončila a kromě pár marný pokusů se jí moc dobře nezhostili. Pokud budou pokračovat v nastolené taktice tak to s nimi nebude vypadat moc dobře.
     
    05:17
    Domácím se daří na malou chvíli udržet v útoku. S jejich střeleckou pasivitou to však není bůh ví jaký zázrak a i díky tomu se může vrhat do útoku opět soupeř.
     
    06:21
    Kohouti se moc dlouho v útoku nezdrželi a u puku jsou opět domácí, kteří jsou zatím aktivnějším týmem.
     
    06:33
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Zdeněk Okál – 2 min., držení).
     
    07:25
    Domácí se i přes vyloučení dostali do rychlého protiútoku dokonce v početní přesile dva na jednoho, Sedláček ale nemohl přihrát na krytého spoluhráče a tak se pokusil zakončit sám. Svou střelu však naprosto zprasil a Olomouc se vrhá zpátky do útoku.
     
    08:33
    Domácím už končí oslabení, které úspěšně ubránili a dokonce se dostali i k jedné střele. Nutno ale dodat, že soupeř měl ze své přesilovky víc než Berani.
     
    09:24
    Olomouc se po přesilovce ještě udržela v útočném pásmu, tam ale po vhazování přišli o puk a Berani jdou opět do útoku.
     
    09:37
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Bedřich Köhler – 2 min., podrážení).
     
    10:27
    Kohouti mají opět výhodu v podobě přesilovky. Tu ale zatím moc nevyužili byť se dostali k pár střelám. Vypadá to zatím, že toto by mohla být asi nejlepší taktika hostů v tomto utkání.
     
    11:19
    Hosté se snaží zuby nehty dostat do útoku ale domácím se zatím daří držet si je od Hufa a jeho brány.
     
    11:59
    V závěru přesilovky se daří ještě Olomouci udržet v útoku. Toto počínaní však překazil Huf jedním ze svým zákroků a bude se vhazovat před zlínskou svatyní.
     
    12:38
    Beranům se podařilo dostat do útoku, kde ale po pár kličkách přichází Sedláček o kotouč a kohouti se snaží dostat k Hufovi. To jim však kazí jejich vlastní chyba v podobě ofsajdu.
     
    12:44
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jiří Ondrušek – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    13:31
    Tak Zlínu ty přesilovky dneska opravdu nejdou. Zatím se nedostali ani k jednomu zakončení a nyní dokonce dostali puk až na zakázané uvolnění.
     
    14:23
    U domácích pokračuje tragédie v přesilovkách, jelikož pořád nepřišla ani jedna střela a to už se blíží závěr této početní výhody. No dneska jim to opravu nevychází.
     
    15:25
    Forma hostů se moc nezlepšuje. To jim ale nemusí moc vadit, protože výkony domácích nejsou nějak světoborné, snad kromě brankáře Hufa, který úspěšně plní svou roli brankáře.
     
    16:27
    No už to bude nějaká doba, kdy přišla nějaká aspoň trochu nebezpečná střela, která by zaváněla gólem. Nicméně dá se říct, že se aspoň něco málo na ledě děje.
     
    17:28
    Zajímavostí je, že Olomouc má dneska hokejky snad z porcelánu, jelikož se jim lámou jak na běžícím páse, před chvílí jednu zlomil Valenta a to na samotném buly.
     
    17:58
    Konečně tady byl nějaký závar. Před Hufovou bránou se semlela velká mela po tom co puk zmizel neznámo kam. Nakonec se objevil pod zlínským brankářem, který si připsal další zákrok.
     
    19:00
    Začíná poslední minuta první třetiny v bezbrankovém stavu se to pravděpodobně udrží až do konce třetiny, jelikož se ani jednomu týmu nedaří nějakou delší dobu udržet u puku, natož zahrozit u jedné z branek.
     
    19:49
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Daniel Gazda – 2 min., nedovolené bránění).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 17:51.
     
    V prvním dějství dnešního utkání byla znát klasická defenzivní hra Olomouce, i přesto se však často dostávali do útoku a to obzvláště na začátku utkání, kdy byl Zlín jasně pasivnějším týmem. Pomohli jim v tom také dvě vyloučení domácích, které však úspěšně ubránili. Berani naopak vyráželi častěji do útoku při hře pět na pět, jelikož jejich styl hry při přesilovkách by se dal nazvat až tragikomedií. I přes větší počet střel Olomouce by se dalo říct, že více zahrozili domácí, kteří když už se k něčemu dostali tak to vypadalo aspoň trochu nebezpečně. V závěru třetiny jsme mohli ještě vidět pořádný zmatek před Hufovou svatyní, kterou zlínský brankář vyřešil zalehnutím kotouče. Přesto všechno je zatím stav utkání bezbrankový.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Úvodní buly druhé třetiny vyhrál pro Olomouc Káňa A hned vysílá své spoluhráče do útoku. tam se kotouč vymrštil do ochranné sítě a bude se vhazovat.
     
    21:38
    Nutno připomenout, že domácí hrají stále v oslabení po jednom z faulů jejích bruslaře. Jejich defenzíva v přesilovkách je zatím dobrá, to samé se ale dá říct i o soupeřově útoku.
     
    22:01
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Tomáš Dujsík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    22:59
    Tak karty se rychle obrací a přesilovku si nyní vyzkouší domácí, ty jsou dneska ale velice mizerné a tak nelze moc očekávat, že by mohl padnout gól.
     
    23:58
    Přesilovka se blíží k samotnému závěru a dopadne to jak jinak než neúspěchem domácího útoku.
     
    24:28
    Poté co se začalo hrát pět na pět se začalo překvapivě dařit Olomouci, která se úspěšně drží v útoku.
     
    24:41
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Po tlaku Olomouce se dostal ke střele Nahodil, tu ale Huf úspěšně zblokoval betony, po odrazu našel kotouč první Valský, který přihrál na JANA KÁŇU, který se střelou z pravého kruhu nemýlil a našel přesně škvíru mezi zlínským brankářem a tyčkou. Asistence: Lukáš Nahodil a Jakub Valský.
    24:41 Jan KÁŇA - 0:1
     
    25:01
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak toto bylo ukázkové sólo a hlavně velmi rychlé zvýšení na 2:0. Poté co si JAN BAMBULA uzmul kotouč u modré nedal šanci ani jednomu obránci na obrání a úspěšně zakončil do prázdné brány. Asistence: Jan Knotek.
    25:01 Jan BAMBULA - 0:2
     
    25:15
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jiří Karafiát – 2 min., krosček).
     
    26:18
    Tak dva rychlé góly a navrch přesilovka musela nabudit kohouty, kteří tlačí domácí. Přece jenom tu přichází jeden velmi rychlý výpad Šlahaře, který smolně trefuje tyčku, tak to je velká škoda pro tohoto zlínského útočníka.
     
    27:28
    Domácí přežili přesilovku a můžou začít honbu za obratem, což se jim bude dělat opravdu velmi těžko, jelikož dva takto rychlé branky museli být velmi demotivující.
     
    28:37
    Tak přece jenom se daří Beranům dostat se do útoku a dokonce i zamknout soupeře v obraně. Po jedné střel však přichází o puk a ten získává opět soupeř.
     
    29:48
    Ke velmi zajímavé střele se dostal Honejsek, s jeho zakončením si olomoucký brankář poradil a hra pokračuje dál na zlínských hokejkách.
     
    30:56
    V tlaku Beranů pokračoval Poletín, který se dostal k zakončení z bezprostřední blízkosti. Ani jeho střela nebyla úspěšná a Lukáš drží Olomoucký dvougólový náskok.
     
    32:22
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jan Knotek – 2 min., podrážení).
     
    33:02
    Velkou šanci mají domácí na snížení rozdílu, jak jsme si dneska mohli všimnout, přesilovky nejsou jejich nejsilnější stránka, což se ukazuje i teďka.
     
    33:22
    Tak toto byla šance jako hrom! Po ztrátě kotouče v útočném pásmu se dostali dva Olomoučtí hráčí do samostatného úniku. Jen s velkým štěstím pro domácí sjel Gřešovi kotouč z hole a skončil mimo bránu.
     
    33:27
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Antonín Honejsek – 2 min., hákování).
     
    34:39
    Hosté už hrají v plném počtu což by jim mohlo zajistit ještě větší náskok nad Zlínem. Defenzíva Beranů v oslabeních je dneska dobrá, ale nutno přiznat, že se jim nedaří vyhnat kohout z jejich pásma.
     
    35:37
    Už i domácí hrají v plném počtu a hned toho využili k agresivnímu výpadu dva na dva, kdy Honejsek mohl zakončovat do prázdné brány po přihrávce Okála. Lukášovi betony však byly v bráně široké a ten si připisuje další důležitý zákrok.
     
    36:39
    Beranům se daří postupně dostávat do útoku, což se projevuje i na agresivitě a počtu střel, žádná z nich nebyla tak zákeřná, aby z ní padla branka a to i díky skvělým zákrokům olomouckého brankáře.
     
    37:39
    Domácí ne a ne vstřelit branku, což je jenom dobře pro Olomoucký mančaft, jelikož i toto musí být na psychiku domácích velmi těžké.
     
    38:48
    Blíží se poslední minuta druhé třetiny a Berani pokračují v tlaku. Ke střele se dostal opět Poletín, který ale nepřekonal brankáře.
     
    39:39
    Už to vypadalo na další útok, ten ale končí ofsajdem a bude se vhazovat u zlínské střídačky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 18:42.
     
    Ve druhé třetině jsme byli svědky ze začátku vyrovnaného utkání. Pak ale přišlo vyloučení Dujsíka. Jak už to tak dneska je, domácím početní výhody moc nesedí a jinak nebylo i v tomto případě a tak zůstala nevyužita. V zápětí však přišla branka Jana Káni, pramenící z tlaku kohoutů. Jan Bambula asi záviděl svému spoluhráči vstřelení branky a tak si řekl, že taky jednu přidá a to ukázkovým způsobem, kdy nedal žádnému ze zlínských obránců šanci svým sólem od modré, po kterém zakončoval do prázdné brány. Pak to šlo překvapivě s výkony domácích nahoru a to obzvlášť v závěru tohoto dějství, kdy se jim dařilo dostávat pod tlak jejich soupeř, střel z toho bylo jako máku, branka však nepadla ani jedna. Ve třetí třetině by to mohlo být ještě hodně zajímavé, pokud se podaří Beranům udržet nastolené tempo zápasu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Úvodní buly třetí třetiny vyhrál pro kohouty Bambula, puku se ale hned ujmuli domácí, kteří ho ale vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    40:47
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Tomáš Dujsík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    41:28
    Tak přece jenom asi domácí změnili taktiku na přesilovky, protože tato se jim oproti těm předchozím daří náramně. Honejsek mohl zakončovat do prázdné ale Lukáš opět vytáhl parádní zákrok betonem, Řezníček nyní trefuje tyčku, tak teďka měla Olomouc velké štěstí.
     
    42:38
    Přesilovka se blíží k závěru a pravděpodobně zůstane opět nevyužita. Tentokrát měl k tomu ale Zlín mnohem blíž než v těch předchozích. No zatím se jim lepí smůla na paty.
     
    43:25
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (David Škůrek – 2 min., hrubost).
     
    44:15
    Tak oproti minulé přesilovce tato už není tak dobrá pro Zlín, důkazem je toho i výpad dva na dva Kdy Nahodil jen těsně minul bránu po přihrávce Valského.
     
    44:43
    Tak kromě výpadu se opět daří, přišlo pár dalších nebezpečných střel, které zlikvidoval, buď beton Lukáše nebo smůla domácích, která je nyní opravdu znatelná.
     
    45:22
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jakub Ferenc – 2 min., nedovolené bránění).
     
    45:42
    Tak takový zbytečný faul Beranům určitě nepomůže. Komu hraje do karet jsou naopak kohouti.
     
    45:49
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A máme na světě první využitou přesilovku dnešního utkání. Po přihrávkách Káni a Ondruška se objevil nikým nehlídaný JAN KNOTEK před bránou Hufa, který se zakončením neměl už žádný problém. Asistence: Jan Káňa a Jiří Ondrušek.
    45:49 Jan KNOTEK - 0:3
     
    46:46
    Tak nyní domácím už opravdu teče do bot, brankový rozdíl je až propastný a času taky už moc nezbývá.
     
    47:33
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto je přesně co domácí potřebovali. Po samé smůle jim vyšla nádherná střela ZDEŇKA OKÁLA, který se svým pokusem nemýlil a dává ještě velkou šanci domácím. Asistence: Michal Poletín a Jakub Ferenc
    47:33 Zdeněk OKÁL - 1:3
     
    48:44
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak toto je důležitá pojistka pro Olomouc. Po gólu Zlína to mohlo ještě zavánět prodloužením. JAN KÁŇA se dostal po křídle až k Hufovi, kterého po své střele zbořil, to však podle sudích nezabránilo zákroku a branka je uznána. Asistence: Petr Kolouch a Tomáš Valenta.
    48:44 Jan KÁŇA - 1:4
     
    49:59
    Domácí se snaží ještě něco udělat s osudem tohoto zápasu. Namotivována Olomouc s vidinou tří bodů se už vidí ve sprchách a tak hrají s naprostou pohodou a jistotou.
     
    51:01
    Jde vidět, že přece jenom hra Beranů je už pasivnější, i přesto mají mírně navrch a daří se jim tlačit na soupeře. Není to ale tlak, z kterého by se mohl zrodit gól.
     
    52:15
    Domácí vyhráli buly v útočném pásmu, to jim však k ničemu nebylo, protože hned vzápětí přichází o puk a do útoku může jít pro změnu soupeř.
     
    53:22
    Hamrlík se pokusil vyslat jednoho ze svých spoluhráčů do útoku, ten ale jeho myšlenku nepochopil a tak se píská zakázané uvolnění.
     
    53:52
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jiří Ondrušek – 2 min., sekání).
     
    54:28
    Berani se snaží seč jim síly stačí, vstřelit aspoň jednu dotahující branku, to se jim však nedaří a to díky hlavně opravdu skvělým výkonům Lukáše a jeho obrany.
     
    55:07
    Kohoutům se podařilo vyhnat jejich soupeře až za jejich vlastní bránu a tak získávají potřebný čas, k tomu aby úspěšně přežili tuto přesilovku, která už je za svou půlkou.
     
    56:12
    Zbývají necelé čtyři minuty a s domácím týmem to vypadá bledě, což určitě těší olomouckého trenéra Motáka, který už určitě vymýšlí chvály pro své hráče.
     
    57:13
    Hosté se ještě dostali ke střele, kterou spíš prověřili Hufovu pozornost. I to se však počítá a může se i stát že z takovýchto akcí padne branka.
     
    58:14
    Tak toto byl škaredý zásah pukem do hlavy jednoho z rozhodčích, který se nyní svíjí v bolestech na zemi. Už se pomalu zvedá a zdá se, že bude v pořádku.
     
    58:33
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Lukáš Kucsera – 2 min., vysoká hůl).
     
    59:00
    Začíná poslední minuta a ano, hokej je nepředvídatelný sport a může se v něm stát cokoli, ale tři branky během jedné minuty padají opravdu ojediněle.
     
    59:39
    Přesto všechno se snaží domácí poctivě a čestně dohrát zápas v plném nasazení do hry.
     
    Konec zápasu.
     
    V první třetině byly síly obou týmů vyrovnané hra se přelévala ze strany na stranu. Bylo k vidění pár zajímavých úniku na obou stranách, žádný z nich ale neskončil úspěchem a tak byl stav bezbrankový. Ve druhé třetině se po čtyřech minutách dostal po Olomouckém tlaku Jan Káňa, který svým nekompromisní zakončením otevřel stav zápasu. Sotva po dvaceti sekundách se blýskl parádním sólem Jan Bambula, který zvýšil už na dvoubrankové vedení. I přes tyto dva slepené góly se snažili Berani hrát agresivně a střílet co nejvíce na bránu. V poslední části dnešního utkání jsme viděli poměrnou převahu domácích, kteří se snažili dorovnat manko, které nabrali v minulém dějství. I přes tuto kvalitní hru domácích se podařilo Janu Knotkovi po šesti minutách hry skórovat a zvýšit rozdíl už o tři branky. Na tento gól však našel rychlou odpověď Zdeněk Okál, který za necelé dvě minuty prostřelil zatím bezchybného Jana Lukáše a přiživil ještě šance na vyrovnání. Ty však sotva za minutu pohřbil opět Jan Káňa, který se svým výpadem po levém křídle nemýlil a zvýšil na konečných 1:4.
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (19:35:35)
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 48. Okál (Poletín, Ferenc) – 25. J. Káňa (Nahodil, Valský), 26. Bambula (J. Knotek), 46. J. Knotek (J. Káňa, Ondrušek), 49. J. Káňa (Kolouch, Valenta)


    Berani Zlín: Huf (Kořének) – Ferenc, Řezníček, Gazda, Žižka (C), Nosek (A), M. Novotný, Hamrlík – Karafiát, Herman, Köhler – Vopelka, Honejsek, Okál (A) – J. Ondráček, P. Sedláček, Poletín – Šlahař, Pšurný, Sebera.
    HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Švrček, Škůrek, Valenta, Dujsík, Ondrušek (A), A. Rutar – Burian (C), J. Knotek (A), Bambula – J. Káňa, Kolouch, Kucsera – Olesz, Nahodil, Valský – Gřeš, Kusko, V. Tomeček.

    Rozhodčí: Hodek, Pilný – Kajínek, Hynek
    thejrc.org