K. Vary – Mladá Boleslav 1:2 (1:2 po s.n.) | Vítkovice – Litvínov 6:2 (kon.) | Liberec – Pardubice 1:2 (kon.)
Plzeň – Sparta 2:6 (kon.) | Motor ČB – Mountfield HK 3:5 (kon.) | Zlín – Olomouc 1:4 (kon.)
Kometa Brno – Třinec 1:3 (kon.)
konec
Berani Zlín
1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
HC Olomouc
Neděle 13.12.2020, 17:00 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (19:35:35)
     
    V první třetině byly síly obou týmů vyrovnané hra se přelévala ze strany na stranu. Bylo k vidění pár zajímavých úniku na obou stranách, žádný z nich ale neskončil úspěchem a tak byl stav bezbrankový. Ve druhé třetině se po čtyřech minutách dostal po Olomouckém tlaku Jan Káňa, který svým nekompromisní zakončením otevřel stav zápasu. Sotva po dvaceti sekundách se blýskl parádním sólem Jan Bambula, který zvýšil už na dvoubrankové vedení. I přes tyto dva slepené góly se snažili Berani hrát agresivně a střílet co nejvíce na bránu. V poslední části dnešního utkání jsme viděli poměrnou převahu domácích, kteří se snažili dorovnat manko, které nabrali v minulém dějství. I přes tuto kvalitní hru domácích se podařilo Janu Knotkovi po šesti minutách hry skórovat a zvýšit rozdíl už o tři branky. Na tento gól však našel rychlou odpověď Zdeněk Okál, který za necelé dvě minuty prostřelil zatím bezchybného Jana Lukáše a přiživil ještě šance na vyrovnání. Ty však sotva za minutu pohřbil opět Jan Káňa, který se svým výpadem po levém křídle nemýlil a zvýšil na konečných 1:4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Přesto všechno se snaží domácí poctivě a čestně dohrát zápas v plném nasazení do hry.
     
    59:00
    Začíná poslední minuta a ano, hokej je nepředvídatelný sport a může se v něm stát cokoli, ale tři branky během jedné minuty padají opravdu ojediněle.
     
    58:33
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Lukáš Kucsera – 2 min., vysoká hůl).
     
    58:14
    Tak toto byl škaredý zásah pukem do hlavy jednoho z rozhodčích, který se nyní svíjí v bolestech na zemi. Už se pomalu zvedá a zdá se, že bude v pořádku.
     
    57:13
    Hosté se ještě dostali ke střele, kterou spíš prověřili Hufovu pozornost. I to se však počítá a může se i stát že z takovýchto akcí padne branka.
     
    56:12
    Zbývají necelé čtyři minuty a s domácím týmem to vypadá bledě, což určitě těší olomouckého trenéra Motáka, který už určitě vymýšlí chvály pro své hráče.
     
    55:07
    Kohoutům se podařilo vyhnat jejich soupeře až za jejich vlastní bránu a tak získávají potřebný čas, k tomu aby úspěšně přežili tuto přesilovku, která už je za svou půlkou.
     
    54:28
    Berani se snaží seč jim síly stačí, vstřelit aspoň jednu dotahující branku, to se jim však nedaří a to díky hlavně opravdu skvělým výkonům Lukáše a jeho obrany.
     
    53:52
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jiří Ondrušek – 2 min., sekání).
     
    53:22
    Hamrlík se pokusil vyslat jednoho ze svých spoluhráčů do útoku, ten ale jeho myšlenku nepochopil a tak se píská zakázané uvolnění.
     
    52:15
    Domácí vyhráli buly v útočném pásmu, to jim však k ničemu nebylo, protože hned vzápětí přichází o puk a do útoku může jít pro změnu soupeř.
     
    51:01
    Jde vidět, že přece jenom hra Beranů je už pasivnější, i přesto mají mírně navrch a daří se jim tlačit na soupeře. Není to ale tlak, z kterého by se mohl zrodit gól.
     
    49:59
    Domácí se snaží ještě něco udělat s osudem tohoto zápasu. Namotivována Olomouc s vidinou tří bodů se už vidí ve sprchách a tak hrají s naprostou pohodou a jistotou.
    48:44 Jan KÁŇA - 1:4
     
    48:44
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak toto je důležitá pojistka pro Olomouc. Po gólu Zlína to mohlo ještě zavánět prodloužením. JAN KÁŇA se dostal po křídle až k Hufovi, kterého po své střele zbořil, to však podle sudích nezabránilo zákroku a branka je uznána. Asistence: Petr Kolouch a Tomáš Valenta.
    47:33 Zdeněk OKÁL - 1:3
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 48. Okál (Poletín, Ferenc) – 25. J. Káňa (Nahodil, Valský), 26. Bambula (J. Knotek), 46. J. Knotek (J. Káňa, Ondrušek), 49. J. Káňa (Kolouch, Valenta)


    Berani Zlín: Huf (Kořének) – Ferenc, Řezníček, Gazda, Žižka (C), Nosek (A), M. Novotný, Hamrlík – Karafiát, Herman, Köhler – Vopelka, Honejsek, Okál (A) – J. Ondráček, P. Sedláček, Poletín – Šlahař, Pšurný, Sebera.
    HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Švrček, Škůrek, Valenta, Dujsík, Ondrušek (A), A. Rutar – Burian (C), J. Knotek (A), Bambula – J. Káňa, Kolouch, Kucsera – Olesz, Nahodil, Valský – Gřeš, Kusko, V. Tomeček.

    Rozhodčí: Hodek, Pilný – Kajínek, Hynek
    thejrc.org