Burnley – Wolverhampton 2:1 (kon.) | Chelsea – West Ham 3:0 (kon.)
konec
Chelsea FC
3:0 (1:0)
West Ham United
Pondělí 21.12.2020, 21:00 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Malé londýnské derby tedy patří Chelsea, která se tak posouvá na páté místo tabulky, zatímco West Ham zůstává na desátém. Tímto konstatováním se s Vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (22:59:10)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:0. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 11:6.
     
    Chelsea potvrdila, že se jí v domácím prostředí daří, navíc zlomila dvouzápasovou sérii porážek a po dlouhé době se také dočkala vítězství nad West Hamem. Úspěšné utkání začal již v desáté minutě Thiago Silva, díky čemuž Blues hráli v klidu, který jim neskutečně pomohl. West Ham totiž opravdu dlouho usiloval o vyrovnání, ale nemohl si vytvořit žádnou vyloženou šanci, kvůli čemuž si nakonec nepřipsal ani jednu ránu mezi tři tyče. V závěru utkání za svou střeleckou mizérii navíc draze zaplatil, protože se dvakrát trefil Tammy Abraham, který tak zpečetil zisk třech bodů pro domácí mančaft.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Kai Havertz se místo střely rozhodl k přihrávce, avšak ta mu vůbec nesedla, protože na Tammyho Abrahama byla příliš dlouhá, takže si pro míč v klidu došel Łukasz Fabiański.
     
    90+2
    Ani jednomu týmu už se v nastavení nikam nechce, vyloženě tak čekáme jenom na závěrečný hvizd. Na ten se asi více těší hosté, kteří už co nejdříve chtějí hodit tento nepovedený zápas za hlavu.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Jarrod Bowen, přichází Ryan Fredericks.
    89. Werner napálil jenom horní tyčku
     
    89
    Timo Werner se toho gólu prostě nedočká! Tentokrát do dobré pozice uvolnil N'Golo Kanté, ale německý útočník svou bombou rozezněl jen brankovou konstrukci!
     
    88
    Kai Havertz se po svém příchodu chce také ukázat, od spoluhráčů ale nedostal žádný nabídky k přihrávce, takže nakonec raději předal míč zpět dozadu.
     
    87
    Aaron Cresswell se pokoušel o prostrčení míče na Sébastiena Hallera, ale César Azpilicueta jeho úmysl velmi dobře přečetl a balónu se bez problémů chopil.
     
    86
    West Hamu už se ale také nikam moc nechce. Łukasz Fabiański to však zkusil rozhýbat nákopem, což se mu povedlo, protože u šestnáctky začíná kroužit Jarrod Bowen.
     
    85
    Kladiváři se přece jen ještě pokouší alespoň o čestný zásah, ale ani ten nechce Chelsea za žádnou cenu dovolit, protože soupeře nepouští ani ke svému pokutovému území.
     
    84
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Christian Pulisic, přichází Kai Havertz.
     
    83
    Edouard Mendy opět předá míč jen nejbližšímu spoluhráči, který nemusí nikam spěchat, protože ho žádný z protivníků nenapadá.
     
    82
    Blues už si v klidu kontrolují zbytek zápasu. Od vstřeleného gólu drží míč na vlastní polovině a dopředu se jim samozřejmě moc nechce, soupeř je ani moc aktivně nenapadá.
    80. Tammy ABRAHAM - 3:0

    Lukáš Mihal

    Branky: 10. Silva (Mount), 78. T. Abraham (Werner), 80. T. Abraham


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:0. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 11:6.
    Chelsea FC: Mendy – Azpilicueta (C), K. Zouma, Silva, Chilwell (10. Emerson) – Kanté, Jorginho (66. Kovačić), Mount – Werner, T. Abraham, Pulisic (84. Havertz).
    Náhradníci: Arrizabalaga – Rüdiger, Christensen, Emerson, Kovačić, Gilmour, Havertz, Giroud, Hudson-Odoi.

    West Ham United: Fabiański – Coufal, Balbuena, Ogbonna, Cresswell – Rice, T. Souček – Bowen (90. Fredericks), Noble (C), Fornals (67. Benrahma) – Haller.
    Náhradníci: Martin, Randolph – C. Dawson, Diop, Fredericks, Johnson, Snodgrass, Jarmolenko, Benrahma.

    Rozhodčí: Kavanagh – Cook, Masseyová-Ellisová
    thejrc.org