Celta Vigo – Alavés 2:0 (kon.) | Granada – Real Betis 2:0 (kon.) | Cádiz – Getafe 0:2 (kon.)
Eibar – Real Madrid 1:3 (kon.)
konec
SD Eibar
1:3 (1:2)
Real Madrid
Neděle 20.12.2020, 21:00 • Estadio Municipal de Ipurúa (Eibar) • Španělská LaLiga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání už je to ale vše. Děkujeme za pozornost a mějte se fajn. Na viděnou. (23:08:30)
     
    V příštím kole se Eibar o body porve na hřišti sedmnáctého Deportiva Alavés. Real Madrid přivítá v domácím prostředí šestou Granadu. Oba zápasy jsou na programu den před Štědrým dnem, tedy 23. prosince.
     
    Real Madrid se po čtvrté ligové výhře v řadě bodově dotáhl na vedoucí Atlético. Městský rival má však odehrány o dva zápasy méně. Bílý balet je tedy druhý, Eibar se po neděli propadl na čtrnáctou pozici.
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 11:7.
     
    Oboustranně útočně laděný zápas mezi Eibarem a Realem Madrid nabídl celou řadu šancí a navrch i čtyři branky. Z vítězství se nakonec raduje hostující "bílý balet", který splnil roli favorita a vyhrál v La Lize už počtvrté v řadě. Tým z hlavního města šel do vedení už v 6. minutě. Karim Benzema si zaběhl za obranu, zpracoval si na jeden dotyk vzdušný pas z levé strany a se štěstím prostřelil Dmitroviće. O sedm minut později se francouzský kanonýr zhostil role nahrávače a našel zpětnou přihrávkou z pravé strany na středu vápna volného Luku Modriće, jenž pálil bez přípravy pod břevno. Dmitrović si na míč sáhl, v cestě do sítě mu ale nezabránil. Eibar ale nesložil zbraně a následně to byli právě domácí, kdo určoval tempo hry. Z toho pramenila i nádherná trefa Kikeho Garcíi, který ve 28. minutě střílel parádní ranou z nějakých dvaceti metrů přesně ke vzdálenější tyčce. Courtois se pořádně proletěl vzduchem, na balon ale nedosáhl. Po změně stran se hrál po většinu času vyrovnaný fotbal a Eibar nebyl v několika případech daleko od vyrovnání. V 56. minutě zachytil Inuj slabší Ramosovu přihrávku, zaváhání hostujícího kapitána ale nepotrestal a mířil po zemi vedle pravé tyče. Dvacet minut před koncem hlavičkoval po centru z levé strany Muto o vnější hranu břevna. V 82. minutě reklamovali domácí Ramosovu hru rukou uvnitř pokutového území, VAR ale penaltu nenařídil. V nastavení pak Ramos skvěle padl do střely Bigase, z čehož pramenil i následný protiútok Realu. Ten korunoval třetí brankou Lucas Vázquez, když si na pravém křídlě narazil míč s Benzemou a poté pálil podél Dmitroviće přesně na vzdálenější tyč.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Bílý balet podnikl rychlý útok po pravém křídle a zasazuje rozhozené obraně Eibaru definitivní úder. LUCAS VÁZQUEZ si narazil míč s Karimem Benzemou a vřítil se do šestnáctky, aby zprava střílel podél Dmitroviće přesně ke vzdálenější tyči.
     
    90+1
    Pedro Bigas mohl být hrdinou! Domácí bek se řítil na branku Realu, na poslední chvíli mu ale padl skluzem pod nohy Sergio Ramos a jeho ránu uvnitř šestnáctky zablokoval!
     
    90+1
    Nastavovat se budou dvě minuty.
     
    90
    Žádný závěrečný tlak Eibaru se nekoná. Teď se sice došoural balon až ke Courtoisovi, vrásky na čele mu ale domácí fotbalisté nepřidělali.
     
    89
    Marco Asensio si zpracovával přihrávku na hranici šestnáctky poté, co byl v těsném ofsajdu. Rozhodčí ale byli pozorní. Balon pro Eibar.
     
    88
    Nově příchozí Unai Miota se na útočné polovině provinil faulem. A Real se svou rozehrávkou pochopitelně nikterak nespěchá.
     
    87
    Duel se velmi rychle chýlí ke svému finále. Eibar už je nějakou dobu zatlačen na vlastní polovině. Jestliže chce však bodovat, potřebuje být v úplně jiných místech.
     
    85
    Kévin Rodrígues chtěl zasáhnout vysoký míč, nakopl ale jen Lucase Vázqueze. Nedovoleným zákrokem se na útočné polovině provinil i Karim Benzema.
     
    83
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Kike García, přichází Unai Miota.
     
    82
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Papakouli Diop, přichází Sergio Álvarez.
     
    82
    Zásah Ramose jako hra rukou posouzen nebyl! Hlavní arbitr ještě svůj verdikt zdůvodňuje domácí lavičce, která je pochopitelně nespokojena. Penalta se každopádně kopat nebude.
     
    81
    Chvíle napětí! Po centru z levé strany hlavičkoval Jošinori Muto do ruky Sergia Ramose. Alespoň to tedy reklamuje domácí strana. Sudí Munuera vše na dálku konzultuje s kolegou u videa.

    Filip Lefenda

    Branky: 28. Kike García (Kévin Rodrígues) – 6. Benzema (Rodrygo), 13. Modrić (Benzema), 90+2. L. Vázquez (Benzema)

    Karty:   43. Arbilla (EIB)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 11:7.
    SD Eibar: Dmitrović – Pozo, Bigas, Arbilla, Kévin Rodrígues – Inuj (72. P. León), Papakouli Diop (82. S. Álvarez), Expósito, Gil – Muto, Kike García (C) (83. Miota).
    Náhradníci: Y. Rodríguez – S. Álvarez, Dufur, Recio, P. León, Rafa, Miota.

    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), F. Mendy – Modrić (73. Valverde), Casemiro, Kroos – L. Vázquez, Benzema, Rodrygo (73. Asensio).
    Náhradníci: Altube, Lunin – Asensio, M. Díaz, Nacho Fernández, Jović, Marcelo, Militao, Ödegaard, Odriozola Arzallus, Valverde.

    Rozhodčí: J. Munuera – G. Cuadra, J. López
    bahis siteleri