Trnava – Skalica 3:4 (kon.) | Humenné – Pov. Bystrica 0:0 (odl.) | Dubnica – Spišská N. Ves 5:2 (kon.)
Topoľčany – Vlci Žilina 1:4 (kon.) | Martin – Levice 3:2 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
HK Levice
sk Úterý 22.12.2020, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Jozef Kováčik (tréner HK Auto-Rácz Levice): "Dnes som bol nesmierne spokojný s výkonom chlapcov. Na to, že bol v našom tíme v tomto zápase vekový priemer na úrovni 20 – 21 rokov, to nebolo zlé. To, čo sme predviedli v posledných zápasoch sa dnes neudialo, mrzí ma preto, že z Martina odchádzame bez bodu. Dnes sme mali na to, zvíťaziť. Aj napriek hre domácich si myslím, že dnes zvíťazil šťastnejší, nie lepší tím. Vieme ale, na čom môžeme stavať a myslím si, že výsledky ešte len prídu. V prípade tréningov som pred týmto stretnutím rezignoval, hráči netrénovali včera, ani dnes. Hráči však výzvu pochopili. Čo sa týka presilových hier, pracujeme aj na tejto oblasti. Hráčom sa snažím odovzdať to, čo som ako tréner počas kariéry získal. Presilové hry nie sú ani tak o vzorcoch, ako skôr o uvažovaní hráčov. Dnes to pochopili veľmi dobre a tí, čo boli na ľade, odovzdali zo seba všetko. To, čo nám dodnes v tíme chýbalo, bol taký ten líder. Nehovorím, že napríklad Štefanka je ten najstarší v mužstve, je však tým hráčom, ktorý dokáže vyburcovať ostatných. Dnes by som určite ale nevyzdvihol jednotlivca, ale celý tím. Pokiaľ budú hráči hrať tímovo aj v ďalších stretnutiach, výsledky sa dostavia. Musí však prestať stagnácia výkonov, kedy po výbornom výkone nastane v našej hre zmätok a zápasy vypustíme. Pôvodne som hráčom síce sľúbil 25. decembra tréning, po tomto výkone ale budú mať voľno. 26. decembra začíname natvrdo, nasledujúci deň takisto. 28. decembra sa budeme pripravovať na súpera, máme doma Humenné, pričom verím, že toto stretnutie zvládneme a nabehneme na víťaznú vlnu."

    Marek Žila (tréner HK Martin): "Pred zápasom sme si povedali, že musíme podať kvalitnejší výkon ako v Skalici. Aj keď sme spravili tri body, úvodná tretina nebola ideálna. Nepodarilo sa nám splniť veci, ktoré sme si povedali aj pred stretnutím. Potom to vyzerá tak, že sa na to nedá pozerať. V druhej tretine škoda presilových hier, mali sme dobré pozície, napokon nám súper v našom oslabení strelil vyrovnávajúci gól. Do tretej tretiny sme vstupovali s tým, že si počkáme na našu príležitosť. Chceli sme hrať dobre vzadu, aj keď nám hra nie vždy vychádzala. Stretnutie sme si uhrali, sme radi za tri body. Aj podľa výsledkov, každý kto to sleduje, vidí, že súťaž je vyrovnaná. Zápasy nie sú o tom, kto hrával akú súťaž niekoľko rokov dozadu ale o tom, že kvalitní hráči sú dnes aj v Slovenskej hokejovej lige. Vyrovnanosť tímov sa prejaví, sme preto radi, že sme zvíťazili nad tímom, ktorý nedávno porazil Žilinu, aj keď hra nebola z našej strany ideálna. Po Vianociach nás čaká práve tento súper. Sme určite radi za víťaznú sériu, hra však proti takémuto tímu musí byť lepšia. Odohrali sme aktuálne štyri zápasy za sedem dní. Keď má niekto mladšie mužstvo, regeneruje rýchlejšie. Verím, že budeme pripravení. Najbližšie dni si oddýchneme a v Žiline predvedieme dobrý výkon. Počas presilových hier, rovnako ako v iných situáciách, skúšame hru so štyrmi útočníkmi. Do hry nastupujú zruční hráči s istotou na hokejkách. Aj keby boli piati, nie je to nič výnimočné. V minulosti sme už mali vysunutého beka, pričom útočníci pôsobili v hĺbke alebo po stranách. Máme to zatiaľ takto nacvičené, neskôr uvidíme podľa situácie. Všetkým želám veselé sviatky. Nech si ich užijú v kruhu rodiny. Aby nám situácia v Novom roku dovolila návrat divákov na tribúny. Neviem, či to bude v januári, nakoľko situácia nie je dobrá. Verím, že sa to ale bude od budúceho roka zlepšovať. Všetkým preto prajem najmä veľa zdravia."

    Erik Gubo (útočník HK Auto-Rácz Levice): "Úvodnú tretinu hodnotím pozitívne nakoľko sa nám podarilo vyrovnať. Aj napriek druhému inkasovanému gólu sa nám darilo odvádzať našu prácu a v tejto sme pokračovali aj v druhej tretine. Podarilo sa nám v jej závere vyrovnať. Pred treťou tretinou sme si povedali, že budeme hrať obetavý hokej, hádzať sa do striel. Príliš často sme ale hrali v oslabení a aj keď sme tieto situácie ubojovali, inkasovali sme v tejto časti hry tretí gól, na ktorý sme už nedokázali reagovať. Už dlho nám nevychádzali presilové hry, aj napriek enormnej snahe. Konečne sme ale našli recept, keďže oba góly padli v našej početnej výhode. Pri druhom vyrovnávajúcom góle nám vyšiel aj nacvičený signál. Dnes nás môže mrzieť iba to, že sme nedokázali streliť viac ako dva góly, je to však dobrý odrazový mostík do ďalších zápasov. Ako mužstvo máme problém so závermi zápasov, ktoré nezvládame. Mali by sme na nich popracovať. Časom sa nám ale určite všetko vráti a tak, ako sme odmakali tento zápas, tie najbližšie prinesú aj body. Zápasu nechýbali emócie, museli sme reagovať na výzvy z domácej strany. Aj by sme sa možno pobili, nechceli sme byť ale vylúčení. Išli sme za vyrovnávajúcim gólom, k tomu by nám hra v oslabení nepomohla."

    Martin Barto (útočník HK Martin): "Nebol to jednoduchý zápas. Hneď od začiatku sme chceli ísť po víťazstve. V úvodnej tretine sa nám podarilo streliť dva góly a aj keď sme v druhej inkasovali vyrovnávajúci gól, povedali sme si v šatni, že v tretej už žiadny ďalší nedopustíme. Podarilo sa nám streliť tretí gól, ktorý sa ukázal ako víťazný. Hrali sme naozaj obetavo, ak sú výsledky tesné, treba sa do striel hádzať aj hlavou. Dnes to vyšlo a sme za víťazstvo vďační. Levice hrajú v tejto sezóne hokej podobný tomu, ako predvádzali v uplynulej sezóne Topoľčany. Hrá sa veľmi tvrdo, pričom sme sa z našej strany sústredili predovšetkým na obranu, hlavne v poslednej časti. Sám som pocítil tvrdosť hry súpera hneď po buly, kedy som inkasoval sekeru. V tíme majú starších hráčov, ktorí nedokážu prehryznúť niektoré veci. Získali sme však všetky body a teraz sa môžeme začať pripravovať na Žilinu s ktorou sme doma prehrali rozdielom triedy. V tréningoch ale pracujeme naplno, verím, že si môžeme aj z tohto zápasu odniesť body. V tíme máme dvoch nových hráčov – Rusov, z ktorých druhý ešte nemohol nastúpiť. Marat ale do tímu celkom zapadol, čo dnes ukázal počas zápasu. Veľmi spolu ešte nekomunikujeme, aj keď po slovensky rozumie. Fanúšikom želáme Šťastné a Veselé, veríme, že sa už čoskoro budú môcť vrátiť na tribúny." (21:44:33)
     
    V napínavom dueli si Martin poradil s Levicami 3:2. Góly: 6. Špirko (Barto, Burzík), 19. Dvořák (Murček), 51. Poliaček (Burzík) – 9. Svitana, 40. Gubo (Rácz, Uhnák).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:54
    Klenko ešte pred modrou potrebuje udržať puk v pásme. Ten však smeruje von.
     
    59:34
    Saliji vedľa bránky. Burzík sa snaží odpáliť puk.
     
    59:27
    Prázdna bránka hostí. Kompas na striedačke.
     
    59:13
    Zakázané uvoľnenie na strane hostí. Takto k odvolaniu brankára nepríde.
     
    59:01
    Oddychový čas hostí.
     
    59:00
    Paulíny s Naušom držia puk v pásme hostí. Tí sa nevedia dostať von.
     
    58:36
    Saliji bol blízko vyrovnania. Z ľavej strany triafa konštrukciu.
     
    58:08
    Naušom nahodený puk. Kompasov zákrok.
     
    57:45
    Hostia v plnom počte. Svitana na ľadovej ploche.
     
    57:20
    Smidžárom nahodený puk. Korčuľuje za ním Fafrák.
     
    57:08
    Kuzma v postavení mimo hry. Ešte sa hnevá na rozhodcu.
     
    57:02
    Murček mal pred sebou odkrytú bránku. Chýbalo málo.
     
    56:54
    Barto vytlačil útočiacich hráčov z pásma. Opäť sa hrá pred Kompasom.
     
    56:23
    Dvořákom zrazená strela Guba. V oslabení získal útočné pásmo.
     
    55:44
    René Svitana (HCL) inkasuje dve minúty za sekanie.
     
    55:44
    Hostia v plnom počte. Matoušek na ľadovej ploche.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 6. Špirko (Barto, Burzík), 19. Dvořák (Murček), 51. Poliaček (Burzík) – 9. Svitana, 40. Gubo (Rácz, Uhnák)


    HK VITAR Martin: Bernát (Pavlas) – Müller, Burzík – Dvořák, Ligas – Babka, Belica – Juraško, Pokrivčák – Murček, Špirko, Poliaček – Paulíny, Barto, Themár – Fafrák, Jurášek, Nauš – Smidžár, Grega, Murtazin
    HK Levice: Kompas (Adamko) – Hřebíček, Štefanka – Rácz, Hudec – Kohút, Kuzma – Kobolka, Ďurech – Lunter, Matoušek, Svitana – Huna, Uhnák, Gubo – Tábi, Šimko, Saliji – Suľovký, Klenko, Králik

    Rozhodčí: Čahoj, Píšťanský – Hajnik, Kováčik, Kontšek (inštruktor)
    thejrc.org