Vítkovice – Třinec 2:1 (2:1 po s.n.) | Liberec – Litvínov 6:3 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 3:4 (1:2 po s.n.)
Kometa Brno – Motor ČB 10:4 (kon.) | Zlín – Mountfield HK 1:2 (kon.) | Olomouc – Pardubice 3:5 (kon.)
konec
Berani Zlín
1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Mountfield HK
Sobota 26.12.2020, 17:00 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (19:25:07)
     
    V prvním vánočním zápase jsme neviděli mnoho branek, naopak ale byli dominantní výkony na obou stranách v celé délce hry. V prvním padl jenom jeden gól a to už v páté minutě, kdy se dostal ke střele Kevin Klíma a svým pokusem prostřelil domácího brankáře poprvé v tomto utkání. O pár chvil později se mohl Mountfield dostat do dvoubrankového vedení. K jejich smůle skončil kotouč po zmatku v brankovišti těsně vedle brány. Do konce dvacetiminutovky byli odpískány ještě dva fauly, ani jeden však nebyl potrestán. Ve druhé třetině padla pár minut po vydatném tlaku Zlína dorovnávací branka po zakončení Matěje Sebery. Tento gól byl ale jejich poslední. Ve zbytku druhé třetiny dokázal tempo zápasu opět diktovat Hradec. Jejich tlak úspěchem neskončil, daleko od toho ale nebyli, jelikož zhruba v půlce třetiny se dostali do úniku dva na na nikoho Zachar s jedním z jeho spoluhráčů. Jeho špatné zakončení ale skončilo mimo bránu a tak stav zůstal stejný. V poslední části dnešního utkání dokázali hosté velmi rychle potrestat vyloučení z řad Beranů. Druhou a také poslední branku dnešního zápasu vstřelil Jakub Orsava, který tímto dostal své spoluhráče do větší herní pohody. Ti už pak diktovali tempo zápasu a ž téměř do konce zápasu. V závěru se podařilo domácím ještě na pár minut aspoň n pár minut vzchopit. To jim ale k ničemu nebylo a to i při hře bez brankáře.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Začíná posední minuta a Berani tlačí. Nyní však ztrácí kotouč a to je velká šance pro Hradec. U kotouče je ale první Novotný.
     
    58:19
    Domácí zkouší odvolat brankáře. Uvidíme, jestli jim tento risk vyjde.
     
    57:19
    Domácí ne a ne vystřelit branku, kteří by ji potřebovali opravdu hodně, jelikož čas se jim velice rychle krátí.
     
    56:18
    Novotný se dostal ke střele. Jeho pokus byl ale poměrně z velkého úhlu a tak šance na branku byli minimální. Mazanec posílá své spoluhráče rychle do útoku.
     
    55:13
    Mountfieldu se daří postupně opět vracet do hry, více šancí mají ale určitě domácí, kteří se ale často nedostanou ani ke střele.
     
    54:09
    Hradci se podařilo vyhrát buly ve vlastním pásmu a tak se můžou dostat ven, což taky dělají. Ke střele se dostal Sklenář, ale jeho pokus bylo spíše takové nahození a prověření Hufovi pozornosti.
     
    53:15
    Nyní se dostal k poměrně jedovaté střele Nosek, jeho pokus ale zlikvidoval Mazanec. Nutno ale podotknout, že to bylo s kapkou štěstí, protože brankář Hradce vůbec nic neviděl.
     
    52:18
    Tak přece jenom to ž začíná nějak vypadat ze strany Beranů. Na chvíli se jim podařilo zatlačit soupeře, který musel vyhodit na zakázané uvolnění aby se aspoň na chvíli osvobodil.
     
    51:19
    Už to není takový tlak jako na začátku ze strany Mountfieldu, to je ale nemusí zatím moc mrzet protože Zlínu se nedaří nějak tlačit soupeře.
     
    50:21
    Přesilovka již skončila a Zlínu se nepodařilo jí opět využít. Je jen otázkou jestli do konce dostanou podobnou šanci. Pro Hradec je to ale velmi dobrá zpráva.
     
    49:22
    Domácím se zatím nedaří nějak chytnout tuto příležitost za pačesy a útočit. Sem tam si přihrají, ale jejich dnešní nepřesnost jim způsobuje poměrně hodně časté ztráty puku.
     
    48:21
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Petr Koukal – 2 min., nedovolené bránění).
     
    46:36
    Zlínu se daří tlačit a ke střele se dostal Nosek, jehož pokus byl ale nepřesný a tak domácí ztrácí kotouč.
     
    45:34
    Hradec prohrál vhazování v útočném pásmu a Berani jsou po poměrně dlouhé době u kotouče. Ti ihned střídají a připravují se na útočný výpad.
     
    44:38
    Domácí se snaží vymanit z obraného pásma, jelikož to potřebují jako sůl. To se jim nedaří ani zdaleka. Kotouč pevně drží na svých holích soupeř, který Berany zatím jasně přehrává.
     
    43:32
    Tak teďka měli domácí velké štěstí! Po odrazu kotouče od zadního mantinelu se kotouč po doteku s bruslí jednoho z obránců Zlína odrazil za Hufovi záda. Kotouč ale projel kolem brány až na opačnou stranu, kde žádný Hradecký hráč nedotíral.
     
    42:36
    Ke střele se dostal Cingel. Jeho pokus ale končí dalším nezdarem a Huf drží kotouč v bezpečí od jakéhokoli dotírajícího soupeře.
     
    41:35
    Po poslední brance jsou Hradečtí ještě mnoho agresivnější než doposud. Mají mnohem lepší pohyb a dorážejí na zlínské hráče.
    40:39 Jakub ORSAVA - 1:2
     
    40:39
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak toto je velice rychlý gól po vstupu do poslední třetiny. Hned po vyhraném buly se dostali hosté do útoku, kde se po kombinaci Pavlíka a Blaina dostal ke kotouči JAKUB ORSAVA, který svou nekompromisním zakončením zvyšuje skóre na 2:1 a posílá svůj mančaft do vedení. Asistence: Filip Pavlík a Blain Jérémie.
     
    40:28
    Úvodní buly poslední třetiny vyhrál Koukal a Hradec se hnedka hrne do útoku, kde má jenom čtyři soupeřovy hráče.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhém dějství jsme byli hlavně ze začátku svědky úplně jiného hokeje, než v předchozí třetině. Domácí jasně určovali tempo hry a nedávali soupeřovi žádnou šanci hrát. Díky tomu už po třech minutách vyrovnali po úniku dva na jednoho díky brance Matěje Sebery. Poté se ale domácí začali a Mountfield začal postupně přebírat tempo hry. Hostům se zhruba v půlce třetiny podařilo dostat do úniku dva na nikoho, to jim ale díky Zacharově neúspěšnému zakončení bylo k ničemu. Zlínskému trenérovi Svobodovi se to tak nelíbilo, že musel svolat všechny hráče ke střídačce oddechovým časem. Později přišly ještě dvoje vyloučení na straně Zlína, které ale hokejisti z Hradce Králové nějak nevyužili.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:35.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Dalibor Řezníček – 2 min., hákování).
     
    39:00
    Začíná poslední třetina a buly před bránou Mazance vyhrávají hosté, kteří se hned snaží vytěžit něco z posledních vteřin tohoto dějství.
     
    38:13
    Před brankou domácích to už vypadalo na pořádný závar. Jeden z útočících hráčů byl ale v brankovišti a bude se vhazovat u modré. Buly vyhrávají hosté.
     
    37:11
    Přesilovka hosty očividně dost nakopla, protože tempo utkání najednou dirigují oni. V závěru by jim to mohlo přinést jeden drahocenný gól do kabiny.
     
    36:15
    Domácím se podařilo na pár chvil vymanit z vlastního pásma a dokonce i přidat střelu. Ta ale nebyla nějak nebezpečná a do útoku se po obměně hráčů hrnou čerstvý Hradečtí.
     
    35:17
    Beranům se daří po strašně dlouhé době vyhodit a tak můžou aspoň vystřídat. Nic to ale nemění na tom kdo je u kotouče. K další střele se dostal Kevin Klima.
     
    34:26
    Hosté plní roli dominantního týmu v útočném pásmu a míchají Berany jako malé děti. V tom je ale zastavuj odkrytá brána Hufa. Bude se vhazovat.
     
    33:35
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Pavel Kubiš – 2 min., sevření puku rukou).
     
    33:25
    Po delší době se daří vytlačit domácím soupeře až k jejich bráně. Moc dlouho se tam ale nedrží a ke střele od pravého kruhu se dostal Cingel. Ten ale minul.
     
    32:23
    Další pokus přichází od Šaldy. Jeho pokus ale zblokoval Řezníček a tak kotouč končí v ochranné sítí. No pro fanoušky Mountfieldu to je opravdu velmi atraktivní část zápasu.
     
    31:53
    Ke střele od modré se dostal Zachar. Huf ale měl odkrytý výhled a jeho prudkou střelu lapil k ledu pod jeho lapačku.
     
    31:25
    Oddechový čas pro domácí.
     
    30:35
    Po velké šanci se ještě daří Hradci udržet v útočném pásmu. A že to je opravdu Tlak! jedna střela střídá druhou a domácí se nedaří z tohoto vymanit. Až nyní přichází zakázané uvolnění.
     
    29:33
    Tak toto je velká škoda pro Hradec Zachar se dostal s dalším jeho spoluhráčem do úniku dva na nikoho. Ke štěstí Hufa Zachar ani netrefil po jeho kličce bránu a jakékoli dorážky už byli neúspěšné.
     
    28:34
    Tak po delším tlaku se karta obrací a u kotouče jsou rázem hosté, kteří pomalu přebírají otěže zápasu a nedávají domácím moc šancí k nadechnutí.
     
    27:38
    Do nebezpečného výjezdu tři na dva se dostali Hradečtí. Jejich pokus ale neskončil brankou a Huf si připisuje další pohotový zákrok.
     
    26:39
    Koukal se dostal ke střele na Hufa, ta ho ale nijak neohrozila a hned rozehrává na jednoho z jeho spoluhráčů, který se hrne do útoku za jeho zlínskými kolegy.
     
    25:44
    Domácí v této třetině opravdu převzali otěže zápasu a soupeřovi se nedaří držet s nimi tempo zápasu. Jako motivace jim pomohl i určitě vyrovnávací branka.
     
    24:38
    A Berani se dostávají opět do útoku. Tam se ale moc dlouho nezdrželi a do útoku se valí Sklenář. Je tam ale úplně sám a tak přenechává kotouč soupeři.
     
    23:40
    Hradec se hned pokusil dostat do útoku což se jim taky daří. Po jedné z jejich střel dotíral na Hufa Sklenář. To se ale nelíbilo domácím bruslařům, kteří si to s ním šli ihned vyříkat.
    22:33 Matěj SEBERA - 1:1
     
    22:33
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto byla skvěle využitá šance, které doprála i kapka štěstí. Do výpadu dva na jednoho se dostal Pavel Kubiš a MATĚJ SEBERA. Po střele Kubiše se kotouč odrazil od betonů přímo na jeho spoluhráče, který zakončoval do naprosto odkryté brány. Asistence: Pavel Kubiš.
     
    21:48
    Domácím se daří zatím tlačit. Nyní se dostal k nebezpečné dorážce Ondráček, který ale těsně minul bránu. Zlín stále v útočném pásmu.
     
    20:55
    Koukal dostal po jedné ze střel kotoučem přímo do obličeje. Ten se už pomalu zvedá z ledu a míří přímo na střídačku, kde na něho čeká jeden ze zdravotníků.
     
    20:29
    Úvodní buly druhé třetiny vyhrál pro hosty Koukal a ti se hned vrhli vstříc Hufově bráně. Tam ale moc dlouho nepobyli a v útoku je naopak soupeř.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:45.
     
    V prvním dějství jsme byli svědky spíše převahy na straně domácích a to hlavně po první vsítěné brance Hradce, kterou vytvořil svou prudkou střelou Kevin Klíma. O pár chvil později skoro padl další gól po zakončení Síly, který měl opravdu smůlu, protože kotouč se po zmatku v brankovišti objevil těsně vedle levé tyče Hufovi brány. Poté už hosté hráli to co potřebovali, nepouštěli domácí k žádným velkým akcím a drželi si je hezky na uzdě. V závěru třetiny ještě padlo pár střel ze zlínských hokejek, ty ale žádný úspěch nepřinesly.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:31
    Perretovi se ještě podařilo vymanit z opětovného tlaku Zlína. Z jeho nahození to ale brankou nekončí a blíží se závěr první třetiny.
     
    18:31
    Domácím se daří v samotném závěru držet v útočném pásmu. S jejich střeleckou pasivitou jim to není moc platné jelikož po sérii přihrávek přichází o kotouč při souboji u hrazení.
     
    17:34
    Klíma Kevin se pokoušel dorážet Smoleňákovu střelu, Tu ale pokryl jako první Huf a bude se opět vhazovat před klecí Zlína.
     
    16:35
    Zlínu se nedaří vymanit z vlastního pásma. Cingel se dostal ke střele z poměrně velkého úhlu, kterou Huf vyrazil zpět přímo na autora střely.
     
    15:39
    Hradci se podařilo okamžitě dostat ke střele, kterou ještě dorážel Smoleňák. Jeho tlak na Hufa se ale nelíbil domácím hráčům a tak se u brány domácích semlela lehká potyčka, která ale končí beztrestně.
     
    14:49
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Daniel Gazda – 2 min., nedovolené bránění).
     
    13:52
    Beranům se podařilo usadit v útoku a dokonce se dostal ke střele z poměrně velké blízkosti Vopelka, který ale se zakončením mezi betony nevyzrál na soupeřova brankáře.
     
    12:54
    Hradec hraje očividně ve velké pohodě. S hrou domácích si moc hlavu neláme a k ničemu velkému je nepouští. Žádný výrazný tlak ale hrají co musí.
     
    11:58
    Tak Beranům se daří vymanit z tlaku Hradce. Nic moc z toho ale nebude, protože Hamrlík akorát nahazuje na soupeřova brankáře a domácí celek jde střídat.
     
    10:56
    Po početní výhodě se hosté vrhají do útoku, kde se jim daří úspěšně tlačit domácí, kterým nedávají žádnou šanci se dostat z obraného pásma.
     
    09:57
    Přesilovka již skončila a domácím se moc nevydařila. Sotva si vystřelili na bránu. Naopak Hradec ukázal skvěle sehranou obranu, která si s domácí celkem poradila bravurně.
     
    08:55
    Domácí se snaží vytěžit aspoň nějakou střelu z této výhody. Moc jim v tom ale nepomůže ani štěstí v podobě zlomené hole Hamrlíka kterému utíká puk až do středního pásma.
     
    07:57
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Filip Pavlík – 2 min., podrážení).
     
    07:56
    Síla se dokonce dostal do zakončení, po kterém neměl Huf vůbec kotouč pod kontrolou. Puk nakonec skončil jen těsně vedle po tom co se svezl po brankářově rameni.
     
    06:51
    Domácí se snaží po první obdržené brance dostat k bráně Hradce. hráči soupeře ale dobře brání a daří se jim dostávat k puku před jakoukoli střelou. Nyní se dokonce vrhají do útoku.
    05:55 Kevin KLÍMA - 0:1
     
    05:55
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec Králové se dostal do útoku po vyhraném buly v obraném pásmu. Poté našel Petr Zámorský u modré volného KEVINA KLÍMU, který se svým precizním zakončením nemýlil a překonal domácího brankáře. Asistence: Petr Zámorský.
     
    05:15
    Kubiš se zkusil protáhnout kolem Lva do útočného pásma. Ten ho ale přišpendlil na hrazení a kotouč končí pod lapačkou Mazance. Bude se vhazovat.
     
    04:18
    Ferenc připravil Cingel o kotouč naražením na hrazení a ten může jít střídat mezitím co Ondráček posílá své spoluhráče do útoku.
     
    03:26
    Zachar zkusil vyslat svého spoluhráče do útoku. Jeho přihrávka ale byla moc rychlá a tak tuto akci zastavuje rozhodčí zakázaným uvolněním.
     
    02:27
    Berani přichází o puk v útočném pásmu díky střele na Mazance. Buly vyhrál Nedomlel a tak se může soupeř opět vrhnout do útoku kde se ale moc nezdržel.
     
    01:13
    Mountfield se dostal k puku, moc dlouho u něho ale nezůstal jelikož ho po pár vteřinách ztrácí v útočném pásmu. To ale o chvíli později dělá také domácí tým a Smoleňák se dostal k první střele zápasu.
     
    00:29
    Úvodní buly dnešního zápasu vyhrává pro domácí Herman, který přes Řezníčka posílá své spoluhráče do útoku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Huf (Kašík) – Gazda, Řezníček, Ferenc, Žižka (C), Nosek (A), M. Novotný, Hamrlík – Vopelka, Herman, Köhler – Dufek, Fryšara, Okál – Sebera, P. Sedláček, Kubiš (A) – Honejsek, Karafiát, J. Ondráček.

    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Blain, Šalda, F. Pavlík (A), Jank, Zámorský – Kevin Klíma, Koukal, Orsava – J. Sklenář, M. Zachar, Kelly Klíma – Perret, Cingel, Smoleňák (C) – Síla, Morong, Lev – R. Pilař.

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Bryška, Axman.
     
    Mountfield HK

    Hosté z Hradce Králové jsou na tom v porovnání s domácím mančaftem výrazně lépe. Z posledních pěti zápasů vytěžili 10 bodů ze tří výher a jedné prohře po prodloužení a díky této dobré formě se drží na šestém místě tabulky. S takovou pohodou v týmu by to měl být pro Mountfield jenom jedno z dalších zastavení pro tři body. Můžeme jen hádat jestli si i takový klid na hokejkách dovezou i na východ Moravy, nicméně se určitě bude jednat o velmi napínavý zápas.

    Poslední tři utkání:
    Mountfield HK vs. Vítkovice – 2:3 pp
    Mountfield HK vs. Mladá Boleslav – 3:4
    České Budějovice vs. Mountfield HK – 3:5
     
    PSG Berani Zlín

    U domácích Beranů je důležité připomenout jejich naprosté selhání v posledním zápase proti pražské Spartě, kdy utrpěli naprostý debakl v podobě výsledku 10:0, navíc desetigólový rozdíl skóre je zatím největší od začátku sezóny. V té se jim ale nedaří dlouhodobě. S 23 body jsou až předposlední (za nimi je už jenom nováček z Budějovic). I přes překvapivě velkou prohru v posledním utkání se jim podařilo v posledním zápase na domácím ledě porazit jasně favorizovanou Plzeň těsným výsledkem 2:1. Obecně se Zlínu v domácích zápasech ale příliš nedaří, ze všech získali jenom 9 bodů. Je jenom otázkou zda dokážou zaskočit soupeře ze středu tabulky nebo si Hradec Králové odveze jednoduché tři body.

    Poslední tři utkání:
    Sparta Praha vs. Zlín – 10:0
    Mladá Boleslav vs. Zlín – 2:3 pp
    Zlín vs. Plzeň – 2:1
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování Tipsport extraligy, ve které se dnes odehraje utkání zlínských Beranů proti královéhradeckému Mountfieldu, které spolu se mnou budete moci sledovat.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 23. Sebera (Kubiš) – 6. Kevin Klíma (Zámorský), 41. Orsava (F. Pavlík, Blain)


    Berani Zlín: Huf (Kašík) – Gazda, Řezníček, Ferenc, Žižka (C), Nosek (A), M. Novotný, Hamrlík – Vopelka, Herman, Köhler – Dufek, Fryšara, Okál – Sebera, P. Sedláček, Kubiš (A) – Honejsek, Karafiát, J. Ondráček.
    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Blain, Šalda, F. Pavlík (A), Jank, Zámorský – Kevin Klíma, Koukal, Orsava – J. Sklenář, M. Zachar, Kelly Klíma – Perret, Cingel, Smoleňák (C) – Síla, Morong, Lev – R. Pilař.

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Bryška, Axman
    thejrc.org