Mladá Boleslav – Kometa Brno 3:0 (kon.) | Olomouc – Třinec 6:3 (kon.) | Sparta – Vítkovice 4:1 (kon.)
Litvínov – Plzeň 0:3 (kon.) | Motor ČB – K. Vary 3:4 (kon.) | Pardubice – Zlín 5:2 (kon.)
Mountfield HK – Liberec 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
HC VERVA Litvínov
0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
HC Škoda Plzeň
Pondělí 28.12.2020, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký pondělní večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Hokejová Tipsport extraliga má dnes na programu další zápasy a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a HC Škoda Plzeň v rámci třicátého kola.
     
    HC VERVA Litvínov

    Hokejisté litvínovské Vervy se v současné době nacházejí na jedenáctém místě extraligové tabulky, když nasbírali pětadvacet bodů. V minulém týdnu měli dva domácí zápasy ve dvou dnech, kdy v obou případech vyzvali na svém ledě Kometu Brno. V prvním duelu se zrodila neskutečná přestřelka plná obratů. Duel nakonec skončil po základní hrací době remízou 6:6 a na samostatné nájezdy zvítězili Brňané 7:6. Získali tak bonusový bod navíc. Druhý den už byl zápas z obou stran opatrnější a také skončil po šedesáti minutách nerozhodně, tentokráte už jen 1:1. Hned v první minutě prodloužení rozhodl o dvou bodech pro Vervu Viktor Hübl, jenž byl minulé úterý jediným střelcem, oba góly totiž byly na jeho vrub. V sobotu pak zajížděli Litvínovští na led Liberce, v severočeském derby ale padli na tamním ledě 3:6. Dnes si tak budou chtít spravit chuť, ale nečeká je snadná cesta.

    Nejproduktivnější hráči

    Patrik Zdráhal 6+7
    Richard Jarůšek 6+4
    Martin Hanzl 5+5
    Viktor Hübl 5+5
    V úterním utkání s Kometou Brno zaznamenal kapitán Vervy Viktor Hübl dva góly. V základní části jich tak za svou kariéru zapsal 787 a překonal tak rekord, který dosud držel Petr Leška.
     
    HC Škoda Plzeň

    Plzeňští hokejisté jsou na tom mnohem lépe, než litvínovská Verva. Okupují totiž čtvrté místo tabulky a na své konto zapsali pětačtyřicet bodů. Znovu tak ukazují, že patří v poslední době mezi nejlepší týmy nejvyšší tuzemské soutěže. V posledních pěti utkáních se ale indiánům vůbec nedaří, když pětkrát po sobě prohráli a získali jen dva body. Naposledy se z výhry radovali na začátku prosince, kdy vyhráli 5:1 na ledě královéhradeckého Mountfieldu. Pak přišly již zmiňované prohry, kdy nestačili na Olomouc, pražskou Spartu, Zlín a Pardubice. V posledním odehraném kole pak získali jeden bod. Ve svém teritoriu padli 3:4 po samostatných nájezdech s Bruslaři z Mladé Boleslavi. Západočeši tak mají před sebou jasný cíl, a sice uspět na severočeském ledě, aby zastavili dlouhou nepříznivou šňůru. Proti nevyzpytatelnému Litvínovu je také nečeká snadná práce. Uvidíme ale určitě zajímavý duel, který si nenechte ujít.

    Nejproduktivnější hráči

    Milan Gulaš 11+21
    Filip Suchý 9+9
    Jaroslav Kracík 5+11
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v letošní sezóně utkaly už dvakrát. Pokaždé se z výhry radovali plzeňští indiáni. Nejprve na ledě Litvínova vyhráli 4:1.Doma pak 2:1 po samostatných nájezdech. Verva tak má svému dnešnímu soupeři co vracet.
    Patrik Zdráhal v minulé sezóně působil i v Plzni, dnešního soupeře tak bude dobře znát.
     
    Vzhledem k opatřením kvůli šíření nemoci Covid-19 se zápas odehraje bez přítomnosti diváků v hledišti.
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Irving, Ščotka, Balinskis, D. Kolář, Demel, Štich (A), Kudla – P. Zdráhal, P. Svoboda, Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Fronk, M. Hanzl (A), Látal – Jícha, Helt, Zygmunt.

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Frodl) – L. Kaňák, Čerešňák, Lang, Stříteský, Kvasnička, Vráblík, Houdek – Straka (A), Kodýtek, Gulaš (C) – Kantner, Suchý, Eberle – Stach, Kracík (A), Pour – Slanina, Rob, Malát.

    Rozhodčí: Kika, Micka – Ganger, Klouček.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Jako první šli do útočné akce hosté z Plzně, Petr Straka ale o kotouč přišel a následoval rychlý protiútok Litvínova, v němž zase ztratil puk Pawel Zygmunt.
     
    00:47
    O chvíli později už musel poprvé zasahovat Dominik Pavlát, jenž do lapačky chytil pokus Josefa Jíchy, jenž pálil z levého kruhu. Vhazuje se po pravé ruce brankáře Plzně.
     
    01:01
    Od Matěje Stříteského se odrazil puk k brance Denise Godly a i ten teď přerušuje hru. Kotouč přikryl lapačkou a hra je pozastavena.
     
    01:18
    Akce Západočechů pokračovala dále, ale na Godlu tentokráte žádná nebezpečná střela nešla. Jeho spoluhráči pak jdou rychle zase na opačnou stranu.
     
    02:05
    Viktor Hübl se ocitl v útočném pásmu sám a mířil na Dominika Pavláta, který ho tváří v tvář vychytal. Následovala další akce domácích a podruhé se kapitán Vervy Hübl neprosadil!
     
    02:59
    Záhy to zase zkoušeli před Denisem Godlou plzeňští indiáni, ale jejich zakončení nemělo gólové parametry.
     
    03:49
    Milan Gulaš dostal přihrávku od svého spoluhráče, poté okamžitě vystřelil, ovšem zacílil jen vedle Godlovy klece. Po zisku puku jdou zase dopředu hráči litvínovské Vervy.
     
    04:27
    Richard Jarůšek z otočky vystřelil na Dominika Pavláta, ale někdejší brankář chomutovských Pirátů byl mezi třemi tyčemi připraven a před dotěrnými domácími hráči raději pozastavil hru.
     
    04:58
    Patrik Demel se příliš unáhlil, puk chtěl vyhodit do neutrální zóny, ale jeho výhoz byl moc razantní a touš končí na zakázaném uvolnění. Před Godlou se tak bude opět vhazovat.
     
    05:21
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Aaron Irving – 2 min., podrážení).
     
    05:21
    Irving podrazil soupeře a je vykázán za podrážení na trestnou lavici. Plzeňští si tak jako první vyzkoušejí hru o jednoho hráče navíc v poli.
     
    06:09
    Milan Gulaš pálil z první, kotouč se pak odrazil k Peteru Čerešňákovi, ale ten ve skrumáži před Denisem minul jeho branku. Verva se pak hned osvobozuje.
     
    06:40
    Litvínovští se zatím velmi dobře brání a znovu vyhodili puk až před branku Dominika Pavláta. Šetří tak další cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    07:21
    Litvínov své první oslabení zvládl velmi dobře a už je v plném počtu.
     
    07:47
    Přemysl Svoboda vypíchl puk soupeři a dostal ho do neutrální zóny. Tam si ho však převzali znovu hosté a ti míří do rychlé akce před Denise Godlu.
     
    08:03
    Plzeň právě vstřelila branku!
    No a hned je z toho úvodní branka zápasu. LUBOŠ ROB po převzetí puku od Sebastiána Maláta si na levém kruhu našel lepší střeleckou pozici, před ním se poté otevřelo více prostoru a jeho svižná rána pak zapadla za záda Denise Godly – 0:1. Asistence: Sebastián Malát.
    08:03 Luboš ROB - 0:1
     
    08:24
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Milan Gulaš – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    08:24
    Následuje první komerční přestávka.
     
    08:24
    Hostům nyní bude deset minut chybět kapitán Plzně Milan Gulaš, jen inkasoval desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    08:46
    Kotouč má v moci Dominik Pavlát a znovu hru zastavil. Po střele Františka Lukeše, kterému nabil Viktor Hübl, dostal do své lapačky.
     
    08:58
    A další pokus domácích, od modré čáry pálil Jan Ščotka a znovu vše jistí hostující brankář. Vhazuje se po jeho levé ruce, protože dění na ledě bylo na chvíli přerušeno.
     
    09:11
    Hosté se na chvíli usadili před litvínovskou klecí, obrana Vervy ale pomohla Denisi Godlovi, jenž poté dostal puk k sobě a záhy ho poslal zpět do hry.
     
    09:51
    Viktor Lang drží kotouč za brankou Plzně a čeká, až mu dostřídají spoluhráči. Až pak vyrazí se svými parťáky do další útočné akce před litvínovskou svatyni.
     
    10:50
    Přemysl Svoboda si sjel do blízkosti hostující branky, tam ale byla připravena pozorná obrana, který útočníka Litvínova bez větších problémů zastavila.
     
    11:36
    Další nepřesná akce Litvínova končí pukem v moci plzeňských hráčů a ti se už začínají dostávat do pásma soupeře, kde opět budou chtít zahrozit.
     
    12:58
    V rohu pásma Godly došlo na souboj o kotouč, nakonec puk nikdo nezískal a rozhodčí hru zastavují. Následuje další komerční přestávka.
     
    13:01
    Vhazování ve svém teritoriu zvládli Litvínovští a hned se vydali před Dominika Pavláta. Avšak tím vše skončilo, protože o kotouč zase přišli. Rázem tak bylo po slibné akci.
     
    13:47
    Filip Suchý sklepl nahození spoluhráče před Godlou, ale kotouč jen prosvištěl kolem jeho brankoviště a skončil u levého hrazení.
     
    14:40
    Za Denisem Godlou nejprve zazvonila tyč, poté akce hostů pokračovala dále a v jeho těsné blízkosti zakončoval Jaroslav Kracík. Domácí brankář však dalším skvělým zákrokem notně svůj tým podržel!
     
    15:00
    Znovu se domácí hokejisté marně dostávali o útočného pásma, pozorná obrana Plzně je nepustila blíže brance Pavláta a sama pak kotouč získala. Indiáni tak mohou přenést hru znovu před Denise Godlu.
     
    15:37
    Viktor Hübl málem šel do akce jeden na jednoho s Kaňákem, nakonec vše jistil právě hostující Kaňák a dostává touš do středního pásma.
     
    16:24
    Matyáš Kantner neudržel puk na své holi, domácí tak udrželi útočnou třetinu. Poté dostal na modrou čáru nabito Aaron Irving, jeho střelecký pokus ale kryje Dominik Pavlát.
     
    16:54
    Vhazuje se po pravé ruce Dominika Pavláta, Verva tak stále drží útočné pásmo a pokusí se srovnat zatím nepříznivý stav.
     
    17:07
    Jarůšek před Pavlátem nechal prostor Aaronu Irvingovi, jenž ale svou střelu neposlal na Pavláta i díky pozorné obraně soupeře.
     
    17:37
    Další dobrá akce domácích, Přemysl Svoboda už to ale moc překombinoval, když místo střely z dobré pozice ještě přihrál spoluhráči, který ale neměl možnost přesněji vystřelit, protože před ním stál jeden z beků Plzně.
     
    18:06
    Delší pobyt Litvínova před brankou Dominika Pavláta pokračoval po vhazování před jeho brankou dále, ale hned pak hosté puk vytěsnili do neutrální zóny.
     
    18:17
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Viktor Hübl – 2 min., držení).
     
    18:28
    Do první přesilovkové akce jdou nyní indiáni a už se pomalu usazují před Godlou. Následně pak na něho šla rána z prostoru mezi kruhy, touš ale vyrazil do bezpečí.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:28
    Litvínov získal kotouč a bez čekání ho poslal až před Dominika Pavláta. Plzeň tak další akci začíná z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    19:55
    Hosté ještě nahodili puk do útočné třetiny, tam ho ale dostal na hokejku Aaron Irving. Kanadský obránce ve službách Vervy pak touš poslal do středního pásma a to bude z této části hry vše.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí. V ní se v deváté minutě ujali vedení plzeňští indiáni, když ranou z levého kruhu Denise Godlu prostřelil Luboš Rob. Verva se pak snažila o vyrovnání, ale také čelila dalším nebezpečným akcím soupeře. Do první sirény se pak už skóre nezměnilo a poprvé do kabin tak šli hosté s lepší náladou než domácí hráči, neboť mají v zádech jednobrankový náskok. V úvodu druhého dějství ještě budou Plzeňští dohrávat svou přesilovou hru, ze které zbývá ještě sedmnáct vteřin.
     
    Střely na branku: 8 – 7
     
    Další třetina začne přibližně v 18:20.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    20:29
    Hosté měli menší tlak před domácí brankou a ten zastavil Denis Godla, který ukryl puk pod sebe a raději zastavil hru. Buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    20:36
    V krátkém sledu po sobě se znovu vhazovalo před Denisem Godlou. U puku jsou Litvínovští a pádí do útočné akce.
     
    20:48
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Viktor Lang – 2 min., držení).
     
    20:55
    První přesilovou hru mají k dispozici domácí hráči a hned se ke střele dostal Viktor Hübl. Jeho pokus ale skončil mimo i díky Pavlátovi. Na druhé straně pak ve vlastním oslabení ohrozil Godlu Petr Kodýtek.
     
    21:32
    A další nebezpečný pokus hostů ve vlastním oslabení. Godla drží puk u sebe a opět podržel svůj tým. Poté se směrem ke svým spoluhráčům zlobil.
     
    22:03
    Na levé straně měl hodně prostoru k zakončení Tomáš Pospíšil, ale jeho tvrdá rána za zády Dominika Pavláta neskončila.
     
    22:34
    Po něm to zkusil Přemysl Svoboda a ani jeho rána nebyla vyrovnávací. Hosté se pak dostali na kotouč a okamžitě ho posílají až před Denise Godlu.
     
    22:44
    Domácí špatně střídali, hráli v šesti a inkasují tak dvouminutový trest. Síly na ledě se tak srovnají.
     
    22:44
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Přemysl Svoboda.
     
    22:48
    Hosté jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    23:30
    Hra je přerušena, vhazuje se ve středním pásmu. Hosté mají ještě k dispozici minutu a čtrnáct vteřin své přesilové hry.
     
    23:33
    Milan Gulaš převzal puk od spoluhráče, nabruslil si do levého kruhu a jeho svižnou ránu pak chytá Denis Godla. Ten tak opět drží svůj tým, jenž se po chvilce osvobozuje.
     
    24:12
    Další výhoz puku domácími hráči až před branku Plzně a ti šetří další cenné vteřiny z oslabení.
     
    24:44
    Litvínov je v plném počtu.
     
    25:01
    Brankář Litvínova Denis Godla se rozhodně ve svém brankovišti nenudí. Nyní čelil další nebezpečné střele z hole Lukáše Kaňáka, kterou vytěsnil svým pravým betonem.
     
    25:21
    Verva poslala kotouč na zakázané uvolnění a hra se stěhuje znovu před branku Denise Godly. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    25:56
    Michal Houdek nahodil puk žabkou z vrcholu levého kruhu, ale tam si ho sebrala obrana Litvínova. Místo toho, aby domácí roztáhli další akci, přišlo další zakázané uvolnění.
     
    26:03
    Nyní ale málem udeřila Verva. Filip Helt vyšperkoval pěknou souhru Litvínova přihrávkou na Jiřího Fronka, ten ale ztroskotal na dalším zákroku Dominika Pavláta.
     
    26:29
    A další pokus Litvínova, když na Pavláta střílel Tomáš Pospíšil, marně však soupeřovu klec dobýval.
     
    26:37
    Následuje další komerční přestávka, po které si zahraje Litvínov druhou přesilovou hru v utkání.
     
    26:37
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Lukáš Kaňák – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    27:03
    Hanzl hledal přihrávkou Richarda Jarůška, který to měl ale na dlouhou hůl, takže nemohl vystřelit. Následně pak se Plzeň poprvé osvobozuje.
     
    27:42
    Další nepovedený útok Litvínova a hosté opět získali kotouč, který vyhazují před Denise Godlu. Verva tak zakládá další akci od jeho branky.
     
    27:46
    Hosté znovu vyhazují kotouč až před Godlu a šetří vteřiny. Své oslabení zatím indiáni zvládají velmi dobře a brzy budou mít půlku trestu za sebou.
     
    28:58
    Další velká šance hostů v oslabení. Viktor Hübl byl úplně osamocen v obranné třetině a před ním se zjevil Milan Gulaš. Ten poté nechal opět vyniknout Denise Godlu!
     
    30:19
    Jsme za polovinou druhé třetiny, domácím se vůbec nedaří ani druhá část přesilové hry a naopak hosté se v pohodě brání.
     
    30:37
    Čtyři minuty oslabení hosté zvládli a nyní jsou už v plném počtu.
     
    31:18
    Tohle může být klíčový moment v utkání. Litvínov promarnil dlouhou přesilovku, ve které naopak málem inkasoval. Hosté naopak tato situace nakopla a znovu jich teď bylo plné kluziště.
     
    31:38
    Luboš Rob zblízka zakončoval před Godlou, ten nastavil svoji hůl a dostal puk do bezpečí. Na druhé straně nepřesně po Zygmuntově přihrávce střílel Filip Helt.
     
    32:41
    Hosté snadno pronikli do pásma Litvínova, ale obrana Vervy je nepustila do ohrožení Denise Godly. Nicméně nadále se Plzeň drží před jeho klecí.
     
    33:08
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    33:22
    Po Robově střele zakročil opět Denis Godla, jenž pak hned nechal hru plynout dále a do další akce se vydávají jeho spoluhráči.
     
    34:20
    Pawel Zygmunt z rohu obranného pásma poslal puk přímo na hůl jednoho z hostů a zatopil tak Godlovi, který musel opět hasit nebezpečí před svým brankovištěm.
     
    35:15
    Domácí opět chybují v rozehrávce a je z toho jen zakázané uvolnění. Vhazovat se tak bude opět před brankou Denise Godly.
     
    36:18
    Po střele Eberleho musel do dalšího zákroku Denis Godla, který pak raději hru přerušil. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    36:29
    Hned po chvilce šel do útočné akce Viktor Hübl, ale puk mu přeskočil čepel a ze zakončení tak nic nebylo.
     
    36:53
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (František Lukeš – 2 min., hákování).
     
    37:12
    Po nepřesné střele Milana Gulaše se domácí celek chopil kotouč a vyhodil ho až před hostující klec. Šetří tak cenné vteřiny z početní nevýhody.
     
    37:45
    Z další plzeňské akce nebylo nic, puku se zmocnil Aaron Irving a poté ho poslal znovu až před branku Dominika Pavláta.
     
    38:24
    Matěj Stříteský dostal přihrávku na levý kruh, střela mu ale nesedla podle jeho představ a Godlu neohrozila. Záhy se Verva osvobozuje.
     
    38:53
    Litvínov je v plném počtu.
     
    38:53
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:08
    Hosté se drží v pásmu soupeře, domácí se nemohou naopak ke kotouči dostat a musí se bránit nebezpečné akci indiánů.
     
    39:31
    Poté se rýsovala akce Litvínova, ale tu zastavila pozorná obrana Plzně, která vrátila hru před Godlu a ten čelil další nebezpečné střele z hole Matyáše Kantnera.
     
    39:55
    Hosté se stále drží před Godlou, už to ale patrně nestihnou a i druhá třetině pomalu, ale jistě zavírá své brány.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhé dějství je u konce. V něm jsme sice žádnou branku neviděli, ale spousty akcí zejména na straně Plzně ano. Jestliže Litvínov po první třetině na střely vedl, po té druhé je tomu naopak. Hosté svého soupeře přestříleli a neustále hrozili před Denisem Godlou, díky kterému svítí na ukazateli skóre pouze jednobrankový náskok hostů. Nebýt jeho pohotových zákroků, asi už by Plzeň vedla vyšším rozdílem. Uvidíme, co nám nabídne třetí třetina, která bude ještě hodně zajímavá.
     
    Střely na branku: 13 – 21
     
    Další třetina začne přibližně v 19:10.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Zakázané uvolnění Plzně stěhuje hru před branku Dominika Pavláta. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    40:34
    Richard Jarůšek se dostal mezi kruhy ke střele před Dominikem Pavlátem, jeho pokus z osy hřiště ale hostující brankář vytěsnil do bezpečí vedle své branky.
     
    40:58
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Patrik Zdráhal – 2 min., držení).
     
    41:22
    Obrovská šance domácích na vyrovnání. Filip Helt se řítil sám před branku soupeře ve vlastním oslabení, ale Dominika Pavláta nepřekonal. Neprošla ani Zygmuntova dorážka!
     
    42:15
    Moc nechybělo a domácí mohli v oslabení srovnat. Nicméně se tak nestalo a nyní už hosté zatápějí před Godlou, který musí být ve svém brankovišti pozorný.
     
    42:58
    Litvínov je v plném počtu.
     
    43:02
    Verva na úvod třetí části hry dala o sobě vědět dvěma velkými šancemi, ty sice gólem neskončily, ale může to domácím hráčům pomoci.
     
    43:37
    No a znovu velká šance Vervy. Viktor Hübl na pravé straně vyslal nebezpečnou střelu, která Pavlátovi vypadla z výstroje. Hned ale puk zachytil a raději hru zastavil.
     
    44:12
    Další zákrok Dominika Pavláta a domácí hráči se tak udrželi v útočném pásmu, vhazuje se po levici brankáře Plzně.
     
    44:31
    Přemysl Svoboda neměl moc prostoru ke zpracování kotouč na modro čáře. Následně pak se hosté dopustili dalšího zakázaného uvolnění.
     
    44:46
    Domácím po předchozích šancích jakoby vlili krev do žil. Nyní se ke střele na levém kruhu dostal z ničeho nic Martin Látal a Pavlát včas sklapl své betony a puk mezi ně nepustil.
     
    45:13
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Viktor Lang – 2 min., nedovolené bránění).
     
    45:17
    Domácí mají nyní k dispozici přesilovou hru a je tu pro ně šance srovnat nepříznivý stav.
     
    45:43
    Hosté se dostali na kotouč a ten velmi rychle odpálili až před branku Denise Godly. Šetří tak cenné vteřiny.
     
    46:27
    Balinskis nechal puk pro Viktora Hübla, domácí kapitán se však před Pavlátem střelecky neprosadil. Následně pak hosté znovu dostávají puk až před Godlu.
     
    47:05
    Patrik Zdráhal dostal puk od Přemysla Svobody a po své střele odmítl ve velké šanci vyrovnání! Hostům se už jejich oslabení hodně krátí.
     
    47:13
    Plzeň je v plném počtu.
     
    48:12
    Martin Látal zkusil střelu zpoza obránce Petera Čerešňáka, druhý jmenovaný jeho pokus zastavil a dostal kotouč do bezpečí.
     
    49:00
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté nyní zmrazili šance pro domácí tým, který byl po celou dobu ve třetí třetině hodně aktivní a sahal po vyrovnání. FILIP SUCHÝ si nabruslil do těsné blízkosti Denise Godly, kterého poté svižnou ranou prostřelil a nedal mu šanci – 0:2. Hosté tak berou dvoubrankový náskok. Asistence: David Stach.
    49:00 Filip SUCHÝ - 0:2
     
    49:57
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Viktor Hübl – 2 min., hákování + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Martin Hanzl.
     
    49:57
    Následuje další komerční přestávka a po ní si přesilovou hru zahrají hosté.
     
    51:01
    Hosté se natlačili před branku Litvínova a snaží se o kombinaci, která by mohla vést k navýšení stavu skóre.
     
    51:18
    Kaňákovu střelu zastavil Denis Godla a poté raději přerušil hru. Vhazovat se tak bude před jeho brankou.
     
    51:30
    Matěj Stříteský to zkusil přízemní střelou, která ale končí mimo tři tyče. Hned na to se pak domácí celek osvobozuje a posílá puk až před Dominika Pavláta.
     
    51:57
    Litvínov je v plném počtu.
     
    52:28
    Vráblíka u hrazení na levé straně zastavil obránce Kolář a posléze je hra přerušena.
     
    52:39
    Další komerční pauza.
     
    52:43
    Balinskis nahodil puk před branku soupeře, ale zablokovala ho obrana Plzně. Následně pak se hosté pokoušeli dostat puk z pásma ven, ale neúspěšně. Domácí se tak stále drží v jejich teritoriu.
     
    53:39
    Ještě přes šest minut mají domácí hráči na to, aby s utkáním něco udělali. Nyní měl potíže dostat puk z pásma Aaron Irving. Nakonec se mu to povedlo, ale akce před Pavlátem byla nepřesná.
     
    54:24
    Zygmunt dostával od Martina Látala přihrávku, ale prvně jmenovaný podklouzl a nemohl puk převzít. Hned tak byla u konce slibně se rodící akce Litvínova.
     
    55:01
    Velká skrumáž před Dominikem Pavlátem. Hostující brankář se tak nejlépe zorientoval a rybičkou zastavil puk blížící se k brankové čáře. Hostující brankář tak udržel náskok Plzně a také své čisté konto.
     
    55:45
    Plzeňští dostali puk do útočného pásma, tam o něj ale hned přišli a do akce šel Litvínov. Jiří Fronk se ale před Dominikem Pavlátem neprosadil a gólman indiánů tak nemusel do zákroku.
     
    56:42
    Nahození od modré čáry chtěl před Pavlátem tečovat Richard Jarůšek i Martin Hanzl, ale radoval se až třetí hráč, a sice brankář Dominik Pavlát, jenž drží puk v lapačce.
     
    56:48
    Verva si bere oddechový čas.
     
    56:48
    Denis Godla je na střídačce. Na led skáče šestý domácí hráč a Verva to tedy zkusí se šesti bruslaři v poli.
     
    56:55
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Aaron Irving špatně nasměroval puk na spoluhráče, ten si poté v pohodě převzal PETR STRAKA a ač za ním jeli dva hráči soupeře, bez větších problémů pak dopravil kotouč do zcela prázdné litvínovské branky – 0:3. Zřejmě tak pečetí tříbodový plzeňský večer. Bez asistence.
    56:55 Petr STRAKA - 0:3
     
    57:25
    Nyní se nastěhovali do pásma Litvínova hosté a vhazuje se po levé ruce Denise Godly.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:12
    Martin Látal to zkusil na pravé straně bekhendovou střelou, jeho zakončení ale skončilo jen na boční konstrukci Pavlátovy branky.
     
    58:50
    Po Irvingově ráně chtěl před Pavlátem dorážet jeho spoluhráč, ale Jan Ščotka neprostřelil brankáře Plzně. Na druhé straně se pak neprosadil Matěj Stříteský.
     
    59:31
    Zápas se už jen dohrává. U puku jsou domácí hráči a ze svého obranného pásma se ho ještě snaží dostat na druhou stranu, aby se pokusili alespoň o čestný zásah.
     
    59:54
    Šest vteřin před vypršením třetí periody se ještě vhazuje ve středním pásmu blíže domácí brance. Spíše to ale už vypadá, že se v tomto duelu nic nestane.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí první polovinu třetí části hry měli velkou převahu a také velké šance, které ale nevedly k vyrovnání. V devětačtyřicáté minutě pak ujel všem Filip Suchý a překonal Godlu. O osm minut později se pak domácí odhodlali k odvolání brankáře, ale ihned inkasovali do zcela prázdné klece, kam kotouč doslova dovezl Petr Straka a jak se později ukázalo, zpečetil tři body pro Plzeň. Litvínov naopak podruhé za sebou nezískal ani jeden bod.
     
    Střely na branku: 27 – 33
     
    Nejlepšími hráči dnešního duelu byli po zásluze oceněni oba brankáři. Na hostující straně tedy Dominik Pavlát, na té domácí pak Denis Godla.
     
    Zápas se vzhledem k opatřením kvůli šíření nemoci Covid-19 odehrál bez divácké účasti.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pondělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:49:27)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 9. Rob (Malát), 49. Suchý (Stach), 57. Straka


    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Irving, Ščotka, Balinskis, D. Kolář, Demel, Štich (A), Kudla – P. Zdráhal, P. Svoboda, Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Fronk, M. Hanzl (A), Látal – Jícha, Helt, Zygmunt.
    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Frodl) – L. Kaňák, Čerešňák, Lang, Stříteský, Kvasnička, Vráblík, Houdek – Straka (A), Kodýtek, Gulaš (C) – Kantner, Suchý, Eberle – Stach, Kracík (A), Pour – Slanina, Rob, Malát.

    Rozhodčí: Kika, Micka – Ganger, Klouček
    thejrc.org