Mladá Boleslav – Kometa Brno 3:0 (kon.) | Olomouc – Třinec 6:3 (kon.) | Sparta – Vítkovice 4:1 (kon.)
Litvínov – Plzeň 0:3 (kon.) | Motor ČB – K. Vary 3:4 (kon.) | Pardubice – Zlín 5:2 (kon.)
Mountfield HK – Liberec 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
HC Olomouc
6:3 (2:2, 2:0, 2:1)
HC Oceláři Třinec
Pondělí 28.12.2020, 17:00 • Zimní stadion, Olomouc • Tipsport extraliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:43 Petr KOLOUCH - 6:3
     
    57:43
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Třinec dnes podruhé v sezoně nezíská ani bod a opět to bude v zápase s Olomoucí! Razítko na výhru Hanáků přidal PETR KOLOUCH, který se prosadil střelou do prázdné brány. Powerplay tak hostům nevyšla. 6:3. Asistence: Jan Bambula a Jan Káňa.
    50:25 Matěj STRÁNSKÝ - 5:3
     
    50:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    K vyloučení ani nedošlo, neboť Třinec po velkém tlaku skóroval. Podruhé v utkání se prosadil MATĚJ STRÁNSKÝ, jenž využil šikovné přihrávky Martina Růžičky. Olomouc se ocitla pod opravdu velkým tlakem první lajny Třince, při kterém nemohla vystřídat. 5:3. Asistence: Martin Růžička a Tomáš Kundrátek.
    44:29 Lukáš KUCSERA - 5:2
     
    44:29
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc dnes hraje zřejmě své nejlepší utkání v sezoně, zatímco Oceláři své nejhorší. Další branku domácích střílí LUKÁŠ KUCSERA. Rychlonohého útočníka vybídl Rostislav Olesz a právě Kucsera se v samostatném úniku prosadil bekhendovou kličkou. 5:2. Asistence: Rostislav Olesz a Joshua James Mácha.
    30:58 Jiří ONDRUŠEK - 4:2
     
    30:58
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A hned po buly gól opravdu přichází! Lukáš Nahodil vyhrál buly přímo na JIŘÍHO ONDRUŠKA, který se ze své oblíbené parkety ani tentokrát nemýlil. Jakub Štěpánek reagoval pozdě. 4:2. Asistence: Lukáš Nahodil.
    29:36 Jan KNOTEK - 3:2
     
    29:36
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Svou další přesilovku využila Olomouc opravdu rychle! Ondrušek přihrál do strany Kucserovi, jehož ránu sice Štěpánek vyrazil betonem, ale přímo před JANA KNOTKA. Knotek kotouč dorazil do prázdné brány a připsal si svou druhou dnešní trefu. 3:2. Asistence: Lukáš Kucsera a Jiří Ondrušek.
    16:50 Matěj STRÁNSKÝ - 2:2
     
    16:50
    Třinec právě vstřelil branku!
    První třetina nabídla už čtvrtou branku. Oceláři bleskově vyrovnávají, když se prosadili v oslabení. Nejlepší střelec Třince MATĚJ STRÁNSKÝ si před Konrádem našel puk a rychlou střelou jej poslal do brány. 2:2. Asistence: Petr Vrána.
    15:02 Jan JAROMĚŘSKÝ - 2:1
     
    15:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec chvíli kombinoval v útočném pásmu a už je z toho gól. Trefuje se olomouckým fanouškům dobře známý JAN JAROMĚŘSKÝ. Zadák Třince vypálil od modré čáry a jeho střela k překvapení všech skončila v síti. 2:1. Bez asistence.
    10:39 Vojtěch TOMEČEK - 2:0
     
    10:39
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí přidávají další branku! Martin Růžička chyboval, když neposlal puk ven z obranného pásma. Před modrou čárou tak Jan Knotek prostrčil na VOJTĚCHA TOMEČKA, který rychlou ranou zápěstím našel prostor u přední tyče. 2:0. Asistence: Jan Knotek.
    05:50 Jan KNOTEK - 1:0
     
    05:50
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci se ujímají vedení! Dlouho kotouč drželi v rohu kluziště, až Jan Bambula našel JANA KNOTKA, jehož průstřel překvapil Jakuba Štěpánka. Olomouc tak zaskočila favorita rychlou trefou. 1:0. Asistence: Jan Bambula.
    Marken.cz

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 6. J. Knotek (Bambula), 11. V. Tomeček (J. Knotek), 30. J. Knotek (Kucsera, Ondrušek), 31. Ondrušek (Nahodil), 45. Kucsera (Olesz, Mácha), 58. Kolouch (Bambula, J. Káňa) – 16. Jaroměřský, 17. M. Stránský (P. Vrána), 51. M. Stránský (Martin Růžička, Kundrátek)


    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Dujsík, Švrček, T. Černý, Valenta, A. Rutar, Ondrušek (A) – J. Káňa, J. Knotek (A), Bambula – Burian (C), Ostřížek, V. Tomeček – Olesz, Mácha, Kucsera – Pekr, Nahodil, Kolouch – Gřeš.
    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (31. Kacetl) – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kurovský, Dravecký (A), Hrňa – Kofroň, R. Veselý, Šedivý – Tomi.

    Rozhodčí: Hodek, Šindel – Gerát, Brejcha
    thejrc.org