Mladá Boleslav – Kometa Brno 3:0 (kon.) | Olomouc – Třinec 6:3 (kon.) | Sparta – Vítkovice 4:1 (kon.)
Litvínov – Plzeň 0:3 (kon.) | Motor ČB – K. Vary 3:4 (kon.) | Pardubice – Zlín 5:2 (kon.)
Mountfield HK – Liberec 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
Banes Motor České Budějovice
3:4 (1:1, 0:3, 2:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pondělí 28.12.2020, 17:30 • Budvar aréna • Tipsport extraliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je hotovo, je dobojováno. Nakonec jsme byli svědky zápasu, který byl jako na houpačce. První třetina byla vyrovnaná, druhá byla jednoznačná z hostujícího pohledu a ta třetí vyzněla na góly zase pro Motor. Nakonec jsou ale šťastnější hosté, ty totiž udrželi jednobrankový náskok a odvezou si z jihu Čech tři body. (19:58:26)
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Je zřejmě dobojováno, Motor si záverečný tlak nepřipsal, žádná z větších šancí již na karlovarskou svatyni neletěla. Naopak se hra přemístila do středního pásma.
     
    58:41
    Jiří Patera již skutečně opustil své brankoviště! Motor to zkouší v šesti hráčích. Karlovarští ale nebyli daleko od konečného zásahu, dalekonosné ohrožení branky totiž nedopadlo. Puk končí na zakázaném uvolnění.
     
    57:23
    Záverečný nápor zatím ne a ne přijít. Motor se zatím neusadil v útočném pásmu. Uvidíme, zda se mu to podaří a zda Patera opustí svou svatyni.
     
    56:49
    Jakub Flek ujel se spoluhráčem do protiútoku dva na dva. Celou akci musel vzít na sebe. Flekův pokus letěl k bližší tyči, kde byl také pohotový Jiří Patera. Ten puk v klidu krotí na výstroji.
    55:21 Pavel PÝCHA - 3:4
     
    55:21
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak že bychom se přecijen dočkali velmi napínavého, snad až nečekaného, konce základní hrací doby? PAVEL PÝCHA ze zápěstí od modré čáry trefil naprosto přesně a je to už jen o jeden přesný zásah! Asistence: Miroslav Forman.
     
    54:21
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Dominik Graňák – 2 min., podrážení).
    53:41 Zdeněk DOLEŽAL - 2:4
     
    53:41
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí se radují, právě vykřesali alespoň poslední naději! ZDENĚK DOLEŽAL si připisuje druhou branku, když stál blízko brankoviště, kde si kotouč zpracoval a následně rozvlnil síť. Asistence: Jakub Suchánek.
     
    52:38
    Pavel Pýcha udržel kotouč v obranném pásmu. Tam odtud jej ještě stihl rozehrát na hráče, kteří zrovna vystřídali. Ti pak ale končí u modré čáry, dále jej totiž hostující hráči nepropustili.
     
    51:38
    Matěj Toman se dostal k odraženému kotouči přímo před soupeřovo svatyní. Jeho následný pokus ale postrádal přesnost a snad i razanci. Puk nakonec doplachtil jen těsně mimo pravou tyč z brankářova pohledu.
     
    50:49
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Matouš Venkrbec – 2 min., sekání).
     
    48:30
    Českobudějovičtí hráči se podívali před Novotného. Tam sice poměrně dlouho kombinovali, ale karlokvarští hokejisté je následně svým dobrým pohybem vytlačili mimo pásmo.
     
    47:43
    Karlovarští hokejisté jsou stále na kotouči, drží se v útočném pásmu. Zatím se ale nemohou probojovat skrze českobudějovickou obranu, která se zdá být nyní pevně postavena.
     
    46:20
    Dalimil Mikyska vybojoval kotouč ihned po vhazování, respektive u něho byl jako první po buly. Jeho následné nahození ale nebylo z nejnebezpečnějších, Patera puk odpálil mimo.
     
    45:30
    Jakub Lauko si připisuje prozatím největší šanci této přesilové hry a třetiny. Najel si na do mezikruží, kde byl nikým nehlídán. Jeho střelecký pokus Patera stačil vyrazit.
     
    44:29
    Karlovarští hokejisté se sami vyhnali z útočného pásma. Celou situaci jeden z jejich hráčů nyní možná trochu překombinoval, Energii tak vyhnal z útočného pásma.
     
    43:46
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (David Gilbert – 2 min., vysoká hůl).
     
    42:57
    Martin Adamský se dostal ze střídačky až do útočného pásma velmi rychle. Adamského pokus pak skončil těsně mimo brankovou konstrukci.
     
    41:20
    Pavel Pýcha stál u modré čáry. Z otočky pak tentýž hráč posílá kotouč na hostující svatyni. Novotný ale nemá se zákrokem výraznější problém, ani jej mít nemůže. Kotouč totiž končí mimo brankovou konstrukci.
     
    40:25
    Albert Michnáč se dostal do útočného pásma. Společně se spoluhráči z útoku pak vymyslel zajímavou akci. Vrátila se mu přihrávka přesně před branku. Odtud mířil na vzdálenější tyč, nakonec ale zacílil jen velmi těsně levé tyče z brankářova pohledu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou také druhé dějství. To bylo, narozdíl od toho prvního, naprosto jednoznačné. Alespoň co se změn v gólové kolonce týče. Karlovarští hokejisté skórovali celkem třikrát, do záverečné dvacetiminutovky tak půjdou s tříbrankovým vedením. Uvidíme, zda Motor ještě předvede překvapení a zápas zdramatizuje.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:58
    Trestné střílení neproměněno! David Kaše, který jel trestné střílení, sice Pateru překonal. Ve finální fázi celé akce mu kotouč ale sjel z čepele hole, a tak do odkryté části branky zakončovat nemohl.
     
    39:58
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Karel Plášil – trestné střílení, hákování).
     
    39:29
    Českobudějovičtí i tentokrát nahodili kotouč. Novotný proti pokusu vyjel, vyrazil ho do vzduchu a odtud jej pak stáhl do své lapačky. Opět nás tedy čeká vhazování.
     
    38:56
    Ondřej Slováček nahodil od modré čáry, přičemž kotouč pak ještě nebezpečně tečoval některý z jeho spoluhráčů Filip Novotný stačil zareagovat včas a kotouč přikryl pod svou výstroj. Jihočeši tak budou vhazovat po Novotného pravé ruce.
     
    37:54
    Českobudějovičtí se stále drží ve své obranné třetině. Paterův trest již ale vypršel. Svěřenci Václava Prospala se zatím nemohou prokombinovat skrze střední pásmo, Novotný moc práce nemá.
     
    36:54
    Na ledové ploše se toho zatím v přesilové hře a obecně v uplynulých minutách příliš neděje. Do útoku se tlačí především karlovarští hráči, nicméně prozatím jsou Budějovičtí pozorní.
     
    35:43
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Jiří Patera – 2 min., zdržování hry).
     
    35:43
    Martin Kohout se díky skvělému pohybu dostal do dobré střelecké pozice. Z ní sice trefil jen zadní mantinel. Od něho se ale kotouč ještě odrazil div ne od patery za brankovou čáru. Domácí brankář stihl na poslední chvíli zakročit, ovšem kotouč schoval pod rukavici mimo brankoviště.
     
    34:25
    Českobudějovičtí hokejisté se po delší době také koukli do útočného pásma, zde ale jejich střelecký pokus končí jen vysoko v ochranné síti. Jejich pokus byl sražen některým z protihráčů.
     
    33:45
    Daniel Voženílek si počkal v útočném pásmu na Petra Koblasu. Toho pak nešťastně trefil zřejmě ramenem do hlavy. Koblasa chvíli ležel na ledové ploše, ale následně za asistence lékaře a svých spoluhráčů odjíždí na střídačku, kde to vypadá, že snad bude v pořádku.
    32:02 Jakub LAUKO - 1:4
     
    32:02
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Máme tady další branku v domácí kleci! Mezi přesné střelce se zapisuje také jeden z nejmladších hráčů hostujícího celku JAKUB LAUKO. I on se prosadil z předbrankového prostoru. Asistence: Ondřej Beránek.
     
    30:54
    Domácím hráčům se zatím daří toto oslabení ubránit bez větších problémů. Nyní posílají zdravici až k Novotnému, u kterého nám tak začíná další přesilovková akce hostujících.
     
    30:16
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Ondřej Slováček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    29:39
    Tomáš Vondráček ujel se svým spoluhráčem do opětovnéh o přečíslení dva na jednoho. Celou akci zkoušel vzít na sebe. Jeho přihrávku ale srazil vracející se domácí hráč. Od něho se pak kotouč odráží jen do prostorů za Paterovou svatyní.
     
    28:31
    Tomáš Mikúš se dostal do útočné pozice, nebyl vůbec daleko od toho, aby skóroval. Ani tato nebezpečná akce ale gólem nekončí, hostující útočnící tentokrát neseřídili svá mířídla tak, jak by bylo potřeba.
    27:06 Jakub FLEK - 1:3
     
    27:06
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Karlovarští hráči se opět radují, navyšují vedení! Jdou již do komfortnějšího dvoubrankového vedení. David Kaše založil útočnou akci, puk se následně dostal až k JAKUBU FLEKOVI, a ten se zblízka nemýlil! Asistence: David Kaše.
     
    26:43
    Českobudějovičtí hokejisté sice mají kotouč na holi, ale jsou ve vlastním obranném pásmu. Motor se nemůže dostat do útoku, má problémy s rozehrávkou.
    25:49 Martin KOHOUT - 1:2
     
    25:49
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hostující hokejisté se radují, jdou totiž do vedení. Jiří Černoch poslal kotouč před branku, kde byl postavený MARTIN KOHOUT. Ten ukázal dobrou pohotovost a kotouč nacpal v rychlosti k hornímu růžku. Paterovi nedal příliš šancí. Asistence: Jiří Černoch, Martin Rohan.
     
    25:10
    Na opačnou stranu se vydal Zdeněk Doležal. Hledal dobře postaveného spoluhráče, který si najížděl k bližší tyči. Přihrávka ale byla velmi čitelná a hostující ji stihli přečíst.
     
    24:37
    Dominik Graňák založil útočnou karlovarskou akci. Nebyla vůbec špatná, avšak bez tíženého gólového úspěchu. Graňák pak stihl ještě odbruslit zpátky a zpomalil rodící se domácí akci.
     
    23:39
    Daniel Voženílek společně se svými spoluhráči z formace dostal kotouč až na karlovarského brankáře. Ten ho přikryl, kde bylo třeba. Po vystřídání obou formací se bude vhazovat po Novotného levici.
     
    22:20
    Jiří Černoch se dostával před domácí svatyni. Tam se k němu postupně také dostávala přihrávka od spoluhráče. Jiří Černoch na ni ale nakonec jen těsně nedosáhl, kotouč prosvištěl kolem brány o něco rychleji, než byl hostující forvard potřeboval.
     
    21:51
    Jakub Lauko vedl útočnou akci hostujícího celku. Následně tentýž hráč hledal ještě svého spoluhráče, který najížděl do optimálnější palební pozice. V rychlosti však kotouč netrefil, tato akce tak úspěchem nekončí.
     
    20:42
    Jan Hladoník se dostal s kotoučem na holi do útočného pásma. Následně z pravého kruhu z brankářova pohledu pálil k bližší tyči. Jiří Patera byl ale připraven a hostujícího útočníku vychytal.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Českobudějovičtí hokejisté se jako první v prvním dějství ujali vedení. Po první vstřelené brance se trochu oklepali a hrozili v útoku. Soupeř pak ale srovnal zásluhou Petra Koblasy. Do prostředního dějství tak jdeme za vyrovnaného stavu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
    18:52 Petr KOBLASA - 1:1
     
    18:52
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Máme srovnáno, Karlovy Vary se radují! Václav Skuhravý najížděl z pravé strany z brankářova pohledu. Následně poslal přihrávku před prázdnou branku na PETRA KOBLASU. Ten pak neměl problém se zasunutím kotouče – 1:1. Asistence: Václav Skuhravý, Lukáš Pulpán.
     
    18:10
    Albert Michnáč využil přihrávky od svého spoluhráče. Michnáč stál před brankou soupeře, v rychlosti pak zkoušel zasunout kotouč do branky, nicméně Novotný proti němu zasáhl a byl úspěšný.
     
    17:23
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (David Kaše – 2 min., podrážení).
     
    16:45
    Václav Skuhravý nahazoval kotouč ze středního pásma, ale Motor ho dostal zpět do svého držení a obrací hru na opačnou stranu. Forman pak zde drží kotouč a zkouší vymyslet nějakou kloudnou útočnou akci.
     
    15:43
    Vít Jonák se hnal s kotoučem na hostující svatyni. Jonákovo snažení ale bylo zastaveno čarovým sudím, který přichytil domácího hráče v ofsajdu.
     
    14:32
    Karlovy Vary měly v přesilové hře zatím pouze jednu střelu, o to nebezpečnější ale byla. Jiří Patera i proti ní nicméně dával pozor, neměl se zásahem problém.
     
    13:59
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Miroslav Forman – 2 min., pozdní dohrání).
     
    13:51
    Domácí celek se po první vstřelené branky dostává do útočného pásma o něco více, než jak tomu bylo předtím. Nyní se ale po kombinaci ke střeleckému pokusu nedostal, naopak Vary obracejí hru.
     
    12:41
    Jakub Suchánek měl od modré útočné čáry ke kotouči nejblíže, a tak se pro něj vydal hlouběji do pásma. Suchánkova střela ale nebyla úspěšná, zastavila se jen o jednoho z bránících hráčů.
     
    11:52
    Ondřej Slováček se obětavě postavil do soupeřovy střely. Zřejmě pálil Petr Koblasa. Slováček se ale do střely položil a usnadnil tak celé českobudějovické obraně práci, ta se totiž Slováčkovo střelou zaobírat již nemusela.
    11:09 Zdeněk DOLEŽAL - 1:0
     
    11:09
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí hokejisté proměňují přesilovou hru! Pavel Pýcha vystřelil od modré čáry. Před brankou stál dobře postavený ZDENĚK DOLEŽAL, který dostal kotouč až za brankovou čáru! Asistence: Pavel Pýcha, Miroslav Forman.
     
    10:34
    Zdeněk Doležal se ujal kotouče a dostal se do velmi zajímavé pozice. Táhlou střelou pak ale našel jen prostředek branky. Jeho pokus byl ještě mírně tečován, i tak s ním ale neměl Novotný problém.
     
    10:20
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Matouš Venkrbec – 2 min., podrážení).
     
    10:07
    Pavel Pýcha je zatím nejaktivnějším hráčem v dvojnásobné přesilové hře Motoru. Jeho střela se ale úplně neujala, Filip Novotný nemusel zasahovat, Pýchův pokus totiž nenašel prostor mezi třemi tyčemi.
     
    09:19
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Václav Skuhravý – 2 min., hákování).
     
    09:02
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Libor Zábranský – 2 min., podrážení).
     
    09:02
    Vít Christov se hnal za kotoučem, ovšem blíže k němu měl soupeř, a tak nakonec sudí začíná svým hvizdem přesilovou hru domácího týmu. Dlouho totiž držel ruku na znamení výhody.
     
    07:10
    Po delší době se opět do útoku pustil Motor, konkrétně René Vydarený. Ten pak zkoušel posunout kotouč směrem na branku hostujícího celku, nicméně bez úspěchu. Vary se opět osvobozují.
     
    06:50
    Lukáš Pulpán střílel z podobné pozice jako před chvílí Šenkřeřík. Jeho pokus ale letěl jen těsně mimo pravé tyče z brankářova pohledu. Karlovy Vary se pak stále drží v pásmu.
     
    05:57
    Karlovy Vary zatím hrají o něco lepší přesilovku, než byla ta první. I tentokrát měli docela zajímavou příležitost, ovšem českobudějovický brankář byl opět tam, kde být měl.
     
    05:16
    Petr Šenkeřík si řekl o přihrávku na modrou čáru. Odtud dostal nabito, popojel blíže ke kruhům a odtud poslal střelu na bránu. Jiří Patera ji viděl, načež ji bezpečně vyrazil mimo tři tyče.
     
    04:47
    Jakub Lauko byl zřejmě hráčem, který se dostal do rychlé protiakce. Jeho zakončení si ale nenašlo cestu až za brankovou čáru. Jiří Patera si poradil, puk schoval někde na své výstroji.
     
    03:51
    Matěj Toman se již vrátil zpět na ledovou plochu. Hned poté se Motor vydal do útočného pásma, kde tak mohl po delší době zakombinovat. Střela z chumlu hráčů ale končí mimo brankovou konstrukci.
     
    02:20
    Českobudějovičtí hokejisté se zatím dobře brání. Osvobodili se a jejich formace na oslabení tak může vystřídat.
     
    01:30
    Karlovarští hokejisté se zkusili dostat poprvé do pásma a rozjet první přesilovkovou kombinaci. To jim ale nepovolil čárový sudí, který je přistihl v ofsajdovém postavení.
     
    01:06
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Matěj Toman – 2 min., podrážení).
     
    00:34
    Motor se dostal do útočného pásma jako první z protivníků. Jeden z domácích napřáhl na modré čáře a vypálil těsně mimo levou tyč z brankářova pohledu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou nastoupeny na hrací ploše. Do začátku utkání nám zbývá něco málo přes minutku.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Madeta Motor České Budějovice: Patera (Strmeň) – Vydarený, Slováček, Pýcha, Plášil, Suchánek, Lytvynov – Christov, Venkrbec, Jonák – Adamský, Prokeš, Michnáč – Forman, Toman, Gilbert – Karabáček, D. Voženílek, Z. Doležal.

    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Hamrla) – M. Rohan, Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán, Zábranský, D. Mikyska – Hladonik, D. Kaše, Flek – O. Beránek, T. Mikúš, Lauko – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý, Vondráček.

    Rozhodčí: Pešina, Pilný – Frodl, Komárek.
     
    HC Energie Karlovy Vary

    Zato Energetici měli důvod k radostem. Na domácím kluzišti se jim, byť až v prodloužení, podařilo porazit Spartu 5:4. Na tom by ještě nebylo nic tolik speciálního, kdyby to ovšem pro Západočechy nebyl proti pražskému výběru první úspěch po čtyřech letech. Přitom tři čtvrtiny zápasu to vypadalo, že se žádné překvapení konat nebude. Po brance Dvořáčka ve 44. minutě Sparta vedla 0:4 a šla si za jasnými tři body. Jenomže další minutu se prosadil Martin Kohout, ve 48. minutě prostřelil Machovského podruhé, a dostal do ztrápených spoluhráčů energii, která přinesla další dvě branky a tedy i prodloužení. To navíc začaly Vary ve dvojité početní výhodě a šestapadesát vteřin po buly nakonec vystřelil bonusový bod Varům Petr Koblasa.
     
    Madeta Motor České Budějovice

    herní projev a výsledky Motoru byly doposud až na vyjímky celkem konzistentní. Vyrovnaná první třetina, vítězství ve druhé, a následně ztráta utkání v třetině třetí. Co se ovšem stalo během sobotního výjezdu do Brna nikdo doposud neviděl. Jihočeši v prostředním dějství inkasovali hned šestkrát. Během šedesáti minut dopřáli Peteru Muellerovi hattrick a nakonec odjeli zpět pod Černou Věž s debaklem 4:10. A Václavu Prospalovi se nehledala dobrá slova zrovna dvakrát lehce. „Zápas jsme si prohráli vlastní nedisciplinovaností a obrovskými individuálními chybami. Je mi líto našeho gólmana, který to utkání chtěl dochytat a nechtěl ven. Jako tým jsme ho tam nechali vykoupat za deset gólů,“ prohlásil na tiskové konferenci.
     
    Hezký den s hokejem! Tipsport Extraliga má dnes na programu jubilejní 30. kolo, které mimo jiné potřetí letos svede dohromady Madetu Motor České Budějovice a HC Energii Karlovy vary!
    Motoru se výsledkově nedaří, Pavel Pýcha ale svými výkony vyniká a objevil se i v národním týmu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 12. Z. Doležal (Pýcha, Forman), 54. Z. Doležal (Suchánek), 56. Pýcha (Forman) – 19. Koblasa (Skuhravý, Pulpán), 26. Kohout (Černoch, M. Rohan), 28. Flek (D. Kaše), 33. Lauko (O. Beránek)


    Banes Motor České Budějovice: Patera (Strmeň) – Vydarený, Slováček, Pýcha, Plášil, Suchánek, Lytvynov – Christov, Venkrbec, Jonák – Adamský, Prokeš, Michnáč – Forman, Toman, Gilbert – Karabáček, D. Voženílek, Z. Doležal.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Hamrla) – M. Rohan, Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán, Zábranský, D. Mikyska – Hladonik, D. Kaše, Flek – O. Beránek, T. Mikúš, Lauko – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý, Vondráček.

    Rozhodčí: Pešina, Pilný – Frodl, Komárek
    thejrc.org