Mladá Boleslav – Kometa Brno 3:0 (kon.) | Olomouc – Třinec 6:3 (kon.) | Sparta – Vítkovice 4:1 (kon.)
Litvínov – Plzeň 0:3 (kon.) | Motor ČB – K. Vary 3:4 (kon.) | Pardubice – Zlín 5:2 (kon.)
Mountfield HK – Liberec 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
HC Sparta Praha
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
HC Vítkovice Ridera
Pondělí 28.12.2020, 17:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To bylo již ode mě vše, přeji vám příjemný zbytek večera a u dalších online textových přenosů se budu těšit, na počtenou! (19:15:44)
     
    Je konec! Vítkovice ve třetí třetině snížily zásluhou Petra Fridricha na rozdíl jednoho gólu, ale z vítkovické strany to bylo vše. Za Spartu se naopak prosadil Matúš Sukeĺ a pojistku tříbodového vítězství obstaral Lukáš Pech. Tři body zůstávají v Praze, Vítkovice pojedou domů s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
    59:30 Lukáš PECH - 4:1
     
    59:30
    Sparta právě vstřelila branku!
    Máme tady další gól Sparty a o vítězi je rozhodnuto! Po přihrávce Řepíka se dostal ke kotouči LUKÁŠ PECH, který pohodlně uklidil puk do odkryté vítkovické branky. Asistence: Michal Řepík, Robert Říčka.
     
    58:57
    Ano, je to tak. Daniel Dolejš zůstal na střídačce a Vítkovice to zkouší v šesti bruslařích v poli. Nyní se podařilo Buchtelemu vyvést puk do středního pásma.
     
    58:36
    Vítkovičtí trenéři si v tomto čase berou oddechový čas na poradu. Je zřejmé, že hosté budou chtít zkusit hru bez brankáře.
     
    57:54
    Na opačné straně kluziště se pro změnu dostal do dobré střelecké pozice Horák, jehož rána nebyla gólová. Vítkovice se znovu přesouvají před Machovského.
     
    57:06
    Lakatoš zasekl hru v útočném pásmu, ale v rozhodujícím okamžiku mu sjel kotouč z hole. Sparťané se už nikam neženou a brání svůj dvoubrankový náskok.
     
    56:28
    Vítkovice se nyní příliš moc unáhlily a vyhazují kotouč až na zakázané uvolnění. Hra se za malou chvíli vrátí zpět do obranného pásma hostující Ridery.
     
    55:39
    Další pokus Sparty. Polášek střílel na brankáře Dolejše, který předvedl výtečný zákrok a přerušil hru. Bude se vhazovat po pravici vítkovického gólmana.
     
    55:11
    Horák vydoloval puk u mantinelu a sparťané mohli zaútočit. Vladimír Sobotka hledal v náznaku přečíslení svého spoluhráče u druhé tyčky, ale marně.
     
    54:19
    Marek Kalus se probíjel skrz obránce Sparty, ale domácí hráči byli na svých místech a nepustili vítkovického útočníka do zakončení. Hraje se ve svižném tempu.
     
    53:06
    Lukáš Pech vystihl vítkovickou souhru ve středním pásmu a domácí opět založili protiútok. Dolejš tentokrát nemusel zasahovat, u puku jsou hostující obránci.
     
    52:43
    Roman Polák za pomoci svých spoluhráčů vyvezl kotouč do středního pásma. Posléze se Vítkovičtí dostali ke střele, Lakatošův pokus skončil zablokován.
     
    52:27
    Hosté se dostali do dobré šance v útočném pásmu a jejich snažení ukončil svým zákrokem brankář Matěj Machovský. Následuje komerční přestávka.
     
    51:59
    David Dvořáček chtěl hledat v útočném pásmu svého spoluhráče na modré čáře, ale vítkovičtí obránci byli tentokrát připravení a poslali kotouč do střední zóny.
    50:38 Matúš SUKEĽ - 3:1
     
    50:38
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je to opět o dvě branky! Polášek nastřelil kotouč na vítkovického brankáře a posléze se v brankovišti nejlépe zorientoval MATÚŠ SUKEĹ. Sparťanský útočník následně zavěsil do hostující branky. Asistence: David Dvořáček, Adam Polášek.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 4. Rousek (Mikliš, Sobotka), 21. Horák (Řepík, M. Jandus), 51. Sukeľ (Dvořáček, Polášek), 60. Pech (Řepík, Říčka) – 42. Fridrich (Štencel)


    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Němeček (A), M. Jandus, Polášek, Košťálek, Mikliš, Kalina, Poizl – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Rousek, Tomášek, Buchtele – Říčka, Pech (A), Šmerha – Dvořáček, Sukeľ, Zikmund.
    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Mi. Svoboda) – Štencel, R. Polák (C), Gewiese, Trška, Koch, L. Kovář, R. Černý – Schleiss, Hruška (A), Lakatoš – L. Krenželok (A), Marosz, Dej – Mallet, Werbik, M. Kalus – Fridrich, J. Mikyska, Ryšavý.

    Rozhodčí: Jeřábek, Pražák – Lhotský, Svoboda
    thejrc.org