Barys – Novosibirsk 1:3 (kon.) | Jekatěrinburg – Chabarovsk 3:0 (kon.) | Ufa – Magnitogorsk 4:2 (kon.)
Omsk – Čeljabinsk 5:3 (kon.) | Čerepovec – Nižněkamsk 7:2 (kon.) | N.Novgorod – Riga 3:2 (kon.)
Jokerit – Jaroslavl 4:3 (po pr.) | Soči – Petrohrad 1:4 (kon.) | Spartak Moskva – Dynamo Moskva 0:6 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
HC Sibir Novosibirsk
Pondělí 28.12.2020, 14:30 • Barys Arena, Nur-Sultan • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že v důležitém souboji zvítězil Novosibirsk, se loučím a přeji vám příjemný zbytek pondělního dne. (16:46:37)
     
    Československá stopa v utkání

    Na soupiskách obou týmů nefiguruje žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Sledovali jsme velmi zajímavé utkání, které rozhodla velmi laciná branka, o níž se postaral Dmitrij Sajustov. Zdálo se Joni Ortio situaci podcenil, čímž Nur-Sultanu znepříjemnil koncovku zápasu. Barys si vypracoval několik příležitostí, jenomže Harri Säteri vytáhl parádní zákroky, čímž držel Sibir dál ve vedení. Definitivní podobu stavu zápasu dal zakončením do prázdné brány produktivní Mikael Ruohomaa. Novosibirsk tak bere veledůležité dva body.

    Střely na branku: 33:26.
    Střely na branku ve třetí třetině: 13:6.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Joni Ortio znovu odjíždí na střídačku, ale tohle už je spíše zoufalý pokus. I kdyby se Barysu podařilo skórovat, o výsledku je rozhodnuto.
    59:46 Mikael RUOHOMAA - 1:3
     
    59:46
    Sibir právě vstřelil branku!
    Je definitivně rozhodnuto a Novosibirsk dnes vyhraje! MIKAEL RUOHOMAA zvládl souboj u vlastní modré čáry a poté zamířil z velké dálky přesně. Asistence: Juuso Puustinen.
     
    59:25
    Joni Ortio odjíždí na střídačku a Barys Nur-Sultan to zkusí se šesti bruslaři!
     
    58:47
    Novosibirsk získal kotouč a přejel do rychlé protiakce, kterou na sebe vzal Dmitrij Sajustov, jenž pokus nasměřoval do bránícího soupeře.
     
    58:00
    Po souboji u hrazení se hostujícímu mužstvu znovu povedlo vyhodit. Zbývají poslední dvě minuty, podaří se domácím ještě vyrovnat?
     
    57:18
    Juuso Puustinen převzal kotouč a zajel s ním za červenou čáru, odkud jej nahodil za soupeřovu branku. Hráči Novosibirsku pak rychle upalovali na střídačku.
     
    56:40
    Za vlastní brankou si vzal kotouč Nikita Šaškov, který nabral velkou rychlost a byl zastaven až posledním soupeřem.
     
    56:05
    Zakončením z pravého kruhu se prezentoval Nikita Michajlis, jehož pokus byl sražen a zamířil pouze do ochranné sítě. Bude se vhazovat po levici hostujícího brankáře.
     
    55:13
    Novosibirsk se znovu zmocnil kotouče, který vyhodil ze své třetiny do středního pásma. Nur-Sultan začíná být pod obrovským časovým tlakem.
     
    54:17
    Ruskému mužstvu už stačí bránit obrannou modrou čáru a chytře vyhazovat tak, aby puk nedoputoval na zakázané uvolnění.
     
    Střely na branku: 28:25.
     
    53:41
    Neuvěřitelný Harri Säteri! Od modré čáry vystřelil Darren Dietz, jehož dělovku vyrazil finský brankář před sebe. O dorážku se postaral Anton Sagadejev, který už mířil do odkryté brány. Jenomže Harri Säteri se betonem natáhl a puk znovu vyrazil! Tohle byl okamžik hostujícího brankáře a díky němu Sibir dál vede!
     
    52:30
    Mezi kruhy si najížděl Jakob Lilja, který vložil do střely hokejku. Jenomže kotouč zamířil jen k zadnímu mantinelu. V posledních okamžicích se hraje velmi rychle.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 4. Frattin (Panjukov, Varone) – 32. Gurkin (Ruohomaa, Puustinen), 41. Sajustov (Česalin), 60. Ruohomaa (Puustinen)


    Barys Nur-Sultan: Ortio (H. Karlsson) – Lintuniemi, Dietz (C), Heatherington, Samat Danijar, Makljukov, Blacker, Gajtamirov, Musorov – Panjukov, Varone, Frattin – Videll (A), Valk, Lilja – R. Starčenko (A), Sagadejev, Michajlis – Parchomenko, Ševčenko, Asetov.
    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasotkin) – Jokipakka, Děmidov, Gurkin, K. Alexejev, Chochlov, J. Chabarov, Ilja Morozov – Šarov, Ruohomaa (A), Puustinen – Česalin (C), Sajustov (A), N. Korotkov – Vl. Ušenin, Vj. Ušenin, Romancev – Šaškov, V. Komarov, Dubakin.

    Rozhodčí: Gašilov, Gofman – Bersenjov, Judin

    Diváci: bez diváků
    thejrc.org