Slovensko – Kanada 1:3 (kon.) | Česko – Rusko cz 2:0 (kon.)
konec
Slovensko
1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Kanada
Pondělí 28.12.2020, 00:10 • Rogers Place, Edmonton, Kanada • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Partner:
     
    S konstatováním, že Slováci i ve druhém vystoupení na turnaji podali sympatický výkon, ovšem po výhře nad Švýcarskem si nyní připisují porážku proti silné Kanadě, která vyhrála 3:1, se s Vámi loučí a hezký vstup do posledního týdne roku 2020 přeje Tomáš Lysý. (02:31:01)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 1-3
    Střely na branku: 18-23
    Zákroky gólmanů: 20-17
    Vyloučení: 2-3
    Využití: 1-0

    Největší čas na ledě:
    Matej Kašlík (21:16 minuty) – Bowen Byram (22:48 minuty).
     
    Zápas, který byl až do samotného závěru chudý na góly, končí vítězstvím kanadského týmu. Favorit zápasu se ujal vedení již v páté minutě po tom, co Hlavaj vyrazil střelu Mercera jen před sebe. Puku se ujal Tomasino a dal jej mezi kruhy na Jordana Spenceho, jenž měl už snadnou úlohu, neboť brankář soupeře byl hodně vyjetý z branky.

    Poté ale měla Kanada se svým sokem hodně velké trápení a kanonáda proti Němcům (16:2) byla rázem zapomenuta. Slováci hráli dobře a svého soupeře až na dvě výjimky nepouštěli do vyložených šancí. Za zmínku určitě stojí nájezd McMichaela v 45. minutě, kdy si kanadský šikula zastavil puk, dal hokejku mezi nohy a zakončil do ramena Hlavaje. V jednapadesáté minutě byli Slováci nejblíže vyrovnání, kdy Sojka tečoval Nemcovu střelu do gólmana Leviho a v dorážce nezakončil přesně k volné části u levé tyče. Levi pak podržel svůj tým i pět minut před koncem, kdy vychytal Kašlíkovu střelu z kruhů.

    V čase 56:25 Cozens započal rychlý brejk, kdy dal puk přesně do jízdy na Philipa Tomasina, který v bruslařském souboji nedal Kňažkovi šanci a zakončil nad lapačku Hlavaje. Slováci poté dostali přesilovku a odvolali svého brankáře, přičemž snížili na rozdíl jedné branky. Martin Chromiak z levého kruhu přebral přesný pas Faitha, připravil si střelu a vymetl pravou šibenici. Nedlouho poté zkusil tým Róberta Petrovického další power-play, ale Nemec dostal na modré špatnou přihrávku, přišel o puk a Jack Quinn ho pohodlně zavezl do prázdné klece – 1:3.
     
    Nejlepším hráčem Slovenska je poměrně bezpochyby vyhlášen brakář Samuel Hlavaj. V kanadském týmu přebírá tuto cenu Jamie Drysdale, který si nyní se svými spoluhráči může vychutnat nejkrásnější kanadskou píseň "Oh Canada".
     
    Konec zápasu.
    59:30 Jack QUINN - 1:3
     
    59:30
    Kanada právě vstřelila branku!
    Klíčem k třetí brance Kanady byla nepřesná přihrávka na modrou v podání slovenských hráčů. Šimonu Nemcovi přeskočil puk hokejku a přesně tohle čekal JACK QUINN, který se ve středním pásmu chopil puku. Pak už měl situaci naprosto jednoduchou a zavezl kotouč do volné klece. Bez asistence.
     
    59:06
    Slováci hrají znovu bez gólmana a ještě zkusí se zápasem něco udělat.
    58:36 Martin CHROMIAK - 1:2
     
    58:36
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Přesilovková kombinace Slovenska přináší úspěch. MARTIN CHROMIAK dostal kotouč od Faitha přesně na levý kruh. Zpracoval si přihrávku a následně popojel blíže k brance, aby se trefil nad lapačku Leviho a kazí mu požitek z případného čistého konta. Asistence: Roman Faith, Šimon Nemec.
     
    58:26
    Hráči v modrém zkouší hru bez brankáře při šesti hráčích v poli.
     
    58:00
    Slováci se zatím nedokázali usadit před kanadskou klecí.
     
    57:24
    Devon Levi šel ven z branky, aby za svou klecí zastavil nahozený puk. To se mu povedlo a jeho spoluhráči vzápětí vyhazují kotouč přes všechny čáry.
     
    56:45
    Tak ještě malá naděje pro slovenský výběr, který dnes podal výborný výkon. Dawson Mercer byl při napadání až moc agresívní a za slovenskou brankou naprosto zbytečně zahákoval Šimona Nemce. Jde na dvě minuty ven.
    56:25 Philip TOMASINO - 0:2
     
    56:25
    Kanada právě vstřelila branku!
    Vypadá to, že je rozhodnuto. Javorovým listům vyšla rychlá protiakce, kdy Cozens z vlastního pásma viděl rozjetého PHILIPA TOMASINA. Předal mu kotouč a forvard Oshawy v rychlostním souboji nedal šanci Kňažkovi. Před brankářem Hlavajem pak zakončil nad jeho lapačku a zřejmě jistí svému týmu vítězství nad nepříjemně kousajícími Slováky. Asistence: Dylan Cozens.
     
    55:37
    Slováci ještě v poslední sekundě prodloužení ohrozili branku Leviho, ale přes roztaženého brankáře, kterému pomohli beci, puk za čáru opět nedostali.
     
    55:21
    Do střely od modré dal svou rukavici Kaiden Guhle a to tak nešikovně, že puk nesrazil, nýbrž ztečoval přímo na svého brankáře. Levi tak nyní musel zasahovat i proti spoluhráčovi, ale vše zvládl velmi dobře.
     
    54:35
    Chromiak se dostal po kličce do svízelné situace, ale stihl ještě poslat puk za branku na spoluhráče. Dominik Sojka hned viděl, že mu mezi kruhy najíždí Matej Kašlík a připravil mu palebnou pozici, jenže Devon Levi znovu dobře zasáhl!
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 59. Chromiak (Faith, Nemec) – 5. Spence (Tomasino, Mercer), 57. Tomasino (Cozens), 60. Quinn


    Slovensko: Hlavaj (Latkóczy) – Mudrák (A), Golian, Bečár, Kňažko (C), Nemec, Stacha, Petrovický – Mrázik (A), Jellúš, Faith – Chromiak, Kašlík, Slafkovský – Turanský, Sojka, Jedlička – Kolenič, Eliaš, Jendek.
    Kanada: Levi (Garand) – Byram (A), Drysdale, Harley, Korczak, Guhle, Barron, Spence – Perfetti, McMichael (A), Krebs – Quinn, Newhook, Cozens (C) – Zary, Byfield, Pelletier – Mercer, Suzuki, Tomasino.

    Rozhodčí: Mike Langin, Tyson Stewart – Jonathan Deschamps, Matthew Mannella

    Diváci: 0 (hráno bez diváků)
    thejrc.org