Slovensko – Kanada 1:3 (kon.) | Česko – Rusko cz 2:0 (kon.)
konec
Česko
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Rusko
Pondělí 28.12.2020, 03:40 • Rogers Place • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Partner:
     
    Od mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (06:08:39)
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 29 – 30
    Zákroky brankářů: 30 – 27
    Trestné minuty: 20 – 4

    Nejvytěžovanější hráč Česka: Radek Kučeřík – 21:04
    Nejvytěžovanější hráč Ruska: Čisťakov – 24:02
    Česká radost po poslední siréně
     
    Kdo čekal takový výsledek? Rusko bylo považováno za jasné favority, ale dnes se jim nepodařilo vstřelit ani jednu branku. Naopak Češi vstřelili dvě. Tu první dal po parádní akci na konci druhé třetiny Filip Koffer, zatímco o tu druhou se postaral v páté minutě poslední periody skvělou střelou mezi ruku a tělo Martin Lang. Velkou oporou byl v brankovišti Lukáš Pařík, který si po zásluze odnesl cenu pro nejlepšího hráče týmu. Působil hodně jistým dojmem a hodně hlasitě si řekl o další starty na tomto mistrovství.

    Navíc se dá říct, že se historie opakuje. Stejně jako loni totiž Češi nebyli favorité, přesto znovu Rusko dokázali porazit. Jaroslav Askarov byl v brance ruského národního týmu i loni, Češi nebudou jeho nejoblíbenějším sokem.
    Nejlepším hráčem byl zvolen Lukáš Pařík
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Česko: Lukáš Pařík
    Rusko: Kirill Kirsanov
    Česko vítězí nad Ruskem 2:0!
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Ještě to bude těžké, jelikož Rusko se drží v útočném pásmu. Semjon Čisťakov sice vystřelil, ale bránu úplně minul. Poté se navíc puk dostal do střední třetiny! Česko zapíše proti favoritovi tři body, paráda!
     
    59:23
    Samozřejmě Rusko pokračuje v šesti hráčích a má k dispozici hodně zajímavou početní výhodu šest na čtyři. Podaří se Paříkovi udržet čisté konto?
     
    59:06
    Vyloučení v týmu Česko (Martin Beránek – 2 min., podrážení).
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu!
     
    58:22
    Jakub Rychlovský obětavě zablokoval jednu z ran od modré, která mu dokonce zlomila nůž na brusli! Český hráč se ale stihl doplazit na střídačku.
     
    58:09
    A očekávané se stalo skutečností! Jaroslav Askarov zůstává na střídačce, Rusko hraje v šesti a s prázdnou branku za zády.
     
    58:09
    Oddechový čas pro Rusko.
     
    57:57
    A s nadějemi Čechů to vypadá hodně dobře, jelikož touš se znovu dostal do středního pásma! Rusko má poslední dvě minuty na vstřelení dvou branek...
     
    57:20
    Rusko se dostalo do kombinace v útočném pásmu a viděli jsme další střelu od modré. Ta se jen odrazila od zadního mantinelu a Michael Krutil vyhazuje.
     
    56:54
    Jenže následně se Čechům znovu povedlo vyhodit a Michal Teplý se ještě vydal napadat svého soka. Puk sice nezískal, ovšem ušetřil hodně cenné sekundy.
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 37. Koffer (Rychlovský, Klikorka), 46. Lang


    Česko: Pařík (N. Malík) – Krutil, Kučeřík (A), Haš, Svozil, Jiříček, Klikorka, Kubíček – Lang, Myšák (C), Teplý – Beránek, Vitouch, Mužík – P. Novák, Gut, Raška – Rychlovský, Najman (A), Koffer – Přikryl.
    Rusko: Askarov (Achťamov) – Muchamadullin, Čisťakov (A), Čajka, Kuzněcov, Kirsanov, Kňazev, Byčkov – Podkolzin (C), Chusnutdinov, Afanasjev – Činachov, Baškirov, Amirov (A) – Firstov, Safonov, Gricjuk – Bardakov, Ponomarjov, Grošev – Spiridonov.

    Rozhodčí: Gouin, Kowalski – Chaput, Mahoney
    thejrc.org