Vítkovice – Kometa Brno 0:1 (kon.) | K. Vary – Litvínov 2:3 (po pr.) | Motor ČB – Plzeň 4:3 (po pr.)
Olomouc – Mountfield HK 2:3 (3:4 po s.n.) | Pardubice – Sparta 5:4 (kon.) | Zlín – Třinec 2:3 (po pr.)
Liberec – Mladá Boleslav 0:2 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
BK Mladá Boleslav
Středa 30.12.2020, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:02
    Jaroslav Vlach (LIB) tvrdě dohrál Martina Pláňka a odsedí si trest za pozdní dohrání. Boleslav má dvě minuty před koncem přesilovku pět na tři a tohle už si s největší pravděpodobností pohlídá.
     
    57:40
    A je nejspíš definitivně rozhodnuto. Liberec si totiž nepohlídal střídání a byl na ledě dokonce v sedmi lidech! Trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Jan Šír.
     
    56:19
    Petr Kváča navíc rovnou zůstává na střídačce! Tygři to zkusí v šesti.
     
    56:19
    Patrik Augusta sahá po oddechovém času a dává svým svěřencům instrukce před závěrečným náporem.
     
    52:39
    Jakub Strnad dostal od liberecké obrany hodně prostoru, a tak měl spoustu času na přichystání křížné přihrávky pro Jana Stránského, jehož ránu z voleje Petr Kváča vyškrábl krajem vyrážečky.
     
    49:00
    Brána hostů byla vychýlena ze svého postavení. Bude potřeba zásah od ledařů.
     
    47:33
    Tygři budou hrát další přesilovku. Pavel Kousal (MBL) inkasoval dvě minuty za vysokou hůl.
    46:57 David CIENCIALA - 0:2
     
    46:57
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    A je to gól! Rychlé přečíslení zakončil David Šťastný bekhendovou ranou, kterou Petr Kváča vyrazil přímo na hůl DAVIDA CIENCIALY, který kotouč dorazil do odkryté klece a zvýšil vedení Mladé Boleslavi. Asistence: David Šťastný.
     
    46:06
    A nakonec je vyloučen Petr Jelínek (LIB) za podrážení. Po sedmnácti vteřinách hry ve čtyřech začne přesilovka Mladé Boleslavi.
     
    44:23
    Tlak domácích přináší další vyloučení na straně Bruslařů. Tentokrát putuje na trestnou lavici za podrážení Marek Hrbas (MBL).
     
    41:12
    Liberečtí to překombinovali a dali soupeři šanci zaútočit. Maris Bičevskis se dokonce dostal až před Kváču, za kterého ovšem ani natřikrát puk neprotlačil.
     
    40:36
    Jakub Strnad (MBL) dostává menší trest za faul loktem.
     
    37:50
    Mislav Rosandič nabral rychlost a jako raketa se po levém křídle prohnal do útočného pásma, kde následně nabil Adamu Musilovi. Ten ale tváří v tvář Janu Růžičkovi mířil přesně do jeho lapačky. Tyhle nevyužité šance by mohly Tygry hodně mrzet.
     
    36:34
    Jaroslav Vlach poslal před bránu střílenou přihrávku Radovanu Pavlíkovi, od jehož hole se kotouč odrazil těsně vedle. Vzápětí přihrál zpoza brány Matěj Pekař puk Petru Jelínkovi, kterého vychytal Jan Růžička.
     
    35:45
    A vzápětí si početní výhodu zahrají i Liberečtí. Maris Bičevskis (MBL) se dopustil podrážení.
     
    34:02
    Hned na to se Mário Lunter vytočil z hranice brankoviště před Kváču, kterému nadělal nemalé potíže. Liberecký maskovaný muž ovšem s vypětím všech sil své území uhájil.
     
    33:05
    Radan Lenc (LIB) je vyloučen za nedovolené bránění. Uvidíme první přesilovku v tomto utkání.
     
    32:07
    Petru Kváčovi teď vypadla střela Martina Pláňka a puk se chvíli válel vedle něj v brankovišti. Mislav Rosandič u něj však byl ze všech nejdříve a stihl ho odpálit daleko od brány.
     
    30:39
    Jan Růžička se teď měl ve své svatyni co ohánět a zneškodnil několik dobrých šancí Severočechů. Trenéři Bruslařů na vzrůstající tlak domácích reagují oddechovým časem.
     
    29:39
    V přečíslení dva na jednoho se Radan Lenc rozhodl pro individuální řešení a vybruslil si na osu kluziště. Odtud ale již podruhé v tomto utkání netrefil bránu!
     
    19:38
    Maris Bičevskis (MBL) a Jaroslav Vlach (LIB) se do sebe pustili v rohu obranného pásma hostů. Rozhodčí je ale hodně rychle roztrhli a preventivně jim udělili dvě minuty za hrubost. Uvidíme hru ve čtyřech na obou stranách.
     
    13:42
    Radovan Pavlík dostal na útočnou modrou krásnou přihrávku od Tomáše Hanouska, načež uvolnil Jaroslava Vlacha. Ten se zjevil sám před Janem Růžičkou, který na jeho jedovatý projektil jen tak tak stačil zareagovat.
     
    11:00
    Joona Jääskeläinen přihrál před bránu najíždějícímu Valentinu Claireauxovi, jenž bekhendem trefil pouze Kváčův připravený beton.
     
    09:45
    Liberečtí jeli dva na jednoho! Jiří Průžek ale tak dlouho rozmýšlel, zda nahrát, nebo střílet, že se nakonec zmohl jen na ne moc povedenou střelu, kterou Jan Růžička vyrazil do rohu.
    08:45 Joona JÄÄSKELÄINEN - 0:1
     
    08:45
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tak to je hodně studená sprcha pro Tygry! Po několika neproměněných tutovkách se totiž prosazuje Mladá Boleslav. JOONA JÄÄSKELÄINEN obral za bránou Liberce obránce o puk, vybruslil si před Kváču a procedil touš za jeho záda. Bez asistence.
     
    07:08
    Michal Birner rozjel z obranného pásma rychlý protiútok a přihrál na křídlo Radanu Lencovi. Ten se natlačil až před bránu, položil si Růžičku a už mu jen zbývalo trefit odkrytou klec. Reprezentační forvard však trestuhodně přestřelil a stav tak stále zůstává neotevřen!
     
    03:00
    Vzápětí se od modré až před bránu prokličkoval obránce Ronald Knot, který zkusil kličku do bekhendu a rovněž nezamířil přesně! Bruslaři teď přečkali dvě obrovské šance domácích!
     
    02:45
    Jiří Průžek po pěkné kombinaci vyzval k zakončení Jana Šíra, který číhal mezi kruhy. Jeho rána ale pouze rozezněla zadní mantinel.
    Marken.cz

    Jonáš Majtyka

    Branky a nahrávky: 9. Jääskeläinen, 47. Cienciala (Šťastný)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Šmíd (A), Knot, Vitásek, Rosandić, Derner, T. Hanousek, Kolmann – Birner (A), A. Musil, Lenc – T. Rachůnek, P. Jelínek (C), Pekař – J. Vlach, Hrabík, R. Pavlík – D. Špaček, Šír, Průžek.
    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Schwarz) – Hrbas, Ševc (C), Šidlík, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Allen – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský – Lunter, Cienciala, Šťastný – Jääskeläinen, Claireaux, Alderson – Flynn, Najman, P. Kousal.

    Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Frodl, Komárek
    thejrc.org