Vítkovice – Kometa Brno 0:1 (kon.) | K. Vary – Litvínov 2:3 (po pr.) | Motor ČB – Plzeň 4:3 (po pr.)
Olomouc – Mountfield HK 2:3 (3:4 po s.n.) | Pardubice – Sparta 5:4 (kon.) | Zlín – Třinec 2:3 (po pr.)
Liberec – Mladá Boleslav 0:2 (kon.)
po prodl.
Berani Zlín
2:3 (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)
HC Oceláři Třinec
Středa 30.12.2020, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (20:09:18)
     
    Dnešní zápas bylo opravdu jedno velké drama. V první třetině byli první minuty spíše v režii dnešního favorita. To se nelíbilo Ferencovi, který musel zabránit akci jednoho z třineckých hráčů faulem. Ten byl následně potrestán třineckým útočníkem Erikem Hrňou, který takto otevřel skóre a to už v sedmé minutě. Pak ale přišel naprostý kolaps v podobě dvou rychlých vyloučení na straně Ocelářů. Toho okamžitě využil Antonín Honejsek, který po ukázkové kombinaci jeho spoluhráčů nemohl mít se zakončením žádný problém. To ale nebyl konec velkého Třineckého selhání, jelikož následně přišli opět dvě slepené vyloučení. Ty už naštěstí pro Třinec nedokázali domácí využít a tak bylo skóre po první třetině 1:1. Hned na začátku druhé třetiny bylo opět jasné, který tým je tím papírově lepším. I přesto padla zhruba po sedmi minutách branka do Kacetlovi klece. Zasloužil se o ní zlínský útočník Lukáš Vopelka. Poté se ale Beraní zatáhli do obrany, což hrálo do karet Třineckým, a hlavně opět Erikovi Hrňovi, který si vyrovnávací brankou přidal už druhý bodík do kanadského bodování v dnešním zápase. Druhá branka byla očividně povzbuzující, jelikož Oceláři soupeře opět mleli. Ve třetí třetině to bylo napjaté na obou stranách, a to mimo jiné i díky benevolentnosti rozhodčích, kteří oproti první části dnešního utkání vylučovali jenom opravdu v krajních případech. V závěru třetiny to začínalo vypadat pomalu, ale jistě trochu vyrovnaněji. To se ale bleskurychle změnilo, když byl v poslední minutě potrestán domácí obránce Ferenc. Toto vyloučení nakonec Berani přežili a šlo se do prodloužení. V něm si Zlín poradil i se zbytkem oslabení. To jim ale moc nepomohlo jelikož o dvě minuty později, při hře tři na tři vstřelil Martin Růžička rozhodující branku, díky které si jeho tým odváží z venkovního ledu aspoň dva body.
     
    Konec zápasu.
    63:05 Martin RŮŽIČKA - 2:3
     
    63:05
    Třinec právě vstřelil branku!
    A je rozhodnuto! Po neproměněné střele Dufka se dostali Oceláři do útoku, kde po kombinaci Musila a Stránského přišla přihrávka na MARTINA RŮŽIČKU, který se v rozhodující moment nemýlil a mířil přesně. Asistence: Matěj Stránský a David Musil.
     
    60:59
    Buly v prodloužení vyhrál Růžička a Třinec klidně rozehrává do útoku. Zde Zatím kombinují a hledají slibnou pozici pro gólovou střelu. Je dobré připomenout, že Oceláři stále hrají přesilovku.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:45.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:40
    A Köhlerovi se podařilo po střelách vyhodit, ale jenom těsně za modrou. Ke střele se dostal Musil, neproměnil, Růžička taky neproměnil, Kašík padá k zemi a před brankovištěm je to doslova mela o kotouč.
     
    59:19
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jakub Ferenc – 2 min., podrážení).
     
    59:00
    Začíná poslední minuta a Třinec jednoznačně mele soupeře. A bude ho drtit pravděpodobně ještě víc jelikož sudí signalizuje výhodu za faul jednoho z Beranů.
     
    57:35
    K jedné z mnoha střel se nyní dostal Musil, jeho pokus byl ale opět zblokovány a domácí vyvážejí. Stačí jim to jenom k vystřídaní a u kotouče jsou opět hosté.
     
    56:28
    Po konci přesilovky začali Oceláři opět tlačit a je to velice napínavé. Beranům se ale daří některé z jejich střel blokovat a díky tomu vyvážet puk z obrany. K nějakému zakončení ze strany Zlína to má ale daleko.
     
    55:29
    Berani se i přes ofsajd dostali opět do útoku kde se snaží kombinovat, moc střel z toho ale nevymysleli, obzvlášť díky Řezníčkově zlomené holi.
     
    54:34
    Zbývá necelých šest minut do konce a tato přesilovka by mohla být opravdu rozhodující, jelikož je poměr sil i stavu hodně vyrovnaný. Nyní se dostal ke střele z první Šlahař, jeho pokus ale zlikvidoval Kacetl a to opravdu výstavním zákrokem.
     
    53:37
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Jonáš Peterek – 2 min., podrážení).
     
    52:54
    Sudí jsou oproti první třetině opravdu hodně benevolentní, minimálně podle názorů obou střídaček, jelikož každá z nich si myslí, že minimálně tak dvě přesilovky jim byli odebrány.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 12. Honejsek (Gazda, Řezníček), 27. Vopelka (Herman) – 9. Hrňa (Martin Růžička), 33. Hrňa (Martin Růžička, Gernát), 64. Martin Růžička (M. Stránský, D. Musil)


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Gazda, Řezníček, Ferenc, Žižka (C), Nosek (A), M. Novotný, Dluhoš – Dufek, Fryšara, Köhler – Vopelka, Herman, Kubiš (A) – Šlahař, Honejsek, Okál – Karafiát, P. Sedláček, J. Ondráček.
    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Kundrátek – Hrehorčák, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – M. Stránský, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Martynek, Mikulík, Šedivý – Dravecký (A), Peterek, Hrňa – Kurovský.

    Rozhodčí: Kika, Pilný – Lučan, Kis
    ocianews.com