Kanada – Švýcarsko 10:0 (kon.) | Rakousko – Rusko 1:7 (kon.) | Finsko – Slovensko 6:0 (kon.)
konec
Finsko
6:0 (1:0, 2:0, 3:0)
Slovensko
Středa 30.12.2020, 20:08 • Rogers Place, Edmonton • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:32:14)
     
    Finsko proti Slovensku potvrdilo roli velkého favorita a zvítězilo vysokým výsledkem 6:0. Od prvních minut bylo jasné, kdo bude tahat za delší konec provazu. V první třetině poslal Suomi do vedení nejlepší střelec týmu Anton Lundell, další branky padali až v dalších dvou třetinách. V prostřední dvacetiminutovce přidali svěřenci kouče Pennanena další dva zásahy, o které se postarali Topi Niemelä a Kasper Simontaival. Zbylé tři utkání si Finové nechali na závěrečnou třetinu, v níž dvakrát skóroval Samuel Helenius, jednou obránce Santeri Hatakka.

    Hokejisté Finska i ve třetím utkání ve skupině A a o první místo si zahrají v přímém souboji proti výběru Kanady. Slovensko na turnaji potřetí prohrálo, přesto postoupí buď z třetího nebo čtvrtého místa.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    A ještě jeden úspěšný zásah slovenského gólmana. Střelu třináctého útočníka Mikaela Pyyhtiy podržel ve výstroji.
     
    59:09
    Druhý gól v utkání chtěl přidat obránce Santeri Hatakka. Samuel Hlavaj na nepříliš prudkou střelu zápěstím viděl a připsal si zdařilý zákrok lapačkou.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:52
    Hráči Suomi nikam nespěchají. Topi Niemelä podržel puk za vlastní svatyní dobrých patnáct vteřin. Slováci vůbec nepresují.
     
    58:21
    Oliver Turan nabral rychlost a přebruslil Kaspera Puutia. Dostal se až za bránou soupeře, kde ovšem sám proti třem byl bezmocný.
     
    57:48
    Středem se vydal na zteč Mikko Petman. Forhendem si prohodil kotouč mezi nohama Petrovického, načež nepřesně střílel k levé tyči.
     
    57:23
    Finové jsou kompletní, zákrok Vira nebyl potrestán. Finský bek okamžitě putuje na střídačku a pouští do hry Heinolu.
     
    56:57
    Roman Faith přihrál před bránu výborně na Juraje Slafkovského, který měl před sebou už jen Piiroinena, toho trefil do pravého ramene.
     
    56:30
    Na modrou čáru dostal nabito Šimon Nemec. Ideální možnost k zakončení prováhal, nakonec ho zblokoval obětavě padající Korhonen.
     
    55:58
    Úvod početní nevýhody ovšem Finové zvládli na jedničku. Anton Lundell vyhrál buly na Rajaniemiho, který svůj celek osvobodil.
     
    55:23
    Alespoň čestný zásah mohou slovenští hokejisté zkusit vstřelit ve třetí přesilovce. Na trestnou lavici putuje Eemil Viro za nedovolené bránění.
     
    54:25
    Finové pokračují v útočené. Od vlastní brány rozjel kontr Juuso Pärssinen, na konci stál Kasper Simontaival a nepřesná střela nad.
    53:49 Samuel HELENIUS - 6:0
     
    53:49
    Finsko právě vstřelilo branku!
    SAMUEL HELENIUS ukázal, jak je hokej jednoduchá hra. Když zjistil, že nemá komu nahrát, tak se otočil kolem protivníka a svižnou střelou zápěstím vyslal nechytatelnou dělovku pod horní tyč. Asistence: Benjamin Korhonen.
     
    53:22
    Pěknou individuální akci předvedl Michal Mrázik. Objel bránu a zkoušel jej zasunout k levé tyči, Kari Piiroinen byl na svém místě.
     
    53:10
    Slovákům se nepodařilo vyhodit a trestat mohl Topi Niemelä. Nejproduktivnější finský hráč z úhlu trefil pouze boční síť.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 9. Lundell (Simontaival, Hirvonen), 27. Niemelä (Lundell), 29. Simontaival (Lundell, Niemelä), 47. Hatakka (Hirvonen), 48. Helenius (Korhonen, Petman), 54. Helenius (Korhonen)


    Finsko: Piiroinen (Taponen) – Hatakka (A), Heinola, Kokkonen (A), Puutio, Viro, Niemelä, Rajaniemi – Hirvonen, Lundell (C), Simontaival – Järventie, Pärssinen, Lambert – Mäntykivi, Nikkanen, Aku Räty – Korhonen, Helenius, Petman – Pyyhtiä.
    Slovensko: Hlavaj (Latkóczy) – Mudrák (C), Golian (A), Bečár, Petrovický, Nemec, Stacha, Turan – Mrázik (A), Jellúš, Faith – Chromiak, Kašlík, Slafkovský – Mešár, Myklukha, Turanský – Kolenič, Eliaš, Jendek – Jedlička.

    Rozhodčí: Bloski, Maille – Foster, McGowen
    thejrc.org