Rusko – Německo 2:1 (kon.) | Finsko – Švédsko 3:2 (kon.)
konec
Finsko
3:2 (0:2, 1:0, 2:0)
Švédsko
Sobota 02.01.2021, 21:40 • Rogers Place, Edmonton • Mistrovství světa do 20 let • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:37 Roni HIRVONEN - 3:2
     
    59:35
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Neskutečný tlak Finů v posledních vteřinách teď vyústil v gólovou odměnu a 25 vteřin před třetí sirénou hráči Suomi obrací skóre a ujímají se vedení! Několik střel a dorážek k vytouženému cíli nedoputovalo, RONI HIRVONEN však pak vzal puk za brankou a otočkou ho zametl pod lapačku ležícího brankáře – 3:2! Asistence: Mikko Petman.
    51:04 Anton LUNDELL - 2:2
     
    51:04
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Podobně jako první gól Švédů teď Finové nečekanou ranou srovnávají skóre! ANTON LUNDELL převzal na vrcholu pravého kruhu kotouč, udělal s ním pár kroků, využil toho, že švédský gólman neměl čistý výhled, a umístil ránu k bližší tyči – 2:2. Asistence: Ville Heinola.
    25:32 Henri NIKKANEN - 1:2
     
    25:32
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Další přečíslení už ale Finové zvládli bravurně a po přesném zakončení snižují! Emil Viro našel z pravé strany křižnou nahrávkou hůl HENRIHO NIKKANENA, jemuž stačilo nastavit správně hokejku a přiklepnout za přesunujícího se Alnefelta – 1:2. Asistence: Eemil Viro, Brad Lambert.
    16:05 Elmer SÖDERBLOM - 0:2
     
    16:05
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tohle byla velká parádička a Švédové odskakují soupeři už na rozdíl dvou branek! Lucas Raymond nabídl puk na hranu brankoviště nehlídanému ELMERU SÖDERBLOMOVI, který už podruhé na turnaji vytáhl svůj gólový klenot – bleskově si hokejku s pukem protáhl mezi nohama a nechytatelně zavěsil do levého vinglu – 0:2. Asistence: Lucas Raymond.
    14:28 Lucas RAYMOND - 0:1
     
    14:28
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tohle byla téměř doslova rána z čistého nebe a Švédové už vedou! LUCAS RAYMOND si přiklepl puk s Albertem Johanssonem a když hrací předmět dostal zpět, udělal z levého kruhu několik kroků směrem k bráně. Zpozoroval, že finský gólman není přilepen k bližší tyči, a prudkou švihovkou zavěsil naprosto přesně – 0:1. Asistence: Albert Johansson.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 26. Nikkanen (Viro, Lambert), 52. Lundell (Heinola), 60. Hirvonen (Petman) – 15. Raymond (Johansson), 17. Söderblom (Raymond)


    Finsko: Piiroinen (Taponen) – Hatakka (A), Heinola, Kokkonen (A), Niemelä, Viro, Puutio, Rajaniemi – Hirvonen, Lundell (C), Simontaival – Pyyhtiä, Pärssinen, Aku Räty – Järventie, Nikkanen, Lambert – Korhonen, Helenius, Petman – Puhakka.
    Švédsko: Alnefelt (Wallstedt) – Björnfot (A), Broberg (C), Söderström (A), Johansson, Andrae, Hedström, Brännstam – Holtz, Niederbach, Raymond – Gunler, Costmar, Holmström – Heineman, Sundsvik, Söderblom – Kvist, Bjerselius, Nybeck – Olausson.

    Rozhodčí: Gouin, Langin – Mannella, O'Quinn (všichni CAN)
    thejrc.org