Motor ČB – Vítkovice 4:3 (2:0 po s.n.) | Mountfield HK – Pardubice 3:2 (kon.) | Sparta – Liberec 1:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Zlín 0:1 (kon.) | Litvínov – Olomouc 2:1 (po pr.) | Kometa Brno – K. Vary 3:0 (kon.)
Plzeň – Třinec 3:4 (po pr.)
konec
HC Kometa Brno
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 03.01.2021, 17:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:17
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Martin Zaťovič – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Jiří Černoch – 2 min., sekání).
     
    53:40
    Holík znovu připravil palebnou pozici Muellerovi, i tentokrát se do ní brněnský snajpr opřel vší silou, ale branku těsně minul!
     
    52:12
    Další problém pro Karlovy Vary, dvě minuty za zdržování hry pro Martina Weinholda.
     
    52:09
    Mueller vystihl chybu karlovarského obránce a z rohu pásma si nabruslil před Novotného, ten zabránil navýšení rozdílu ve skóre úspěšným zákrokem vyrážečkou.
    49:49 Silvester KUSKO - 3:0
     
    49:49
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa odskakuje do tříbrankového trháku a nyní už je velmi blízko tříbodovému zisku! Do útočného pásma zavezl puk Brabenec, poslal je na modrou čáru, odkud vypálil Zámorský, Novotný pak puk vyrazil a od Vincoura doputoval kotouč na hůl SILVESTRA KUSKO a ten už měl jednoduchou úlohu dopravit kotouč do odkryté branky. Asistence: Tomáš Vincour, Petr Zámorský.
     
    43:16
    Karlovy Vary nyní dostanou příležitost vrátit se do zápasu, podruhé Kometu dnes oslabí Tomáš Bartejs – dvě minuty za sekání.
    42:02 Peter MUELLER - 2:0
     
    42:02
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla nádherná akce, která jistě nebude chybět ve Zlaté helmě. Domácí se v plném počtu nastěhovali před Novotného a Holíkovu přihrávku zužitkoval nádhernou střelou z pravého kruhu do pravého růžku karlovarské svatyně PETER MUELLER a tam je po této ráně zcela vymeteno, tady byl hostující brankář bez šance. Asistence: Petr Holík, Martin Zaťovič.
     
    39:44
    V závěru druhé třetiny jsme ještě svědky vyloučení, druhou přesilovou hru v zápase si zahrají hosté, dvě minuty za vysokou hůl obdržel Tomáš Bartejs.
     
    38:18
    Až nyní se Karlovy Vary osvobodily a mohlo z toho být srovnání, když zcela osamocen postupoval na Vejmelku Kohout, bekhendová klička mu však nevyšla.
     
    37:08
    Tak to byl nádherný ťukec brněnské Komety! Energii se nepodařilo vyhodit a Holík nasměroval puk Klepišovi, ten efektně posla puk Muellerovi a jeho rána skončila na tyči karlovarské branky!
     
    36:25
    Nápor brněnské Komety může být nyní umocněn přesilovou hru. Podruhé v utkání míří na trestnou lavici Jakub Lauko, tentokrát za hákování.
     
    34:10
    Další slibná akce Komety! Dvořák nasprintoval do útočné třetiny a poslal puk před branku Bondrovi, ten z voleje trefil pouze připraveného Novotného.
     
    33:07
    Brabenec našel mezi kruhy ideálně postaveného Kuska, ten však branku přestřelil, třetí formace Brna nadále kombinuje.
     
    29:08
    Před brankou Komety se strhla mela mezi Gulašim a Beránkem, domácí borec rázně ukázal, že si nenechá otravovat svého brankáře, oproti Beránkovi však Gulaši fasuje 2+2 minuty za hrubost, zatímco hostující útočník odešel z této situace pouze s menším trestem. Karlovy Vary si tak zahrají první přesilovou hru v zápase.
     
    29:00
    Šenkeřík nyní individuálně prošel do útočného pásma, obkroužil branku a hledal na hranici brankoviště Kašeho, toho sice nenašel, ale puk se pro Vejmelku nepříjemně odrazil a ten jej musel pohotově zastavit svými betony.
     
    28:05
    Kometa znovu dokázala ohrozit Novotného branku! Klepiš ukázkově našel Horkého, ten však z voleje narazil na pohotový přesun karlovarského brankáře, jenž vytáhl velice důležitý zákrok!
    24:41 Jakub VALSKÝ - 1:0
     
    24:41
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tentokrát už se Kometa raduje! K překonání Novotného vedl mimořádný důraz, když po bekhendu Muellera předvedl mimořádný hlad po gólu JAKUB VALSKÝ a otevřel skóre utkání. Asistence: Peter Mueller.
     
    24:15
    Holík nyní našel nikým nepokrytého Muellera, jenž se zjevil osamocen před Novotným, snažil se hostujícího brankáře vymíchat, ten se však nedal a úspěšně zasáhl!
     
    16:02
    Karlovy Vary se budou podruhé v zápase bránit přesilové hře domácích, dvě minuty za faul kolenem obdržel Jakub Lauko.
     
    14:40
    Král se opřel do puku na modré čáře, jeho střela však byla sražena, nicméně pak od mantinelu vypálil Valský a puk před brankou tečoval Horký, kotouč skákal po brankové čáře a Brňané již zvedali ruce, rozhodčí za brankou však ihned rozpažil a Karlovy Vary ustály další velkou šanci Komety.
     
    10:27
    Němec nyní mohl otevřít skóre, když zcela osamocen střílel z pravého kruhu, Novotný se však stačil přesunou a zatím největší šanci Brna v zápase zlikvidoval. Následně se ještě po akci Klepiše dostal Mueller, Novotný vychytal i jeho.
     
    02:52
    Kometa si zahraje první přesilovou hru v dnešním utkání, jejím viníkem je karlovarský útočník Tomáš Vondráček, jenž fasuje dvě minuty za podrážení.
     
    02:35
    Kotouč se nyní brněnským obráncům odrazil od zadního mantinelu až do brankoviště, kde byl připraven zakončovat Redlich, naštěstí pro Brno měl Vejmelka beton na správném místě.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 25. Valský (Mueller), 43. Mueller (P. Holík, Zaťovič), 50. Kusko (Vincour, Zámorský)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – F. Král, Zámorský, Bartejs, O. Němec (A), Gulaši, Mlčák, Freibergs – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – Valský, Klepiš, L. Horký – Kusko, Brabenec, Vincour – Bondra, F. Dvořák, Šoustal.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Hamrla) – M. Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán (A), Zábranský, D. Mikyska – Lauko, D. Kaše, Flek – Hladonik, T. Mikúš, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček.

    Rozhodčí: Jeřábek, Pilný – Axman, Rožánek
    thejrc.org