Motor ČB – Vítkovice 4:3 (2:0 po s.n.) | Mountfield HK – Pardubice 3:2 (kon.) | Sparta – Liberec 1:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Zlín 0:1 (kon.) | Litvínov – Olomouc 2:1 (po pr.) | Kometa Brno – K. Vary 3:0 (kon.)
Plzeň – Třinec 3:4 (po pr.)
konec
Mountfield HK
3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 03.01.2021, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:40
    Anthony Camara mohl zakončovat na pravé straně do odkrytého místa, trefil ale jen boční síť!
     
    58:26
    Milan Klouček je na střídačce a Pardubice hrají v šesti!
     
    54:49
    A Mountfield si teď pro změnu sám zahraje přesilovku, Ondřej Vála totiž podrážel.
     
    52:13
    Hradecká střídačka se zlobí, ale seshora to vypadalo, že není příliš o čem diskutovat – Jeremie Blain podrážel soupeře a po komerční pauze si hosté zahrají početní výhodu.
     
    51:59
    Na druhé straně se chýlilo k přečíslení dvou na jednoho, jenže Matěji Blümelovi se zamotal puk na hokejce a nedokázal přihrát ani vystřelit!
     
    50:27
    Ránu Machaly nepříjemně tečovat před brankovištěm jeho kolega z útoku, Mazanec měl ale betony postavené dobře!
     
    46:56
    Matěj Blümel se dostal za hradeckou obranu a před Mazancem měl kousek místa, jeho pokus skončil vedle levé tyče!
    45:26 Jakub ORSAVA - 3:2
     
    45:26
    Hradec právě vstřelil branku!
    Gól je potvrzen a Lvi tak potřetí v utkání o jednu branku vedou! Kotouč vystřelený Filipem Pavlíkem se v početní výhodě odrazil od zadního mantinelu a Klouček vyjel k tyči proti Smoleňákovi, jenže do akce sjel ještě JAKUB ORSAVA, který uklidil puk do odkryté sítě – 3:2. Asistence: Filip Pavlík, Petr Koukal.
     
    45:26
    Ze záběrů, které máme dostupné my na tribuně, je vidět, že Kloučka sekl do masky jeden z jeho spoluhráčů a Smoleňák kousíčkem brusle projel brankovištěm, nebránil ale nikomu v bránění.
     
    45:26
    Hradec dokázal v přesilovce dostat puk do branky, videokouč Pardubic ale na svou střídačku křičí, aby si vzala challenge pro postavení hráče v brankovišti, a tak se jde situace zkoumat!
     
    44:53
    Vladimír Růžička na vrcholu levého kruhu přes clonící hráče pěkně zamířil, o kousek se mu nepovedlo trefit odkrytý horní růžek!
     
    44:15
    Pardubičtí mohli skórovat v oslabení! Jak střelu z levého kruhu, tak pokus od modré čáry a dokázal Marek Mazanec vytěsnit mimo tři tyče.
     
    44:07
    Ta trvala jen krátce, Matěj Blümel už je na trestné lavici a je potrestán za hákování.
     
    37:45
    Potrestaným hráčem je Petre Koukal, vyfasoval dvě minuty za krosček a pardubickou přesilovku bude sledovat od časoměřičů.
    33:52 Denis KUSÝ - 2:2
     
    33:52
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Snaha Pardubických rychle srovnat se ale při dalším zavezení kotouče vyplácí! Dynamo rozhodilo domácí obranu a Marek Ďaloga našel zpoza brány mezi kruhy DENISE KUSÉHO, kterému sedla rána z voleje a zapadla přesně do levého vinglu – 2:2. Asistence: Marek Ďaloga.
     
    32:58
    Aleš Jergl mohl zakončovat prakticky stejně jako to při gólu udělal Kevin Klíma, Jerglovu hůl ale stihl zablokovat bek.
    31:10 Kevin KLÍMA - 2:1
     
    31:10
    Hradec právě vstřelil branku!
    Deset vteřin před vypršením přesilovky se ale domácí přeci jen prosazují! Pardubická obrana při tomhle útoku zaspala, protože Jakub Lev s KEVINEM KLÍMOU šli dopředu úplně sami. Několikrát si na krátkou vzdálenost prohodili puk a druhý jmenovaný pak zakončil do prázdné sítě – 2:1. Asistence: Jakub Lev.
     
    30:40
    Škoda teď pro Hradec, že si Jakub Lev musel u modré čáry střelu rovnat – kdyby vypálil z první, dost možná by Klouček nestihl zasáhnout!
     
    30:16
    Jakub Orsava vystřelil z hrany levého kruhu a mezikruží a poté ještě vehementně dorážel, v čemž mu pomohl i Radek Smoleňák, ani jeden ale Kloučka nepřekonal!
     
    29:20
    Robert Kousal poslal jednoho z protihráčů krosčekem na mantinel a byl za to potrestán, Mountfield bude hrát v početní výhodě.
    25:31 Robert KOUSAL - 1:1
     
    25:31
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Po hradeckém zakázaném uvolnění se vhazovalo před domácím brankářem a Pardubice toho využily ke srovnání stavu! Od levého mantinelu našel Jan Mandát před bránou osamoceného ROBERTA KOUSALA, který zvedl kotouč přesně pod horní tyčku – 1:1. Asistence: Jan Mandán, Anthony Camara.
    19:25 Jordann PERRET - 1:0
     
    19:25
    Hradec právě vstřelil branku!
    Z pardubické přesilovky uplynulo sedm vteřin a máme tu první gól – ale vstřelil ho v oslabení Mountfield! Dynamo sice čistě vyhrálo buly, jenže ke kotouči se jako první dostal JORDANN PERRET, jenž okamžitě nabral rychlost a upaloval dopředu v samostatném úniku. Ten zakončil střelou mezi betony – 1:0. Bez asistence.
     
    19:18
    Ještě před sirénou tu máme další vyloučení, Radim Šalda podruhé v utkání fauloval držením a přesilovou hru si zahrají Pardubice.
     
    18:00
    U opakovaného záběru je ale patrné, že kotouč se odrazil od tyčky ven, k tomu dospěl také videorozhodčí. A tak pokračujeme za bezbrankového stavu!
     
    18:00
    A rozhodčí teď využívají přerušení hry k tomu, aby u videa prozkoumali, jestli Smoleňák náhodou nevstřelil branku!
     
    17:19
    Jordann Perret posunul v rychlém protiútoku puk na pravou stranu Radku Smoleňákovi, který si vzal chvíli na zamíření a poté nastřelil bližší tyč!
     
    12:53
    Jan Kolář si odpyká dvě minuty za podrážení, hradecká přesilovka odstartuje po komerční pauze
     
    06:08
    Teď se ale Denis Kusý ocitl v zakončení přečíslení a Mazanec měl co dělat, aby jeho střelu ze středu vytěsnil!
     
    04:15
    Radim Šalda už je za držení na trestné lavici a začíná klasická početní převaha Dynama.
     
    01:03
    Na druhé straně se ovšem již mohlo skóre otevírat, Jakub Sklenář nastřelil tyčku!
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 20. Perret, 32. Kevin Klíma (Lev), 46. Orsava (F. Pavlík, Koukal) – 26. R. Kousal (Mandát, Camara), 34. Kusý (Ďaloga)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Blain, Nedomlel (A), R. Pilař, F. Pavlík (A), Šalda, Jank – Orsava, Koukal, Kevin Klíma – Jergl, V. Růžička, J. Sklenář – Smoleňák (C), Cingel, Perret – Lev, Morong, M. Zachar – Kelly Klíma.
    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Kantor) – Nakládal (C), J. Kolář (A), Hrádek, Mikuš, Vála, Ďaloga, Holland – Blümel, Poulíček, Paulovič – Camara, R. Kousal, Mandát (A) – Machala, O. Roman, Svačina – Matýs, Rohlík, Kusý.

    Rozhodčí: Šír, Kika – Špůr, D. Klouček
    thejrc.org