Ufa – Jekatěrinburg 1:0 (po pr.) | CSKA Moskva – Jokerit 5:4 (po pr.) | Jaroslavl – Viťaz 7:1 (kon.)
Nižněkamsk – Novosibirsk 3:0 (kon.) | Soči – N.Novgorod 2:5 (kon.) | Minsk – Omsk 5:4 (po pr.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
HC Sibir Novosibirsk
Neděle 03.01.2021, 15:00 • Něftěchim Arena, Nižněkamsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:18:43)
     
    Československá stopa v utkání:
    Libor Hudáček (NIZ)
    0+1, 2 střely, čas na ledě 14:52.
     
    Sibiru se zase o něco vzdálila postupová osmička do play-off. Z devátého místa ztrácí na osmý Barys pět bodů a navíc má hned o čtyři odehrané zápasy více. Nižněkamsk orámoval přelom roku druhou výhrou v řadě a z posledního místa Východní konference ztrácí na jedenáctý Kunlun tři body.
     
    Střely na branku: 20 – 27 (7:9, 7:10, 6:8).
     
    Nižněkamsk odehrál jeden z nejlepších zápasů v jinak nepovedené sezóně. Proti Novosibirsku si připsal vůbec první čisté konto, na kterém má zásluhu spolehlivě chytající brankář Ivannikov i jeho spoluhráči, kteří obětavě padali do mnoha střel. Vítězný gól padl v šestadvacáté minutě a na svědomí ho má Šiksatdarov. Na jeho zásah později navázal Bikmullin a definitivní K. O. uštědřil hostující družině v 55. minutě Chajrullin.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Snaha o čtvrtý gól je ale nulová. Oba týmy už poslední vteřiny dohrávají víceméně z povinnosti.
     
    59:14
    Ještě jeden faul od Korotkova, jenž si jde sednout za podrážení. Nižněkamsk si na závěr vyzkouší dvojnásobnou přesilovku.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:15
    Domácí jsou mimo útočné pásmo a logicky hrají tak, aby neriskovali ztrátu kotouče. Ivannikov o čistý štít zřejmě nepřijde.
     
    57:49
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Juuso Puustinen – 2 min., držení).
     
    57:12
    Popugajev udržel puk v souboji v rohu útočného pásma. Domácí se netlačí do zakončení a za brankou raději ukrajují další čas.
     
    56:06
    Novosibirsk se ještě nevzdal. Dubakinova pohotová střela ze skrumáže před brankou ale ztroskotala na výtečně chytajícím Ivannikovovi.
     
    55:40
    Dnešní utkání sleduje 1 272 diváků.
    54:56 Marat CHAJRULLIN - 3:0
     
    54:56
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Pět minut před třetí sirénou už je asi rozhodnuto! Individuálně pronikající Nikita Popugajev na sebe navázal dva obránce a během toho si všiml nalevo jedoucího MARATA CHAJRULLINA, který po přihrávce do volného prostoru v levém kruhu zvýšil domácí náskok na 3:0. Asistence: Nikita Popugajev, Libor Hudáček.
     
    54:15
    Galuzin se zapojil do přímočaré akce, která měla zajímavé parametry. Säteri akcie svého týmu ale udržel nad vodou.
     
    53:58
    Domácí si pomohli vyhozením na zakázané uvolnění. Boj po vhazování však zvládli, takže mohou poslat na led čerstvé síly.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 26. Šiksatdarov (Galuzin, Abrosimov), 33. Bikmullin (McMillan, Porjadin), 55. Chajrullin (Popugajev, L. Hudáček)


    Neftěchimik Nižněkamsk: Ivannikov (Korotajev) – Bryncev, A. Osipov (C), Volgin (A), Rantakari, K. Vorobjov, Sidorov, Abrosimov – Chajrullin, L. Hudáček, Enlund (A) – Bikmullin, McMillan, Porjadin – Šiksatdarov, Šarifjanov, Šafigullin – Popugajev, Galuzin, Čiviljov – Šutov.
    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasotkin) – Děmidov, Jokipakka, K. Alexejev, Gurkin, J. Chabarov, Chochlov, Pastuchov, Jermakov – Puustinen, Ruohomaa (A), Šarov – O. Li, Sajustov (A), Česalin (C) – Romancev, Vj. Ušenin, Vl. Ušenin – Dubakin, V. Komarov, N. Korotkov.

    Rozhodčí: Gamalej, Spirin – Ivanov, Maximovskij

    Diváci: 1 272
    thejrc.org