Finsko – Švédsko 3:2 (kon.) | Kanada – Česko cz 3:0 (kon.) | USA – Slovensko 5:2 (kon.)
konec
Kanada
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Česko
Neděle 03.01.2021, 01:08 • Rogers Place, Edmonton • Mistrovství světa do 20 let • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné nedělní brzké ráno! Vítám vás při sledování čtvrtfinálového utkání na Mistrovství světa do 20 let, v němž Čeští junioři změří síly s největším favoritem turnaje, Kanadou.
     
    Kanada

    Kanadští junioři prochází turnajem bez ztráty kytičky. Na úvod si s velkou chutí zastříleli, koronavirem oslabené Německo rozstříleli 16:2. Více problémů měli s našimi východními sousedy ze Slovenska, s nimiž se museli strachovat o vítězství do posledních vteřin, ale gól do prázdné brány nakonec pečetil jejich vítězství 3:1. Následovala další kanonáda, kterou schytalo Švýcarsko, výsledek 10:0 hovoří za vše. V přímém souboji o první místo ve skupině A se svěřenci kouče Tourignyho utkali s Finskem, kde se očekávala velká bitva. Avšak hokejisté Kanady žádné drama nepřipustili, měli dvakrát více střel a zvítězili s přehledem 4:1. Týmovou produktivitu vede Dylan Cozens s 11 body, více bodů na turnaji nasbíral už jen Američan Zegras.
     
    Česko

    Čeští mladíci budou ve čtvrtfinálovém klání obrovským outsiderem. Ale zápas začíná za bezbrankového stavu a šance tu tak je vždycky. Mlejnkova družina na úvod šampionátu inkasovala tvrdý direkt od Švédska, nad nímž sice vedla, ale postupem se ukázala vyšší herní kvalita soupeře, který do Malíkovy sítě nasázela sedm branek. O to příjemnější přišlo překvapení ve druhém zápasy, kdy Češi vynulovali Rusy a naopak sami dvakrát skórovali. Velmi cenné vítězství. Bohužel, ve výsledku zas tak velkou roli nehrálo. Česko totiž vzápětí inkasovalo další tvrdý debakl 0:7 od Ameriky a v souboji o postup změřili síly s Rakouskem, s nímž si podle očekávání poradili, výsledek 7:0 jasně odráží obraz hry. Ani zisk šesti bodů ovšem Čechům nezajistil lepší než šesté místo, proto musí bojovat o přežití v turnaji s vítězem druhé skupiny. Nejvíce bodů nasbíral plzeňský útočník Martin Lang (3+1).
     
    Vzájemné zápasy

    Češi na Kanadu dlouhodobě neumí. Za posledních 13 let se celky těchto dvou národních týmů střetly čtrnáctkrát, přičemž jediné výhra českého národního týmu se datuje k roku 2013. Poslední utkání mezi Kanadou a Českem se odehrálo na silvestra roku 2019, hokejisté javorových listů bez větších problémů zvítězili 7:2.
    Češi dnes nastoupí v bílých dresech
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Levi (Garand) – Byram (C), Drysdale, Harley, Schneider, Guhle, Barron, Spence, Korczak – Holloway, McMichael (A), Cozens (A) – Perfetti, Zary, Krebs – Quinn, Byfield, Pelletier – Mercer, Suzuki, Tomasino.

    Česko: N. Malík (Pařík) – Kučeřík (A), Krutil, Svozil, Haš, Kubíček, Jiříček, Suhrada – Teplý, Myšák (C), Lang – Raška, Vitouch, P. Novák – Mužík, Přikryl, Beránek – Rychlovský, Najman (A), Koffer.

    Rozhodčí: Fraser Lawrence (CAN), Tyson Stewart (CAN) – Maxime Chaput (CAN), Kelsey Mahoney (CAN).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas začal! Úvodní buly dopadlo lépe pro McMichaela a jsou to domácí hokejisté, kteří mají možnost jako první zaútočit.
     
    00:16
    Kanaďané dlouho neotáleli. Dylan Cozens si výborně sklepl puk ze vzduchu a svižnou střelou prověřil pozornost Nicka Malíka.
     
    01:06
    Kanadský kapitán Bowen Byram si protáhl pobyt na ledě. Nakonec zkusil za obranou najít hůl Hollowaye, který ovšem puk jen protečoval za českou bránu.
     
    01:23
    Domácí hokejisté od prvních vteřin útočí. Quinton Byfield nabral velkou rychlost po levé lajně, střelu zápěstím mířícího do levého horního rohu vytěsnil Malík vyrážečkou.
     
    02:02
    Connor Zary zkusil štěstí středem. Do obranné dvojice si nakonec netroufl, přihrál doleva Krebsovi. Ten minul cílové zařízení.
     
    02:27
    Zpoza brány Connor McMichael přihrál do předbrankového prostoru COusinse, jenž si s Malíkem neporadil, trefil jej do pravého betonu.
     
    03:00
    Kanaďané v náporu. Na modrou čáru dostal nabito obránce Jamie Drysdale a byl to Rychlovský, kdo obětavě srazil ránu do rohu kluziště.
     
    03:38
    Otočku před branku předvedl Philip Tomasino. Malík s podobnou možností počítal, beton měl výborně přilepený k tyčce.
     
    04:09
    Češi se dostali do pásma, konkrétně první útočná formace. Lehké nahození Langa nedokázal Levi udržet ve výstroji, puk ovšem vyrazil příhodně pro spoluhráče.
     
    04:40
    Rychle na druhou stranu. Jakob Pelletier mohl střílet, nakonec ještě hledal před bránou Quinna. Ten se puku nedostal, dobře zasáhl Kubíček.
     
    05:03
    Šimon Kubíček následně hrál prim i na útočné polovině. Zadovkou ho našel Michal Teplý, ale prostor mezi rukou a betonem si Levi pohlídal.
    05:03 Kubíček prověřil z blízkosti Leviho
     
    05:30
    V permanenci musel být i na druhé straně Nick Malík. Nahození Byrama od pravého mantinelu postrádalo na razanci, gólman udržel puk.
     
    06:16
    Nahození do třetiny, žádné komplikace ve středním pásmu. Stanislav Svozil zklidnil hru a kompletní druhá lajna míří na střídačku.
     
    06:45
    Postavení mimo hru zastavilo další útočný výpad Kanady. S pukem jedoucí Dylan Cozens přejel útočnou modrou čáru později než McMichael.
     
    07:10
    Zakázané uvolnění domácích, kteří se špatně domluvili. Jamie Drysdale nahrával po lajně, Connor Zary sjížděl na střed.
     
    07:16
    Po vyhraném buly českého týmu pálil od modré Martin Haš. Rána po ledě Levimu starosti nenadělala, mířila mimo bránu.
     
    08:15
    Krok chyběl Teplému k tomu, aby byl nejrychleji u vyražené střely beka Svozila. Bohužel zareagoval pozdě a puk tak přebral Byram.
     
    08:22
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak to je obrovská škoda. Češi drželi útočné pásmo, ale chybnou rozehrávku zachytil McMichael, jenž skvělým obloučkem vyslal do úniku DYLANA COZENSE. Levé křídlo volilo střelu na lapačku a Malík bohužel neudržel kotouč před brankovou čárou. Asistence: Connor McMichael.
    08:22 Dylan COZENS - 1:0
     
    09:28
    A domácí jsou při chuti. Okamžitě se vrhli do točného pásma znovu, ránu zápěstím v podání Drysdala Malík s problémy vytěsnil lapačkou nad bránu.
     
    09:35
    Přichází další problém v podobě oslabení. Rozhodčí vylučují Adama Rašku , který se u mantinelu provinil nedovoleným bráněním.
     
    10:33
    Kanaďané vyhráli buly a okamžitě spustili kolotoč v útočném pásmu. Na konci akce stál znovu Cozens, který ani nadvakrát neprostřelil Malíka.
     
    10:59
    Domácí hokejisté si vyměňují puk a Češi jenom stínují. Před branku si vyjel Krebs, Malík včas vystrčil vyrážečku.
     
    11:39
    Kanada právě vstřelila branku!
    Čeští junioři přežili oslabení, ale domácí udeřili o pár sekund později. BOWEN BYRAM si v jízdě vzad potáhl puk k pravému mantinelu a střelou do teploměru uspěl, Malík nedokázal stlačit pravou ruku k tělu. Asistence: Peyton Krebs a Dylan Cozens.
    11:39 Bowen BYRAM - 2:0
     
    12:12
    Michal Teplý přihrál Myšákovi za brusle. Centr první lajny ještě bekhendem hledal Langa, ale slabou nahrávku zastavil vracející se Jakob Pelletier.
     
    12:42
    Michael Krutil se na modré čáře odvážnou kličkou zbavil soupeře a ihned střílel. Levi dobře viděl a vyrazil černou gumu do bezpečí.
     
    13:14
    Hraje se opět v obranném pásmu českého výběru. S chutí hrající Quinton Byfield zkoušel otočku kolem brány, v klíčový okamžik mu ale sjel touš z čepele hole.
     
    13:45
    Po buly zkoušel z vrcholku levého kruhu Zary. Avšak narazil na Stanislava Svozila, který se obětavě postavil do cesty tvrdé střele.
     
    14:21
    Odvážný průnik Byrama byl zastaven za bránou. Kanadský obránce a střelec druhého gólu skrze přesilu projel, ale už bez puku.
     
    14:42
    Úspěšný zákrok Leviho po nepříliš prudkém zakončené Michala Teplého. Střelu do horních pater brány vykryl pravým ramenem.
     
    15:10
    Elitní kanadský útok, především pak Cozens, hraje s velkou jistotou na hokejkách. Právě Cozens jako vítr proletěl kolem Haše, načež provětral Malíkovu lapačku.
     
    15:40
    Nick Malík a jeho druhý zákrok v rozmezí půl minuty. Tentokráte jej prozkoušel centr prvního útoku, i on si vylámal zuby na lapačce.
     
    16:02
    David Vitouch vzal akci na sebe, čímž překvapil ofenzivu Kanady. Až v útočném pásmu předal kotouč Svozilova, nabídka na teč se neujala.
     
    16:30
    Češi alespoň na pár vteřin Kanadu přehrávají. Michael Krutil už neměl moc času a tak musel i navzdory velkému úhlu střílet, Kaedan Korczak zblokoval kotouč do ochranné sítě.
     
    17:23
    Vyhození Schneidera ještě na modré dokázal zachytit Najman, jenž bleskově nahrál Rychlovskému. Pokus z pravého úhlu kryl Levi.
     
    17:56
    Do útočné třetiny Kanady dostal černou gumu Peyton Krebs, který si obhodil puk kolem Jiříčka. Posléze vyhodil kotouč za bránu Malíka a odjel na střídačku.
     
    18:05
    Na Davida Vitoucha zatlačil Connor McMichael a čeští hokejisté přišli o útočnou třetinu. Dobře zabral dozadu Martin Haš, který si pomohl přihrávkou svému obrannému kolegovi Svozilovi.
     
    18:26
    Češi sice prohrávají, ale nehrají vůbec špatně, dokonce mají více střel než soupeř. V pořadí již jedenáctou přidal Jan Myšák, který z dobré pozice trefil jenom brankáře.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:09
    Před Malíkovo brankoviště vyjel Quinton Byfield. K zakončení se ovšem nedostal, protože jej zezadu tvrdě, avšak čistě atakoval Radek Kučeřík.
     
    19:18
    Češi se provinili ofsajdem, hra se stěhuje do středního pásma. Po přerušení hry Martin Beránek naznačil jednomu z obránců podkopnutí, rozhodčí naštěstí situaci přešli bez trestu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Domácí Kanada zatím potvrzuje papírové předpoklady a po první třetině je blíže postupu do semifinále. Nad českým výběrem vede 2:0 zásluhou dvou gólů v rozmezí tří minuty. Do vedení poslal Kanadu Dylan Cozens, který vyřešil nájezd úspěšnou střelou lapačku, načež skóroval krátce po skončení první přesilovky obránce Bowen Byram střelou při jízd vzad. Češi ale nehrají vůbec špatně, soupeře dokonce v úvodní dvacetiminutovce přestříleli, leč efektivita je zatím nulová.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:03.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu! Stejně jako v první třetině, i teď buly ovládl McMichael a Kanada už spěchá do útočné třetiny.
     
    20:21
    Dlouho se v ní neohřáli. Haš osvobodil český tým, bohužel jen za cenu zakázaného uvolnění. Teplý Drysdala nepřebruslil.
     
    20:30
    Krebs na vhazování neuspěl a Teplý tak mohl vyhodit do středního pásma. Ještě zaforčekoval Myšák, jenž dovolil spoluhráčům vystřídat.
     
    21:03
    Gólman Levi zazmatkoval při rozehrávce, načež přihrál do hole Novákovi. Z velkého úhlu zkusil brankáře zaskočit, ale Levi se stihl vrátit do brány.
     
    21:26
    Stanislav Svozil natahoval svou nohu na modrou čáru, ale neudržel ji na ní. Martin Haš s pukem přejel modrou a rozhodčí odpískal ofsajd.
     
    22:11
    Z pravého kruhu vyzkoušel štěstí Quinton Byfield. Přes Kubíčka ale prostor nenašel, Nick Malík pouze kontroloval kotouč letící mimo bránu.
     
    22:25
    Ofsajd zastavil útočnou snahu českého čtvrtého útoku. Radek Mužík již nepočítal s kličkou, kterou Přikryl udělal ještě ve středním pásmu.
     
    23:00
    Domácí hokejisté se ve druhé třetině hledají, čeští junioři jsou překvapivě lepší! Dylan Cozens Kanadu sice osvobodil, ale jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    23:20
    První útok javorových listů opět ukázal svou kvalitu. Na konci akce stálo nahození beka Guhleho a Malík nakonec zachytil kotouč, aniž by sám věděl jak.
     
    23:24
    Jednodušší práci měl Malík při zakončení Byfielda, které udržel ve výstroji a to bylo důležitý, protože Bowen Byram už číhal na dorážku.
     
    24:07
    Před branku českého mužstva najížděl od levého mantinelu Connor Zary. Puk si přehodil na bekhend, v momentě střely ho ovšem tvrdě srazil k zami Novák.
     
    24:35
    Jamie Drysdale dostal po nahrávce od Zaryho hodně volného prostoru na pravé straně. Malík skvěle zmenšil střelecký úhel a pokus vytěsnil.
     
    24:38
    David Vitouch posléze vyhodil, ale jen za cenu zakázaného uvolnění. Trenér Karel Mlejnek reaguje, bere si oddechový čas. Druhá česká lajna už by se nejraději viděla na střídačce.
     
    25:06
    Braden Schneider bekhendem rozehrál na Jacka Quinna, který ještě rozvinul akci pasem na Dylana Hollowaye. Toho za brankou dohrál a výborně odzbrojil Kubíček, který ještě nestihl vystřídat.
     
    25:31
    Radek Kučeřík přihrávkou napříč třetinou našel Beránka, který kousek před modrou zkoušel kličku na Drysdala, který ale soupeři šikovně vypíchl puk.
     
    26:01
    Kučeřík tentokráte výborně v defenzivě. Poté, co odzbrojil Suzukiho přihrál Langovi, který poslal puk na zakázané uvolnění.
     
    26:18
    Kotouč se od Hollowaye a Malíkovi vyrážečky odrazil nad českou bránu. Gólman si nebyl jistý, kde je kotouč, naštěstí vše dopadlo dobře.
     
    27:11
    Kanadský kapitán Bowen Byram nahodil do útočného pásma a Dylan Cozens chtěl udržet puk v útočné třetině. Proti Svozilovi neuspěl.
     
    27:36
    Martin Haš v plné rychlosti zaškobrtl a skončil v bráně. Malíkovi nezabránil v pohybu, český brankář proti nepřesné střele McMichaela zasahovat nemusel.
     
    28:02
    Druhý útok si na střídačce pořádně odpočinul a nyní může opět vytvářet tlak na defenzivu favorita. Adam Raška projel za brankou Leviho a ve finále pěkné individuální akce hledal od levého mantinelu Vitoucha, který těsně na touš nedosáhl.
     
    28:28
    Oba týmy mají na kontě po třináctí střelách mířících mezi tři tyče. S tou doposud poslední si Malík poradil s klidem, slabé nahození Drysdala odpálil do ochranné sítě.
     
    29:10
    Horní tyčka zachránila Malíka od třetího inkasovaného gólu! Od Pleetiera dostal nabito kapitán Bowen Byram, druhého zásahu se zatím nedočkal.
    29:10 Byram rozezvonil břevno Malíkovy branky
     
    29:33
    Kanaďané slibně vypadající útok nedovedli k dokonalosti. Zarymu ve snaze o přihrávku zablokoval hokejku Martin Lang, centr byl bez šance něco vymyslet.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do druhé poloviny. Na ledě třetí útok Čechů. Filip Koffer protečoval puk do útočné třetiny, Kaedan Korczak v rychlostním souboji porazil Nováka.
     
    30:28
    S forčekujícím Teplým si bezpečně poradil Byram, jenž po mantinelu nahrál Drysdalovi. Ten zklidnil hru a umožnil spoluhráčům prostřídat řady.
     
    31:09
    Dylan Cozens mohl střílet, ale ještě volil nesobecky zadovku za sebe na McMichaela. Centr elitní lajny si sjel blíže k bráně, mezeru mezi betony Malíka hledal marně.
     
    31:26
    Rozhodčí odpískali českému týmu ofsajd. Stanislav Svozil pozdě nahrával do útočné třetiny, Filip Přikryl byl v tu dobu dávno za modrou.
     
    32:00
    Postavení mimo hru i na druhé straně. Dylan Holloway si zamotal puk mezi hokejku a než jej stihl zpátky dostat pod kontrolu, prchl do útočného pásma dříve Spence.
     
    32:45
    Filip Přikryl se vytočil zpoza Zaryho a od pravého mantinelu zkusil zaskočit Leviho. Kanadský gólman byl přilepený k tyči a lapačkou posunul kotouč za bránu.
     
    33:14
    Martin Haš mohl střílet, avšak volil nahození za bránu. V tomto prostoru svedl Teplý s Langem souboj proti Byramovi s Drysdalem. Úspěšnější byla domácí dvojice.
     
    33:29
    Myšák ztratil puk ve středním pásmu, nicméně domácím se vedlo o moc lépe. Centr první formace tak dostal druhou šanci. Přihrál Langovi, jenž tvrdou střelou provětral pravý beton kanadského fantoma.
    33:29 Lang tvrdou ranou orazítkoval beton Leviho
     
    34:21
    Adam Raška neustál souboj u mantinelu a Kanaďané vyvezli touš do středního pásma. Nahazovat zkoušel Jordan Spence, Thomas Harley vzdal jízdu za bránu a šel střídat.
     
    34:46
    Ihned po přejetí útočné modré vypálil zápěstím Martin Beránek. Devon Levi puk mířící přímo na něj ukryl ve výstroji.
     
    35:08
    Peyton Krebs si pustil kotouč kolem Svozila a pokračoval po pravé lajně. Posléze volil bekhendovou přihrávku po ledě, kterou odklidil do bezpečí Haš.
     
    35:41
    Krebsovi se střídání povedlo. Hýřil velkou aktivitou, zkoušel zapsat asistenci na gól Jakoba Pelletiera. Tomu zabránil ve skórování Malík.
     
    36:17
    Kanada nyní zamkla soupeře pod velký zámek. Domácí prostřídali během hry a mají na ledě výhodu čerstvých sil. Quinnovi nahození od modré bylo hodně nepovedené.
     
    36:54
    Nick Malík raději podržel touš po slabé střele Dylana Hollowaye. Vyčerpaná Myšákova formace může vystřídat a nabrat síly.
     
    37:12
    David Jiříček dal do bekhendového vyhození přílišnou razanci. Rozhodčí odpískal icing, Thomas Harley udržel na zádech Vitoucha.
     
    37:36
    Na konci rychlého kanadského výpadu stál Connor Zary. Malík roztáhl betony a černou gumu za svá záda potřetí nepustil.
     
    38:05
    Převaha javorových listů nabírá na obrátkách. Connor McMichael nahazoval na teč, Cozens ani Holloway však nedokázali změnit směr letu puku.
     
    38:31
    Drobné postrkávání mezi Beránkem a Pelletierem rychle vyřešili rozhodčí. Konflikt se odehrál při přerušené hry, český forward se provinil ofsajdem.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:12
    Na modré čáře došlo k nedorozumění mezi Harleym a Spencem a Myšák společně s Teplým ujeli do přečíslení. Skvěle však zareagoval Krebs, který dotáhl Myšáka a přihrávku na jeho osobu nepustil.
     
    39:41
    Dylan Holloway vyzval k souboji jeden na jednoho Šimona Kubíčka. Puk sice procpal mezi obráncovými betony, vzápětí ovšem úřadoval Malík a natažení lapačka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se skóre nezměnilo, Kanada i nadále vede dvoubrankovým rozdílem. Češi hrají bojovným stylem a čekají na chybu domácích hokejistů, kterých, bohužel, zatím moc nebylo. Největší šanci druhé šanci měl domácí kapitán Byram, jehož dělovka skončila na horní tyči. Svěřenci kouče Mlejnka mohli zahrozit v samotném závěru prostřední části, avšak při přečíslení Myšáka výborně dobruslil a v zakončení mu zabránil Krebs.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:59.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Rozběhla se závěrečná dvacetiminutovka třetího čtvrtfinále! Kanada drží dvoubrankový náskok, o postupu ale ještě není rozhodnuto ani zdaleka!
     
    40:24
    Connor McMichael zkoušel štěstí si najel do pravého kruhu na přihrávku Cozense. Malík k sobě stihl srazit betony, puk v nich udržel.
     
    41:12
    Peyton Krebs vyhrál buly, ale Harley zaváhal a nechal hrát Přikryla. Ten stejný hokejista ovšem vypíchnutím puku zabránil přečíslení.
     
    41:36
    Je vidět, že Kanaďané nechtějí drama a bojují o pojistku v podobě třetího gólu. Ale čeští junioři zatím příkladně brání.
     
    42:11
    V útočném pásmu dostal šanci hrát Adam Najman. Před brankou hledal Teplého, jenž napálil jednoho z obránců. Dlouho nikdo nevěděl, kde je puk, nakonec jej našel Drysdale.
     
    42:36
    Braden Schneider na modré čáře zastavený Stanislavem Svozilem. Brněnský mladík dnes hraje výborně, starších soupeřů se vůbec nebojí.
     
    43:00
    A byl to právě Svozil, kdo rozjel nadějný protiútok Čechů po pravém mantinelu. V předbrankovém prostoru hledal Mužíka, jemuž zblokoval hokejku Byram.
     
    43:25
    První zákrok ve třetí části si Devon Levi připsal po dělovce Kubíčka od modré čáry, na níž dobře viděl a zasáhl bez potíží.
     
    44:12
    Connor Zary za bránou tvrdě dohrál Nováka a získal touš do své moci. Zkoušel obtočil bránu, avšak na pozorného Malíka nevyzrál.
     
    44:33
    Kanadské problémy s rozehrávkou chtěl potrestat Krutil, jenže nahození za gólmana pohlídal Kaedan Korczak. Před forčekujícím Langem posléze nahrál Spencemu.
     
    45:14
    Filip Koffer udělal chybu, zadovkou vyslal do protiútoku Kaidena Guhleho. Svižná rána mířila na bližší tyč, puk o kousek minul bránu.
     
    45:56
    Po tvrdém hitu Drysdala zůstal na ledě ležet Svozil. Hodně tvrdý zákrok, který však rozhodčí posoudili jako čistý.
     
    46:07
    Hra přerušena. Od pravého mantinelu prověřil Nicka Malíka útočník Dylan Holloway, brankář schoval kotouč v lapačce.
     
    46:38
    Zakončení Jakoba Pelletiera vyrazil Malík jenom před sebe. Dorážet mohl Cole Perfetti, jenže puk mu projel pod bruslemi, načež Čechy osvobodil Jiříček.
     
    47:02
    Krutil dostal hru do středního pásma, na puku ovšem jsou Kanaďané. Michal Teplý totiž ve férovém souboji jeden na jednoho nedokázal přebruslit Harleyho.
     
    47:34
    Martin Beránek dorážel na Drysdala, jemuž nepomohl ani úprk za vlastní svatyni. Ve finále volil nejjistější možnost, vyhození na zakázané uvolnění.
     
    48:00
    Od levého mantinelu pálil zápěstím Kaiden Guhle. Malík měl otevřený prostor, černou gumu udržel mezi betony.
     
    48:09
    Krátce po buly střílel pro změnu Connor Zary. I v tomto případě si český gólman věděl rady, touš zakryl lapačkou.
     
    48:34
    Zase rozhodčí musel přerušit hru. Na teč nahazoval Dylan Holloway, avšak Connor Zary kotouč minul a tak byl v pohotovosti znovu Malík, který si netroufl na rozehrávku.
     
    49:01
    Za nahozeným pukem Haše sprintoval Novák. V rychlostním souboji ovšem nevyzrál na Drysdala, který se na svůj věk zachoval velmi zkušeně.
     
    49:20
    Do hry hokejkou se zapojil i gólman Devon Levi. Musel, neboť nahození Svozila zpomalil Byram. Poradil si výborně, rozehrál na volného Pelletiera.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Kanada je blízko vítězství a bylo by překvapením, pokud by se Češi ještě zmohli na odpor, marně totiž usilují o vytvoření gólové šance.
     
    50:31
    Naopak jsou to Kanaďané, kteří stupňují tempo. Connor McMichael před brankou našel Cozense, střela příklepem skončila i s pomocí teče Kučeříka nad.
     
    50:44
    Z levé strany nahazoval pro změnu Guhle. Zazvonila branková konstrukce, avšak jen z boční strany, Malík měl situaci pod kontrolou.
     
    51:07
    Adam Najman úspěšně bojoval o puk a přikopl ho Mužíkovi. Ten ještě hledal Myšáka, kterého pohlídal pozorný kapitán Byram.
     
    51:58
    Do první formace se k McMichaelovi a Cozensovi přesunul Krebs. Pravé křídlo nabilo mezi do pravého kruhu centrovi McMichaelovi, jenž těsně přestřelil.
     
    52:15
    Adam Raška byl úspěšný při forčekingu. Zkoušel žabičku na Myšáka, ale kotouč přeskočil přes čepel útočníkovi holi.
     
    52:51
    Nahrávka od modré čáry zastavena kanadskou linií, jmenovitě Hollowayem. Výborně zahrál Svozil, který soka přišpendlil na mantinel a k ničemu ho nepustil.
     
    53:27
    Hokejisté javorových listů spěchali do přečíslení, které Philip Tomasino řešil střelou. Střelu na zadní tyč Kubíček úspěšně zblokoval.
     
    53:45
    Najman zpoza brány překvapil obranu i gólmana pasem na Rychlovského, ten ale nedokázal propasírovat touš do sítě. Vzápětí pálil Krutil a Levi našel puk v lapačce.
    53:45 Velký tlak českého celku
     
    54:01
    Parádní hit předvedl Michael Krutil proti Suzukimu, který se ztěžka zvedá z ledu. Kanada zůstává na puku, forward totiž ještě před kontaktem dokázal nahrát do hole spoluhráči.
     
    54:30
    Čas českého týmu na vyrovnání se povážlivě krátí. Domácí hráči si bez problémů hlídají dvoubrankový náskok, soupeře prakticky k ničemu nepouští.
     
    54:36
    Karel Mlejnek brzy povolal na střídačku Nicka Malíka, Češi zkoušejí powerplay!
     
    55:14
    Dobrou šanci měl Myšák, jenž dostal více prostoru mezi kruhy. Nevyužil ho, střelecký pokus poslal mimo tři tyče. Hraje Kanada.
    55:14 Dorážka Česka nešla mezi tři tyče
     
    55:28
    Connor McMichael nabral rychlost, ale přes Haše nezkoušel střílet do prázdné brány. Místo toho přihrával Krebsovi, avšak právě Haš pas hokejkou zblokoval.
     
    55:51
    Kanaďané už si nechtěli nahrávat a tak to Jamie Drysdale zkusil přes celé hřiště. Puk proletěl kousek vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    56:02
    Po buly pálil Teplý křižnou střelu, Levi vyrazil. Tlak českého mužstva sílí, domácí favorité jsou pod tlakem!
     
    56:36
    Dvakrát v rozmezí pár vteřin vypálil dělovku od modré Martin Haš. První pokus úspěšně vyrazil Devon Levi, druhý proletěl vysoko nad.
     
    57:11
    Kanada právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Vyhození Guhleho po mantinelu Haš promáchl a CONNOR MCMICHAEL tak dostal prostor dovézt puk až do brány. Zbavil se i posledního obránce a za dozoru Krebse pojistil postup Kanady do semifinále. Asistence: Kaiden Guhle a Peyton Krebs.
    57:11 Connor MCMICHAEL - 3:0
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:02
    V závěru utkání si Češi zahrají první přesilovou hru. Quinton Byfield zahákoval Radima Kučeříka a kanadští rozhodčí byli nekompromisní.
     
    58:20
    Trenér Karel Mlejnek ponechává Nicka Malíka ve hře, nezkouší poslat do hry šestého hokejistu. Češi přišlo o pásmo, Haši si totiž neporozuměl s Kučeříkem.
     
    59:11
    Přihrávka před branku mířila na Adama Rašku. Pravé křídlo bojovalo ze všech sil, ovšem proti početní přesile mělo malou šanci na úspěch.
     
    59:40
    Puk končí na české střídačce po vyhození Bradena Schneidera. Utkání se už pouze dohrává, o vítězi je jasno.
     
    Konec zápasu.
     
    Česká juniorská reprezentace skončila na mistrovství světa ve čtvrtfinále na hokejkách domácí Kanady. Svěřenci kouče Tourignyho dnes vsadili na hru zakládající především na pevné defenzivě a to se vyplatilo. Javorové listy zadělali na očekávaný postup už v první třetině, kdy skórovali Dylan Cozens a Bowen Byram. Češi se i navzdory dvoubrankovému manku nevzdali a ze všech sil bojovali o zdramatizování utkání. I přes větší počet střel ale Levi udržel čisté konto, jelikož obránci před ním skvěle čistili prostor a on tak nemusel řešit žádnou složitější situaci. V závěru střetnutí ještě Mlejnkova družina zkusila powerplay, ale neskórovala, třetí zásah na druhé straně naopak přidal Connor McMichael. To ovšem nic nemění na faktu, že Češi mohou odejít z turnaje se zdviženou hlavou.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:41:45)
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 9. Cozens (McMichael), 12. Byram (Krebs, Cozens), 58. McMichael (Guhle, Krebs)


    Kanada: Levi (Garand) – Byram (C), Drysdale, Harley, Schneider, Guhle, Barron, Spence, Korczak – Holloway, McMichael (A), Cozens (A) – Perfetti, Zary, Krebs – Quinn, Byfield, Pelletier – Mercer, Suzuki, Tomasino.
    Česko: N. Malík (Pařík) – Kučeřík (A), Krutil, Svozil, Haš, Kubíček, Jiříček, Suhrada – Teplý, Myšák (C), Lang – Raška, Vitouch, P. Novák – Mužík, Přikryl, Beránek – Rychlovský, Najman (A), Koffer.

    Rozhodčí: Fraser Lawrence (CAN), Tyson Stewart (CAN) – Maxime Chaput (CAN), Kelsey Mahoney (CAN)
    thejrc.org