Finsko – Švédsko 3:2 (kon.) | Kanada – Česko cz 3:0 (kon.) | USA – Slovensko 5:2 (kon.)
konec
Kanada
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Česko
Neděle 03.01.2021, 01:08 • Rogers Place, Edmonton • Mistrovství světa do 20 let • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:02
    V závěru utkání si Češi zahrají první přesilovou hru. Quinton Byfield zahákoval Radima Kučeříka a kanadští rozhodčí byli nekompromisní.
    57:11 Connor MCMICHAEL - 3:0
     
    57:11
    Kanada právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Vyhození Guhleho po mantinelu Haš promáchl a CONNOR MCMICHAEL tak dostal prostor dovézt puk až do brány. Zbavil se i posledního obránce a za dozoru Krebse pojistil postup Kanady do semifinále. Asistence: Kaiden Guhle a Peyton Krebs.
     
    54:36
    Karel Mlejnek brzy povolal na střídačku Nicka Malíka, Češi zkoušejí powerplay!
    29:10 Byram rozezvonil břevno Malíkovy branky
     
    29:10
    Horní tyčka zachránila Malíka od třetího inkasovaného gólu! Od Pleetiera dostal nabito kapitán Bowen Byram, druhého zásahu se zatím nedočkal.
    11:39 Bowen BYRAM - 2:0
     
    11:39
    Kanada právě vstřelila branku!
    Čeští junioři přežili oslabení, ale domácí udeřili o pár sekund později. BOWEN BYRAM si v jízdě vzad potáhl puk k pravému mantinelu a střelou do teploměru uspěl, Malík nedokázal stlačit pravou ruku k tělu. Asistence: Peyton Krebs a Dylan Cozens.
     
    09:35
    Přichází další problém v podobě oslabení. Rozhodčí vylučují Adama Rašku , který se u mantinelu provinil nedovoleným bráněním.
    08:22 Dylan COZENS - 1:0
     
    08:22
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak to je obrovská škoda. Češi drželi útočné pásmo, ale chybnou rozehrávku zachytil McMichael, jenž skvělým obloučkem vyslal do úniku DYLANA COZENSE. Levé křídlo volilo střelu na lapačku a Malík bohužel neudržel kotouč před brankovou čárou. Asistence: Connor McMichael.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 9. Cozens (McMichael), 12. Byram (Krebs, Cozens), 58. McMichael (Guhle, Krebs)


    Kanada: Levi (Garand) – Byram (C), Drysdale, Harley, Schneider, Guhle, Barron, Spence, Korczak – Holloway, McMichael (A), Cozens (A) – Perfetti, Zary, Krebs – Quinn, Byfield, Pelletier – Mercer, Suzuki, Tomasino.
    Česko: N. Malík (Pařík) – Kučeřík (A), Krutil, Svozil, Haš, Kubíček, Jiříček, Suhrada – Teplý, Myšák (C), Lang – Raška, Vitouch, P. Novák – Mužík, Přikryl, Beránek – Rychlovský, Najman (A), Koffer.

    Rozhodčí: Fraser Lawrence (CAN), Tyson Stewart (CAN) – Maxime Chaput (CAN), Kelsey Mahoney (CAN)
    thejrc.org