Finsko – Švédsko 3:2 (kon.) | Kanada – Česko cz 3:0 (kon.) | USA – Slovensko 5:2 (kon.)
konec
Kanada
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Česko
Neděle 03.01.2021, 01:08 • Rogers Place, Edmonton • Mistrovství světa do 20 let • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:41:45)
     
    Česká juniorská reprezentace skončila na mistrovství světa ve čtvrtfinále na hokejkách domácí Kanady. Svěřenci kouče Tourignyho dnes vsadili na hru zakládající především na pevné defenzivě a to se vyplatilo. Javorové listy zadělali na očekávaný postup už v první třetině, kdy skórovali Dylan Cozens a Bowen Byram. Češi se i navzdory dvoubrankovému manku nevzdali a ze všech sil bojovali o zdramatizování utkání. I přes větší počet střel ale Levi udržel čisté konto, jelikož obránci před ním skvěle čistili prostor a on tak nemusel řešit žádnou složitější situaci. V závěru střetnutí ještě Mlejnkova družina zkusila powerplay, ale neskórovala, třetí zásah na druhé straně naopak přidal Connor McMichael. To ovšem nic nemění na faktu, že Češi mohou odejít z turnaje se zdviženou hlavou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Puk končí na české střídačce po vyhození Bradena Schneidera. Utkání se už pouze dohrává, o vítězi je jasno.
     
    59:11
    Přihrávka před branku mířila na Adama Rašku. Pravé křídlo bojovalo ze všech sil, ovšem proti početní přesile mělo malou šanci na úspěch.
     
    58:20
    Trenér Karel Mlejnek ponechává Nicka Malíka ve hře, nezkouší poslat do hry šestého hokejistu. Češi přišlo o pásmo, Haši si totiž neporozuměl s Kučeříkem.
     
    58:02
    V závěru utkání si Češi zahrají první přesilovou hru. Quinton Byfield zahákoval Radima Kučeříka a kanadští rozhodčí byli nekompromisní.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
    57:11 Connor MCMICHAEL - 3:0
     
    57:11
    Kanada právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Vyhození Guhleho po mantinelu Haš promáchl a CONNOR MCMICHAEL tak dostal prostor dovézt puk až do brány. Zbavil se i posledního obránce a za dozoru Krebse pojistil postup Kanady do semifinále. Asistence: Kaiden Guhle a Peyton Krebs.
     
    56:36
    Dvakrát v rozmezí pár vteřin vypálil dělovku od modré Martin Haš. První pokus úspěšně vyrazil Devon Levi, druhý proletěl vysoko nad.
     
    56:02
    Po buly pálil Teplý křižnou střelu, Levi vyrazil. Tlak českého mužstva sílí, domácí favorité jsou pod tlakem!
     
    55:51
    Kanaďané už si nechtěli nahrávat a tak to Jamie Drysdale zkusil přes celé hřiště. Puk proletěl kousek vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    55:28
    Connor McMichael nabral rychlost, ale přes Haše nezkoušel střílet do prázdné brány. Místo toho přihrával Krebsovi, avšak právě Haš pas hokejkou zblokoval.
    55:14 Dorážka Česka nešla mezi tři tyče
     
    55:14
    Dobrou šanci měl Myšák, jenž dostal více prostoru mezi kruhy. Nevyužil ho, střelecký pokus poslal mimo tři tyče. Hraje Kanada.
     
    54:36
    Karel Mlejnek brzy povolal na střídačku Nicka Malíka, Češi zkoušejí powerplay!
     
    54:30
    Čas českého týmu na vyrovnání se povážlivě krátí. Domácí hráči si bez problémů hlídají dvoubrankový náskok, soupeře prakticky k ničemu nepouští.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 9. Cozens (McMichael), 12. Byram (Krebs, Cozens), 58. McMichael (Guhle, Krebs)


    Kanada: Levi (Garand) – Byram (C), Drysdale, Harley, Schneider, Guhle, Barron, Spence, Korczak – Holloway, McMichael (A), Cozens (A) – Perfetti, Zary, Krebs – Quinn, Byfield, Pelletier – Mercer, Suzuki, Tomasino.
    Česko: N. Malík (Pařík) – Kučeřík (A), Krutil, Svozil, Haš, Kubíček, Jiříček, Suhrada – Teplý, Myšák (C), Lang – Raška, Vitouch, P. Novák – Mužík, Přikryl, Beránek – Rychlovský, Najman (A), Koffer.

    Rozhodčí: Fraser Lawrence (CAN), Tyson Stewart (CAN) – Maxime Chaput (CAN), Kelsey Mahoney (CAN)
    thejrc.org