Plzeň – Třinec 5:0 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
5:0 (1:0, 0:0, 4:0)
HC Oceláři Třinec
Pondělí 04.01.2021, 17:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásné pondělní odpoledne z Plzně!

    Vítám všechny hokejové fanynky a fanoušky, kteří se rozhodli si na pondělní den dopřát trochu toho nejlepšího hokeje u nás. Od půl páté se totiž v plzeňské LOGSPEED CZ Arény hraje dohrávka šestého kola Tipsport Extraligy, ve kterém domácí HC Škoda Plzeň přivítá na svém ledě tým tým HC Oceláři Třinec.

    Oba dnešní soupeři neprocházejí dobrým obdobím, leč jsou v tabulce jsou hodně vysoko. Třinec je aktuálním lídrem celé soutěže, na nejbližšího soupeře, což je druhá Sparta, má náskok šesti bodů. Škodovka je na místě čtvrtém a na Oceláře ztrácí bodů devět. Přestože jsou hosté první, na tříbodovou výhru čekají již od poloviny prosince, kdy porazili v derby Vítkovice vysoko 6:0. Následně přišli čtyři porážky v radě a dvě výhry v prodloužení. Plzeň je na tom ještě hůře, z posledních sedmi zápasů vyhrála pouze jedinkrát, v Litvínově 3:0. Dočkáme se po dnešním zápasů zvýšení náskoku na čele tabulky nebo se Plzeň trochu dotáhne?

    Škodovka se v sezoně s Oceláři již dvakrát potkala. Na konci listopadu se hrálo v třinecké Werk Aréně a v tehdejším souboji o první místo uspěli domácí, když zvítězili 3:1. Druhé měření sil si všichni moc dobře pamatují, jelikož výhra Třince 4:3 v prodloužení není stará ani 24 hodin. Včera měla Plzeň utkání výborně rozehrané, v průběhu druhé třetiny vedla 3:1, leč hosté třemi brankami skóre otočili a získali do tabulky dva body. Hvězdami zápasu byli Filip Suchý s Matějem Stránským, oba dokázali dvakrát skórovat.

    Dámy a pánové, pohodlně se usaďte a užijte si příjemné odpoledne s doprovodem našeho textového přenosu, tím vás provede Jakub Štěrba.
     
    Domácí Škodovka si připravila čistě pro dnešní utkání do sestavy zajímavé jméno. Po letech plzeňský dres oblékne Petr Vampola Ztracený syn nastoupí ve druhé formaci se Strakou a Eberlem.

    "Zareagovali jsme na marodku klíčových hráčů. Tomáš Mertl, Pavel Musil a nově i Matyáš Kantner mají zranění dlouhodobějšího charakteru, a ještě se nám nevrátili reprezentanti z mistrovství světa dvacítek. Ti by trenérům měli být k dispozici až na páteční utkání," odkryl důvody startu Petra Vampoly sportovní manažer HC Škoda Plzeň Tomáš Vlasák.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Frodl) – Budík, Čerešňák (A), Lang, Kvasnička, Vráblík, Stříteský, L. Kaňák – Suchý, Kodýtek, Gulaš (C) – Straka (A), Vampola, Eberle – Rob, Stach, Pour – Slanina, Malát.

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Kundrátek – Hrehorčák, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – M. Stránský, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Martynek, Marcinko, Kurovský – Dravecký (A), Peterek, Hrňa.

    Rozhodčí: Hodek, Pešina – Malý, Pešek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Jako první na ledovou plochu přichází hráči domácího celku...
     
    Už i hosté jsou nastoupeni na modré čáře, nic nebrání tomu, aby utkání za malou chvilku začalo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Hosté se hned prodrali do útočného pásma, Pavlát si pohlídal místo u své bližší tyči a přerušuje hru.
     
    00:45
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (David Kvasnička – 2 min., podrážení).
     
    01:19
    Martin Gernát napřáhl na modré čáře, jeho utajenou ostrou ranou vyrazil Pavlát do rohu ledové plochy.
     
    02:07
    Plzeňští hokejisté dobře brání, nicméně mohlo být zle. Vyhození z vlastní třetiny naštěstí skončilo jen na třinecké střídačce a tak může pokračovat početní výhoda hostů pouze o jednoho hráče navíc.
     
    02:32
    Vojtěch Budík se zmocnil puku za brankou Pavláta a podél mantinelu ho posílá na opačný kout hřiště.
     
    02:45
    Domácí v plném počtu.
     
    02:58
    Už i Kacetl si připsal první úspěšný zákrok. Ve středním pásmu nabral rychlost plzeňský obránce Roman Vráblík, nicméně jeho střela zápěstím nebyla nebezpečná.
     
    03:57
    Hrehorčák od mantinelu hledal před brankou Vránu, ten ač byl obsazený, tak puk tečoval, naštěstí pro Pavláta mimo tři tyče.
     
    04:46
    Stejně jako včera je začátek zápasu v rychlém tempu, hra se přelévá ze strany na stranu...
     
    05:57
    Dlouhé vteřiny se hrálo bez přerušení, avšak vážnější situace se fanoušci nedočkali. Výsledkem byl pouze úmyslný ofsajd Plzně, vhazovat se tak bude před Pavlátem.
     
    06:25
    Milan Gulaš nenápadnou utajenou střelou málem překvapil Kacetla. Ten vůbec nic neviděl a puk jen tak projel kolem pravé tyče.
     
    06:29
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Vladimír Dravecký – 2 min., nedovolené bránění).
     
    07:11
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Milan Gulaš – 2 min., zlomená hůl / hraní + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    08:29
    Hosté v plném počtu.
     
    08:53
    Hra pokračuje přesilovou hrou Ocelářů, nicméně hosté špatně rozehráli a pískáno je zakázané uvolnění.
     
    09:11
    Domácí v plném počtu.
     
    10:01
    Máme za sebou prvních deset minut zápasů a nutno říci, že oko diváka zatím nemůže být potěšeno. Oba brankáři zatím mohli být víceméně v klidu.
     
    10:34
    Vampola držel puk za brankou Kacetla, ten se následně dostal až na modrou čáru ke Kvasničkovi, tomu ovšem rána vůbec nesedla.
     
    10:54
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Tomáš Kundrátek – 2 min., sekání).
     
    11:12
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň využívá počerní výhodu a v zápase se ujímá vedení. Káňák na modré čáře rozehrál na Stříteského, který se na levém kruhu neunáhlil, viděl ještě lépe postaveného JAKUBA POURA, který ranou z první překonává Kacetla. Asistence: Matěj Stříteský, Lukáš Kaňák.
    11:12 Jakub POUR - 1:0
     
    12:06
    Kodýtek zachyboval ve vlastní třetině, puk se po svižné přihrávce dostal na modrou čáru, kde byl Martin Gernát, ten napřáhl až ke stropu haly, ale na Pavláta si nepřišel.
     
    12:24
    Jan Jaroměřský měl na hokejce vyrovnání, z ničeho nic se jako obránce zjevil sám před Pavlátem, ten zachoval ledový klid a hostující obránce střelou zápěstím jen lehce orazítkoval jeho levou tyč.
     
    13:34
    Hosté vystrkují růžky. Patrik Hrehorčák se uvolnil u plzeňské střídačky, střílenou přihrávkou se snažil oslovit Vránu na brankovišti, který opět šikovně tečnul puk, ale ani tentokrát bránu netrefil.
     
    14:45
    Plzeňské hře bez Milana Gulaše chybí potřebný klid na hokejce, nyní se jen brání a hosté se snaží vyrovnat. Pozorný je ovšem plzeňský brankář Pavlát, který doslova deptá třinecké hráče.
     
    15:36
    Erik Hrňa vystřelil utajenou ránu od modré čáry, Pavlát toho moc neviděl, přesto na poslední chvíli stačil zasáhnout svou vyrážečkou.
     
    16:43
    Třinec je nyní jasně lepší, ale góla mohla dát opět Plzeň. Indiáni jeli ve dvou proti jedinému obránci, leč přihrávka Poura na Matěje Stříteského nebyla z kategorie nejpřesnějších.
     
    18:10
    Roman Vráblík dostal Vampolovu přihrávku, v útočném pásmu zkusil štěstí z ostrého úhlu, ale Kacetl si pohlídal svou bližší tyč.
     
    18:38
    Jakub Pour si najel na osu hřiště, odkud pálil bekhendem, Kacetl drží své mužstvo.
     
    19:01
    Začala poslední minuta úvodní třetiny.
     
    19:48
    Ofsajd indiánů. V přerušené hře se navíc po dvanácti minutách na trestné lavici vrátil do hry plzeňský kapitán Gulaš.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první třetina hry, která nabídla zajímavý hokej. Více ze hry měli rozhodně hosté, Plzeň navíc nemohl počítat dvanáct minut s Milanem Gulašem, přesto Západočeši vedou po dvaceti minutách o jeden gól. Ve dvanácté minutě v přesilové hře napřáhl Jakub Pour a Kacetl se jen ohlédl.

    Střely na bránu: 7 – 15

    Druhá třetina začne přibližně v 18:19.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Na úvod druhé periody vyhazuje Škodovka na zakázané uvolnění, vhazovat se bude po levici Pavláta.
     
    21:05
    Skvělý obranný zákrok předvedl David Kvasnička, který na poslední chvíli odpálil kotouč do rohu ledové plochy.
     
    22:17
    Puk proti hokejce dostal Daniel Kurovský, jeho sražená střela ale cíl nenašla. Následně plzeňský brankář přišel po kontaktu o helmu a tak hra musela být logicky přerušená.
     
    23:27
    Martin Růžička dlouho držel kotouč, hledal si ideální střeleckou pozici, nakonec si sjel na osu hřiště, kde ho ovšem o kotouč připravil Milan Gulaš.
     
    23:51
    Kaňák se nechal obrat Stránským o kotouč, třinecký útočník se následně dostal do samostatného úniku, zvolil střelu mezi betony, to si ovšem Pavlát skvěle pohlídal.
     
    25:03
    Nebezpečno bylo i na druhé straně, Petr Straka přenechal puk v útočném pásmu Janu Eberlemu, ten pálil z levé strany a Kacetl měl co dělat, aby puk zachytil.
     
    26:14
    Západočeši byli opět pod tlakem Ocelářů, Roman Vráblík si tak nechtěl komplikovat příliš život a puk nazdařbůh vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    27:13
    Matěj Stránský si opět vzal puk ve středním pásmu, znovu se pokoušel o střelu, nyní ovšem trefil pouze prvního bránícího hráče a domácí vzápětí vyhodili puk alespoň z vlastní třetiny.
     
    28:00
    Oceláři podnikli rychlý výpad do brankoviště, aktivní byl nejvíce Tomáš Marcinko, Pavlát ovšem drží puk před brankovou čárou a nadále drží akcie svého mužstva hodně vysoko.
     
    28:12
    Petr Vampola dostal přihrávku do jízdy, na levém kruhu napřáhl, ale jeho rána byla tečovaná a puk málem udělal díru do střechy zimního stadionu.
     
    29:03
    Opět přímý souboj Stránský – Pavlát a znovu z něj vychází jako vítěz plzeňský brankář. Nejlepší střele soutěže se dostal do úniku na levé straně, zkusil střelu na lapačku, což si Pavlát pohlídal.
     
    30:01
    Máme za sebou polovinu dnešního zápasu, Plzeň stále vede o jednu branku, nicméně více ze hry mají rozhodně třinečtí.
     
    30:59
    Adámkovu střelu dorážel z pravého kruhu Rostislav Martynek, Pavlát vůbec nic neviděl a nyní bylo štěstí, že hostující hráč netrefil branku.
     
    31:54
    Matěj Stránský stále nemá štěstí, opět pálil z levé strany, tentokrát na vzdálenější tyčku, ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil.
     
    32:35
    Nekonečný dnešní příběh. Stránský tentokrát zprava a svou ránu poslal do bližší tyče.
     
    33:51
    Hezká kombinace Třince. Na konci souhry byl zcela volný Vladimír Dravecký, který snažil zasunout kotouč u pravé tyče, ale Pavlát předvádí obdivuhodný výkon.
     
    34:30
    Nyní mohl být plzeňský brankář v klidu. Rána od modré čáry byla v mezikruží tečovaná vysoko do ochranné sítě.
     
    35:07
    Nyní už byl Pavlát překonaný, ale skvělý Vojtěch Budík v letu zastavil kotouč svou rukavicí a Plzeň tak nadále vede 1:0.
     
    35:30
    Konečně se dostala do útočného pásma i Plzeň, leč Vráblíkova střela skončila vysoko nad bránou.
     
    36:27
    Martin Růžička to vzal tentokrát na sebe, ale jeho střelu doprostřed brány v klidu drží Dominik Pavlát.
     
    37:09
    Jan Eberle pálil z první z osy hřiště, jeho střelu po ledě vyrazil Kacetl svým pravým betonem.
     
    37:43
    Ocelářům už trošku tečou na střídačce nervy. Jejich emoce nezlepšil ani Tomáš Marcinko, jenž z levé strany poslal puk jen do boční sítě.
     
    38:55
    Stránský tentokrát zpoza brány hledal někoho před brankou, ale skvělou defenzivní prací předvedl Matěj Stříteský.
     
    39:17
    A z ničeho nic mohla dát druhý gól Plzeň. Kodýtek našel uprostřed hřiště Milana Gulaše, který svižnou ranou zápěstím trefil pravou tyč.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Čtyřicet minut je minulostí a my stále sledujeme marnou snahu Třince o vyrovnání. V prostřední části totiž branka nepadla, i když šancí bylo opravdu dost. Skvěle chytá na domácí straně Dominik Pavlát, na opačném koutě se zase Kacetl jen ohlédl po střele Gulaše, štěstí pro Třinec rána skončila pouze na tyči. V poslední třetině nás tak čeká velké drama.

    Střely po dvou třetinách: 10 – 27

    Závěrečné dějství začne přibližně v 19:07.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Milan Gulaš nic nevymýšlel a od červené čáry poslal ostrou ránou puk rovnou na Kacetla, ten puk zachytil do své lapačky.
     
    40:49
    Obrovský závar před Pavlátem, ale nikdo z hostujících hráčů neprocpal kotouč do brány, Plzeň se následně zachránila vyhozením přes všechny čáry.
     
    41:12
    Nyní byli hosté až moc nedočkaví, pískáno je postavení mimo hru a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    41:37
    Ondřej Kovařčík u pravého mantinelu zavřel oči a z otočky poslal puk na bránu, tu ovšem o dobrý metr netrefil.
     
    42:38
    Milan Doudera z pravého kruhu trefil jen prostředek brány, kde stál Pavlát. Ten drží kotouč a dává možnost svým spoluhráčům vystřídat.
     
    43:36
    Vampola hledal na modré čáře Petra Straku, tomu se ovšem kotouč zamotal pod brusle a hosté mohou opět dopředu.
     
    44:23
    Martin Gernát se dostal až před Pavláta, kterého nevymýchal, lépe si nevedl ani dorážející Daniel Kurovský. Pavlát doslova deptá třinecké hráče.
     
    45:55
    Erik Hrňa se rychlou kličkou do středu dostal do střelecké pozice, nicméně jeho následná střela skončila v lapačce Pavláta.
     
    46:17
    Jan Eberle se dral za kotoučem a Kacetl nechtěl nic riskovat, tak puk raději přikryl pod svou lapačku. Následuje komerční přestávka.
     
    46:30
    Martin Růžička se drží za obličej, ovšem nikdo z pruhovaných nedovolený zákrok neviděl. Hra pokračuje v pěti na obou stranách.
     
    47:31
    Petr Straka si najel do střelecké pozice a střelou přes obránce vyzkoušel pozornost Kacetla. Ten puk drží ve své výstroji.
     
    48:01
    Po odpískání se pustili do výměny názorů Vráblík s Kurovským, rozhodčí se ovšem k větší bitce nepustili.
     
    48:15
    Skvělý zákrok Kacetla! Petr Vampola nabral rychlost ve středním pásmu, později puk bekhendem nahodil před branku, kde ho šikovně tečnul Jan Eberle. Hostující brankář předvedl reflexní zákrok svým betonem.
     
    50:01
    Doudera narýsoval přihrávku na Vránu, ten před branou lehce tečnul puk, ovšem nad branku.
     
    51:14
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Daniel Kurovský – 2 min., držení).
     
    51:25
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň využívá druhou početní výhodu a odskakuje na rozdíl dvou branek. Milan Gulaš naservíroval fantastickou přihrávku před branku, kam si sjel PETER ČEREŠŇÁK a ten pohodlnou ranou uklidil do poodkryté klece. Asistence: Milan Gulaš a Filip Suchý.
    51:25 Peter ČEREŠŇÁK - 2:0
     
    52:24
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Neskutečné! Milan Gulaš nejprve v signalizované výhodě sám proti Kacetlovi neuspěl, leč puk vyplaval na brankovišti, odkud ho do prázdné brány doklepl PETR STRAKA. Asistence: Milan Gulaš.
    52:24 Petr STRAKA - 3:0
     
    53:51
    Třinec zkrátka dnes nemá svůj den, nepromění ani ty nejvyloženější situace. Plzeň výborně brání, navíc hostům tečou nervy a Škodovka bude hrát opět přesilovou hru.
     
    54:09
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Tomáš Marcinko – 2 min., sekání + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    54:36
    Plzeň vyhrála buly a krátce na to pálil z pravého kruhu Suchý, nicméně Kacetl jeho ránu vykryl a vzápětí se hosté osvobodili.
     
    55:27
    Plzeň kombinuje, ale málo střílí. Nyní hosté vypíchli domácí rozehrávku a puk je až u Pavláta.
     
    55:50
    Ke střele se dostal Luboš Rob, jenž pálil přes obránce, Kacetl vyrazil pravým betonem.
     
    55:59
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Matěj Stříteský – 2 min., nedovolené bránění).
     
    56:09
    Hosté v plném počtu.
     
    56:30
    Třinec to zkouší v šestí!
     
    56:43
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Roman Vráblík – 2 min., napadení).
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Matěj Stránský – 2 min., hrubost).
     
    57:31
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! PETR STRAKA získal puk v obranné třetině a střelou přes celé hřiště trefuje opuštěnou třineckou klec. Bez asistence.
    57:31 Petr STRAKA - 4:0
     
    57:58
    A mohlo být pro Třinec ještě hůře. V situaci dvou na jednoho našel Kodýtek na druhé straně Milana Gulaše, kterého ovšem Kacetl skvěle vychytal lapačkou.
     
    58:01
    Začaly poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:40
    Plzeň právě vstřelila branku!
    HATTRICK, asistence plzeňského brankáře a nakonec je z toho pořádný debakl pro Třinec! Jan Eberle v obranném pásmu přiťukl puk do jízdy PETRU STRAKOVI, který následně trefil přesně mezeru mezi betony. Asistence: Jan Eberle, Dominik Pavlát.
    58:40 Petr STRAKA - 5:0
     
    59:30
    Utkání se pomalu dohrává, takový průběh v poslední třetině jistě čekal málokdo...
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Závěrečnou periodu ovládli domácí v poměru 4:0 a lví podíl na tom má Petr Straka, který za osm minut zvládl čistý hattrick. Hvězdou zápasu je ale i bezesporu Dominik Pavlát, který předvedl obdivuhodný výkon, celý zápas deptal třinecké hvězdy a druhý zápas po sobě udržel čisté konto.

    Střely na bránu: 24 – 39
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého zbytku pondělního večera se s vámi loučím a u dalších zápasů z LOGSPEED CZ Arény se opět budu těšit, na shledanou. (19:47:39)
    Marken.cz

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 12. Pour (Stříteský, L. Kaňák), 52. Čerešňák (Gulaš, Suchý), 53. Straka (Gulaš), 58. Straka, 59. Straka (Eberle, Pavlát)


    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Frodl) – Budík, Čerešňák (A), Lang, Kvasnička, Vráblík, Stříteský, L. Kaňák – Suchý, Kodýtek, Gulaš (C) – Straka (A), Vampola, Eberle – Rob, Stach, Pour – Slanina, Malát.
    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Kundrátek – Hrehorčák, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – M. Stránský, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Martynek, Marcinko, Kurovský – Dravecký (A), Peterek, Hrňa.

    Rozhodčí: Hodek, Pešina – Malý, Pešek

    Diváci: hráno bez
    ocianews.com